Milik: 'Had meer aan groepstrainingen bij Ajax'

BVeenstra, 18-06-2018 om 08:35, 19774 views, Przeglad Sportowy |

Maak kans op jouw Ajax-droom. Vul je lijstje in!

Voor de Poolse spits Arek Milik waren de groepstrainingen bij Ajax een stuk nuttiger dan de individuele trainingen die hij kreeg van toenmalig assistent-coach Dennis Bergkamp. Dat vertelt de aanvaller van Napoli in gesprek met Przeglad Sportowy.

'We hadden niet echt veel contact. Hij was erbij, maar meestal pas echt na de training als we apart met hem gingen trainen', begint Milik. 'Het is niet dat de coach mijn spelfilosofie heeft veranderd. Op dit niveau zijn spelers al gevormd en kunnen ze nuances echt verbeteren. Ajax zelf heeft me veel gegeven, maar je ontwikkelt je het meest tijdens een groepstraining, niet individueel', aldus Milik, die opvallend genoeg eerder nog liet weten dat hij juist veel baat had bij de individuele trainingen van Bergkamp. Zo zei hij twee jaar geleden dat hij veel aan zijn rechterbeen kon werken.

Milik had het in het begin van zijn Ajax-tijd daarnaast moeilijk. Hij kende moeilijke periodes bij Bayer Leverkusen en Augsburg en bovendien was niet iedereen in Amsterdam van de Pool overtuigd. 'Ik sprak toen met mijn zaakwaarnemer en die gaf aan dat ik er alles uit moest halen. Maximaal moest trainen, moest leren en veel vragen moest stellen. Dat heeft mij geholpen me te ontwikkelen. Ik probeerde elke dag, iedere training weer, als een nieuwe roeping te behandelen. Ik probeer dat nu nog steeds. Bij Ajax bleef ik na de training altijd extra trainen. Misschien dat Bergkamp daarom sprak over een positieve houding en een vastberadenheid om te leren', doelt hij op de positieve woorden van de kant van Bergkamp.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
jvo2000
Held
1 0
Maik
Maar wat kon die man de clubcultuur bewaken hè!
4 0
MisterAFCA
Hahaha lekker man
1 0
Jelephi
Voetballend nog minder dan Jody Lukoki maar een gouden linkerbeen.

Dat we hier 30m voor hebben ontvangen is een van de beste transfers in jaren
3 -11
falonso
Juist ja. En Eriksen is een houthakken natuurlijk.
6 0
Bky
Beter zijn dan Lukoki is dan ook niet voor iedereen weggelegd.
5 0
afcaman
Voor Ajax was het niks, maar hij heeft nu toch wel een leuke carrière.
0 -1
godenzonenssuper
Alleen Josefzoon, de Sa en Javier Martina waren dat!
2 0
gi0vanni
Je vergeet Menig en Becker.
2 0
Saanchez
Dan heb je echt niet genoeg van Milik gezien! Voor een afmaker heeft hij een prima technisch vermogen en bovendien erg slim!
8 0