'Iedereen met Ajax-hart kijkt graag naar België'

BartVeenstra, 06-07-2018 om 07:15, 9618 views, De Telegraaf |

Shop officiële Ajax-merchandise op Ajaxshop.nl!

De Belgische ex-Ajax-verdediger Toby Alderweireld denkt dat veel supporters van Ajax dit WK graag naar België kijken. De Belgen spelen vrijdagavond in de kwartfinale tegen Brazilië, het land dat voor velen de topfavoriet is.

Alderweireld krijgt vanwege zijn Ajax-verleden veel succeswensen vanuit Nederland, zo vertelt hij in De Telegraaf. 'Het blijkt nu toch wel dat iedereen met een Ajax-hart graag naar België kijkt. Dat heeft ongetwijfeld met Jan Vertonghen, Thomas Vermaelen en mij te maken. Allemaal ex-Ajacieden die in Rusland in een België-shirt staan. We hebben sowieso een hoog oranjegehalte, want ook Dries Mertens, Moussa Dembele en Nacer Chadli hebben in de Eredivisie gespeeld.'

Zelf denkt Alderweireld overigens dat het WK geen echte topfavoriet meer kent. 'Je ziet dat elk land van elk land kan winnen. Dat onvoorspelbare maakt het WK mooi. Dat wij in het rijtje kanshebbers worden gezet, is eervol. Niet meer dan dat', aldus de Belg, die vrijdagavond tegen Brazilië zal moeten strijden voor een plek in de halve finale. Alderweireld gelooft in een zege. 'Omdat we zo veel kwaliteit hebben dat we elk land pijn kunnen doen. Dus ook Brazilië. Al zullen we wel top moeten zijn om kans te maken en door te gaan naar de halve finale.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
blava
De verdediging van de Belgen is veel te langzaam. Vertonghen liet dat zien tegen Japan. Tot op heden is Belgie nog niet getest. Tegen Japan slechts gelukkig gewonnen.
3 -1
Ozymandias
Het probleem is volgens mij niet dat ze te langzaam zijn maar dat ze hun gebrek aan snelheid niet oplossen door vooruit te verdedigen. Als Belgie beter druk zou zetten maakt het (veel) minder uit dat ze niet zo snel zijn.
0 0
afca95
Helemaal mee eens. Als Neymar n x overeind blijft staan loopt hij iedereen voorbij
1 0
Web
Ik hoop op goed voetbal, en dan ben je al niet goed bedeeld.
Een ploeg die van voetbal uit gaat staat bij mij er goed op.
België is zeker een ploeg waar ik graag naar kijk, alleen bij mij zou Dembele altijd spelen.
Daarom vond ik het ook jammer dat Duitsland niet won van Zeden, niet dat die Duitsers goed voetballen maar spelen wel om te winnen, onbegrijpelijk dat Sane er niet bij is.
Echt ik heb helemaal niets met dat voetbal van Zweden, de enige manier om ver te komen, dus ik begrijp het wel.
0 -1
Ajax27
Zeker Toby, iedere normale Ajacied en Nederland kijkt naar het kleine buurlandje en hoopt dat jullie met deze geweldige selectie eindelijk eens laten zien wat jullie kunnen op dit grote toernooi. En iedereen hoopt dat jullie het schoppen tot de finale.

...behalve de 10-16 jarige kleutertjes hier op AS. Kom maar op met de minnetjes ;-)
6 -14
OKP-AFCA
Spreek voor jezelf gast.

Ik kan prima zelf bepalen of ik voor België ben of niet.

Het is bij sommigen weer hetzelfde gelul als jaren terug bij Barca.. “Je bent voor Ajax dus MOET je voor Barca zijn”

