De Jong niet bezig met transfer naar Barca

BVeenstra, 18-06-2018 om 14:05, 31935 views, AT5 |

Maak kans op jouw Ajax-droom. Vul je lijstje in!

Ajax lijkt ook in het komende seizoen 'gewoon' te kunnen beschikken over Frenkie de Jong. De middenvelder van de Amsterdammers is niet bezig met een eventuele transfer naar FC Barcelona, zo meldt AT5. De Jong wil eerst fit worden en kijken of 'hij überhaupt nog kan voetballen'.

De laatste week werd de naam van De Jong in El Mundo Deportivo haast iedere dag wel gelinkt aan een transfer naar FC Barcelona. 'Ik krijg het wel doorgestuurd. Dat is leuk om te zien, maar voor de rest houd ik me er niet mee bezig', zegt De Jong, die uitlegt waarom. 'Het is voor mij niet zo serieus dat ik me er mee bezig moet houden. Dat laat ik aan mijn zaakwaarnemer. Ik weet niet of hij er mee bezig is. Misschien wel, misschien niet.'

Zelf wil De Jong eerst maar eens fit worden. 'En maar eens kijken of ik nog een beetje kan voetballen, dan zien we wel weer verder', grapt de Jong, die de vraag krijgt of hij kan beloven of hij in het nieuwe seizoen bij Ajax speelt. 'Dat kan je als voetballer natuurlijk nooit beloven. Er kan morgen een club komen die zoveel biedt dat je weg bent. Maar zoals het er nu voorstaat, speel ik bij Ajax. Overmars die gezegd heeft dat ik niet weg mag? Dat heb ik ook gelezen. Daarom, dan hoeft er geen discussie te zijn, toch?'

De selectie van Ajax kwam maandag voor het eerst weer bijeen om op De Toekomst enkele fitheidtests te ondergaan. Zelf is De Jong bijna hersteld van zijn enkelblessure. 'Het gaat wel de goede kant op. Over twee tot drie weken hoop ik met de groep mee te kunnen trainen.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Joseph
Frenkie is dus een groot vraagteken voor de voorrondes.. Kluivert is weg, Labyad zal op de plek van Ziyech spelen, wie wordt onze linksbuiten??

Gaan we ons proberen te kwalificeren met Bandé? Dan is Overmars wel erg schuldig als we het niet halen..
1 -1
Dexy
Vind het wel opvallend dat al die blessuregevallen zo lang duren bij ons (en vaak veel langer duren dan de geschatte hersteltijd).

Ga maar na: Fischer, Boilesen, Cerny, Sinkgraven, Frenkie en Dolberg. Al deze herstelgevallen duurden zo ontzettend veel langer dan verwacht werd. Dan ga je je toch afvragen of er wat mankeert aan de medische staf. Het is namelijk niet incidenteel meer.
3 0
Ozymandias
Zou het misschien kunnen dat je gewoon minder opmerkt hoe er bij andere clubs ook regelmatig blessures zijn die langer duren dan verwacht (omdat je logischerwijs veel meer met Ajax bezig bent dan met die clubs)?
0 -1
Jaridebeste
Vooral ook die geschatte hersteltijd....Van Leer en Viergever ook nog. En Wöber soms ook wel bij selectie en dan half fit op de bank of toch maar weer niet. Dan vraag je je wel af of ze wel in staat zijn de juiste diagnoses te stellen. Hoe dan ook, erg vervelend allemaal want Frenkie duurt dus ook nog wel even.....
4 0
romanio
Waarom spreekt zo een gast zich niet gewoon uit. Als Barca serieus interesse heeft is ie weg. Als wij bij een ander bedrijf 10 * zoveel kunnen verdienen gaan we ook. Als Ajax hem zo nodig koste wat kost wil behouden, moet Overmars naar buiten toe uiten not for sale. Zolang iedereen zich in nevelen hult kan het beide kanten op.
2 0
Barra
Volgens mij staat er in de tekst behoorlijk duidelijk dat Overmars heeft gezegd dat hij niet te koop is.
2 0
EVH
Ik heb het al vaker gemeld hier, het volgende gaat gebeuren;
Onana
Tagliafico
De Ligt
Ziyech
F de Jong
Kluivert

Begin september allemaal weg.
1 -6
Joseph
Oh gelukkig, Dolberg en Neres blijven dus wel, of was je die vergeten op je lijstje?
0 0
strafschop
Ik ga je missen volgend seizoen in de Arena.
1 0
EVH
Echt waar??

Aaahh dat vind ik aardig van je.

Wel blijven opletten de komende weken heh!
0 -1
NouridolbergNeres34
Is wel wel heel lang geblesseerd aan zijn enkel, je kan echt niet met een middenveld met eiting- labyad- donny aantreden in de vCL ,mocht hij weer een terugval krijgen.

