Lijst UEFA: 'Frenkie nieuwe Cruijff'

NielsE, 14-06-2018 om 17:54, 18545 views, UEFA |

Het nieuwe uitshirt van Ajax is bekend! Bestel hem nu!

 

De UEFA heeft voorafgaand aan het WK 2018 wat donderdag gestart is in Rusland een lijst opgemaakt met talenten voor de toekomst. Op deze lijst zijn onder meer twee Ajacieden te vinden. Over Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong worden lovende woorden geschreven.

'De nieuwe Johan Cruijff volgens sommige volgers', begint de redactie van de UEFA over De Jong in de lijst. 'Volgens mensen die Ajax regelmatig volgen heeft De Jong een hele mooie toekomst voor zich.' Ook over De Ligt wordt gesproken: 'Hij was pas zeventien jaar oud toen hij in de Europa League-finale speelde in het seizoen 2016/2017. Daarnaast is hij op zijn jonge leeftijd al vaste basisspeler bij Ajax, en speelde hij al zeven wedstrijd voor het nationale elftal van Nederland.'

De vraag blijft echter of de Amsterdamse supporters nog lang kunnen genieten van de jonge talenten. Naar verluidt staan beide talenten in de belangstelling van de Europese top. Volgens het Spaanse El Mundo Deportivo is topclub FC Barcelona zelfs zeer concreet voor De Jong. Ajax trapt tot nu toe op de rem, en hoopt zo haar talenten voor nog minimaal één seizoen extra te behouden. 

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
AJAXTHELEGEND
Jazeker ,beiden moeten dit jaar Met Ajax kampioen worden ,en ver komen in de Champions League,en daarmee ook de benodigde ervaring en ontwikkeling op te doen.
0 0
AgeM
Ik snap dat veel luchtfietsers hier graag in hun eigen onzin willen geloven . Maar Johan postuum zo beledigen gaat toch te ver .
Die had dit mannetje allang op zijn waarde geschat en had hem waarschijnlijk verhuurd om hem de kans te geven zich te bewijzen.
Want dat hij iets te bewijzen heeft na al dit kindergekraai mag toch wel duidelijk zijn .
0 0
chrisjuhhh
Hij heeft veel gelijkenissen en zeker als je de tijdlijn in acht neemt , maar Cruijff was een hele complete voetballer en had letterlijk en figuurlijk alles , maar dan ook alles , wat zelfs een Maradonna of een Messi niet heeft of hadden .

Nee Cruijff staat op eenzame hoogte , maar dat Frenkie de Jong bij de grootste kan bevinden is niet raar gedacht .
0 0
ajaxminimax
Iemand de nieuwe Cruijff noemen... vaak gaat het dan mis met zo'n jongen, je vergroot alleen de druk met dit soort vergelijkingen. Bovendien wordt hij ook niet zo goed. Ja Frenkie wordt een grote, dat kan wel iedereen zien, maar zo goed als cruijff, nee dat niet.
2 -1
chrisjuhhh
Hij benaderd het wel erg veel hoor , zelfs zijn loopje , maar Cruijff had natuurlijk veel meer was compleet zoals ik erna nooit meer gezien heb in al die jaren .
0 -1
Ferd
Schulp had het loopje van Bergkamp. Dat zegt dus niet veel
0 0
gras
Hou op alsjeblieft. minimax heeft gewoon gelijk. Dit zijn bij voorbaat al kansloze vergelijkingen, die enkel de verwachtingen ongezond hoog maken. Cruijff was geniaal in zijn acties, was supersnel en onhoudbaar.

Vergelijk dat eens met Frenkie in de basis bij Ajax.

Frenkie is een toptalent, maar nog geen gearriveerde speler. Cruijff was dat gewoon al op zijn leeftijd. En meer zelfs. Dat is absoluut geen tekortkoming van Frenkie trouwens.
0 0
AgeM
Een toptalent?
Maar dan toch alleen op dit forum .
Hij heeft nog niets , maar dan ook helemaal niets bewezen .
0 0
Dennis1964
Pffffff
0 0
Middenweg401
Welke idioot zonder enige kennis haalt het in zijn hoofd of wie dan ook "de nieuwe Cruijff" te noemen?
0 0
Remark
Ik denk dat ik maar es een screenshot maak van deze pagina, om 'm over een jaartje of twee es lekker onder al die ondankbare neuzen te houden. Ik heb Cruijff als zeventienjarige zien voetballen en zei toen meteen dat hij de beste van de wereld zou worden. Tjonge jonge, wat ben ik toen uitgelachen. Na een jaartje of twee piepte men wel anders, toen Johan in z'n uppie Benfica met Eusebio en al aan gort pingelde, en nog es twee jaar later lag de hele wereld aan z'n voeten. Datzelfde staat Frenkie ook te wachten, want ja, hij heeft alles in zich om de nieuwe Cruijff te worden. En wat doet men bij Ajax? Ze zetten hem op de bank of in de verdediging en zeggen vervolgens dat ie zich nog moet bewijzen. Debielen! Gelukkig voor hem zijn ze bij Barca niet zo stekeblind.
0 -2
strafschop
Je tijdlijn klopt niet. Die wedstrijden tegen Benfica waren ruim 4 jaar na het debuut van Johan, vlak voor zijn 22e verjaardag.
0 -1
Ferd
Remark is een kei in het op de borst kloppen over dingen die hij gezegd zou hebben in een ver verleden wat we toch niet kunnen controleren.

