Mazraoui wil plek in Ajax-basis behouden

BartVeenstra, 26-06-2018 om 19:25, 7504 views, Voetbal International |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Noussair Mazraoui hoopt dat hij de komende weken kan laten zien dat Ajax-trainer Erik ten Hag voor hem moet kiezen als rechtsback. De concurrentie op die positie is echter hevig. Niet alleen Mazraoui mikt op die positie, maar ook Rasmus Kristensen en Luis Orejuela hopen als rechtsback te spelen.

'Aan het einde van vorig seizoen heb ik veel speelminuten mogen maken', zegt Mazraoui, die in de slotfase van vorig seizoen vaak stond opgesteld als rechtsback, tegenover Voetbal International. 'Dat was mooi en natuurlijk wil ik die lijn dit seizoen doortrekken. Binnenkort staan de belangrijke duels in de voorronde van de Champions League op het programma. Dat is weer iets nieuws voor me.'

Zijn goede spel bij Ajax in de laatste weken van het seizoen leverde Mazraoui een telefoontje op van Hervé Renard, de bondscoach van Marokko. De selectie van 23 mand stond al vast, maar Mazraoui mocht met nog twee andere spelers de voorbereiding op het WK meemaken. 'Mocht er iemand geblesseerd raken, dan zouden we de kans krijgen. Dat zat er niet in voor mij, dat is jammer, maar het was zeker een geweldige ervaring. Ik was onderdeel van de selectie en heb dagelijks alles van dichtbij mogen meemaken.'

Uiteindelijk keek Mazraoui het WK vanuit huis en tijdens zijn vakantie. 'Natuurlijk was het een flinke domper dat die wedstrijden (tegen Iran en Portugal, red.) verloren gingen. Vooral omdat het zo onnodig was', aldus de multifunctionele voetballer, die dinsdagavond zag dat Marokko beter voor de dag kwam. 'De spelers hebben gevochten voor wat ze waard waren. Hoewel de vroege uitschakeling jammer is, denk ik toch dat Marokko zichzelf op een positieve manier heeft laten zien.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Kuningas
Mazraoui is beter als rechtsback. meer drive naar voren. wendbaarder en harder in de duels. kristensen is iets statischer en minder snel. maar we zullen zien.
0 0
Doink
Ik weet dat Kristenen een zware start heeft gehad, maar bekijk het ook eens van zijn kant... hij komt net nieuw in Nederland bij een nieuwe club en speelt na 2 a 3 weken in de basis.. kent het systeem niet..spelers niet.. taal niet machtig... let op iedereen.. hij gaat dit seizoen echt verrassen en de vaste rechtsback worden.
0 -1
Duif63
Kristensen is een aankoop van Ten Hag. En iedereen weet wat een trainer doet met eigen aankopen: die spelen altijd. Natuurlijk is Mazraoui beter, maar ga er maar vanuit dat Kristensen voorlopig de voorkeur krijgt van TH, hoe slecht hij ook is.
0 -1
Bjorn
Speelde zeer goed vorig seizoen. Functionele techniek, spelinzicht en ook nog eens sterk in positionering.
1 0
Saanchez
Ik weet niet echt waarom maar ik heb echt nog het volste vertrouwen in Kristensen. Is een soort onderbuik gevoel. Denk dat hij echt de potentie heeft om een prima aanvallende back te worden voor ons. Heeft de body, heeft de snelheid, heeft de voorzet. Heeft een paar stappen gemaakt qua verdedigen maar nog niet voldoende. Hoop echt dat hij het laat zien dit seizoen.
3 -3
mistermiyagi
Kristensen heeft nu het postuur van een de Ligt, wat een beest..

