Dijks: 'Ik dacht aan stoppen'

ArthurV, 05-06-2018 om 20:30, 20775 views, |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Voor Mitchell Dijks was het een jaar om heel snel te vergeten. De linksback kreeg in het begin van het afgelopen seizoen regelmatig een basisplaats toebedeeld onder Marcel Keizer, maar raakte naarmate het seizoen vorderde steeds verder uit beeld. Komend seizoen hoopt Dijks zijn plezier in het voetbal terug te vinden bij Bologna, waar hij voor vijf seizoenen getekend heeft.

In Italië werd Dijks met open armen ontvangen. Iets wat hij even nodig had, zo geeft hij aan bij Andy in de auto. 'Ik wilde vorige zomer al weggaan en was ook dichtbij een transfer, maar toen belde Marcel Keizer. Hij vertelde dat er geen linksback meer was en dat hij me wilde houden. Ik had veel met mijn zaakwaarnemer gesproken en hij zei: ''Als je het hele jaar kan spelen en daarna transfervrij bent, dan is het klaar.'' Onder Keizer had ik bijna alles gespeeld, maar toen kwamen Erik ten Hag en Nicolás Tagliafico. Sindsdien ben ik niet meer in actie gekomen.'

De verdediger geeft aan slapeloze nachten te hebben gehad, nadat hij uit beeld was geraakt. 'In de voetballerij kan je niet teren op vorig seizoen. Daar doen ze echt moeilijk over. Ik dacht veel na over wat ik zou gaan doen. Een personal trainer nemen? Of gewoon stoppen. Ik vroeg me af waar ik het allemaal voor deed.' Het was niet de eerste keer dat Dijks in een soortgelijke situatie was beland. Voordat de linkspoot in 2014 overstapte naar Willem II, stond hij ook al op het punt om zijn voetbalschoenen aan de wilgen te hangen. 'Ook in die periode zat ik te huilen op de bank. Heel Nederland schrijft namelijk over je. Nu vind ik het niet erg, want je krijgt een dikke huid. Mentaal ben ik ook echt sterk geworden.'

'Voetbal is mijn leven, dus wilde ik het nog eens gaan proberen', vervolgt Dijks zijn relaas. 'Ik ben vervolgens bij Bologna geweest en die mensen kusten bijna mijn voeten. Ook toen ik in Engeland speelde klapte heel het stadion. Dat vertrouwen heb je als speler gewoon nodig.'

De Graafschap
Het seizoen 2015/16 verliep voor Dijks persoonlijk uitstekend. De mandekker kreeg het vertrouwen van Frank de Boer en kon als gevolg daarvan regelmatig op een basisplaats rekenen. Dijks hoopte het seizoen op de laatste speeldag te bekronen met een kampioenschap, maar het mocht uiteindelijk niet zo zijn. Uit bij De Graafschap speelde Ajax met 1-1 gelijk, waardoor de schaal aan PSV overhandigd werd. 'Ik geef eerlijk toe dat ik wel echt wedstrijdspanning had. Ik was echt zenuwachtig. Ik ben niet iemand die excuses zoekt, maar het was ook nog eens 35 graden, waardoor je in alles veel slomer bent.' Dankzij het mislopen van het kampioenschap liepen Dijks en zijn teamgenoten een premie van wel drie ton mis. 'De week ervoor ga je toch wel nadenken wat je met al dat geld gaat doen, maar je moet eerst die wedstrijd winnen. Nu lach ik er wel om, maar ik zat echt even in een putje hoor.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
PaulC
"Nu lach ik erom, maar toen zat ik wel even in het putje".....
En ik vind het nog steeds niet om te lachen..... Voor hun was het ook 35 graden....

Neemt niet weg dat ik Dijks een zeer sympathieke voetballer vind. Nooit één negatief woord over zijn situatie gezegd. Klasse!
1 0
BrandjeXL
Het is wel een jankerdje hoor die Dijks. Volgens mij speelde exact hetzelfde een paar geleden, toen wilde die ook al stoppen. Had FdB dus destijds toch gelijk dat hij onder de tattoos vanwege onzekerheid.
2 0
Ajacied33
Ik heb het filmpje net gezien, echt kapotlachen die gasten. Van dat vrouwtje is wat minder, maar iedereen maakt fouten. Ik gun Dijks het beste
0 0
paulis
Leuk filmpje en mooie kerel. Mensen die hem hebben uitgefloten moeten zich kapotschamen
3 -1
FissaDeGekste
Oh leuk, ga meteen kijken. Gouden gozer die Dijks.
1 0
TimAFCA
Hij bedoelde in het filmpje dat ie zelf personal trainer wilde worden. Daarmee bedoelde die dus stoppen. Niet dat ie een personal trainer zou nemen.
0 -1
ram
Goh, zou het?
0 0
Marcus
Vind dat stukje over die vrouw die vreemd ging juist verschrikkelijk. Hij zag foto's van de man, van de kinderen. En toch doen.
Ik snap het, knul was toen nog maar 18. Maar hij verteld het vol trots en gaat helemaal stuk.
Plus het feit dat bijna iedereen op YouTube bij de comments en hier dit verheerlijkt, geeft aan hoe diep onze normen en waarden zijn gedaald in dit land.
11 -1
Ajax#1900
Vind het vooral verschrikkelijk dat iemand met een man en gezin zich aanbiedt bij Dijks. Dat een 18 jarige Dijks daar op in gaat is het probleem niet.
2 -1
ram
Haha, damn, dit is dus wat fucked up is aan deze samenleving en bij zo ontzettend veel mensen... Iemand anders moet verantwoordelijk zijn, maar jij niet. Okay...
3 0
BrandjeXL
Euh, de mens is nu eenmaal niet monogaam en als hij die vrouw, een lekkere MILF, kan drukken heeft ie groot gelijk.
0 -3
ram
Jesus.. Wat een verrotte instelling heb jij zeg. Helaas velen met jou. En "drukken", serieus?
2 0
afcajacied00
100% eens. Gewoon respect voor andermans leven tonen toch?
1 0
Archy
Pff, wat een overdreven commentaar zeg
0 -2
Alderweireld3
Eens kijken hoe je reageert als jouw moeder, vriendin, vrouw, zus vreemdgaat op zo'n manier. Ik vind het walgelijk.
En nee, heb geen ervaring met vreemdgaan of vreemgaande vriendinnen.
1 0
BrandjeXL
Je hebt wel ooit een vriendin gehad?
0 -2
Alderweireld3
Ja, meerdere.
Jij sloeries begrijp ik. Hoe zou jij reageren? Ook lachuuh dan?
1 0
ram
Eens. Helaas is het voor héél veel mensen (wereldwijd) normaal om puur egoïstisch te handelen in dit soort gevallen. Dat geldt voor zowel mannen als vrouwen. Degenen die zich wel met enig fatsoen gedragen zijn daar helaas vaak het slachtoffer van of missen de boot.