0 0
chrisjuhhh
Cruijff debuteerde op zijn 16e tegen GVVAV !
0 0
Remark
Kennelijk profileer je je graag als Wikipedist van het jaar, maar met een inhoudelijke reactie zou je meer indruk maken.
0 0
strafschop
Het lijkt me een beetje basiskennis de geboortedatum van Johan, de drieluik met Benfica in 1969.

Daar moet iemand die zich profileert als zestigplusser het toch wel mee eens zijn?
0 0
Bensco
Ha, Frenkie heeft talent maar om Johan Cruijff te zijn moet je een goede voetballer, trainer en voetbal filosoof zijn. Frenkie mag misschien talent hebben maar de weg naar de wereldtop is een lang, aangelegd door Cruijff en Frenkie staat nog maar aan het begin van die weg.

Ik vind hem meer de nieuwe Busquets of Guardiola als ik hem dan toch met Barca sterren moet vergelijken. Frenkie is een ster als 6 in een 4-3-3 systeem. De beste jongen kan goed overzicht houden, is een goede spelverdeler met een goede drang naar voren. Daarom loopt het ook een stuk sneller met hem op de 6 positie.
0 -1
grannig mokum1
Doe ff normaal he, er is maar 1 JC om een vergelijking te maken gaat wel te ver he
1 -1
GvanderK
Deze vergelijking gaat wel erg ver natuurlijk. Het is een geweldig talent, en zie hem een grote voetballer worden. Maar hem met Cruijff vergelijken, nee.
1 0
Joseph
Laat Frenkie eerst maar een seizoen op het middenveld vol maken, slaat natuurlijk nergens op dit ophemelen van een speler die nog geen Europese wedstrijd gespeeld heeft..

Maar goed, dit betekend weer 10 miljoen bovenop de transfersom, die komt dan nu op 60.
0 0
Tscheu
Johan speelde op zijn 17e in het eerste. I rest my case.
0 0
DonAdam
Maar toen stonden de meeste spelers nog op 7 uur om de post te bezorgen, een kast in elkaar te timmeren of een varken te slachten en coaches dachten nog minder defensief; kortom, andere tijden, waarin het profvoetbal nog in de kinderschoenen stond. Het was voor absolute toptalenten veel eenvoudiger om uit te blinken.
0 0
geDaante
Had Frenkie ook gedaan bij een goede opleiding en een voorkeur voor aanvallend ingestelde spelers die risico durven nemen bij trainers en coaches. Bij Willem II moest hij geregeld breed en terugspelen van zijn trainers, had hij gelukkig maling aan.

Dat hij met 21 nog steeds niet op het middenveld staat bij Ajax, is vrij belachelijk.
0 -4
AgeM
Gedaante hou nou op ! Deze jongen heeft echt nog helemaal niets bewezen op geen enkele manier .
Het oogt goed maar het ontbreekt echt aan effectiviteit in de eindfase .
Ik noemde het scorend vermogen , das verkeerd . scoren kon zelfs Kramer.
Maar het echt dominant aanwezig zijn in de 16 om de wedstrijd te doen kantelen,
Als was het maar een assist .Of een gevaarlijk schot op doel
Echt niet gezien .
0 0
geendagsvlieg
Binnen die retoriek, waarom kreeg Frenkie zo weinig speeltijd bij Peter Bosz?

Een vorige nieuwe Johan, Rafael vd V., had op zijn 21e verjaardag 100 wedstrijden Ajax 1 en 50 doelpunten achter zijn naam.
0 0
dumperPattiruhu
Frenkie vergelijken met Johan is niet te doen. Moet je ook niet willen. Neemt niet weg dat Frenkie iets speciaals heeft.
1 0
Mokum_32
Frenkie de jong kan geweldig voetballen, maar wordt zwaar overschat jongen is inmiddels 21 jaar en heeft alleen nog potten kunnen breken bij jong.

De speeltijd die hij kreeg bij 1 was voor 75 % als CV. Dat zegt wel wat, het is geen zes daar is die verdedigend te zwak voor. Het is geen 8 want daar komt die loopvermogen voor tekort.

Enige optie is een 10 maar dan zal zijn handelingssnelheid toch echt omhoog moeten. Blijft soms veel te lang met de bal lopen, erg onnodig.
7 -2
AgeM
Hear Hear !
0 0
AFCA0492
verdedigend te zwak voor een 6 maar speelde ondertussen zeer goed als 4 zelfs verdedigend.
0 -2
ajaxinho
Inderdaad, Frenkie komt net kijken.

