'Anders had Lang wellicht zijn debuut al gemaakt'

BVeenstra, 09-07-2018 om 10:35, 33072 views, Ajax Life | Pak 30 procent korting op het uitshirt van dit seizoen .

Ajax-trainer Erik ten Hag is zeer te spreken over de ontwikkeling die Noa Lang doormaakt. De middenvelder stond afgelopen zaterdag in de basis tegen Steaua Boekarest en Ten Hag ziet veel potentie in het negentienjarige talent.

'Noa boekte vorig seizoen veel progressie, maar kreeg toen een knieblessure. Anders had hij wellicht zijn debuut al gemaakt', vertelt Ten Hag in gesprek met Ajax Life. De trainer zag dat Lang daardoor een beetje werd teruggeworpen, maar langzaamaan sluit de middenvelder weer aan. 'Hij bevestigde ons gevoel en verdiende een kans om een keer met de grote jongens te spelen.'

Ten Hag ziet veel positieve punten in het spel van Lang, zo vertelt hij vervolgens. 'Noa is een offensieve speler, met spelintelligentie. Hij heeft een actie naar voren en is brutaal. Dat hij er doorheen zat, is logisch. Hij is een jongen die tempo-hardheid heeft en normaal gesproken ook loopvermogen. Vorige week speelde hij een halfuurtje, nu kwam hij een uur in actie. Dat is een grote stap, hij adopteert snel.'

Fan van Sjaak Swart? Dan is het onlangs verschenen Sjaak Swar boek echt wat voor jou! Het boek is nu verkrijgbaar in een normale, maar ook een bijzondere luxe versie!

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Pheadrus
Zeer gedreven persoon. Traint vaak extra voor zichzelf met de bal. Dit is zo'n type speler die beter en beter blijft worden. Net als van Nistelrooij. Het klinkt gek, maar hij wordt pas echt goed als hij meer ontspanning in zijn lijf krijgt. Dat is het verschil tussen hem en bijvoorbeeld Neres. Bij Neres is het allemaal veel soepeler.

Ik heb net een paar interviews met hem teruggekeken. Je moet hem daar niet op beoordelen. Als supporter moet je hem wat gunnen. Justin Kluivert is veel beter/jovialer voor de camera maar als supporter koop je daar niets voor.
3 0
Ozymandias
Knap dat zo veel mensen hier op AS kunnen beoordelen dat Lang een mantaliteitsprobleem hebben terwijl ze hem niet persoonlijk kennen en waarschijnlijk zelfs nooit hebben zien trainen...
4 0
Chesterson93
Dat klopt inderdaad niet. Hij mag dan niet zo snugger zijn, maar hij geeft alles voor het voetbal.
1 0
RedFeather
De verhalen stapelen zich op (ondersteund met beelden) dat hij er de kantjes van afloopt.
Dit is een snotjongen.
1 -3
Ozymandias
Welke verhalen? Ik heb ze niet gelezen. Waar kan ik ze vinden? Het lijkt me sterk dat Ten Hag hem afgelopen oefenwedstrijd in de "basis" zet als hij de kantjes ervan afloopt. Denk je niet dat je er gewoon totaal naast zit?
1 0
altijdwelwat
Ten Hag geeft juist aan dat hij veel progressie boekt, hun (goede) gevoel bevestigd en dat hij op basis daarvan een kans verdient.
3 0
Pheadrus
Inderdaad. Ik begrijp niet waarom zo velen hier zich aan Lang storen. Kijk eens naar dit interview;

https://www.youtube.com/watch?v=OBkLqffuWcY

Ik zou wensen dat hij meer lacht maar kwa mentaliteit zit het juist heel goed.
4 0
OntlastendeMiddenvelder
Hij adopteert snel. Hij past zich snel aan.