Haal die Mount maar snel op bij Chel$ea. Schone is over the hill, siem kan het niveau al jaren niet meer aan. Er moet echt wat bijkomen en snel.
5 -1
ajaxcied4life
Ik begrijp ook niet zo goed wat Ajax let om op Mount te bieden eigenlijk.
1 -1
Ozymandias
Waarschijnlijk omdat 1) Chelsea hem niet wil verkopen maar alleen wil verhuren en 2) zelfs als Chelsea hem zou verkopen Ajax geen enkele kans maakt om hem te kopen omdat zo'n beetje de helft van de Premier League interesse in hem heeft. Mount is alleen haalbaar als huurspeler maar het zou absurd zijn als Ajax zo'n speler zou huren.
0 -1
Sulejmanibesteaankoopooit
die moet toch ook voor onder de 10 miljoen op te halen zijn lijkt me.
1 -1
strafschop
Mason Mount, kind van de club, die onlangs al meetrainde met de Engelse wk-selectie, blijft hoogstwaarschijnlijk bij Chelsea, omdat ze op de donderdagavonden EL-voetbal moeten spelen.

Hij moet zich overigens ook melden bij de A selectie als die met de voorbereiding starten.
2 -1
NouridolbergNeres34
Ik denk 12 tot 14 mil en Een doorverkooppercentage van 10% en je hebt hem binnen.
0 -2
Ozymandias
Tuurlijk joh... Een speler waar zo'n beetje de helft van de Premier League interesse in heeft haal je inderdaad wel even op voor 12-14 miljoen euro en een doorverkooppercentage van 10%...
0 0
NouridolbergNeres34
Net als traore die voor 10 mil naar lyon ging........ wat nou onhaalbaar.

Riep overmars jaren terug ook dat spelers uit zuid amerika niet haalbaar meer zijn, jaren lang niets meer gedaan daar.

Want sinds seizoen 16/17 ineens komt hij daar op terug en scouten we volop in Zuid amerika en loopt zelfs een topper uit brasil bij ons rond ene Neres en een andere uit colombia ene sanchez ,het kan dus wel.

Als directeur spelersbeleid moet je vooral gaan denken dat niets haalbaar is, want dan komen ze ook nooit. Gaat om wat je de speler voorlegt en Mount is nog Jong die heeft daar echt wel oren naar, overweegt zelfs nog een jaar vitesse.

In de premier league gaat hij hoogstwaarschijnlijk gewoon banken.
0 0
AFCA-B93
Matusiwa voor de leeuwen gooien
1 -4
AFCA-B93
Is die nou nog niet hersteld?!
0 0
Chesterson93
Haha als de supporter iemand met zijn “skin complexion” al wantrouwt, gaat het heel diep hoor. De angst van velen is echt erg.
1 0
godenzonenssuper
Erg he.

En zowieso, frenkie kon het toch niet goed doen.
Als hij had gezegd 100% te blijven was het niet goed geweest want “leugen”, als hij had gezegd weg te willen was het hek helemaal van de dam geweest en nu hij zich gewoon terughoudend opstelt is het ook weer niet goed.
1 0
Bjorn
Jaar in jaar uit dezelfde teksten.
1 0
GvanderK
Dat zei Sneijder ook, die zou absoluut niet meer vertrekken. Real komt en hup weg Wesley....
2 0
Joseph
Tegenwoordig liggen de prijzen iets hoger, dan ga je geen speler kopen die er een half jaar uit ligt en nog geen enkele Europese wedstrijd van betekenis gespeeld heeft.
0 0
Dolblij
Interviewer AT5: "speelt er dus ook gewoon helemaal niks?"

En zie dan dat lachje van De Jong op zijn gezicht en hoor dan de opmerking "Ja, nou ja voor mij is het nog niet zo serieus dat ik me er mee bezig moet houden"............

Moet me erg vergissen, en wellicht vergis ik me ook, maar hier speelt dus wel wat. Kan haast niet anders. Als er niets speelt, dan zeg je dat en draai je er niet omheen. En dan lach je ook niet zo.......
4 -1
NouriVandeBeek
Frenkie lacht in elk interview.
3 0
NouriVandeBeek
Had de hoop dat Frenkie al fit zou zijn. Gaat nog krap worden.
4 0
marrene
Welke blessure heeft hij eigenlijk. Eerst zei men dat hij mss. de laatste wedstrijden van het seizoen nog kon spelen. Maanden later is hij nog niet fit. Welke maf stelt dan zo'n ridicule diagnose?
0 0
Genant
Wat ik helaas al bevroedde: is nog steeds geblesseerd. Dit duurt veel te lang, er is meer aan de hand. Enkelblessures duren normaal niet zo lang of er moet sprake zijn van een peesontsteking. In dat laatste geval ben je zo een half jaar verder.
9 0
Dexy
Oei, nog steeds niet fit. Duurt erg lang bij hem.

