'Ziyech was te trots om voor Oranje te kiezen'

NielsE, 14-06-2018 om 23:30, 5869 views, |

Het nieuwe uitshirt van Ajax is bekend! Bestel hem nu!

 

Aan de tafel van VI Oranje blijft thuis is de situatie omtrent Hakim Ziyech en het Nederlands Elftal nog eens ter spraken gekomen. Marokko-kenner Khalid Sinouh stelt dat de KNVB het volledig aan zichzelf heeft te danken dat Ziyech uiteindelijk niet voor Nederland heeft gekozen maar voor Marokko. 

'Ziyech was voor 100% te trots om nog voor Nederland te spelen', begint Sinhouh. 'Wat zou het anders moeten zijn? Ik weet zeker dat hij voor Oranje had gespeeld als hij anders was behandeld. Uiteindelijk heeft hij gezegd van jullie hebben het laten zitten, dat pik ik niet en dus kies ik voor Marokko. Danny Blind en Marco van Basten hebben het verkeerd aangepakt. Het is 100% koppigheid geweest, iedereen weet dat Ziyech voor Marokko heeft gekozen omdat hij zich onheus bejegend voelde.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
jaripettersson
Gewoon kiezen voor het land waar je je in de basis mee verbonden voelt. Als dat Marokko is; prima en begrijpelijk. Gekrenktheid (wat vaak iets te positief 'trots' wordt genoemd, maar eerder neigt naar narcisme) vind ik een slechte raadgever. Hoe 'trotser', hoe onzekerder. Ik heb het idee dat Marokkanen nog wel eens gebukt gaan onder onzekerheid en het omzetten in serieuze gezichten die respect eisen. Maar ze willen gewoon een dikke pakkerd en een aai over het bolletje. Nederlanders kunnen dan weer te hard en kort door de bocht zijn. Tot zover, volgende week meer.
1 -1
T.reckveugel
Nee, nu al, hierboven op AS al weer de volgende, nu Ziyech zelf over de keuzes van Ziyech. Na de Kluivert saga nu die van Ziyech, dit houdt ook nooit meer op
1 0
MaxBorggreve
Dood en dood zonde. Zag Ziyech graag voor
Oranje voetballen. We snakken bij Oranje naar een creatieve middenvelder i.p.v lopers. Ik hoop dat Frenkie dit gat op kan vullen.
0 -2
BillSplate
Hoeveel podium krijgt Sinouh elke keer om iets te zeggen waar zo weinig mensen het telkens mee eens zijn.
0 0
AFCAsphere
Omdat iedereen zijn mening mag geven, ongeacht van hoe belachelijk diezelfde mening volgens sommigen is.
0 -1
EricAjax1
de vraag is in hoeverre het relevant is om de mening van een 3e rangs keeper meerdere malen te lezen
1 0
Ajax27
Hoezo? Iedereen is het met deze uitspraak eens. Als Blind m gewoon erbij had gehouden hadden we een creatieve middenvelder gehad die nu ontbreekt in het NL elftal. Misschien was dat juist de schakel geweest in dit Oranje waardoor we dan 'gewoon' wel op het WK hadden gestaan.
0 0
Nouwske
Alles te danken aan Nederland, maar toch kiezen voor een land dat alles waar Nederland voor staat veracht. Ik hoop dat marokko alles verliest
2 0
AFCA76
Dat is de keuze die je hebt en maakt. Daar ben je vrij in, dramaqueen!
2 -2
vijfennegentig
Ik ben voor Marokko.

Die jongens die daar spelen uit NL zijn volgens velen gewoon Nederlanders en geen “echte” Marokkanen.

6 “Nederlanders” dus in het shirt van Marokko?

Hoe hypocriet kan iets zijn?

4 -2
Ferd
Agh, spelen of speelden er geen Surinamers, Antilianen, Marokkanen en Turken in oranje ook? Ik zie het hypocriete niet.
1 -1
vijfennegentig
Sorry, wat ik bedoel is: mensen vinden het gewoon Nederlanders maar supporten diezelfde Nederlanders niet.
1 -1
Oliveira
SST! Dadelijk wordt je nog uitgemaakt voor racist.
1 0
Obnoxious
Ik snap heel goed wat het is om op te groeien met 2 nationaliteiten. Ik heb dan wel geen 'arabische' afkomst, maar snap ook heel goed dat je trots kunt zijn om én Nederlander én buitenlander te zijn. Het is gewoon een bepaalde trots die Hakim Ziyech voelt voor Marokko en het is dan ook zijn goed recht om te kiezen voor 1 van beiden. Als Ziyech een Deen Nederlander was dan was dit nooit een probleem geweest.
1 -5
AFCA-B93
Zag vandaag bij NPO1 dat er 17 (dacht ik) spelers van de Marokkaanse ploeg niet in Marokko zijn geboren, meeste van alle teams
2 -1
Patje2011AJAX
Heel Nederland is voor Marokko laat de pers ons geloven. Wat een irritante opgedrongen onzin is dat zeg. Al gun ik ze een goed wk daar ligt het niet aan.
2 -1
Michels
Nee hoor. Volgens de NPO (hebben ze onderzocht - en verteld voor de wedstrijd van Rusland) zijn de meesten voor België en dan Duitsland. 6% van de ondervraagden zou voor Marokko zijn geweest.
0 0
Ruff Rhythim
Ik ben niet voor België en al helemaal niet voor die moffen.
Brazilie, Argentinië en Denemarken hebben wel mijn aandacht op dit wk, maar daar blijft het ook wel bij.
0 0
Michels
Je kan zeggen over die Duitsers wat je wilt, maar voetballen kunnen ze wel!
1 0
OKP-AFCA
Zo’n bullshit dit, ik kom uit Nederland en ben dus voor Nederland. Die doen niet mee maar dan ga ik toch niet ineens voor de Belgen of Duitsers staan juichen, ik begrijp dat nooit.

1 0
Michels
Ach joh, het is voetbal en hopelijk op hoog niveau. Het is jammer dat oranje er niet bij is, maar ach, dat komt wel weer. Gaan we weer bijna de absolute top halen... Tot die tijd gewoon genieten van de sport!
0 0
Patje2011AJAX
Moet je nagaan dat op de NPO en RTL en op nieuwssites het vooral gaat over Marokko en hoe Nederland achter hun staat. Filmpjes van Van Gaal, Van Nistelrooij, Sneijder etcetc. Waarom? Waarom supporten ze niet een land waarin ze gespeeld hebben? Waar komen de uren op tv dat we praten over Belgie en Duitsland? Waar blijven de Duitse en Belgische gasten? Ja ok straks misschien bij de wedstrijden.
1 0
Michels
Veel eredivisie spelers? Ik weet het anders ook niet...
0 0
AFCA-B93
Godskolere zijn we hier inmiddels niet over uitgeluld? Hoe lang gaan we het hier nog over hebben..
4 0
Simon1
Alsof hij toen een selectie had verdiend. Maar hij heeft de keuze gemaakt en we hoeven toch niet steeds oude koeien uit de sloot te halen, Hij staat nu op het WK en wij niet en ik wens hem veel succes daar.
1 -3
EricAjax1
graag of niet
2 0
T.reckveugel
Gelukkig maar, chagrijnig ventje, altijd verongelijkt. Waarom het steeds opgerakeld wordt is wonderbaarlijk. Uitgekauwd verhaal.
Nu net als Kluivert verkopen, dan kunnen we verder
6 -3