Meteen ingrijpen bij dit soort taalcriminaliteit.
2 0
Pheadrus
Op vakantie in Africa heeft hij een stuk of drie kinderen aangenomen. Doet hij echt razend snel. Begrijp niet het verband met voetbal maar ja, ik ben ook geen voetbaljournalist!
1 0
AFCAMM
Z’n porem is niet hetgene dat tekenend is voor een lakse houding. Dat hij weigert bepaalde taken uit te voeren, zoals vorige week duidelijk werd (geen extra schoenen/pionnen willen dragen, zoals de andere jonge spelers) is dat wel.
0 -3
Ozymandias
Waar zag je dat Lang geen extra schoenen/pionnen wilde dragen?
0 0
AFCAMM
Een stuk van Ajax Life:
facebook.com/153287754651/posts/10156029745129652/
0 0
BennJii020
Ik heb bij deze jongen ook het gevoel dat hij na een jaartje basis weg is.. Hij kan wel voetballen....
2 0
mistermiyagi
Contract verlengen en verhuren aan een Eredivisie club.
Kan wel eens een goede speler worden..
1 0
Barra
Wat bedoelt hij met tempo-hardheid? Kan er verschillende dingen bij bedenken, maar vind het een bijzondere term..
3 0
Web
Tempo hardheid is. Vaker en wat langer kunnen brengen in een wedstrijd/ training, Mentaal vermogen. Makkelijk door een Barrier heen kan en niet verslappen
4 0
Jerre_89
Als ik me niet vergis betekent dit niet meer dan de mentale kracht om te blijven gaan, een doorzetten wanneer je fysiek er toch wat onderdoor zit.

Althans, ooit zo gelezen in een running magazine over het verschil tussen toplopers en winnaars.
2 0
Web
Het komt er eigelijk op neer, dat hij wat langer in een wedstrijd aanwezig moet zijn, niet verslappen of concentratie problemen.
En dat is trainbaar.
2 0
Koekepeer
Roflol
0 0
jaribombari
Ik kan het stuk geeneens lezen, want er zit een hele irritante Hallmark popup voor die ik niet weg krijg.
0 0
VoorAltijdNummer14
Mooie voetballer!
Flink doorzettingsvermogen, snelle voetjes en een goeie techniek. Ik lees hier al een paar keer dat hij te traag voor de vleugel zou zijn, maar heb toch aardig wat acceleratie gezien bij hem. Vind hem een beetje vergelijkbaar met Mazraoui, minus de verdedigende kwaliteiten en met wat meer drang naar voren. Misschien kunnen de echte jeugdkenners wat meer over hem vertellen. Ik ben iig erg benieuwd naar waar hij eindigt qua positie!
4 0
Gonzo
Hij adopteert snel? Of adapteert hij snel?
1 0
VeelniksGasselich
Hij adopteert snel betekent dat zijn tegenstander geen kind aan hem heeft ;-)
1 0
Web
Ik denk dat hij bedoeld. Hij leert en past zich snel aan
0 0
PeterVKV
Dat laatste dus. Of: hij past zich snel aan. Maar dat is te simpel natuurlijk.
0 0
PeterVKV
Lang deed zaterdag weinig bijzonders in tegenstelling tot Neres aan de andere kant want dat was weer genieten. Ten Hag lijkt te houden van spelers die het midden houden tussen buitenspeler en aanvallende middenvelder, zoals Ziyech, Labayad, Tadic en dus Lang. Dit soort spelers passen goed in een 4-2-3-1 of 3-2-4-1 wat hij lijkt te willen gaan spelen. Lang zal hierin dus wel zijn minuten gaan maken.
3 0
altijdwelwat
Lang speelde dan ook zijn eerste 60 minuten in 4 maanden tijd.
3 0
RedFeather
Mentaliteit- en intelligentieproblemen.
Next.
2 -5
migilo
“Tempo-hardheid” , waar haal je de termen vandaan?!?! Moet die man zelf nooit lachen als hij zijn interviews terug ziet?
1 -8
Lammetjes
Vooral blijven zeiken. Als Guardiola dit soort termen gebruik is het een fantastische trainer die helemaal in het vak op gaat.
10 -1
RusselWestbrook
Snap je nou echt niet wat ie daarmee bedoelt?
4 0
koreem
Moesten idd lang op zijn debuut wachten.
1 0
Roels
HahahahahahahahahahahahahahaHahahahahahahahahahahahahahaHahahahahahahahahahahahahahaHahahahahahahahahahahahahahaHahahahahahahahahahahahahahaHahahahahahahahahahahahahahaHahahahahahahahahahahahahahaHahahahahahahahahahahahahahaHahahahahahahahahahahahahahaHahahahahahahahahahahahahahaHahahahahahahahahahahahahahaHahahahahahahahahahahahahahaHahahahahahahahahahahahahahaHahahahahahahahahahahahahahaHahahahahahahahahahahahahahaHahahahahahahahahahahahahahaHahahahahahahahahahahahahahaHahahahahahahahahahahahahahaHahahahahahahahahahahahahahaHahahahahahahahahahahahahahaHahahahahahahahahahahahahaha
0 -4
Web
Ben heel erg benieuwd. Ten Hag stond er bij mij al goed op.
Ik heb maar zo het idee dat hij alle kritikasten op zijn hand krijgt?
Lees steeds meer verstandige teksten, dat hij Twents praat maakt mij niets uit.
Beoordelen op het voetbal wat hij ons laat voorschotelen.

