'Florida Cup past in internationale strategie'

SJvanveen, 19-06-2018 om 10:15, 5675 views, Ajax.nl |

Maak kans op jouw Ajax-droom. Vul je lijstje in!

Edwin van der Sar is content met deelname aan de Florida Cup. In de winter van het seizoen 2018/19 reist Ajax voor een lucratieve trip af naar de Verenigde Staten, om daar tegen internationaal gerenommeerde clubs te spelen. 

De algemeen directeur reageert op de officiële kanalen van Ajax op de deelname. Zowel op sportief als financieel vlak is het interessant. 'Op sportief vlak is het belangrijk dat wij ons meten met internationale teams. Door deel te nemen aan dit toernooi creëren we een ideale voorbereiding op de tweede seizoenshelft', laat hij weten.

'De keuze voor de Florida Cup past daarnaast goed in onze internationale strategie, aangezien de Verenigde Staten een markt is waar we willen groeien', stelt Van der Sar, die Ajax al eerder een Amerikaanse e-Sporter zag aanstellen. 'We spelen onze eerste wedstrijd tegen een Braziliaanse topclub en dit duel is primetime te zien in zowel Noord- als Zuid-Amerika. Hiermee bedienen we miljoenen Ajax-fans. We gaan ervoor zorgen dat het een spektakel wordt.' 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
eros
Het voetbal in Amerika zal nooit van de grond komen.
Teveel andere sporten trekken de echte atleten weg. Daarnaast speelt een kind in Amerika op straat met een basketbal of streethockey,.... je ziet er niemand voetballen.
0 0
Ajax27
Jij woont daar? Zodat je ziet wie er wel/niet voetballen?
Know your facts buddy. er spelen nu zo'n 16 miljoen geregistreerde Amerikanen voetbal. Ter vergelijking, in Nederland ongeveer 1,3 miljoen mensen. Meer dan 10 x zoveel. En door een dergelijk groot land met zoveel financiële middelen is het een kwestie van tijd voordat de voetbalacademies als paddenstoelen uit de grond gaan schieten. Dan zullen talenten ook sneller ontdekt worden, zullen ze beter opgeleid worden en zul je veel meer Amerikanen in Europa zien. Binnen 10-20 jaar zal Amerika een groot voetballand zijn. Het is nu na Football, Honkbal en Basketbal de 4e grootste sport in Amerika en dat terwijl ze pas iets meer als 20 jaar nu een 'eredivisie' in Amerika hebben.
0 0
BrandjeXL
Dit verhaal hoorden we ook na het wk van 1994 en kijk nu eens. Verder vergeet je erbij te zeggen dat heel veel van die geregistreerde spelers nog op school zitten, high school en college en dat het daar totaal anders dan bij ons waarbij iedereen bij een club zit. Slecht vergelijk dus van je.
0 0
Ajax27
En hier zit iedereen die geregistreerd zit niet op school? Afhankelijk van hoe goed je bent in een bepaalde sport kun je daar bij een hele goede of mindere school komen. Eentje met grote budgetten en een sterke vooropleiding en alle faciliteiten of eentje met mindere. Zelfde als hier dus de topclubs hebben met een geweldige opleiding en de kleinere clubs met met een mindere. Ik weet niet of je ooit documentaires over American Football of Basketbal hebt gezien maar bij de betere scholen leven de tieners als supersterren, hebben ze sponsorcontracten, staan ze in stadions van 10-30 duizend man. Een heel ander systeem als hier met clubs, dat is waar, maar daar hebben bepaalde steden/scholen gewoon meer of minder aanzien.
0 0
X-RaY
Er wonen ruim 300 miljoen mensen in Amerika al zou er maar 5% voetbal spelen daar dan heb je het al over een gigantische mensen massa.
