Eiting: 'Iemand als Kostas houdt de boel scherp'

JesseTH, 29-06-2018 om 22:40, 8903 views, AT5 |

Maak kans op jouw Ajax-droom. Vul je lijstje in!

Carel Eiting hoopt dat hij de kans krijgt om dit seizoen veel minuten te maken in het eerste elftal van Ajax. Verder spreken de middenvelder en Kaj Sierhuis over Kostas Lamprou, wie een echt trainingsbeest blijkt te zijn.

'Dat is niet normaal', oordeelt Sierhuis tegenover AT5. 'Toen André en Benjamin fit waren, waren zij de eerste twee keepers die bij de selectie zaten. Hij trainde toen een paar keer mee met Jong Ajax en de spelers van Jong Ajax schrokken van de manier waarop hij trainde. Hij moest met allemaal jonge gasten trainen en schold iedereen verrot omdat ze er niets voor deden om te winnen en helemaal weg werden gespeeld door het andere team. Dat kon helemaal niet voor hem, dat paste niet in hoe hij voetbal beleefde.'

Ook Eiting is blij dat de Ajaxselectie een speler als Lamprou herbergt. 'Het kan nog wel eens laconiek of makkelijk worden, maar het is wel zaak dat we iedere minuut op het trainingsveld proberen te gebruiken. Iemand als Kostas houdt af en toe de boel scherp.'

Voor Eiting volgen er nu belangrijke weken in het bepalen of hij wederom voor Jong Ajax gaat spelen, of dat er voor hem speelminuten zijn weggelegd bij Ajax 1. 'Ik probeer momenteel niet echt naar de anderen te kijken. Ik weet nog niet wat er gaat gebeuren. Ik wil hier (In Ajax 1, red.) dit jaar natuurlijk graag veel minuten gaan maken. Dat is ook waarvoor ik elke dag keihard train.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
BillSplate
Goed dat hij zo fanatiek is. Hopelijk leren anderen ervan.
0 0
Web
Mooi dat verhaal over Lamprou, word hier zo lacherig over gedaan, routine op een traings veld is zo belangrijk, dat merk je pas als het je zelf overkomt, op wat voor niveau ook.
Deze jongen bleek dus zo belangrijk te zijn in zijn wedstrijden met Jong.
Goed dat Ajax hem er weer een jaartje bij gegeven heeft.
2 0
3*stars*3
Ik ben ook vaak kritisch op hem geweest maar moet eerlijk zijn dat hij al begon met minpunten bij mij en vooral omdat hij afgelopen jaren veel liep te sneren naar Ajax.
Maar het is duidelijk een echte prof en dit zijn mooie teksten van de jonkies.
Over Huntelaar en Schöne hoorde je ook veel positieve verhalen.
Tagliafico geeft elke pot een signaal af en probeert de rest zo wakker te schudden en Tadic komt er ook aan.

Ik heb er echt zin in!
2 0
ST
Carel Eiting is een talent, maar niet klaar voor de basis. Hij moet echter minuten maken. Dit zou ik doen:

Carel Eiting - Verhuren aan Groningen/Heerenveen
Siem de Jong - Verkopen
Lasse Schöne - Verkopen

Daley Blind kopen

Basis:

Tadic - Dolberg - Neres
Labyad - F. De Jong* - Vd Beek
Nico - Schuurs** - De Ligt - Mazraoui
Onana

* Reserve: Blind als stand-in van Frenkie als CVM
** Basisplaats: Blind met Schuurs en Wöber als stand-ins.0 -1
LS16
Ik zou met een 10 gaan spelen:

Labyad - Dolberg - Neres
Tadic
De Jong - Van de Beek
Taglifico - Wober/aankoop - De Ligt - Nous
Onana
0 0
Inhartennieren
Die scherpte is volgens mij bij Carel nog wel eens een probleem.
0 0
Web
Dus wat heb je dan nodig om je een.
Routine, spelers die nooit verslappen.
Daarom was Poulsen ook zo belangrijk.
Winnaars.
0 0
MaxBorggreve
Hahahahah
0 -4
MaxBorggreve
Hahahahah
0 -4
ditisdebeslissing
toch verwacht ik een aardverschuiving wat keepers betreft. Liverpool heeft zoieso een nieuwe nodig. en dan kan het maar weer zo zijn dat er een club bij onana uit gaat komen.
2 -1
AFCAMM
Goed om te lezen. Als je bijvoorbeeld hoort hoe Lang zich schijnbaar gedraagt, is het fijn dat er iemand is die ze op hun donder geeft als ze te makkelijk worden.
2 0
Toekomst1900
Je ziet het filmpje van TenHag he. Voor straf lopen, Lang loopt achteraan. Hele groep wordt ervoor gestraft. Prima, heb in TenHag iets meer vertrouwen!
2 0
AFCAMM
Ja, prima zaak. Het draait om het collectief. Iemand moet hem dan maar corrigeren. Las eerder vandaag dat stuk (Ajax Life?) dat hij ook weinig zin heeft om ballen/pionnen etc. mee te nemen, zoals verwacht wordt van de jonkies. Daar moet je als groep dan iets aan doen, anders verandert er niks.
1 0
willieovertoom
Prachtvoetballer die elke week moet spelen. Drie man om hem heen, en nog steeds zó rustig. Drie klassen beter dan Schöne. Ten Hag, maak de juiste keuze. Stop met Schöne een basisplaats te geven, en Siem de Jong eerder te laten invallen. It’s Carel’s world.
3 -2
nuff-said
Boven schöne? Dat nog zeker niet wanneer deze man nog zo een verwoestelijke vrijetrap heeft. Je moet iets kunnen toevoegen aan een team en dat kan carel nog niet. Nou on dat geval heeft siem ook niks toe te voegen aan dit team dus daar denk ik wel dat carel boven siem moet staan voor et simpele feit dat carel nog kan groeien en siem gwn klaar is. Kan met pensioen
0 -1
whatarethose
Ik denk dat Schöne echt wel beter is dan Siem, maar Eiting moet dit jaar zijn plek wel vervangen.
1 -1
KleinMiljoen
Biertje minder nemen pik
2 -2
MelleAfca
Hahaha, ik moet hem wel gelijk geven over het feit dat het belachelijk is dat Schöne en Siem hoger in de pikorde staan dan deze man.
2 -1
TheRiviera
Het is meer dan logisch dat Schöne en Siem hoger in de pikorde staat. Deze jongen komt net kijken. Hij mist de ervaring zo simpel is het. Je kan geen potten breken met Carel op het moment. Misschien volgend jaar maar dan moet hij dit seizoen wel serieus groeien en dat gebeurd niet door hem in het diepte te gooien.

Als Carel echt beter is dan zal hij dat zelf wel laten zien. Het feit dat Schöne en Siem hoger in de pikorde staat zal hem alleen meer motivatie geven om te slagen dus dat is alleen maar goed.
0 -1
Labrador
Dat heb jij prima uitgelegd
0 0
Labrador
Dat heb jij prima uitgelegd
0 0