Wordt dan echt passen en meten met ons middenveld gedurende de voorbereiding. Ervan uitgaande dat Frenkie pas weer over 2 tot 3 weken kan gaan meetrainen, kun je hem dus normaliter al afstrepen. De vraag is: met wat voor middenveld gaat Ten Hag dan naar de voorrondes toe werken? Schöne is nog op het WK, Ziyech is eveneens nog op het WK en gaat anders zeer waarschijnlijk wel vertrekken. Bovendien krijgen alle WK-gangers meteen vakantie na hun toernooi. Dan houd je dus alleen Van de Beek over.

Wie ga je naast hem zetten? Ik zou sowieso Eiting een kans geven op 6 (plek van Schöne). Maar wat ga je met die resterende halfpositie doen? Siem is echt veel te slecht en te traag voor het middenveld en Mazraoui lijkt zich vooral op de rechtsbackpositie te moeten richten. Blijft eigenlijk alleen Labyad over als optie.

Labyad-----Vd Beek
---------Eiting----------
4 -2
Daneman
een jong menneke als CVM, als dat maar goed gaat tegen psv, utrecht of den haag ofzo. CVM positie achilleshiel voor mannelijke tegenstanders. Wat is het toch dom van ajax, dat ze er van uit gaan dat jonge jongens wel even de kar gaan trekken. En schone kan ook niet, want dat is een matig verdediger.
0 0
EKS
Ik zou het erg jammer vinden als Mazraoui zich op de back positie moest richten.

Ik heb hem alleen als rechtshalf echt geweldig zien spelen; niet dat hij andere posities niet zou kunnen invullen, maar waarom een speler niet eerst een kans geven op zijn veruit beste positie.
0 0
Knalpot
Nee dat zegt ie niet, als ie over 2 a 3 weken bij de groep al kan aansluiten dan zal ie dus waarschijnlijk al een individueel programma gaan afwerken wat vooral gericht zal zijn om zijn conditie te boosten.
Blijven er nog zo'n 3 weken over tot de 1e wedstrijd, krap zeker maar normaal gesproken moet ie wel minuten moeten kunnen gaan maken, mits geen terugslag etc.
0 0
Zuiderling
Duurt inderdaad erg lang met zijn enkelblessure,,Ik kan me herinneren dat ene Van Basten ook slechts een enkelblessure had,,De rest is bekend..
1 0
Bocarra
Ik heb het hier al zo vaak gezegd... fake news is wat je in deze komkommertijd leest..
2 0
Intec
Niet eens fit. Middenveld met Eiting, Siem, Vd Beek. Wordt een genot in de voorronde.
6 -2
Joseph
De tering, Siem de Jong. Je vergeet steeds dat die pannenkoek gewoon nog steeds in de selectie zit, vorig jaar hoopte je dat het een nare droom was, maar die wordt gewoon een jaar verlengt en waarschijnlijk met meer minuten..
3 -1
WZAWZDB14
Ach lasse kan ook nog wel een paar maandjes mee hoor;)
1 -1
Intec
Klopt maar die heeft dan waarschijnlijk nog vakantie ;) anders kan Ziyech ook nog mee doen.
0 0
chrisjuhhh
Huo je best doen en tot de orde van de dag en zet hem op Frenkie!!!

Zo de azijn zeikerds van AS die zoooo zeker waren dat hij weg ging dit seizoen ,kunnen weer iemand anders gaan zoeken .
3 -4
WZAWZDB14
Frenkie houdt terecht gewoon alle opties open om zichzelf niet voor een blok te zetten mocht ie toch van gedachten veranderen. Maar hij zegt er duidelijk bij dat hij van plan is om bij ajax te blijven. Dit betekend dus niet dat hij wil vertrekken. Frenkie is ook niet gek, hij weet dat hij in barcelona nauwelijks aan voetballen toe komt.
1 0
Bonno1978
Want nu blijft hij wel 100% zeker? Goed dat jij dat al weet, thanx!
2 0
Joseph
Was natuurlijk wel duidelijk dat het een hoop gelul is, zowel voor Barcelona als voor Frenkie zou het geen goede keuze zijn.