Ik was al niet voor België en door mensen zoals jij ben ik zeker tegen België, gewoon om jou te zieken, en omdat het fijn is om een kleuter van 16 genoemd te worden.
6 0
afca95
Hoezo? Ik ben niet voor België nooit geweest ook. Waarom moet je voor België zijn? Omdat daar paar ex Ajax spelers lopen? En n buurland is? Wat een onzin! Kan je wel elk land supporten. Belgie heeft goede individuele spelers, maar ze spelen slecht. Geef mij maar n goede pot voetbal ik ben gewoon voor Nederland en wie het WK wint zal me een worst wezen als t maar leuk is om naar te kijken! Het enige wat ik mooi vindt is dat er 3/4 landen van de grote competities naar huis zijn.. Zegt ook wel wat over eigen nationaliteit in eigen competities..
6 0
GvanderK
Dat slaat nergens op. Niemand is verplicht om voor een land te zijn omdat er spelers van zijn favoriete club spelen. Ajax zelf is toch veel belangrijker dan dat hele WK? Je laatste zin is gewoon kinderachtig.
7 0
Restored
Willen mensen liever dat die janker Neymar wint ja? Bah
7 -5
Redrum
Ach, ik heb het idee dat zelfs Brazilianen zich dood ergeren aan die theatrale kneus.
4 -1
RuffRhythim
Heb door de jaren heen altijd wel het spel van Brazilie gemogen en heb er dus ook meer mee met dat van Belgie, ondanks dat ik Neymar wel echt een ongelofelijk pisventje vind....
5 0
Michels
Dat is idd de reden waarom ik graag België kijk. maar om diezelfde reden kijk ik ook graag naar Denemarken... Die gunde ik het toch meer dan de Belgen. Toch hoop ik dat ze winnen van Brazilië en dat we en super vette wedstrijd te zien gaan krijgen! Ik gok 3-2 voor de Belgen.
1 -5
ajaxminimax
Heb weinig met België. Ik moet er gewoon niet aan denken dat die Belgen eerder een wereldtitel hebben dan ons. Maar ik kan ook niet voor Brazilië wezen, hoop dat België daar nog van wint en in de halve finale verliezen
4 -1
CruijffiaansNouriaans
Ik ben voor België omdat hoofd jeugdopleiding in gesprek met de NPO heeft aangegeven dat het succes van de huidige jongens komt, doordat ze een paar decennia geleden begonnen met opleiden volgens de visie van Cruijff.
1 -5
gras
Neuh, ik heb werkelijk niets met België. Jan is een topgozer, Toby is ook een Ajacied gebleven, maar ik vind België zo'n verongelijkt, saai spelend land. Al die jarenlange opmerkingen over dat die Ollanders diknekken zijn, terwijl ze niet wisten hoeveel Nederlandse spelers en trainers ze moesten aantrekken en er een Europacup aan te danken hebben.

Ik heb meer met het WK team uit 86 van de Belgen. Ceulemans, schitterende speler. Dembele heeft dezelfde balvastheid, maar dit team afficheert zichzelf al 3 grote toernooien lang als outsider of favoriet, zonder dat ooit waar te maken. Oranje zou er om weggezet zijn als misplaatst arrogant.

Buik vol van Belgen, Jan is Amsterdammert.
5 -1
AFCAHOOLIGAN
precies Toby. daarom ben ik voor België!!
2 -4
koenos1
Ik gun ze helemaal geen moer. Andersom zou dit ook precies zo zijn geweest. Die Belgen worden mij iets te arrogant
7 -1
Janajaxfan
Dat ze vanavond maar een genadeloos hard pak slaag mogen krijgen van de Brazilianen. Ondervind iedere dag de haat en afgunst naar ons Hollanders. Kan niet wachten tot ze er uit liggen.
6 -1
Rick65
In zowat elke uitzending van het WK op de vlaamse tv kan men het niet nalaten om lachend te vermelden dat wij er niet bij zijn. Dit leedvermaak (wat voortkomt uit het welbekende 'calimerogedrag') zal ongekend worden als België wereldkampioen wordt. Ik moet niet aan denken dat die k..belgen bij een (mogelijke) eerste finale wereldkampioen worden. Hoop dat Brazilië ze vanavond afslacht, zodat ze weer terugkeren naar de realiteit!!
3 -1
TvdH
ik gun die Belgen helemaal niets
7 -1
RuffRhythim
Nou Toby, aan die mensenkennis van jou moet duidelijk nog even gewerkt worden....
6 -1
GvanderK
Gun het de Belgen wel en kijk er graag naar maar ik voel mij niet verplicht om ze te supporten vanwege de Ajacieden. Datzelfde voor Marokko, Colombia, Denemarken.

Eigenlijk ben ik voor geeneen land op dit WK, ik kijk gewoon neutraal. Laat Ajax zelf maar weer beginnen, daar kijk ik veel meer naar uit.
1 -5
Erik1966
Echt niet......
4 0
JesusZoonVanGod
Ik gun het de Belgen wel. Ik denk alleen wel dat ze vanavond hun Waterloo gaan vinden. In tegenstelling tot Nederland in 2010/2014 staat er geen echt team. Dat was op o.a. het EK ook zo. Ze hebben een geweldige generatie, ze hebben alleen geen oefenmeester die er het maximale uit weet te halen.
1 -4
Jerr
Het blijkt nu dus dat ik na al die jaren toch geen Ajaxhart heb.
6 -1
GvanderK
Echt he...
3 0
Geoffajax06
Haha ja dacht precies het zelfde.
5 -1