'Onschuldig steekje, moet Ajax tegen kunnen'

BVeenstra, 28-06-2018 om 13:45, 23865 views, VICE Sports |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Toen PSV enkele weken geleden de komst van toenmalig Ajax-verdediger Nick Viergever aankondigde, deelde de Eindhovense club via sociale media een sneer uit aan Ajax. De Eindhovenaren werden voor de derde keer in vier jaar kampioen, terwijl Ajax al vier seizoenen prijsloos is. 'If you can't beat them, join them', dus. In gesprek met VICE Sports geven de mannen achter de sociale media van PSV nu tekst en uitleg.

'Wij lezen natuurlijk ook de media, dus we wisten al een tijdje dat deze transfer eraan zat te komen', zegt de 27-jarige Pieter Buitenhuis. 'Ik begon een beetje na te denken en op een gegeven moment zei ik tegen Jordy (collega, red.): “Misschien kunnen we een aantal spelers op een rijtje zetten die van Ajax naar PSV zijn vertrokken.” In de redactievergadering riep de stagiair toen: “If you can’t beat them, join them.” We begonnen keihard te lachen en dachten: kunnen we dit maken? De directie ging akkoord en toen hebben we het gewoon gedaan. Zelfs The Sun pikte het op.'

Buitenhuis vond het filmpje vrij onschuldig. 'Het is gewoon een knipoog joh. Laten we het houden op een onschuldig steekje richting Ajax, daar moeten ze tegen kunnen. Ze zullen vast weleens iets terug doen', aldus de werknemer van PSV.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ajax4xbestevaneuropa
Nick Viergever laat precies zien hoe het met het niveau in NL is. Viergever hoort een ervaren man te zijn met jaren ervaring bij Az en ook Ajax. Met ervaring en leeftijd hoort hij dus in principe 1 van de beste verdedigers van NL te zijn. 120x verdediger in Ajax 1, europees gespeeld.
Helaas is Viergever gewoon een modale voetballer met geen topkwaliteiten. Een beetje net niet. Voor zo'n jongen is het al een wonder dat hij jaren bij Ajax speelde. . Bij AZ en Heerenveen zou hij een van de beste zijn. Maar hoe vaak sleepte hij AJax door het vuur.
Toch het beste gewenst, zijn sliding en werklust kon ik altijd wel waarderen.Alleen knulligheden waren er ook genoeg.
1 0
SamW
Als we nu kampioen worden, weten we in ieder geval aan wie het lag! Goede grap trouwens. Jammer dat ze hem uitleggen, dat haalt de glans er dan weer vanaf.
3 0
Genant
Is toch geen mens die zich druk maakt om een grapje van PSV-ers? Viergever is voor PSV een prima aanvulling. Ik snap nog steeds niet waarom Overmars eerst Nick niet naar Leverkusen laat gaan en hem dan geen verlenging geeft. Ik kan snappen dat Nick hier pissig over was want dat scheelt ettelijke miljoenen salaris. Heel vreemd.
1 0
wladimir
Leverkussen wilde er zelfs goed voor betalen. Nu is hij transfervrij de deur uit. Zelfde geldt voor Dijks en Younes trouwens.
0 0
Lane 8
Vond dit wel een leuke grap eigenlijk
2 -1
Sallons@AS
'Een filmpje van spelers die naar PSV zijn overgestapt'. Laat alleen maar zien hoe Ajax-geil die boeren zijn. Komt een speler op bij Ajax, komt hij direct op de scoutingslijst te staan daar voor het geval de speler mislukt in het buitenland en/of terug wilt keren naar Nederland. Ze zijn er als de kippen bij dan. Ook in de jeugd doen zij hetzelfde. Toen de A2 weg viel stonden ze te dringen bij de hekken van de Toekomst. Als ze ook maar lucht krijgen van een ontevreden jeugdspeler, racen ze naar Amsterdam. Die slogan zou moeten zijn:'If you can't beat them, copy them'.
1 -2
RickyAFCA
Niet arrogant willen spelen als je het niet kan! Nooit een uitleg van een grap geven... en ik persoonlijk hou wel van dit soort steken.. al helemaal als die viergever em de eerste wedstrijd in zijn eigen doel keilt.
0 0
Welja
niet alleen kunnen we ertegen, het bevestigt alleen maar dat P$V een koopclub is die de prijzen koopt met spelers van Ajax.

ik verwacht als tegenzet een filmpje met de jeugdspelers die van P$V naar Ajax zijn gegaan.
0 -1
ram
Ik vond het een leuke grap! Als je dit al niet kunt hebben...

