Dolberg dankbaar: 'Kon altijd bij hem terecht'

BVeenstra, 29-06-2018 om 07:25, 27604 views, ELF Voetbal Magazine |

Koop nu jouw wedstrijdsjaal voor de halve finale van de Champions League tegen Tottenham!

Ajax-spits Kasper Dolberg heeft veel profijt gehad van het feit dat er met Lasse Schöne nog een Deense speler rondloopt bij Ajax, zo vertelt hij in een interview met ELF Voetbal Magazine. De twee trokken veel met elkaar op, al is dat sinds de komst van Rasmus Kristensen - een leeftijdsgenoot van Dolberg - wel iets veranderd.

'Het is volstrekt logisch dat je als landgenoten automatisch meer met elkaar optrekt. Vorig seizoen meer dan afgelopen seizoen. Tijdens de Europa League lagen we bijvoorbeeld bij elkaar op de kamer, hebben we veel met elkaar gepraat', vertelt Schöne, waarna Dolberg uitlegt dat hij blij is met een teamgenoot als Schöne. 'Ik kon met al mijn vragen bij hem terecht. Ook als ik ergens mee zat kon ik met hem praten. Maar sinds Rasmus Kristensen bij Ajax is gekomen, trek ik meer met hem op.'

Schöne vindt dat allemaal wel prima. De middenvelder heeft zijn gezin, woont wat verder weg en heeft daardoor een ander leven dan de twee jongere Denen. 'Het is prettig dat ze elkaar hebben, hoeven ze niet alleen te eten. Kunnen ze lekker samen koken', grapt Schöne, want echt koken doet Dolberg nauwelijks. 'Ik had tot een paar weken geleden inderdaad nog nooit gekookt. Maar de laatste tijd hebben we het een paar keer geprobeerd. Pasta en kip. Met ketchup. Best prima eigenlijk. We hadden van alle kanten het verwijt gekregen dat we alleen maar eten bestelden of buiten de deur gingen eten. Mijn moeder zei: "Kijk eens in die kookboeken die ik voor je gekocht heb".'

Opvallend genoeg wil Schöne zichzelf niet zien als mentor of een vaderfiguur. 'Nee, alsjeblieft niet! Ik heb thuis al twee kinderen. Weet je wat het is: als je een jonge ploeg hebt waarin een paar oudjes rondlopen, dan vallen zulke termen te pas en te onpas. Ik heb het te vaak gelezen. Vaderfiguur, mentor… Het klinkt niet alleen lullig, het is nog overdreven ook. Je helpt elkaar waar nodig, in en buiten het veld. Soms ook omgekeerd.'

Bestel het nieuwe thuisshirt van Ajax!