Om die laatste zin, zou ik hem dan juist aanvallend op het middenveld zetten.
Als verdediger of verdedigende middenvelder is balbezit geen uitdaging voor hem.
0 0
AltijdGelijk
Frenkie de Jong gaat 1 van de allerbeste spelers van Europa worden, mensen die dat nu nog niet kunnen inzien hebben gewoon geen verstand van voetbal.

Frenkie de jong = nieuwe Kaka
1 -3
Web
Leg nou eens uit waar je dit op baseert?
0 0
Web
Zullen wij even voorzichtig zijn.
Nergens opgebaseerd
Jij slaat zo door met Frenkie, leg de lat zo hoog.
0 0
Restored
Ja en bazoer de nieuwe rijkaard dacht het niet he
0 -1
ST
Flikker toch op met de nieuwe Cruijff. Hij mag zijn veters nog niet strikken.
6 -1
Duif63
Wat een onzin zeg. Totaal niet vergelijkbaar met elkaar.
1 0
CruijffiaansNouriaans
Ja, dat. En Cruijff hield van Ajax. Deze gast alleen van Frenkje.
2 -3
Mikey Stormram
UEFA maakt het nog even moeilijker voor ons om Frenkie te behouden door hem lekker te gaan hypen...
0 0
M.Olsen
Waarom is hij zo gehyped? Ja iedereen ziet zijn talent. Maar hij is al 20/21 als ik mijn niet vergis en moet nog officieel doorbreken met een vaste basisplek
5 0
Babayaka
overschatte voetballer , gaat het ook niet redden
0 -3
Red Devil
Laat hij zich eerst maar eens een paar seizoenen bewijzen want tot nu toe mag hij de schoenen van Cruijff nog niet peotsen.
2 0
mcatarinob
Laat ze maar in de waan, dat Johan kan evenaren, levert vast nog wat meer op. Hij heeft klasse, dat staat buiten kijf.
4 0
aissati
Waar gaat het over... Frenkie kan leuk voetballen, maar heeft nog niks gepresteerd ! Kan me niet eens een goal van hem herinneren. Heeft hij überhaupt al een goal gemaakt in Ajax1 !??
1 -2
Patrick78
Ja een doelpunt tegen Willem ( seizoen 2016 / 2017 )
0 0
afca95
Paar maanden terug nog de nieuwe Beckenbauer.. wat is het volgende nieuwe president van Amerika? Het is een goede voetballer maar heeft heel weinig minuten in de benen. Laat hem eerst maar is 2 volle jaren eredivisie voetballen. Johan Cruijff is niet te evenaren.
7 0
RayJordaan
Idd! Zonder meer een geweldige speler maar wordt wel heel vaak overschat door velen hoor.
0 0
Lazell
Nouja, onderschat... Heeft een hoge handelingssnelheid, prima dribbel en voor een middenvelder kan hij aardig verdedigen en is hij zeker niet langzaam. Speelt de meeste ballen vooruit en ziet openingen waarbij jij en ik 2 of 3x voor moeten kijken, of hem zelfs helemaal niet zien. En zelfs met die risicovolle passing heeft hij een belachelijk hoge passzuiverheid. Het enige wat mist is een goed schot. Lijkt veel op een jonge Modric.

Maarja, Cruijff en Beckenbauer is inderdaad belachelijk.
1 0
Bjorn
Frenkie wordt met de week beter en speelt ondertussen al sinds februari niet meer. Vreemd.

Laat hem eerst maar eens een heel seizoen schitteren in ons shirt.
4 0
Kake
Man man man, frenkie is goed tot behoorlijk goed maar laten we aub niet (mijlenver) naast onze schoenen lopen. De vergelijking met cruiff kan ik tot 20% mee maar laten we het over 4 jaar daarover hebben zeg. Dat kan nooit goed zijn voor de psyche van zo’n jongen. Vroeger waren ze meer van staal. Tegenwoordig kan zo’n opmerking van uefa al snel naar hun jonge koppie stijgen en dan bakken ze half seizoen niks meer van. En laat staan de standaard dip die ze de tweede seizoen altijd meemaken. Voorbeelden genoeg.
1 0
Patrick78
Hahaha en Barcelona komt bij ons met 25 miljoen??? Als Frenkie is een nieuwe Johan 100 miljoen lijkt meer dan terecht.
0 -2
hakkietjakkie
Sorry maar Frenkie heeft echt nog niks laten zien op de positie waar hijzelf het liefste wilt spelen. Alle interesse en opgehemel (geen woord maar ik schrijf het lekker toch) is puur gebaseerd op een serie aardige wedstrijden als centrale verdediger die een beetje opkomt.

Snap dat echt niet... Ookal hoop ik natuurlijk dat hij alles waar maakt hoor!!!
2 0
Web
Ja, iedereen ziet dat het talenten zijn.
Heeft het misschien dan toch niet met Ten Hag te maken.
Maar in een adem met Johan, echt dit gaat veel te ver.
1 -2
Mokum31
Men slaat nu echt door en die personen hebben geen verstand van voetbal.
Frenkie is een rasvoetballer ( en blijf nog even bij Ajax) ... maar een nieuwe Cruijff zucht
3 0