Wel vind ik het vertrek van Viergever nog altijd een fout. Ik weet dat ik daar veel minnetjes voor ga krijgen; prima. Maar uiteraard wel even een uitgebreide uitleg:

Je hebt met De Ligt en Wober een prima centrum. Ik heb ook veel vertrouwen in Schuurs en zie in hem een hele goede back-up. Viergever was in mijn ogen de perfecte 4e man voor het centrum (en direct een back-up voor linksachter). Ik vond Nick in het seizoen onder Bosz de meest constante Ajacied. En hij is ervaren, Nederlands en zeurt niet.

Nu gaan we voor Magallan. Dat is vast een aardige speler maar door hem te halen spendeer je zo'n 10 miljoen en je verpest Wober én Schuurs omdat ze allebei minder spelen (of Magallan, als Wober gewoon beter blijkt te zijn). Als Viergever niet speelt, maakt dat niets uit.

Ik had die 10 miljoen liever geinvesteerd in bijvoorbeeld een rechtsachter en een beest voor het middenveld.
4 0
NoPants
Viergever wilde geen 4e man zijn. Toen bosz hier net was wilde nick al weg, maar bosz zei dat hij belangrijk zou worden en daardoor bleef hij.
0 0
mvdk
Ach ik kan het best waarderen hoor. Is gewoon leuk onderling. Uiteindelijk is het maar een sport.
1 0
Ajaxgek1980
ik maak me er zo druk om, dat ik het filmpje nieteens gezien heb
0 0
Robinjo1988
Ze gaan het nog ff uitleggen ook, terwijl het niemand een reet interesseert.
3 0
T.reckveugel
Precies
0 0
JariHeijden
Geinig toch? Ik kan dit wel waarderen! :-)
1 -1
AjaxCitizen
Ja, leuk. Maar als wij zoiets doen, dan wordt het bestempeld als arrogant.
4 0
Warrior
Je moet maar zo denken... zonder Ajacieden hadden ze nooit wat gewonnen.
0 0
Ozymandias
Hopelijk vertrekt naast Arias (die zeer waarschijnlijk weggaat) ook Schwaab zodat PSV met Dumfries, Luckassen, Viergever en Angeliño een verdediging heeft staan waarvan de eerste drie niet goed genoeg zijn voor een Nederlandse topclub. Natuurlijk hoeven PSV verdedigers niet goed te zijn aangezien ze veel wedstrijden zo compact spelen dat zelfs middelmaat redelijk kan verdedigen (kijk naar Vd Hoorn in zijn laatste seizoen bij Ajax) maar tegen individuele klasse als Tadic en Neres zullen ze het zeker moeilijk hebben. Ervan uitgaande dat Ziyech van Ajax en Zoet (contract tot medio 2019), Arias (contract tot medio 2019) en Lozano van PSV nog zullen vertrekken:

Ajax: Onana; Mazraoui, De Ligt, Wöber, Tagliafico; Vd Beek, Tadic, De Jong; Neres, Dolberg, Labyad

PSV: Room*; Dumfries, Schwaab, Viergever, Angeliño; Ramselaar, Pereiro, Hendrix; Gudmundsson, De Jong, Bergwijn

PSV heeft nog HEEL veel te doen voordat ze een basiselftal hebben die qua individuele kwaliteit in de buurt komt van dat van Ajax. Unnerstall is niet goed genoeg als eerste keeper, de verdediging is op Angeliño na middelmaat, het middenveld komt te kort voor een Nederlandse topclub en er moet duidelijk een rechtsbuiten bijkomen aangezien Gudmundsson nog niet goed genoeg is voor een vaste basisplaats.

Terwijl Ajax (zelfs als Magallán niet komt) eigenlijk de selectie al zo goed als rond heeft. Vreemd genoeg waren er toch echt een paar mensen hier op AS die een week of twee geleden PSV nog noemde als voorbeeld van hoe Overmars te werk zou moeten gaan...

*Ik wist niet dat Unnersstall direct is verhuurt. Als Zoet vertrekt moet PSV het dan dus met Room doen als ze geen vervanger aantrekken.
2 -3
GerardAjax26
Zou het juist wel leuk vinden als PSV spelers als Lozano en Arias weet te behouden. Toch goed voor het aanzien van de competitie dat zulke jongens er rond lopen. Mochten Zoet, Lozano en Arias vertrekken zullen er ongetwijfeld ook wel nieuwe spelers voor terug komen.

