'Gravenberch typisch product van de Ajaxschool'

BVeenstra, 30-06-2018 om 12:35, 8277 views, Ajax Life |

Bekijk Ajax - Valencia live in de Ziggo Dome!

Ajax-trainer Erik ten Hag is zeer te spreken over de talentvolle Ryan Gravenberch. De middenvelder, die twee weken geleden zijn zestiende verjaardag vierde, is mee op trainingskamp naar Duitsland en in zeer korte tijd heeft hij een behoorlijke indruk achtergelaten bij de hoofdtrainer.

'Ryan is een typisch product van de Ajaxschool', begint Ten Hag in gesprek met Ajax Life. 'Hij is onbevangen, brutaal, moedig, technisch goed en heeft goede fysieke voorwaarden. Tegen Preußen Münster liet ik hem niet voor niets in de eerste helft aantreden. Hij speelde toen met jongens om zich heen die al sneller denken. Je kunt zeggen dat hij dat heel aardig deed. Als ik hem hier zo zie, dan straalt hij plezier uit. Hij vindt het geweldig om hier te zijn, een echte ras-voetballer', klinkt het niets anders dan lovend.

Toch is het nog even afwachten wat de komende weken en maanden gaan brengen voor Gravenberch. 'Dat is afhankelijk van zijn fysieke en geestelijke ontwikkeling. De komende weken en maanden zullen bepalen welke rol hij zal gaan spelen. We blijven hem steeds prikkelen en uitdagen. Uiteindelijk is het de vraag hoe snel hij zich kan aanpassen. Dan kan het heel snel gaan of soms stagneert het proces even.'

Eerder liet Gravenberch zich ook al uit over zijn trainingsweken bij het eerste elftal van Ajax. Hoe hij er zelf over denkt, lees je hier.

Bestel het nieuwe thuisshirt van Ajax!

Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Joseph
Dit jochie zit ook al bij raiola, je weet gewoon waarom hij die keuze gemaakt heeft. Vroeger kon je trots uitkijken naar een groot talent, maar dat is voorbij. Gravenberg zal Ajax nooit het niveau laten zien waarop hij wedstrijden gaat beslissen; ook hij zal vertrekken in het seizoen van zijn eerste goede wedstrijd in de eredivisie.

Ik weet niet of het regels zijn van de KNVB, maar het moet mogelijk worden om spelers die bij het eerste debuteren een 5 jarig contract aan te bieden. Nu is het onmogelijk om dit soort talenten te houden, ze zullen allemaal de Kluivert route nemen. als ze dat kunnen.
0 0
Fredschuit1
Verwacht dat hij dit jaar zijn kans in 1 gaat pakken! Zal misschien nog niet gelijk een vaste basisspeler worden maar heeft nu al de kwaliteit om continue aan de A-selectie toegevoegd te worden. Als ik Overmars was zou ik nu al de éérste gesprekken over een contractverlenging starten aangezien die pizzabakker zijn zaakwaarnemer is.
3 0
Ajaxbrl
Nou dan weten we in ieder geval dat hij op z'n 18e naar Italie gaat etc.
0 0
OntlastendeMiddenvelder
Rasvoetballer -- mag dat woord eigenlijk nog gebruikt worden?
1 -1
Fredschuit1
Jesse Klaver zou dit discriminerend vinden. Het is racisme!
1 -2
Matts
Kluivert was ook een typisch product van de Ajax-school... Ben erg benieuwd naar Gravenberch, maar door de hele hype eromheen en het feit dat Raiola zijn zaakwaarnemer is, zou het mij verbazen als hij niet voor zijn 20e naar het buitenland vertrekt.
1 0
Ozymandias
Het zou mooi zijn als hij dit seizoen met het eerste mee mag trainen, het gros van zijn wedstrijden met Jong Ajax in de Jupiler League zijn wedstrijden speelt. Gravenberch lijkt iemand te zijn die zich gemakkelijk aan een hoger niveau aanpast (zoals De Ligt) en dan kan het snel gaan met zo'n jongen wanneer hij met het eerste mee mag trainen. Het is duidelijk dat hij De Wit en Ekkelenkamp als voorbij is in de pikorde.
3 0
Sallons@AS
De Keuken Kampioen divisie bedoel je? Wat een naam zeg.
0 0
waynelove
Laat maar meedoen met het eerste zou ik willen zeggen. Helaas betekent dat tegenwoordig een wintertransfer drie wedstrijden na zijn debuut. Jong Ajax dan maar..
4 0
ditisdebeslissing
gewoon dit soort jongens pas laten debuteren op hun 22e. zijn ze nog niet in de picture (bij de roma's en tottenhams in deze wereld) en op de toppen van hun kunnen.
2 -2
Ajax#1900
Ja joh, ze vinden het vast prima om 5 jaar onder hun niveau in de JL te spelen.
1 0
Ajax#1900
Ja joh, ze vinden het vast prima om 5 jaar onder hun niveau in de JL te spelen.
0 0
DarkChild
niet spelen bij ons en blijven of niet spelen bij grotere clubs en meer geld verdienen.
Moeilijke keuze inderdaad.
0 0