Renard: 'Zijn niet veel spelers zoals Ziyech'

BVeenstra, 14-06-2018 om 19:55, 7455 views, NOS |

Het nieuwe uitshirt van Ajax is bekend! Bestel hem nu!

 

Het is weer helemaal goed tussen de Marokkaanse bondscoach Hervé Renard en Ajax-middenvelder Hakim Ziyech. Het tweetal leefde ongeveer een jaar geleden nog in onmin met elkaar, maar nu alles weer koek en ei is, ziet de trainer in de creatieveling een geweldige speler.

Op de persconferentie sprak de Franse oefenmeester lovend over Ziyech, die met Marokko vrijdag aan het WK gaat beginnen. 'In het verleden hebben we problemen gehad, maar nu is alles perfect. Hij is nu erg, erg belangrijk', citeert de NOS Renard.

'Het is geweldig om te beschikken over zo'n speler', vervolgt de bondscoach, waarna de lofrede nog even doorgaat. 'Er zijn niet zoveel spelers zoals hij. Hij ziet meer dan anderen. Hij is fantastisch.' Marokko speelt vrijdagmiddag om 17.00 uur de eerste groepswedstrijd tegen Iran.

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
sjaakahz94
Inzicht is van ongekend hoog niveau. Ziet openingen als geen ander. Echter is zijn overzicht en spelintelligentie voor verbetering vatbaar. Wanneer hij de volgende stap zet zal hij gaan doseren mark my words. Zal daarna uitgroeien tot een zeer goede speler voor net onder de absolute top.
0 0
Bocarra
Bocarra, do 14 juni 2018 om 20:02Ik blijf het toch moeilijk vinden om voor Marokko te zijn. Eerst hoor ik een bondscoach zeggen dat hij hoopt dat Ziyech een mooie club gaat vinden. Daarna hoor ik een speler die alles aan Nederland heeft te danken zo gepassioneerd vertellen wat hij voelt als hij voor Marokko uitkomt. Ten eerste heeft Ziyech al een mooie club. Ten tweede speelt er geen enkele autochtone Marokkaan in het Marokkaans elftal. Het meerendeel komt uit Frankrijk. Het is eigenlijk gewoon een vreemdelinge legioen die heel graag dit toernooi speelt. Het heeft niets met nationale trots te maken maar met keiharde euro’s.
0 -3
3*stars*3
Niet mee eens en vooral niet over laatste stuk.
Het is niet zo dat er een heel nieuw selectie staat omdat ze zich nu hebben gekwalificeerd en dat ze nu pas erbij willen zijn.
Ze hebben het samen vanaf 2016 geflikt en na 18 jaar geplaatst.

En ze doen het voor keiharde euro's, vertel?
0 0
ST
Dat laatste is gelul. Ze verdienen naar verhouding weinig met interlands. Ik geloof dat hun hart in Marokko ligt ondanks dat ze elders geboren zijn. Waarom denk je dat velen van hen zo lastig integreren?
0 0
Dennis1964
Ze zijn allemaal geïntegreerd dus lul niet zo stom. Anders waren het geen profvoetballers.
1 0
trooop
Dit klinkt bijna als een pleidooi voor raszuiverheid. Wat boeit het nog waar iemand geboren is? De wereld verandert, het is nogal stupide om je daar aan te gaan ergeren. Alle landenteams bestaan tegenwoordig voor een flink deel uit spelers met buitenlandse roots, en dat deel zal in de toekomst alleen nog maar groter worden. Er is op dit wk zelfs nog maar 1 land dat nog nooit een speler heeft opgesteld die daar niet geboren is, namelijk brazilie. Ben jij nu de rest van je leven alleen nog voor brazilie?

Nationale trots is uberhaupt een gedrocht van een concept. Hoe kun je nou trots zijn op de plek waar je toevallig per ongeluk geboren bent.
1 0
UltimateKaos
Nationale trots is inderdaad een beetje vaag, maar het is zeker mogelijk.

Hoe kun je nou trots zijn op de club waar je vader toevallig ook trots op is. Klinkt wat mij betreft hetzelfde als de nationale trots waar je het over hebt. Puur omdat bijvoorbeeld je ouders voor Ajax zijn neem je dat van ze over en wordt je ook voor Ajax.
0 -1
trooop
Goed punt. Maar laat ik het zo zeggen: trots op iets waar je zelf geen bijdrage aan levert is per definitie misplaatste trots. Die zouden mensen een beetje meer moeten proberen te onderdrukken.
0 0
EersteAanname
Want ze krijgen heel veel geld voor het spelen in de nationale ploeg van Marokko?
1 0
insectenverdelg
Ziyech speelt volgens Joep Schreuder van de NOS morgen zn grootste wedstrijd tot nu toe.....
0 0
Dennis1964
Joep rijmt op poep
0 0
Josajacied87
De Europa League finale lijkt mij groter. Daarnaast lijken me de potjes tegen Portugal en Spanje ook wel groter.
4 0
afcas
maar die potjes tegen portugal en spanje heeft hij nu nog niet gespeeld toch? en idd is de europa league finale een grotere wedstrijd.
0 0
insectenverdelg
De EL finale doelde ik dis ook op. Lijlt wel of hij dat zo ff vergeten is...
1 0