'Concrete afspraken maken over de vergoeding'

BVeenstra, 26-06-2018 om 18:10, 8347 views, Algemeen Dagblad |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Letselschadeadvocaat John Beer van de familie Nouri heeft in het Algemeen Dagblad verklaard dat er over de vergoedingen concrete afspraken gemaakt moeten worden. Zo zijn er kosten voor de professionele hulp die nodig is en de kosten die gemaakt worden door familieleden, maar veel lastiger wordt het verhaal van de salarissen die Abdelhak Nouri als profvoetballer bij elkaar had kunnen spelen.

De vraag is in dat geval waar Nouri ooit had kunnen spelen. 'Toch is die vraag niet de bottleneck', zegt letselschadeadvocaat Sander de Lang van SAP Advocaten. Hij vraagt zich af of iemand die een hartstilstand heeft gehad nog wel de top kon halen of überhaupt nog kon voetballen. 'Stel dat Nouri wél adequaat was behandeld en helemaal gezond was geworden, dan nog heeft hij die hartstilstand gehad. Nemen clubs het risico zo'n speler in dienst te nemen? Die medische vraag moet eerst behandeld worden, want Ajax heeft wel de aansprakelijkheid erkend voor de behandeling op het veld, maar niet voor die hartstilstand natuurlijk.'

Beer, zoals gezegd de advocaat van de familie Nouri, erkent dat 'deze vraag zeker aan de orde zal komen', maar verder dan dat wil hij er weinig over kwijt. Pas als de medische vraag of Nouri zijn carrière had kunnen vervolgen, is beantwoord, kan men nadenken over de stelling 'wat had hij kunnen bereiken'. 'Dat wordt dan bepaald door trainers, scouts en noem maar op, die je desnoods onder ede laat verklaren. Ook dat is natuurlijk een lastig vraagstuk, maar het is te doen', zegt De Lang.

De Lang geeft bovendien een voorbeeld waarbij een schadevergoeding werd uitgekeerd op basis van verwachtingen. Het gaat om Danny Hoekman, die als keeper van FC Utrecht in 1987 zwaar geblesseerd raakte. 'Hij haalde daarna nooit meer de top. Maar omdat hij vóór die blessure in de belangstelling stond van Ajax, PSV en Tottenham Hotspur, is er toch twaalf miljoen uitgekeerd. Op basis van verwachtingen dus.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ajaxtrouw
Wat zijn veel mensen toch naïef hier. Ja, het is een drama met soms ook echte emotie en ja het gaat ook over geld en die twee kunnen ook gewoon samengaan. De opmerking van “los het samen op” is te makkelijk want ik denk dat de bedragen van wat de een zou willen hebben en de ander in redelijkheid wil betalen heel ver uit elkaar kunnen liggen. Vrees dat hiervoor echt een rechter nodig is.
0 0
Ricbun
Tyf nou eens op met de media opzoeken over die geldkwesties schaamteloze kut vent. Doe dit lekker achter gesloten deuren man!
1 0
Joseph
Leuk hoor, met trainers en scouts naar zijn potentie kijken, maar ik mag toch hopen dat een rechter naar de feiten kijkt, en die zijn niet gunstig voor iemand met hartproblemen.
Daarnaast werkt een AED ook niet in 100% van de gevallen, dus zelfs met een adequate behandeling, had dit kunnen gebeuren. Feit is dat Nouri's lichaam het niet aan kon.
Ik merk dat ik erg weinig sympathie heb voor die advocaat die Ajax een poot uit wilt draaien door een familie gek te maken met gekke ideeën.
2 0
Red Devil
Dit gaat nog een hele naare strijd worden over die vergoedingen.
0 0
Duif63
"Danny Hoekman die als keeper van FC Utrecht zwaar geblesseerd raakte" Welke idioot heeft dit bedacht? Danny Hoekman was linksbuiten bij NEC....
1 -1
sucre
pfff inderdaad man... wat een aanfluiting.. en nog steeds niet gecorrigeerd
0 0
KingVince
Die advocaat Beer ben ik wel klaar mee. Enige wat echt belangrijk is is dat Appie goed verzorgd wordt voor de rest van zijn 'leven', de familie daar de middelen voor krijgt en dat Ajax dit gewoon regelt. Geld heeft Ajax zat dus dat kunnen ze betalen en dat gaan ze ook doen. Maar alsjeblieft zeg even niet in de media..... dank u... :(
2 -2
Bjorn
Schijtziek dat alles via de media gaat.
1 0
talent020
ik vrees dat er over het toekomstige gedeelte qua financiën nog wel veel gesteggel gaat komen, want je kan moeilijk zeggen of hij de top wel of niet gehaald zou hebben, maar ik hoop dat het niet zal gebeuren,
1 0
Bocarra
Ben bang dat we weer een jaar van procederen te gemoed gaan.

Standpunt Ajax: Nouri heeft een hartafwijking waar wij niet voor verantwoordelijk zijn. Deze afwijking heeft geleid tot een hartstilstand. Hier zijn wij niet verantwoordelijk voor. Wel voor de niet optimale behandeling hiervan.

Standpunt Familie Nouri: Ajax heeft de behandeling van de hartstilstand van Appie niet goed aangepakt en is verantwoordelijk voor de revalidatie kosten en geleden schade omdat hij zijn loopbaan niet meer kan voortzetten.

Ben nog wel nieuwsgierig waarvoor Ajax verzekert is.
1 0
Abvious
Denk dat het op zijn leeftijd überhaupt lastig te bepalen of hij de top had kunnen bereiken. El Idrissi was bijvoorbeeld ook een enorm talent, maar heeft het niet kunnen waarmaken.
3 0
foensai
aub. doe dit samen... Dit gaat WEER via de media. Dat doe je alleen om de druk er nog meer op te leggen bij Ajax. aub dit kan samen worden opgepakt dit hoeft niet via de media..
6 0
KingVince
Helemaal mee eens!
3 0