Zaterdag heeft hij mijn inziens bewust gekozen voor Ekkelenkamp en de Wit op een middenveld, het had logischer geweest om ze beiden een helft te laten spelen, omdat ze het zelfde type zijn, en ook gewoon niet kan. Ieder nadeel heet zijn voordeel, nu weten in principe beide spelers waas ze aan toe zijn en weten ze de plek waar ze staan. En maakt het voor de trainer alleen maar makkelijk.

Het team van zaterdag middag zullen wij buiten Bande niet meer in het eerste zien, misschien eens een inval beurtje, als de wedstrijd het toe laat. Bande zal ook moeilijk worden, ik zie in hem meer een spits dan buiten speler, maar ik schrijf hem nog niet af, heeft toch iets.
8 -3
MelleAfca
Dat Ten Hag dit jaar veel vaker zinnige dingen zegt moet ik je meegeven, maar ik wacht nog even met een (meer positieve) mening te vellen tot de beoogde basis dalijk gaat spelen en je de lijnen van Ten Hag gaat zien.
In theorie blijf ik het nog steeds geen Ajax-coach vinden.
0 -2
Lammetjes
Wat is een echte Ajax-coach ? Bosz had een speelwijze die bijna iedere ajacied ambieerde. Maar welke andere echte "Ajax-coach" heeft Ajax gehad de afgelopen decennia ? Stop met zeiken op Ten Hag. Als hij straks van Sturm Graz wint, dan is hij ineens weer een echte ajacied.
4 -2
chrisjuhhh
buiten dat , als je Ajax traint ben je simpelweg een Ajax coach en niet voor iemand anders .
0 -1
MarcDouwers
Terechte opmerking hoor. Ik word langzamerhand ook gek van al het commentaar op TH. Dat gebeurde trouwens ook bij Bosz zijn aanstelling.
2 0
CruyffFootball
Die iedereen ambieerde?
Weinig van te merken geweest.
2 -2
Web
Ben benieuwd wat jij over een paar maantjes moet zeggen?
1 -2
RusselWestbrook
Maantjes, haha.

Tussen de sterren
3 0
Web
Ik maak heel veel foutjes
Geef ik toe
Maar misschien wat ik heb meegemaak.
Zou jij wel niet meer kunnen typen?
1 0
RusselWestbrook
Misschien wel, misschien niet.
0 0
Web
Klopt, maar ik zo dankbaar dat ik hier nog mijn mening kan uiten.
Valt niet altijd mee.
1 0
RusselWestbrook
Dan zou je mijns inziens blij moeten met verbeteringen. Ben ik ook, alleen gebeurt het wat te weinig.
0 0
Web
Als ik jou zeg dat ik hetzelfde gehad heb als Nouri.
En ik ongelooflijk veel geluk heb gehad dat ik in het ziekenhuis op de afd Cardiologie was.
En waar ik vandaan kom en dit nog weer kan, ben ik ongelooflijk dankbaar. Wat vroeger allemaal heel logisch was en makkelijk. Is het nu volstrekt anders.
En als mensen je dat telkens willen verbeteren, doet best wel eens zeer.
Hier zullen ook weer foutjes in zitten.
3 0
DeWijsneus
Wow respect!
0 0
RusselWestbrook
Ik zie zo snel geen fouten. Maargoed, ik ben ook niet foutloos, dus het zijn geen sneren ofzo, eerder opbouwende kritiek.