De rappe buitenspelers van de tegenstander weten wel raad met zo'n gast, traag op de eerste meters, tactisch erg slecht, technische bagage nog nooit gezien.
0 0
Ferd
Dijks heeft ook de body, de aanvallende driften en een voorzet van hetzelfde niveau. En dezelfde basistechniek. Kristensen is het niet en zal het nooit worden, voetballend zwak en van ruimtelijk inzicht heeft hij weinig kaas gegeten.
2 0
BillSplate
Ik hoop het ook echt, maar denk dat hij onvoldoende tactisch inzicht heeft om verdedigend sterk genoeg te worden. Met name zijn positionering is nog echt slecht. Daarnaast denk ik dat hij aan de bal gewoon matig is en dat hij behoorlijk aan het vechten is met de bal. Lijkt geen techniek in te zitten. Z'n voorzet is vaak wel goed.
0 0
RuffRhythim
Heb je miljoenen verbrast aan twee kneuzen van spelers uit Colombia en Denemarken, heb je die RB gewoon zelf in huis....
2 0
NouridolbergNeres34
Welke concurrentie kristensen en orejuela gaan het nooit redden in het 1e, snel afscheid van nemen. Mazraoui is gewoon onze rechtsback.
1 0
Robeerke
Kristensen doet mij altijd denken aan een pasgeboren veulen dat net leert lopen.
1 0
iammike
Mazraoui is onze beste rechtsback. Kristensen back up en Orejuela zou ik verhuren. Voor Jong hebben we Bakboord en Schouten, voor O19 Timber en Dest.
Ben benieuwd of ze Orejuela op huurbasis willen laten gaan.
0 0
Pauw
1. Mazraoui
2. Bakboord
3. Orejuela
4. Kristensen

Zou professioneel zijn als Ajax zo snel mogelijk afscheid neemt van in ieder geval Kristensen en opnieuw probeert een RB te kopen.
2 -2
Ozymandias
1. Mazraoui
2. Dest
3. Bakboord
4. Orejuela/Kristensen
1 -3
geDaante
Dest inderdaad, heerlijk backje, jammer dat ie niet voor Oranje uitkomt.
0 0
Pauw
Dest! Helemaal vergeten. Inderdaad veelbelovend.
0 0
Suarez16_
Is Dest zo goed dan momenteel?
0 -1
Ozymandias
Het is niet zo heel moeilijk om beter dan die andere drie te zijn. Bakboord vind ik van ongeveer hetzelfde niveau maar met Neres op rechtsbuiten en Vd Beek op rechtshalf heeft Ajax een aanvallende rechtsback nodig. Dest brengt aanvallend (veel) meer dan Bakboord.
0 -2
Suarez16_
Is Dest zo goed dan momenteel?
0 0
Minsc
1. Mazraoui
2. Bakboord
3. Kristensen
0. Orejuela
0 -1
Ajacied0343
Oruejela is oprecht een hele goede back
2 -5
Ferd
HAHAHAHAHAHAHAHA
0 0
Ozymandias
Hij heeft een matige balbehandeling, een matige voorzet, dribbelt veel te veel met de bal en is positioneel (zowel verdedigend als aanvallend) slecht. Waarin is hij dan oprecht zo goed?
1 -1
ajax4ever01
banken
1 0
Minsc
In welke sport?
0 0
Web
Hij word onze rechtsback,
Kristensen en Orejuela zijn miskopen, kan gebeuren, Mazraoui is beter.
2 -2
Minsc
kan gebeuren? lol
1 -2
falonso
Dat is toch gewoon zo? Wel heel stom dat het 2x op dezelfde positie zo kort achter elkaar gebeurt, maar niet elke aankoop kan een succes zijn. Dat is bij geen enkele club.
0 0
geDaante
Het kan niet zo zijn dat relatieve leken zoals wij na 5 minuten al zien dat het 'm niet wordt. Dan is er gewoon heel slecht gescout en geselecteerd, op het belachelijke af.

Ik heb het vermoeden dat Kristensen een soort paniekaankoop was om Ten Hag te helpen slagen, want Overmars en Van der Sar hadden hun lot zowat verbonden aan Ten Hag.
0 0
Minsc
"heel stom" en "kan gebeuren", oké.
0 0
Tecmessa
Ah jij bent natuurlijk gewend dat al je aankopen in FIFA 18 wel een doorslaand succes zijn. Ik heb nieuws voor je: zo werkt het niet in het leven. Transfers blijven altijd een gok.
0 0
AjaxBaggio
Liever Mazraoui dan Kristenen of Orejuela.

Ik hoop Noussair uiteindelijk op het middenveld te zien. Maar als back maakt hij nu de meeste kans op speeltijd (zeker nu Veltman geblesseerd is).

Je zou er toch niet aan moeten denken dat Kristenen een basisplek gaat veroveren.
1 0