Naast racisme, ook veelvuldig besproken bij dit artikel, is dit in mijn ogen een van de grootste dingen die verrot zijn in de maatschappij.
3 0
Leviathan
Leuk filmpje liggen ook wel aardig op 1 lijn en Dijks eerlijk en open gouden gast.
0 0
Noxin
Wat een geweldig interview, heb in een deuk gelegen om dat hele neukverhaal. XD
0 -1
Oliveira
Dijks verdient echt een waardig afscheid. Qua mentaliteit echt 1 van de toppers van dit seizoen. Jammer dat zijn Ajax periode zo moest eindigen.
8 0
0184AFCA
Top gozer die Dijks kwa persoon. Het ga je goed in Italië.
Echt een leuk interview met een hoop leuke inkijkjes in de voetbalwereld.
7 0
GvanderK
Fantastisch persoon, zit geen kwaad in. Lekker open en eerlijk. Je merkt toch wel dat hij heel gevoelig is om snel onzeker te worden, maar daar gaat hij in Italië zeker wel in groeien.
1 0
ram
Zit geen kwaad in? En dat verhaal over die vrouw dan...?
1 0
Leviathan
Wil niet zeggen dat het heel goed is, maar die vrouw wou vreemd gaan en had zelf maar zo wijs moeten zijn.
1 -2
ram
Lekker man, zelf geen verantwoordelijkheidsgevoel en moreel hebben!
0 0
ram
Tsja.. Dus dan doe je het maar? Je hebt zelf toch ook bepaalde waarden? Ik zou het nooit doen in ieder geval.
1 0
Fredschuit1
Het had gelukkig geen kinderen:( Was best triest eigenlijk. Net zoals hij er bij Bologna er wel voor zorgt dat ie aan het juiste vet percentage zit. Zo relaxed vond ik hem niet..
0 -1
Bjorn2321
Ook grappig dat je je bij veel spelers zou irriteren aan die opmerking over de premie, maar bij Dijks kan ik het hebben. Die jongen heeft alles gedaan voor Ajax. Misschien niet het niveau dat we wensen, maar zeker niet slechter dan Kristensen of Orejuela op RB. Ik had liever Dijks als back-up voor LB gehouden en die 2 knuppels verkocht en een fatsoenlijke RB gehaald..
1 0
AjaxPassion
Hahaha Enoh de zaag, gewoon mensen blesseren.

Slijmende diepthrothende spelers (Siem?), hordes Milfjes pakken op zijn 18e, goed met Ziyech het komt allemaal langs.

Mitch is echt een gouwe gozer, eerlijk, oprecht en super sociaal. Veel succes en vooral een mooie tijd gewenst in Italië Mitta!
8 -3
NouridolbergNeres34
Haah mooie kerel dijksie
0 0
DS
Geweldig stukje!
Teminste gewoon een eerlijke gozer.
Ook dat stukje over die 3ton, tering het zou je maar gebeuren...
Hoop voor hem dat hij het gaat maken in Bologna.
1 0
Dennish
Haha wat een mooi interview
0 -1
gi0vanni
Ondanks dat hij niet het gewenste niveau had is dit een top prof die door Ajax niet echt heel netjes is behandeld. Als hij niet goed genoeg is hadden ze hem niet terug moeten halen en als hij te kort komt moeten ze een vervanger halen en hem verkopen in plaats van een paar basisplaatsen en dan helemaal niets meer. Ik hoop dat hij een mooie tijd krijgt in Italië.
1 -2
marrene
Wens hem veel succes. Sympathieke gozer.
1 0
W Z A W Z D B
Mooie vent als je hem zo ziet bij Andy.
4 0
Ajax#1900
Dat komt er bij iedereen wel uit bij Andy lijkt het wel haha. Zijn leuke filmpjes idd. In die paar minuten leer je een speler meer kennen dan in al die filmpjes de afgelopen jaren van de NOS en fox...
4 0
Ajacied33
Het zou me niet verbazen als hij het in Italië goed gaat doen. Relaxte gast lijkt het me, maar geen Ajax materiaal natuurlijk.
1 -1
insectenverdelg
Paar aardige potjes in Italië en je staat ook gelijk in de belangstelling van Koeman voor Oranje is gebleken
3 0
Bensco
Het zou grappig zijn als het niet waar was
2 0