Schöne: 'Kon terug naar Denemarken'

NielsE, 11-06-2018 om 10:40, 14415 views, Metro |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Lasse Schöne heeft in gesprek met het dagblad Metro teruggeblikt op zijn periode in Nederland. De routinier op het middenveld bij Ajax kwam al op zeer jonge leeftijd naar Nederland, maar werd destijds goed opgevangen door zijn gastgezin. 

'De familie Hylkema ving mij heel goed op. Het was de ideale manier om de stap naar het buitenland te maken', begint Schöne over zijn gastgezin. 'In het begin had ik het best lastig in Nederland. Ineens stond ik op eigen benen. Eten maken en de was doen, zaten op mijn 16e nog niet echt in mijn systeem en daar hoefde ik me dankzij het gastgezin geen zorgen over te maken. Dus kwam ik niet in de verleiding elke dag pizza ofzo te halen. Ze hadden een slagerij aan huis, dus ik kreeg altijd goed vlees te eten, haha.'

Schöne slaagde niet meteen bij zijn eigen club, en moest een omweg naar de top nemen. 'Ik kon terug naar Denemarken of het bij een andere Nederlandse club proberen. Na een goed gesprek met trainer Jan de Jonge van De Graafschap – die ik nog kende van Heerenveen – koos ik voor Doetinchem. Ik had ook voor een club uit de Eredivisie kunnen gaan, maar het leek mij verstandiger een stapje terug te doen naar de Eerste Divisie. Uiteraard in de hoop dat ik daarna weer een paar stappen vooruit zou kunnen zetten. Dat pakte goed uit.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Afstandsschot
Geweldige vent die Schöne, past ook heerlijk bij Ajax met zijn karakter. Helaas niet een toptalent, maar toch door de jaren heen erg belangrijk gebleken en heeft toch wel zijn waarde bewezen. Proberen bij de club te houden dit soort jongens, zou later nog wel eens waardevol kunnen zijn in een rol bij de jeugd.
1 0
sjaakahz94
Zeer sympathieke gozer. Ligt ook goed in de groep, kent zijn plek en haalt er alles uit wat hij er kan uithalen. Is ook echt een mentor figuur, zie hem later wel op het veld staan als jeugdtrainer.
1 0
SjaakWolfs
Deze man is op en top prof en heeft veel mooie en belangrijke doelpunten gemaakt voor Ajax. Lekker erbij houden, al is het maar voor de breedte en de kleedkamer.
0 0
Panama
Nooit verwacht na zn transfervrije overstap dat hij zo belangrijk zou zijn door de jaren heen. Deed het bij NEC altijd al heel goed natuurlijk. Al is het komend seizoen voor t eerst echt einde basisplek in mijn ogen.
0 0
Pointer1
@Panama Nou dat denken we ieder jaar maar er zullen er wel weer een paar weggaan en nieuwelingen passen zich niet meteen aan. Dus ik acht de kans groot dat hij komend seizoen veel minuten gaat pakken. Zeer bruikbare speler.
0 0
voorkennis
maximale uit zijn carriere gehaald en daarnaast sympathiek.
Komt vanwege zn leeftijd (gebrek aan snelheid) te kort voor de echt grote wedstrijden maar kan zeer waardevol zijn voor de wat kleinere wedstrijden
Daarnaast voorbeeld prof voor de jonkies
6 0
Burpie
Gebrek aan fysiek meer zijn probleem. Zet op zijn positie een type Rijkaard of Pogba en we waren de afgelopen jaren gewoon kampioen geworden
0 0
AFCA76
Tenminste een speler met een Ajax hart (iemand van buitenaf nog wel) en Ajax trouw is na al die jaren. Kunnen sommige een puntje aan zuigen. Respect voor deze man!!!
3 0
Sampaoli
Lasse is een baas. Weet wat hij wel en niet kan en is voor Ajax meer dan bruikbaar (geweest).
5 0
SamW
Stapje terug om daarna een paar stappen vooruit te doen. Daar lachen de meeste talenten van tegenwoordig om, met als gevolg dat ze denken dat ze een stap vooruit zetten om vervolgens naar beneden te kletteren.

Echt prof, die Lasse. Weet waar zijn mogelijkheden liggen en kent ook zijn tekortkomingen. Daarom heeft hij het maximale uit zijn carrière gehaald. Champions League gespeeld en deelgenomen aan EK's en WK's. Terwijl ik zit schrijf, denk ik aan Davy Klaassen.
4 0