1 0
Ajax27
En precies zo'n 5% ovetbalt er idd, goed geschat ;-)
0 0
AjaxAmsterdam
om er even verder op in te gaan, dat zijn dus 15 miljoen mensen. Ter vergelijking: bijna heel Nederland
0 0
eros
Het voetbal in Amerika zal nooit van de grond komen.
Teveel andere sporten trekken de echte atleten weg. Daarnaast speelt een kind in Amerika op straat met een basketbal of streethockey,.... je ziet er niemand voetballen.
0 0
Ferd
onzin, voetbal is de snelst groeiende sport onder jongeren in de USA.
0 0
X-RaY
De Ajax Orlando Prospects was destijds geen succes geloof ik en gingen failliet. Grote markt heeft Amerika, dat zal dan wel gaan om de Ajax trainingsmethode te verkopen zoals Ajax ook al in Azië doet als ik het goed heb.
0 0
insectenverdelg
Onze internationale strategie? Wat een marketing gelul. Zorg gewoon dat je eerst is kampioen wordt in Nederland als dat je Azië Amerika en antarica wil veroveren als club. Wil je echt indruk maken dan moet je gewoon Europees presteren. Zoals 2 jaar geleden. Zegvgewoon dat t lekker schuift Niks mis mee.
4 -3
Bky
Het een sluit het ander niet uit.
1 0
jaripettersson
Zo is het. Klein denken, kleine toekomst!
0 0
insectenverdelg
Nee realistisch denken en focus op t het juiste. Maar ik denk dat dit niet t probleem is in deze.t gaat gewoon om de knaken. Niets meer en niets minder. Prima, maar zeg dat dan.
0 -1
Truth
Ik dacht precies het zelfde, dus mijn glas zal ook wel half leeg zijn en minnetjes opleveren, maar ach....
0 -1
Ajax#1900
Het glas is weer eens halfleeg
4 0
insectenverdelg
T is iig duidelijk niet helemaal vol. Is niks mis mee om naar Florida te gaan. Prima, lekker weer en t levert ook nog wat op. Alleen dit soort praatjes kan ik echt niks mee. Denk je echt dat we opeens Amerika veroveren omdat we aan een Flrida Cup deelnemen? Wat een BS. Zeg gewoon waar t op staat en dat is t 1e.
4 -2
ajaxcied4life
Je gaat niet ineens de VS veroveren inderdaad, net zoals Rome ook niet binnen 1 dag is gebouwd, maar je zult ergens moeten beginnen en zo een trip kan iets in gang zetten.
0 0
insectenverdelg
Wat mij betreft hoef he helemaal nergens te beginnen voor Amerika. Zolang je niet in een topcompetite speelt ga je daar toch nooit voet aan wal krijgen. Wil je dus echt iets doen zou je uit de eredivisie moeten stappen. Verder kan je met de jeugd nog hoge ogen gooien.
0 0
jaripettersson
Het is goed dat Ajax groot blijft denken. Maar inderdaad, het is echt nodig wat aan de competitie te doen. Als we in Duitsland mee mogen doen, gelijk doen.
0 0
Nicoonzeredder
Ja, met deze incomplete selectie ga je echt indruk maken op die Amerikanen
1 -4
chrisjuhhh
Is toch moeilijk he als Feijenoord en PSV hier niet voor uitgenodigd worden .
0 -1
Jessey1981
leuk! ik ben ook in Orlando die periode, hopelijk kan ik een kaartje bemachtigen.
3 0
Bjorn
Op het eerste oog gewoon een goede zet. Voorbereiding op de tweede seizoenshelft tegen een kwalitatief hele sterke tegenstanders.
1 0
vincent_DV
Zou Ajax er niet verstandig aan doen om in Amerika, het liefste in de buurt van Mexico, een voetbal academie op te starten. Voetbal begint steeds meer te leven in Amerika en die zijn zo sportminded. Ik denk dat daar enorm veel potentie zit. Ajax kan ze naast een goede opleiding natuurlijk ook een makkelijke opening naar Europa bieden. Als je in de buurt van Mexico zit kan je ook nog een beetje de Mexicaanse markt in de gaten houden.
4 0