Koeman: 'Tadic tussen de linies geweldenaar'

BVeenstra, 22-06-2018 om 07:25, 19206 views, De Telegraaf |

Maak kans op jouw Ajax-droom. Vul je lijstje in!

Voetbaltrainer Erwin Koeman ziet in Dusan Tadic een aanstaande topaankoop voor Ajax. De oefenmeester werkte als assistent-trainer van zijn broer Ronald Koeman bij Southampton met de Servische middenvelder en kent hem dus als geen ander. 'Voor het Nederlandse voetbal is het geweldig dat zo'n jongen in de Eredivisie komt spelen', zegt Koeman in gesprek met De Telegraaf.

De oefenmeester is lovend en noemt Tadic een 'op en top prof', 'een goed mens' en 'een enorme liefhebber'. 'Hij heeft geweldig veel kwaliteit, kan op verschillende plaatsen spelen', vertelt Koeman, die denkt dat Tadic zelf het liefst als 'tien' speelt. 'Maar bij Southampton gebruikten wij hem heel vaak als linksbuiten of rechts aan de binnenkant. In een vrije rol is hij echt heel goed, tussen de linies een geweldenaar. Dusan is een iets andere speler dan Hakim Ziyech, maar ik denk dat Ajax er bepaald niet op achteruit gaat, want hij kan op meerdere posities spelen en is meer ervaren.'

Koeman denkt dat het voor veel talenten van Ajax belangrijk is dat er een speler als Tadic - met diens ervaring en professionaliteit - binnenkomt. 'Dusan is enorm gedreven. Na de trainingen gaat hij steevast door', aldus de trainer, die er wel van staat te kijken dat Tadic de overstap maakt van de Premier League naar de Eredivisie. Immers, in Engeland valt meer geld verdienen. 'Misschien heeft de keuze voor Nederland ook met zijn gezinnetje te maken, want ik weet dat hij het in Groningen en Enschede altijd uitstekend naar zijn zin heeft gehad. En bij Ajax kan hij om de prijzen spelen.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
FSideMaluku
Dit is de enige transfer in jaren waar ik mijn vingers gekruist voor houd. Ik hoop echt met hart en ziel dat hij komt. Zowel op als naast het veld een topper!
0 0
liefhebber1
Begrijp mij niet verkeerd, ik vind namelijk dat je best eens geld mag uitgeven.
Maar, 17 miljoen voor een 29 jarige speler vind ik belachelijk veel geld.