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Peterv13
En in een van die kookboeken die hij van zijn moeder heeft gekregen stond het gerecht, pasta met kip en ketchup ? Wat voor kookboek was dat haha :):)
0 -1
korem
Schone moet bij Ajax blijven ook later bij de club eenfunctie geven. Geweldige gozer en voorbeeld prof en zoveel respect want deze man heeft echt alles uit zijn carrière gehaald !!! Als elk jong talent zijn instelling zou hebben dan zouden er een aantal wereld toppers uitgekomen zijn
1 -1
Genant
Lasse Schöne: de droom van de meeste Sauvigon Blanc verslindende carriërevrouwtjes tussen de 28 en de 45.
Lasse is in de loop de jaren een echte Ajacied geworden, en dan bedoel ik een echte Ajacied. Je ziet het aan zijn irritaties bij bepaalde zaken en vragen. Hij heeft de verbale en non-verbale reactie van ons. Alleen Jan Vertonghen kan ik me zo voor de geest halen die dat ook had, van hem geloof ik dan ook dat hij nog eens terugkomt. Ik hoop dan ook dat Lasse altijd bij Ajax blijft; nog even een paar jaartjes voetballen, al dan niet vanaf de bank, en dan iets doen binnen de organisatie. Lasse is Ajax.
4 -1
MichelAngelo66
Pasta met ketchup. Jezus. Niet zo gek dat ie nooit in Italie aan de bak is gekomen.
0 0
Redrum
Ja dat is wel echt heel fout. Gewoon gezeefde tomatensaus op smaak brengen met wat kruiden en over je pasta heen flikkeren. Dan lijkt het in ieder geval nog ergens op.
1 -2
Superman
Topgozer onze Lasse, voor de toekomst behouden, al is het maar voor het coachen en begeleiden
van nieuwe talenten.
4 0
Ajax27
Geweldige gast die Schone. Gewoon lekker bij de club houden, contract straks verlengen en 'm hier bij Ajax fijn z'n carriere laten afmaken. Ligt lekker in de groep, maakt 'm niet uit dat ie de eeuwige 12e man is en toch al jaren achter elkaar de grote talenten (niet altijd terecht) uit de selectie houdt, gewoon een voorbeeldprof.
2 0
Daneman
Niet mee eens. Voor die goal tegen feijenoord erg dankbaar. Maar ajax heeft gebrek aan middenvelders met ervaring en voldoende snelheid en verdedigende kwaliteiten! CVM niet gaan oplossen met jonge speler. Dat doet geen een topclub.
0 -3
Ajax27
Er is ook geen 1 topclub die met 2 jongens van 18 jaar een Europese finale starten, Ajax wel. Daarom zijn we Ajax. Met Tadic en Labyad hebben we de ervaring. En Donny staat net als de Ligt met beide benen op de grond om een sterke 6 te zijn met Frenkie en Tadic/Labyad ervoor.
0 0
mistermiyagi
Nou Sjaak dit dus...(Tadic, Papa)
1 0
WesleySonck
Bizar. Voeding is zo'n belangrijk onderdeel van een topsport leven, dat heeft echt invloed op je prestaties. En dan laat Ajax die jongens lekker elke dag buiten de deur eten of pasta met ketchup maken.
4 -5
jaripettersson
Ligt er ook aan waar ze gaan eten. Ik neem aan dat ze niet bij de Burgerking gaan zitten.
4 0
CruyffFootball
Nee dat deden alleen Sulejmani en Darko Bodul.
0 0
Redrum
Die twee genoten iets teveel van het leven in de grote stad ja. Gevolg was dat Mickey meestal op zondag niet vooruit te branden was.
0 0
Koekepeer
Niets van gemerkt,
0 0
ajaxcied4life
Was ook het eerste wat ik dacht
0 0
blessure
Zeer onprofessioneel, van AJAX.
Bij topsporters, moet de voeding individueel afgesteld worden.
Voor de duimpjes omlaag , lees eens iets over bloedgroep en voeding.
3 -3
Bensco
Het probleem ligt hier niet bij Ajax maar bij de spelers zelf. Ze krijgen voedingschema’s mee en op de club wordt niks anders dan goed voedsel voorgeschoteld maar de invloed van de club reikt maar tot zo ver. Je hebt tenslotte te maken met jonge jongens die zelf eten wat ze wat ze willen zodra ze thuis zijn. We liepen in dienst ook al op tegen dit probleem. Ook daar deden die jongens zich tegoed aan fastfood in de kantine of thuis terwijl ze vanuit defensie voedingschema’s mee kregen.
3 0
OKP-AFCA
Volgens mij wordt dit tijdens het seizoen gewoon opgevolgd hoor.

En krijgen de spelers in de vakantie gewoon zelf de mogelijkheid, of moet er in de vakantie iemand van Ajax mee met die gasten om ze ook daar nog eens helemaal op te volgen?
1 0
gi0vanni
Schone is tegenwoordig wat te traag maar hij heeft Ajax de afgelopen jaren niet alleen op het veld geholpen. Mooi dat hij er dit jaar nog bij is. Hoeft natuurlijk niet in de basis maar deze jongen heeft altijd alles voor Ajax gegeven en heeft nooit een transfer gemaakt. Hij heeft hier ook aantal prachtige dingen laten zien. En zijn vrije trappen zijn vaak geweldig ingeschoten waardoor de keeper niet eens meer hoeft te duiken. Want die zijn dus gewoon onhoudbaar.
0 0
jaripettersson
Schöne is er eentje om te behouden voor de club.
2 0
Ardoe
Sowieso, gouden kerel
1 0