Behalve die van net dan, want 'maantjes' was te mooi haha
0 0
DavidFerr
Bijzonder dat je zo sterk terug hebt kunnen komen.
0 0
Web
Ik weet er zelf niets meer van, maar er zijn gelijk twee cardiologen geweest die mij geholpen hebben, dus mijn hersens zijn maar even zonder zuurstof geweest, heel heftig allemaal. Mijn vrouw was er bij, maar die is gelijk meegenomen.
En Nouri had de pech dat hij op de verkeerde plek was op dat moment.
0 0
Web
Maanden. Lol
0 0
chrisjuhhh
hij ziet sterretjes bij het Maantje/s , misschien wel bezopen ofzo ?
0 -1
Web
Het is al positief dat je het zo benadert toch?
In de praktijk zullen wij het zien.
0 -1
altijdwelwat
Prima speler die elke seizoen goed is voor goals en assist, alleen erg veel pech met blessures. Heeft al een keer zijn rug gebroken als ik mij goed herrinner en nu dus 3 maanden eruit met zijn knie. Maar komt steeds terug en ontwikkeld zich door , dus beschikt over een prima mentaliteit. Dat hij niet zo aaibaar is als Eiting, Schuurmans, de Wit en Sierhuis vind ik juist wel leuk Davids keek ook wat chagarijniger.
1 0
Web
Mee eens.Het kunnen niet allemaal iedeale schoonzonen zijn
1 0
Dennisjez
Ik ken hem niet zo goed. Hoe goed is deze jongen als die fit is? En wat voor type speler?
0 0
Jelephi
Enorm overschatte speler. Snap niet waar de hype rondom Lang vandaan komt. Om over zijn houding maar te zwijgen. De zoveelste uit de gangster-generatie.
7 -12
BokkieBokstra
Ken je hem?
5 -4
Djabber
Nou je hoeft maar een paar interviews met deze jongen te bekijken om te zien dat hij het IQ van een stoeptegel heeft.
2 -7
Koekepeer
Dat is alleen maar goed. Kijk eens een interview met Bep van Mokum, de hersteltrainer van buvovv. Die geeft aan dat de intelligente spelers te veel met andere zaken bezig zijn. De voetbalkwaliteiten lijden daar dan onder.
0 0
RusselWestbrook
Haha!

Intelligentie wordt juist steeds belangrijker in de voetballerij. Tactieken worden ingewikkelder, de keuzes moeilijker en ze moeten sneller gemaakt worden.
0 0
Lazell
Er zijn meer vormen van intelligentie dan IQ. Zag laatst een stuk op tv, dat voetballers veruit het snelste informatie kunnen verwerken. Sneller dan academici met een heel hoog IQ. Vind het heel dom om mensen te beoordelen op IQ. Meestal missen die mensen een paar andere vormen van intelligentie.
0 0
Pheadrus
Ik heb gemerkt dat heel veel mensen vooral afknappen op zijn interviews. Dat is jammer maar niet zorgwekkend. Hij kan alsnog een hele goede voetballer zijn. We zullen het zien.

Ik vind het bemoedigend hoe Ten Hag omgaat met de jeugd. Er lijkt een behoorlijke groep talenten in aantocht; Lang, Mazraoui, Matusiwa, Gravenberch, enz.
3 0
TsigalkoAFCA
Oh in tegenstelling tot al die andere super intelligente voetballers zeker?
4 -2
Pheadrus
Nee, in tegenstelling tot die super intelligente mensen op dit forum.
4 0
Labrador
zoals Justin kluivert
0 0
Djabber
Dat zeg ik toch niet? Je kunt ver komen puur op basis van talent en instinct. Ik denk alleen dat je nóg verder kunt komen als je tot 10 kunt tellen.
2 -2
HenryVakH1972
Zou mooi zijn als hij het maakt bij ons, gaan ze niet leuk vinden bij 010
2 0
Mathobo
Inderdaad snel als hij op 19-jarige leeftijd al adopteert
3 0
Robeerke
Dacht dat we al genoeg vaderfiguren hadden
1 0
willieovertoom
Een van de meest overschatte jeugdspelers van de afgelopen jaren. Buiten dat ik hem een irritante houding op het veld vind hebben (lees: loopje en gezichtsuitdrukking, oogt vaak chagrijnig). Vind ik het voetbaltechnisch ook reuze meevallen, is relatief traag, mist explosie en teert vaak op twee leuke hakballen en twee mooie goals per seizoen.
0 -5
Web
Dat jij iemand op zijn gezichtsuitdrukking beoordeelt, heel apart.
Dat had Frank nooit in het eerste gespeeld
Voetbaltechnisch niets mis mee, of hij de laatste stap kan maken weet je nooit.
2 -2
NouriVandeBeek
Als hij zich mentaal verbeterd kan het een redelijke speler worden. Houding is af en toe ook nog wel een dingetje.

Benieuwd wat er met zijn contract gedaan gaat worden. Ik hoop dat hij komende jaren blijft.
3 0
Mark11
Adopteert of adapteert?
5 0
Luie
hij heeft al 4 nieuwe kinderen opgehaald deze week
5 0
gi0vanni
Zeker 4 dames van 18.
0 0