'Na deze weken hoor ik waar ik naartoe ga'

BVeenstra, 30-06-2018 om 09:20, 10767 views, Ajax TV |

Bekijk Ajax - Valencia live in de Ziggo Dome!

Ajax-middenvelder Ryan Gravenberch geniet volop van het trainingskamp met de hoofdmacht van Ajax in Duitsland. De middenvelder, die twee weken geleden zijn zestiende verjaardag vierde, timmert behoorlijk aan de weg.

Gravenberch was dan ook blij dat hij onlangs hoorde dat hij de voorbereiding van Ajax (deels) mag meemaken. 'Ik kreeg een belletje van Aron Winter. Hij zei dat ik de komende twee weken met hen mee moest gaan. Ik was wel blij eerlijk gezegd. Ik speel natuurlijk in de A1 en dan hoor je van de trainer van het eerste dat je mee mag', vertelt hij in gesprek met Ajax TV.

Met zijn zestien jaar is Gravenberch heel wat jonger dan de meeste spelers. 'Bijvoorbeeld Klaas-Jan (Huntelaar, red.) is meer dan vijftien jaar ouder dan ik. Hij is bijna 35, ik ben zestien', grapt Gravenberch, die lovend is over de ervaren Ajax-spits. 'Als ik wat vraag, reageert hij gewoon normaal. Hij reageert niet als een vedette, het is gewoon een toffe gast.'

In het vorige seizoen won Gravenberch de Future Cup met Ajax O17 en met Oranje O17 won hij het EK. Kampioen worden of de beker winnen met Ajax lukte niet. 'Dat komt volgend jaar wel', zegt hij, waarna hij gevraagd wordt waar hij volgend jaar dan speelt. 'Dat weet ik eigenlijk niet. Na deze twee weken hoor ik waar ik naartoe ga. Ik laat het op mij afkomen, ik zie wel wat er gebeurt. Misschien gaat het snel, misschien moet ik naar de A1 of naar Jong. We zien het wel.'

Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
3*stars*3
Echt ongekend.
Een -17 speler die pas 16 is en normaal gesproken met -19 speelt maar nu al ff mee mag met de grote jongens.
Ook een mooie signaal van Ajax, na ondertekenen van zijn contract.

Zijn aanname en actie in die 1e oefenpot, liet al zijn pure klasse zien.
Dit zijn de jongens waar je voor gaat zitten en als alles goed gaat, zien we hem over een paar jaar hopelijk, met Unuvar op het middenveld.
3 0
BrandjeXL
Ach zo hoort het toch bij Ajax. Bergkamp speelde op zijn zestiende een EC2 finale.
0 -4
trodat4030
Dennis was (net 3 dagen) 18, geen 16..
4 0
afcasven1995
Vaste plek op het middenveld bij Jong Ajax. Tegen Psv, Feyenoord en in de Youth League (mits Ajax CL haalt) lekker vedette laten spelen bij O19.

Jensen - Pasquali - Gravenberch.

Zou wel een heel talentvol middenveld zijn bij Jong Ajax. Helaas hebben we zoveel middenvelders dat dit niet gaat gebeuren. Denk eerder:

De Wit - Matusiwa - Ekkelenkamp
1 0
3*stars*3
Tja, De Wit-Matusiwa-Ekelenkamp...
Matusiwa is wel een ander type 6, dat broodnodig is en volgens mij is Ten Hag ook fan van hem.

Meningen verschillen over Ekkelenkamp en Dani maar dit lijken mij prima gasten voor middenmoot/subtop van NL.
0 0
Web
Weer eentje die zich thuis voelt met jongens die ervaring hebben.
Eiting gaf het al aan met Lamprou.
Winnaars in je selectie is zo belangrijk.
Ajax was diat jaar zonder Poulsen nooit kampioen geworden.
Ik vergeet nooit de uitwedstrijd tegen PSV meer, wat deed hij het goed tegen Strootman, Van Bommel en die nare Zweed Toivonen.
2 -1
NouriVandeBeek
Het beste lijkt me om aan te sluiten bij Jong Ajax en sommige toppers nog meespelen bij de O19. Gravenberch was vorige maand nog 15 jaar jong. Ongekend. Ik zou hem wel wat langer bij Ajax 1 houden deze voorbereiding en dan zogezegd instromen bij Jong Ajax.
2 0
Web
Hij moet heel veel spelen, lekker in Jong Ajax klopt.
Bij de A junioren leert hij niets meer.
Ook als het mogelijk is minuten in het eerste.
Daar ook bij laten trainer, weerstand opbouwen.
0 0
trodat4030
Hij leert niks bij de A? Waarom niet? Ik vond hem een prima speler, viel niet uit de toon, maar was ook niet degene die het team op sleeptouw nam. Dat hoeft ook niet met z'n 15 jaar, maar zolang hij dat nog niet (met enige regelmaat) doet, is er nog wel wat te leren daar. Trainen met 1/Jong en de topwedstrijden (YL (als 1 de CL haalt), Feyenoord, PSV en AZ) spelen met u19 en de grote man zijn is toch prima?
1 0
FlyingDutchMan
Was wel blij eerlijk gezegd, heerlijk enthousiast! Hoop dat Ajax met hem rustig aan doet, anders is hij echt al over een paar jaar weg. Laat hem lekker in A1 belangrijke duels spelen met af en toe Jong Ajax, anders is hij in zijn ogen volgend jaar uitgeleerd.
0 0
Web
Je kunt hem niet onder zijn nivaue laten spelen omdat hij misschien dan weg gaat.
Zo werkt het niet, een speler moet geprikkeld en uitgedaagd worden, anders staan ze stil in ontwikkeling.
3 0