Ik hoop dat Ajax kampioen wordt met leuk voetbal en niet perse omdat de concurrentie verzwakt is. De opstelling die je noemt van Ajax zie ik wel zitten. Kan mij niet herinneren dat we de afgelopen jaren zo'n sterk basiselftal hebben gehad. Hopen dat de Ligt blijft en dat Dolberg/Frenkie fit zijn.
1 -1
trooop
Hopelijk blijft arias en ook schwaab, zodat de competitie misschien nog een beetje spannend blijft, Ajax scherp blijft en het algehele niveau van de eredivisie niet alleen door Ajax een beetje op peil gehouden wordt. Het niveau is al beroerd genoeg. Het mooist, het leukst en het best is als onze concurrentie zo sterk mogelijk is.
2 0
falonso
Unnerstall speelt niet voor PSV, naar voor VVV, want die is verhuurd.

PSV heeft zeker nog veel te doen, en dat zullen ze ook wel doen. Het voordeel dat PSV heeft, is dat zij pas later beginnen, dus ze hebben de tijd nog. PSV is ook al met enkele interessante namen in verband gebracht, zeker nu met de Mexicaanse connecties.

Ik hoop op een sterke selectie bij PSV. Ajax moet ook “gewoon” kampioen worden tegen een sterk PSV. En ik hoop dat de Nederlandse clubs ver komen in Europa. Ik denk dat Ajax het in de breedte het makkelijkst kan opvangen, omdat er altijd goede spelers rondlopen in de jeugd en op de bank zitten ook wel goede spelers.
0 0
Redrum
Ajax staat er op dit moment beter voor dan psv denk ik ja. Van psv dreigen er ook op dit moment meer spelers te gaan vertrekken dan van Ajax. Gasten die al jaren daar spelen willen wel eens een keer wat anders tenslotte. Het probleem van psv is ook dat zij niet de middelen hebben om te ageren. Zij zullen pas kunnen kopen als er verkocht wordt en door het WK zal het langer duren voor spelers verkocht worden, waardoor ze straks ook minder lang de tijd hebben om een vervanger terug te halen. Er kan natuurlijk nog een hoop gebeuren, maar mijn gevoel is dat wij er straks het beste voor staan.
0 0
AjaxIJmuiden123
Unnersstall is verhuurd en waar is Lozano?
0 0
AjaxIJmuiden123
Sorry verkeerd gelezen als Lozano verkocht wordt voor ca 40 mil halen ze we kwaliteit denk ik.
0 0
Ozymandias
Van die 40 miljoen kunnen ze minder dan 24 miljoen in eigen zak steken. Ze zullen vast wat spelers aantrekken maar het toont aan dat PSV deze zomer nog heel veel te doen heeft terwijl Ajax (zo goed als) klaar is. Terwijl PSV volgens een aantal mensen hier een voorbeeld voor Ajax is...
0 0
Michels
Nou, een voorbeeld wil ik ze niet noemen. Maar ze hebben hun zaakjes redelijk op orde, hebben vrijwel altijd goede spelers en zijn succesvol. Nee, we moeten ons nooit willen spiegelen aan psv. Maar een sterk psv is ook voor Ajax een voordeel. De competitie moet nou eenmaal sterker anders bloeden we dood in Nederland. Ajax moet gewoon zorgen dat ze beter zijn dan de rest, niet meer en niet minder. Er wordt vaak geroepen dat we het Bayern van Nederland moeten worden, maar het Bayern van Duitsland was nooit zo goed, sterk en rijk geworden zonder de Dortmunds, Schalkes en HSVen van de competitie. Wij kunnen pas het Bayern van Nederland worden als Roda, Willem II en AZ (enz) het Werder, Wolfsburg en Hertha van Nederland worden...
1 -1
Redrum
Ze zullen wel een vervanger halen dan ja, maar het is niet zo dat ze daar die volledige 40 miljoen voor kunnen gebruiken, aangezien een flink deel daarvan nog naar Mexico moet worden overgemaakt.
0 0
Joseph
Denk dat hij bedoelde dat als hij PSV zou joinen, Ajax ze zal beaten.
0 0
GvanderK
Is gewoon humor, moet kunnen.
1 0
Redrum
Kijk, dat zo'n paar hippe twitterboys namens de club lollig gaan doen vind ik prima. Maar als je de arrogantie ziet bij hun supporters op sites als VI en Voetbalprimeur dan word je gewoon spontaan misselijk. Ze proberen daar een beetje de Amsterdamse arrogantie na te doen, maar dat past gewoon niet bij een club die zulk laf schijtvoetbal speelt.
0 0
Warrior
Verschil met Ajax is, dat het hen niet boeit hoe ze kampioen worden of wedstrijden winnen. Tenslotte staat in geen enkel grafiek hoe ze gespeeld hebben, wel dat ze kampioen werden.
0 0
Van Reenen
We zullen zien wie er straks doorgaat in de CL.
0 0
Ajax4life16
Elkaar een beetje roasten is toch heerlijk. Gelukkig stellen de clubs zichzelf hoger op dan de (fanatieke) supporters.
0 0
Johnnie
Zal vast niet lang duren voordat Viergever zegt dat het in Brabant ‘warmer’ en ‘gemoedelijker’ is dan Amsterdam. Zo gaat dat. Niet te veel aandacht aan geven.
2 0
Redrum
Precies, daar kan je weer op wachten. Lekker rustig trainen zonder aandacht van media, slechts een handjevol supporters langs het veld en een lekker ongedwongen sfeer. In de middag komen Willy en René nog even langs om een praatje te maken en in de kantine is altijd de rustgevende muziek van Guus te horen.
1 0
AbdelhakNouri22
Waarom staat dit op AJAXshowtime?
0 -1
RedFeather
Omdat hij ons de halve finale van de EL heeft inge.. ja.. rommeld.
0 0
RedFeather
Boeiend.
Viergever zelf vind ik trouwens erg netjes over Ajax praten.
1 -1
Barra
Wanneer we weer eens kampioen worden aankomend seizoen kunnen wij weer gewoon de lolbroek uithangen
6 0
gras
Dat is het enige antwoord. Ander wordt het zo snel calimero. Maar ik vond het ook best verkeerd overkomen destijds.
0 0
Babayaka
viergever heeft een leuk jaar onder bosz gehad, maar voetballen kan deze gast niet.
2 -5
Sterretje73
Vond het wel een nuttige, niet zeikende, invaller. Altijd actief en positief. Geen wereldtopper nee maar wel een bruikbare gast.
5 0
ambtenaar
Hoort er bij.
3 0
Babayaka
Alles tegen ajax moet kunnen de enige club die het nederlandse voetbal nog een beetje bestaansrecht en aanzien geeft.