Frenkie ligt er zorgwekkend lang uit, nu nog steeds niet fit, moet blijken hoe dit seizoen gaat uitpakken, dat je niet alleen op hem kan rekenen als creatieve middenvelder is duidelijk, moet dus nog iemand bij.
0 0
Vlieske
Dit zijn gewoon klinkklare leugens natuurlijk. En nog niet fit?
1 -1
godenzonenssuper
Had je graag willen horen dat Frenkie naar Barca gaat?
0 0
WZAWZDB14
Niet iedere voetballer is een leugenaar en een rat zoals kluivert. Beetje vertrouwen hebben
0 0
Bonno1978
Goed nieuws? Frenkie is een snuggere jongen en weet precies hoe hij antwoord moet geven op de gestelde vragen. Ik mag toch aannemen dat een speler wil weten wat zijn zaakwaarnemer (ongeveer) doet. Het feit dat hij zegt: 'Ik weet niet of mijn zaakwaarnemer ermee bezig is. Misschien wel, misschien niet', geeft in ieder geval aan dat er 'iets' speelt. Daarnaast zegt hij ook eerlijk dat als er een niet te weigeren aanbieding komt, hij weg is. Het is net als andere jaren. Het is te hopen de Europese elite zich een beetje gedeisd houden zodat we nog van spelers als Frenkie kunnen genieten. En anders is hij gewoon weg. Niet leuk, wel de realiteit....
1 0
DarkChild
Precies. Hij zegt als een goed politicus eigenlijk 'niks'. Zoals het er nu voorstaat blijft hij. Tot het er niet meer zo voorstaat.
1 0
Joseph
Natuurlijk wordt zijn zaakwaarnemer benaderd, maar hij ligt lang vast en Ajax vraagt de hoofdprijs. Er zijn echt geen clubs die de hoofdprijs betalen voor een speler die al een half jaar geblesseerd is en een handje vol wedstrijden gespeeld heeft op het middenveld..
1 0
Bonno1978
Laten we het hopen. Maar de markt is gek....
1 0
Ajax27
Eindelijk goed nieuws vanuit een toptalent. Hopen dat ie nog minstens 2 seizoenen blijft en dan als echte grote jongen vertrekt op z'n 23e. Tijd genoeg om dan nog 6-8 jaar furore te maken in het buitenland.

Blijf het wel jammer vinden van Ajax dat ze dit soort toptalenten soms niet eerder brengt.Net als een Kluivert en de Ligt al op hun 17e-18e kunnen brengen. Maar toen moest de achterban rustig gehouden worden. Ziyech kwam als creatieveling terwijl ze wellicht net zo goed Frenkie en Nouri hadden kunnen laten vechten voor dezelfde plek.
0 -2
Knalpot
Dat laatste is echt onzin die hadden daar echt nog niet klaar voor geweest om beiden 20-25 wedstrijden in Ajax 1 te voetballen. Dan had je zeker geen EL-finale gespeeld en een straatlengte achter die kakkies geeindigd. Het is maar wat je de achterban rustig houden noemt.
1 0
Ajax27
Wie zegt dat? Frenkie en Nouri werden als de grootste creatieve talenten na Sneijder en vd Vaart. Die werden vroeg gebracht, haalde vroeg successen, we konden lang van ze genieten omdat ze al vroeg werden gebracht. Dan hadden we nu voor het 3e jaar van iig Frenkie kunnen genieten.

Hij zegt nu dat ie niet bezig is met een transfer, maar voor hetzelfde geld is ie over een paar weken weg en hebben we een half seizoen van zijn klasse mogen genieten. Jammer gewoon.

Ziyech is ontzettend goed, heeft veel gebracht, maar heeft ook voor een hele hoop onrust gezorgd. Haat/liefde verhouding met het publiek en media, onrust die ongetwijffeld ook overslaat op spelers.

En ja misschien hadden we de finale niet gehaald, maar misschien ook wel, want er waren wel meer spelers die vorig jaar ontzettend goed excelleerden.
0 0
Knalpot
vd vart en sneijder kwamen wel ff in andere teams binnen dat maakt nogal een verschil. Toen Raf doorbrak stonden er Bergdolmo, Chivu, Galasek, Maxwell en Trabelsi achter hem dat is toch wel hele andere koek dan Veltman, Viergever, Sanchez, Sinkgraven en Schone.
0 0
grannig mokum1
Zo beter zelf naar voren brengen hoe en wat, en frenkie weet zelf ook dat hij nog niet aan toe om naar Barcelona tegaan..... Zekers eerst fit en terug in basis elftal
0 0
WZAWZDB14
Haha mooie reactie, het verhaal van de jong werd gewoon opgeblazen door de spaanse media
0 0
AFCA1510
Zegt letterlijk hetzelfde wat Kluivert en De Ligt maanden lang verkondigden en aan het verkondigen zijn. Weinig moois aan imo.
4 -2
WZAWZDB14
De spaanse media beweert dat hij weg wil, en de jong reageert daarop nuchter. Hij is niet iemand die een transfer gaat forceren net zoals de ligt dat is niet is. Alleen weet je met de ligt het nooit zeker aangezien rioolrat hem adviseert te vertrekken. En in het geval van kluivert... tja ok daarin moet ik je gelijk geven, hij heeft ook zulke dingen gezegd. Maar toch heb ik in de personen frenkie en matthijs meer vertrouwen dat ze verstandig zijn en blijven!
0 -1