Waarom geven we Frenkie de Jong niet het vertrouwen op die plek ?
Tevens hebben we ook Sinkgraven, wie op het middenveld echt goed gaat renderen hoor. Die moet je niet als links back gebruiken.
0 -2
afcas
je bedoelt die sinkgraven die nog geen enkele goede wedstrijd bij ajax op het middenveld gespeeld heeft? nee, net zoals vrijwel iedere speler uit de eredivisie is die niet goed genoeg in de kleine ruimte om bij ajax van waarde te zijn op het middenveld...
0 -1
Tinus
Wat Ajax tussen al dat talent nodig heeft is ervaring gekoppeld aan kwaliteit. Als je het geld hebt, dan is het dat dubbel en dwars waard, ook als tadic na het contract stopt met voetballen. Vergeet ook niet dat als je de CL haalt en/of weer eens kampioen wordt, je andere spelers ook weer meer waard worden. We roepen al tijden dat een zak geld geen doelpunten maakt, ik word hier dus heel vrolijk van.
0 0
AgeM
Frenkie kan maar beter nog even geblesseerd blijven met die geweldenaar op het middenveld .
Hoe moet het daar nou mee met onze Frenk . Er worden allemaal spelers gehaald en bijna niks verkocht .
Barcelona ook al niks geworden Zo komt er nooit een plekje voor onze Frenk
0 0
Ricbun
Je kan geen geld meer inzetten (op Unibet) op de transfer van Tadic. Grote kans dat de transfer zo goed als afgerond is.
0 0
koenos1
Hoeveel vertrouwen hebben jullie dat de transfer echt doorgaat?
0 0
Jan Doedel
Eerst zien dan geloven maar hoop echt dat t lukt.
0 0
chrisjuhhh
als je 2 a 3 jaar in de PL speelt dan heb je rijkdom vergaard en kan je echt voor het voetbal kiezen
1 -1
Ajaxbrl
Nu nog Magallan en vGinkel halen (Tadic linksbuiten).
1 -6
Ozymandias
Waarom Van Ginkel kopen als je Vd Beek al hebt?
0 0
GvanAchteren
Liever een echte 6.
0 0
trodat4030
V Ginkel, hahahahaha! We hebben genoeg penaltynemers en Matthijs blijft gewoon aanvoerder. Wat moeten we dan met Ginkel?
3 0
chrisjuhhh
PSV dwarse denk ik .
0 -1
jwbAFCA
Als ze nou vanuit Southampton ff voor 8u vanavond een tikkie naar Marc sturen kan hij het gauw overmaken.
0 0
Redrum
Precies, wij zijn Ajax, wij tikken in één keer af.
1 0
Ajax68
Ben dolgelukkig met Dusan Tadic, hopen dat het gauw officieel is of wordt gemaakt.
Eindelijk zien ze ook bij Ajax in, dat er iets moest gaan gebeuren op het gebied van Ervaring en Topklasse aankopen.
De jeugd kan zo op deze manier alleen nog maar beter en sneller groeien.
Deze jongen ( en hopelijk nog meerdere ) kan de jeugd ook sturen, daar wordt ook naar geluisterd.
Nu de andere 2 aankopen nog zo snel mogelijk zien te realiseren Overmars.
1 -1
Saanchez
Helemaal met je eens hierover!
0 -1
liefhebber1
Ik niet, met De Jong en Sinkgraven ook voor die positie
0 0
mickey2602
En eindelijk een positief woord van jouw kant...En eindelijk eens een reactie van jou zonder af en toe hoofdletters;-)
Maar ben het met je eens hoor.
1 0
DeMeervanweleer
Tadic kiest om redenen die hij kent voor Ajax, ze zijn naar verluid persoonlijk al rond met hem, dat zal niet ineens veranderen na een topwedstrijd. Wel bijzonder dat een speler tegen alle trends in deze keuze maakt. Neemt me op voorhand al voor hem in. Voetbaltechnisch ben ik er ook blij om, stijlvolle speler met iets extra`s die een goede impuls aan jonge spelers kan geven.
0 0
Babayaka
Voetballen in de kelder en nooit enig zicht op een prijs, begint echt wel te vervelen, ook in Engeland. Alleen graaiende Hollanders en medelanders zitten liever voor een bak geld op de tribune of bank.
0 0
Whazzza
Het heeft mij ook verbaasd. Het is speculeren, maar mogelijk speelt hij liever in de top van een competitie, dan bij een club waar je 17e mee kan worden. Of is hij liever vedette van een kleine competitie, dan een middelmatige speler van de premier league. Er kunnen ook persoonlijke redenen zijn: dat hij of zijn vrouw Nederland of mensen in Nederland mist.

Misschien komt het verhaal ooit nog naar buiten. Ik ben hoe dan ook blij dat het mogelijk is. Nu nog maar even op die handtekening wachten voordat we de vlag uithangen.
0 0
Redrum
Onderschat niet de extreme aantrekkingskracht van ons fantastische klimaat he.
1 0
Restored
Iedereen Tadic ophemelen, maar ik geloof er niks van dat mensen hier wedstrijden van Southampton kijken en twente is al weer 4 jaar geleden
0 0
Babayaka
Hij heeft prima stats in FIFA 17 en 18 en footballmanager.
Althans dat vermoed ik.
0 0
FlyingDutchMan
Tadic viel op in eerste wk wedstrijd, daarnaast vaak genoeg bejubeld bij match of the day. Bovendien met zijn ervaring kan hij niet minder gaan ballen..
1 0
UltimateKaos
Waarom is iedere trainer zo geil van spelers die op meerdere posities uit de voeten kunnen?
Ik snap dat dat lekker is om op de bank te hebben, maar in je basis wil je toch zoveel mogelijk specialisten?
Een linksbuiten die zich kan focussen op linksbuiten, rechtsbuiten en middenvelder is over het algemeen toch minder goed(op linksbuiten) dan een speler die zich alleen op die positie hoeft te focussen?
1 0
Ozymandias
Omdat dat spelers zijn waar je tactisch veel mee kunt als hoofdtrainer. Daarom houdt Guardiola bijvoorbeeld zo veel van spelers als Lahm, Mueller, Alaba, Sterling, etc.. Ze begrijpen namelijk hoe ze op een andere positie moeten spelen en kunnen daardoor goede met de spelers om hun heen van positiewisselen en dus voor een dynamische speelstijl zorgen. Specialisten weten vaak alleen hoe ze hun eigen positie moeten invullen en een elftal vol specialisten zorgt daardoor vaak voor een relatief ondynamische speelstijl.
0 -1
RusselWestbrook
Omdat dit over het algemeen slimmere spelers zijn die beter kunnen nadenken over het spelletje en tot betere oplossingen komen in moeilijke situaties.
2 -1
gras
Op zich met je eens. Liever een specialist dan een all rounder die nergens echt uitblinkt.

