Salah-Edinne: 'Droomde er altijd van'

Naast Ryan Gravenberch en Brian Brobbey tekende, zoals Ajax Showtime vanmiddag al aankondigde, ook Anass Salah-Edinne zijn eerste contract bij Ajax. De geboren Amsterdammer komt deze zomer over van AZ, en komt zodoende weer 'thuis'. Ajax TV sprak met de jongeling over zijn gevoel bij de overgang. 

'Het voelt natuurlijk geweldig om bij deze club te tekenen, ik droomde er altijd al van om bij Ajax te tekenen. Ik kijk Ajax altijd op TV, en ik ben heel blij', stelt een Salah-Edinne die duidelijk nog een paar keer in zijn arm zal gaan knijpen. 'Ik heb twee goede seizoenen gedraaid bij AZ, daardoor ben ik blijkbaar opgevallen bij Ajax. Ik heb mij goed ontwikkeld, en via mijn zaakwaarnemer heb ik te horen gekregen dat Ajax interesse had. Ik was toen heel erg blij, en ik had mijn keuze snel gemaakt. Ik kom uit Amsterdam, ik ben dus ook Ajacied. Ik ben een opkomende vleugelverdediger die sterk in de combinatie is. Verdedigend ben ik ook heel sterk. Eventueel kan ik ook als centrale verdediger of als middenvelder spelen.'

'Anass heeft bij AZ nationaal en internationaal laten zien dat hij een goede voetballer is', begint Saïd Ouaali. De hoofd jeugdopleiding van Ajax is heel blij met de komst van de jonge verdediger. 'Hij is verdedigend en aanvallend sterk. In mijn beleving is hij een moderne verdediger. Dus hij kan ook aanvallen. Ik denk dat hij een toegevoegde waarde is voor Ajax O17.' Salah-Edinne gaat vervolgens verder over zijn doelen volgend jaar. 'Ik start dus in O17, en ik hoop zo snel mogelijk door te kunnen schuiven naar O19 en daar in de basis te komen.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
iammike
Is er nog ergens een talenten op de wereld die Eddine-Fellaini heet? Dan is dat vast de Fellaini waar Ajax interesse in heeft.
0 0
WesleySonck
Toch altijd dubbel gevoel als we een jongen van 16 van een andere club halen - als een brobbey of gravenberch bij een Engelse club hadden getekend, hadden we hier het systeem verrot gescholden. Nu zijn we juist weer blij met het systeem!
1 0
afcas
zit een verschil tussen kiezen voor je toekomstige carriere of voor geld.
1 -1
jaribombari
Ben je iets van 16, speel je bij AZ in de jeugd, heb je al een zaakwaarnemer.
0 0
DavidFerr
Voor de betere spelers is dit de normaalste zaak van de wereld omdat ze natuurlijk vanaf 16 jaar oud hun eerste contract tekenen.
0 0
Tinus
Best bizar idd. Aan de andere kant is het nodig en heel waardevol om op deze leeftijd een goede zaakwaarnemer te hebben met al dat gajes wat alleen aan de eigen portemonnee denkt.
0 0
younes11
Zal zn pa of oudere broer wel zijn
0 0
Ajacied33
Het wordt steeds gekker idd
0 0
Ajacied33
Welkom bij de mooiste club jongen
0 0
hakkietjakkie
Mooie naam
1 0
WantAmsterdam
Lijkt me een goeie vent, een dat klinkt toch ook heel goed, als hij zowel aanvallend als ook verdedigend goed is.
En ook dat hij Amsterdammer is maakt het nog mooier.
Het volgende Oranje o17 zal een flink Antaal Ajacieden hebben, met Brobbey, Gravenberch, Hansen, Kasanwirjo, Salah-Eddine, Taylor en misschien ook Zamani, Hoever, Hoogenwerf Ünuvar, Beelen en ga maar door...
3 0
FlyingDutchMan
Het houdt niet op!!
1 0
WantAmsterdam
Ahahahah ja ik ben soms iets te enthousiast en dan type ik heel veel hahaha, komt ook omdat ik al jaren bijna dagelijks op AS ben maar pas sind paar maanden een account heb, heb toch aardig wat te achterhalen :)
1 0
afcas
niet vanzelf.
1 0
W Z A W Z D B
Totdat je iets doet.
1 0