Kristensen hoopt, maar rekent niet op basisplek

BVeenstra, 27-06-2018 om 11:35, 5838 views, Ajax Life |

Bekijk nu de nieuwe thuis-trainingslijn van Ajax!

Ajax-verdediger Rasmus Kristensen hoopt dat hij zich in de voorbereiding in de basis kan spelen. De rechtsback voelt zich topfit aangezien hij zijn vakantie heeft gebruikt om zich voor te bereiden op het nieuwe seizoen. 'Hopelijk vergroot ik zo mijn kans op speeltijd', zegt hij tegenover Ajax Life.

Tijdens zijn eerste maanden bij Ajax moest Kristensen behoorlijk wennen. 'Alles was nieuw. De grootte van de club, de hoeveelheid supporters, de aantrekkingskracht van Ajax', spreekt Kristensen haast vol verbazing. 'Ik kwam bovendien halverwege het seizoen en moest me snel aanpassen. Twee weken na mijn komst speelde ik al. Ik liep met veel vragen rond.'

De laatste weken heeft Kristensen getraind op de een-tegen-een-situaties, hoe hij tactisch moet staan bij het druk zetten en het snappen van het Ajax-systeem. 'Ik voel dat ik daar deze voorbereiding ook de tijd voor heb. Vandaag (dinsdagmiddag in het duel met Preußen Münster, red.) kon ik bijvoorbeeld weer wennen aan het samenspelen met David Neres op de rechtervleugel', vervolgt Kristensen, die in de voorbereiding wil laten zien dat hij er klaar voor is. 'Natuurlijk hoop ik in de basis te komen, maar ik bekijk het realistisch. Ik leg mijzelf geen extra druk op en dat is - denk ik - de juiste mindset.'

Ten Hag: 'De beste speelt'
Ajax-trainer Erik ten Hag weet nog niet wie er straks rechtsback staat als Ajax officieel begint aan het seizoen. Hij heeft naast Kristensen namelijk ook de keuze uit Noussair Mazraoui en Luis Orejuela. De oefenmeester vindt dat Kristensen in defensief opzicht wel beter zijn kant moet dichthouden. 'In offensief opzicht moet hij blijven doen wat hij al deed. Rasmus is hier nu een half jaar. Hij is gewend en moet zich aangepast hebben. Nu moet hij knokken om in de ploeg te komen. De beste speelt. Laat ze het samen maar uitknokken.'

Bestel het nieuwe thuisshirt van Ajax!

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
AjaxDUde123hk
Kijk maar naar Davy dan weet je dat het nooit makkelijk is!!! Andere systeem andere spelers vind je het gek als hij dan even moet wennen aan het systeem. Komt wel goed !
0 0
NouridolbergNeres34
Kan er werkelijk helemaal niets van, een onbegrijpelijke aankoop. Snel verpatsen.
0 0
Web
Mazraoui word onze nieuwe rechtsback, Kristensen en Orejuela komen beiden te kort.
2 0
machine
Ik denk dat ze deze jongen beter kunnen verhuren aan Helmond sport, heeft niks laten zien en blijkt een matige back te zijn. Wat mij betreft verkopen en een fatsoenlijke rechtsback halen die Ajax waardig is!
1 0
Jornnn
Ook de scout gelijk ontslaan dan!

Of geven we hem nog wat tijd?
2 -2
Web
Laten we die maar de tijd geven, want was ook verantwoordelijk voor Eriksen en Dolberg.
Maar je vraagt je wel af, hoe kan hij dat niet zien, neem aan dat ze niet over een nacht ijs gaan.
2 -1
Knalpot
Wij gaan toch ook allemaal over 1 nacht ijs qua beoordeling van deze jongen, misschien valt alles nu de komende weken op zn plekje en is ie terecht door onze deense topscout voorgedragen.
0 0
Sunstridr
Persoonlijk vind ik dat er een groot aantal AS lezers veel te veel overdrijven hoe matig Kristensen heeft zitten spelen.

Ja hij heeft moeilijkheden gehad met aanpassen aan de tactic en moet echt verbeteren in verdedigend. Maar we moeten niet vergeten dat Orejuela niet langs Zeefuik en Veltman kon knokken (van Keizer) en Mazraoui kan wel een korte termijn Rechtsback zijn maar als hij daar te lang staat zal dat alleen problemen voor hem maken in de toekomst.
3 -4
FlyingDutchMan
Bij Jong Ajax bedoelt onze Deense grapjas..
0 0
mistermiyagi
Alle 3 geen Ajax materiaal.. met die 200 miljoen moet er ergens een betere te vinden zijn.
0 -2
Ferd
200 miljoen? Dat was vorige week, het is ondertussen al 355 miljoen joh.

Oja, verdiep je ook eens in de echte financiële cijfers van Ajax
1 0
mistermiyagi
Wij doen de boekhouding van Ajax, Ajax besteed dit uit aan een bureau waar ik o.a werkzaam voor ben.

Ajax heeft een eigenvermogen van 175,5 mlj.
0 -1
afcasven1995
Hij speelde in Denemarken ook als vleugel verdediger in een 5-3-2 systeem. Hoe kan je dan verwachten dat ie meteen als rechtsback klaar staat. Overigens vind ik hem aanvallend ook heel zwak. Snap niet hoe ze hem gescout hebben.
2 0
Ajax#1900
Klopt, hij moet duidelijk wennen aan het systeem. Ik zie er geen topper in, maar kan nog best wat worden. Vind hem wel een goede voorzet hebben namelijk, en verder prima qua snelheid en fysiek.
1 -2
Ferd
Die voorzet, ik lees dat vaker, al voor zijn komst. Iedereen kakelt elkaar maar na, maar op één na zijn al zn voorzetten tot nu toe bagger geweest. Dijks had een beter moyenne
1 0
Jayajax
Deze jongen lijkt puur gescout op een videoband met rushes langs de zijlijn en voorzetten op maat en zijn er toen ook maar meteen vanuit gegaan dat ‘ie kon verdedigen. Voorlopig lijkt helaas niets minder waar.

Kan me nog herinneren dat Gijp na zijn eerste wedstrijd stelde dat dit “onmogelijk een voetballer kon zijn”. Toen vond ik dat nog een onbegrijpelijke opmerking, een aantal wedstrijden later begon ik hem steeds beter te begrijpen.

Ik vind het niet netjes om iemand al zo snel af te schrijven en het zal best een goede jongen zijn met een hoog arbeidsethos, maar hij zal toch een wonderbaarlijke transformatie moeten ondergaan om een waardige back van Ajax 1 te worden.
2 -1
Ajaxbrl
Mazraoui vind ik nog het best op rechtsback..
2 0
AFCA-B93
Ik laat me graag verrassen door hem. Heb hem denk niet vaak genoeg daar zien spelen om goed te oordelen
1 0
davidgravemaker
Voor nu wel ja. Laten we dat ook even afwachten hoe dat gaat tegen zwaardere tegenstanders.
3 0
RedFeather
Denk dat er weinigen zijn die het met je oneens zijn hier.
0 0
AFCA-B93
Ik hoop zelfs dat Orejuela zich goed gaat ontwikkelen. Iemand die makkelijk beweegt met wel degelijk een goede techniek aan de bal. Kristensen oogt mij ietwat te houterig om een dynamische back te zijn. Mazraoui zie ik niet echt als toekomstige back maar meer als een middenvelder. Maargoed, Orejuela heeft nog een hele hoop te ontwikkelen voordat ‘ie in 1 kan gaan spelen
1 0
Gerard36
eens ik denk ook dat het oreguela word
0 -2