Maar ik hoop ook dat Koeman dat vooral noemt om de kwaliteit van Tadic duidelijk te maken. Namelijk dat hij inzicht en techniek heeft en daarom op meerdere plekken kan spelen. En niet dat hij het op meerdere posities inzetbaar zijn als kwaliteit ziet.
2 -1
FlyingDutchMan
Sommige spelers hebben de klasse om meerdere posities ruim voldoende in te vullen. Altijd lekker voor een coach als je moet schuiven!
0 0
Joseph
Klinkt goed, nu maar hopen dat hij er nu niet opeens 3 in schiet..
0 0
stefanzob
Ik denk dat het al geregeld is, want Ajax schijnt al rond te zijn met Tadic en er staat een gelimiteerde afkoopsom in zijn contract toch? Als Overmars dat even snel overmaakt is het klaar :)
0 0
Lane 8
Ja hoprn dat ie slecht speelt inderdaad
0 0
Tufono
Tadic is veel beter dan Ziyech, op alle fronten!
5 -2
korem
Veel en veel beter. Ik hoop alleen dat hij vanavond niet zo goed is of wel goed maar Servië verliest en ze niet doorgaan ! Zodat hij sneller kan komen
1 -1
Schip
Zoals ik Tadic heb zien spelen is hij niet beter, wel constanter. En dat kan een meerwaarde zijn. Ziyech heeft pieken en dalen, Tadic is meer een constant leverende diesel. Maar Ziyech wordt echt gebruikt om frustraties op af te wentelen door sommigen. Beetje jammer.
0 0
ST
Klinkt best definitief. Zou Erwin dingen weten die wij niet weten?
2 0
BobaAjax
Vanavond even goed voor gaan zitten. Servië -Zwitserland is nu ineens een leuker affiche!
6 0
OKP-AFCA
Ja lekker! Als hij een keer de bal verspeelt kunnen we helemaal los.
3 -3
Joseph
Neejoh, blijven we gewoon altijd achter staan, Ajax heeft toch helemaal geen ambities. Al mist Tadic 100x een vrije trap of levert hij 30% van zijn ballen in, dat kan gewoon bij Ajax.
0 -1
Redrum
Ach iedereen verspeelt wel eens een bal, zelfs Veltman speelt niet elke bal goed.
0 0
Sterretje73
Grinnik...
0 0
BobaAjax
Nee hoor, zo’n kijker ben ik niet. Ik geef spelers meestal meerdere seizoenen een kans. Tadic heeft een half seizoen aangezien er ook wat verlangd mag worden van hem.

Vergeet niet dat hij in de eredivisie veel mindere spelers tegenover zich heeft en veel ruimte krijgt. Ik denk echt dat hij andere beter gaat laten spelen.
1 0
OKP-AFCA
Ik zie hem ook graag komen hoor, ik was niet serieus natuurlijk maar als je dan weer ziet hoe sommigen reageren op Tagliafico bij Argentinie dan weet je nu al weer dat er mensen gaan roepen dat Tadic niet goed genoeg is wanneer hij een bal verspeelt.
1 0
RusselWestbrook
Tagliafico was ook de laatste maanden bij Ajax extreem middelmatig.
0 0
Michels
Ja man! Ik zie helaas niet vaak Engels voetbal (en als ik het zie kies ik eigenlijk nooit voor een wedstrijd van Southampton ), en heb dus geen idee hoe goed hij is. Benieuwd naar de wedstrijd van vanavond!
1 0
Ajacied33
Precies ja. Vooraf verheug je er niet echt op. Maar nu Tadic heeel misschien onze kant op komt, is het leuk/interessant om te kijken vanavond
3 0
nightgoat
Erwin weet dingen.
1 0