Boer: 'Eigen competitie voor beloftes beter'

BvdPloeg, 08-06-2018 om 08:05, 6854 views, Algemeen Dagblad |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Diederik Boer zou het niet meer dan normaal vinden als de beloftenteams net als vroeger weer een eigen competitie krijgen. De KNVB besloot deze week om opnieuw de regels voor beloften in de Jupiler League aan te passen om zo competitievervalsing tegen te gaan. Eén van de beslissingen is dat er geen spelers jonger dan 23 jaar meer mee mogen doen.

Boer weet zelf wat het is om als routinier mee te mogen doen met de beloften in de Jupiler League. Op een leeftijd van 36 jaar en 216 dagen verdedigde hij het doel van Jong Ajax tegen VVV. Het leverde hem een record op, dat nu niet meer verbroken gaat worden. 'Het is heel dubbel. Voor spelers van Ajax die terugkomen van een blessure is het hartstikke goed dat ze in de eerste divisie kunnen spelen. Maar ik kan ook begrijpen dat clubs die meedoen om het kampioenschap er niet op zitten te wachten dat ze op maandag zes, zeven spelers van het eerste tegenkomen', zo vertelt hij aan het Algemeen Dagblad.

'Ik denk dat het voor het Nederlandse voetbal beter is dat beloftes een eigen competitie hebben. Om al het gezeur en gezeik te voorkomen is dat de beste oplossing', vervolgt Boer, die na zijn periode bij Ajax terugkeerde bij PEC Zwolle. 'Het is een lastig onderwerp. Voor mij was het wel prettig dat ik bij Ajax kon spelen op een bepaald niveau.' Die tweede keepers krijgen nu nog minder kans op speeltijd. 'Voor veel jongens is het een nadeel. Eloy Room komt bij PSV nooit meer aan spelen toe. Hij moet het straks doen met ingelaste oefenwedstrijden.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Joseph
En wat is dan belangrijk voor het Nederlandse voetbal Diederik? Dat de clubs uit de Jupiler League geen tegenstand krijgen?

Als de top van Nederland het goed doet, doet het Nederlandse voetbal het goed. Wat is goed voor die top? een hoger niveau voor talenten. Wat gaan die jongens van jong Ajax leren van wedstrijdjes tegen jong Willem 2?
0 0
Ajax27
Diederik, supergoeie kerel, maar nee, hier zit je toch echt fout. Het gaat om weerstand in deze fase. Ze hebben alle jaren daarvoor met leeftijdsgenootjes gevoetbald, vaak puur op techniek, tactiek en inzicht. De stap die ze daarna moeten leren is weerstand. Weerstand van stugge ploegen die zich ingraven, die op resultaat spelen, die de beuk erin gooien, die fysiek spelen. Dat je als 18-20 jarig menneke tegenover een beer van 26-30 staat te voetballen. Hoe moet je daarop anticiperen, welke fysiek moet je kweken, hoe kun je van de andere kant uit duels blijven, hoe pak je dat soort gasten in het grote mensen voetbal aan. De Jupiler League is daar perfect voor. Perfecte mix van beukploegen en ploegen die wél mooier voetbal willen spelen. En de Jupiler League zelf wordt er ook beter van want daar wordt gewoon beter voetbal gespeeld. Ploegen moeten zich anders wapenen tegen een technische ploeg als Ajax. En nu met de nieuwe regels is het toch prima, dat zorgt voor minder scheve verhoudingen.
0 0
Pheadrus
Ik denk dat Ajax naast Jong Ajax in de Jupilair League ook een team moet inschrijven in de KNVB belofte competitie. Als ik zie wat er allemaal doorschuift van O19 dan is er niet genoeg speeltijd om iedereen wedstrijdritme te geven. Pasquali heeft 2e helft van het seizoen bijna niet gevoetbald bijvoorbeeld.
2 0
3sterren
De oplossing is simpel en 100% Nederlands. Bovendien ’Old School’ dus helemaal hip. Verander de namen van de zogenaamde ’beloften-’ en ’Jongteams’ weer in (bijvoorbeeld) Ajax 2, PSV 2 etc. Zo kan in mijn ogen niemand meer bezwaar hebben als er een speler van Ajax 1 wedstrijdritme zou willen opdoen in Ajax 2. Hij is op dat moment namelijk nog niet goed genoeg voor Ajax 1. Een speler van 33 jaar die niet meer kan meekomen in het eerste, maar wel de broodnodige ervaring in zich herbergt om de meer onervaren spelers van het tweede te coachen tijdens de wedstrijden, heeft dan nog tenminste een meerwaarde binnen de selectie.
Als clubs dan nog mekkeren, dan hebben zij sowieso niets te zoeken in de eredivisie. In de oude opzet overigens ook al niet. Wil je promoveren naar een hoger niveau, dan dien je simpelweg beter te zijn dan de anderen, jong of oud doet er niet toe …
0 -2
CruijffiaansNouriaans
“Eén van de beslissingen is dat er geen spelers jonger dan 23 jaar meer mee mogen doen.”