Ajax moet zich aansluiten bij de duitse competititie, de Nederlandse is dood en half begraven.
1 -2
Lazell
Inderdaad. Kunnen we tegen. En zeker bij een speler als Viergever. En dan niet gaan janken als Ajax wat terug doet, want daar kunnen wij dan weer niet zo goed tegen.
3 0
UltimateKaos
Beetje vaag is het eigenlijk wel. Ajax heeft Viergever laten gaan. Misschien wilde Viergever wel heel graag blijven, maar ging hij naar PSV, omdat Ajax hem geen nieuw contract aanbood. Deze 'grap' komt dan eigenlijk weer keihard terug richting PSV.
0 0
gwn_rj
t is gewoon sneu om te zien hoe erg sommigen bezig zijn met Ajax itt hun eigen club. Ze doen maar lekker...
2 -2
EuforischeRealist
Ach ik kan er ook weinig kwaads in zien en volgens mij is dit ook wel het juiste podium om van dit soort grappen uit te halen.

Bovendien, die bal zal inderdaad best een keer terug gekaatst worden.
2 0
GerardAjax26
Tja, denk ook niet dat er iemand wakker van heeft gelegen.. maar het Ajax onder Marcel Keizer versloeg PSV nog eenvoudig met 3-0 dus dat niet kunnen verslaan valt wel mee.
1 0
AjaxAmsterdamnn
Wanneer Ajax zoiets zegt dan hebben we de arrogantie uitgevonden
2 0
Redrum
Wat een boefjes daar in Eindhoven zeg. Helaas voor Viergever gaan de prijzen komend seizoen wel weer naar Ajax.
3 0
koenos1
Komende aantal jaren zeker!
0 0
Redrum
Daar ga ik wel vanuit ja. Het is zaak dat Ajax de komende 5 jaar kampioen wordt, dan hebben we dat gelul over dat psv de meeste titels heeft deze eeuw ook weer gehad. Zoals Ajax nu bezig is heb ik er wel vertrouwen in.
0 0