Dat wordt leuk dan.
0 0
3sterren
Moet natuurlijk ”niet ouder dan 23 jaar” zijn.
Slordig van de redactie.
; )
0 0
JmokumB
als alle jong elftallen allemaal onderaan eindigen hoor je niemand klagen.
1 0
afcas
als iemands enige argument is "om het gezeur en gezeik te voorkomen" kan ik diens standpunt al niet meer serieus nemen.
5 0
dezeman
En dan ook nog zeggen dat het de beste oplossing voor het Nederlandse voetbal is. Wat een onzin. Het is de makkelijkste uitweg om de zeurders hun zin te geven. De beste oplossing is wat men nu doet, alleen spelers onder 23 jaar.

Dat is prima, jonge spelers van topclubs kunnen wedstrijden spelen met veel weerstand, maar Jong teams kunnen niet gebruikt worden om oudere spelers die eigenlijk bij de eerste selecties horen wedstrijdritme op te laten doen. Dat laatste kan leiden tot een gevoel van competitieversvalsing.

Op deze manier kunnen jonge spelers zich nog steeds optimaal ontwikkelen in een competitie met zoveel mogelijk weerstand. Niks meer aan doen verder dus.
0 0
PeterVKV
Een gecombineerde beloften competitie in NL en België als voorloper op de BeNe League.
1 -1
geendagsvlieg
Zijn de Belgen daar voorstander van?
0 0
Welja
Jong Ajax heeft dit jaar al (te) weinig tegenstand gehad. Op het op een na hoogste niveau van Nederland!

Die clubs in Jl lopen te zeiken over een hoop kleine dingen, maar over het grotere beeld dat het algehele niveau van de JL te laag is hoor je ze niet.

Die clubs willen allemaal promoveren, maar als ze tegen 7 spelers van het eerste aanlopen(wat niet of nauwelijk is voorgekomen dit jaar) raken ze in paniek. Ik heb nieuws voor ze. Als ze wel promoveren spelen ze het jaar erop tegen 11! spelers van het eerste. Bij iedere tegenstander!
4 0
Boer
Jong Ajax is kampioen geworden, maar van te weinig tegenstand kun je niet spreken als je negen keer verliest en in 38 wedstrijden maar liefst 54 goals om de oren krijgt.
Je kunt wel stellen dat een beloftencompetitie te weinig weerstand oplevert. Kijk maar eens waar die ploegen spelen. Sparta onderin tweede divisie en FC Groningen, Twente en Vitesse in de derde divisie! Tegen dat soort ploegen voetballen, daar hebben onze talenten niets aan.
0 0
Postmus
Deze regel is denk ik prima, alleen zou ik een uitzondering maken voor keepers.
0 0
Michelinho
Volgens mij is die er ook.
0 0
geendagsvlieg
"Eén van de beslissingen is dat er geen spelers jonger dan 23 jaar meer mee mogen doen"

Misschien nog een bakkie koffie pakken.

"Maar ik kan ook begrijpen dat clubs die meedoen om het kampioenschap er niet op zitten te wachten dat ze op maandag zes, zeven spelers van het eerste tegenkomen'"

Net alsof Boer de beloftenteams al jaren niet meer volgt.
1 0
zuidzuid
Net als dat t voor de spelers van Jong beter is dat ze een beetje weerstand krijgen geldt dat ook voor de tegenstander. Je wordt juist beter van dit soort potjes.

Maar idd met 36 jaar in Jong is wellicht wat overdreven.
1 0
3sterren
Gewoon de naam veranderen van Jong Ajax in Ajax 2. Dan kun je zelfs Sjaak Swart nog bij de selectie halen.
0 0
Sterretje73
Mee eens. Maar dat ik het een prima idee vindt dat die beloftenteams meedoen in de Jupiler league staat als een paal boven water. De weerstand en het snellere spel is alleen maar een prima extra step-up naar de eredivisie.
0 0