Dekker: 'Heel zwaar, ging mentaal kapot'

BVeenstra, 28-05-2018 om 08:00, 9086 views, Het Kontakt Ermelo |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

De naar AZ vertrokken Vince Gino Dekker heeft in gesprek met Het Kontakt Ermelo verklaard dat hij een moeilijke laatste periode bij Ajax heeft moeten doorstaan. De buitenspeler kende een zware knieblessure, waardoor hij in zijn laatste maanden als Ajacied amper aan spelen toekwam.

In de thuiswedstrijd tegen NAC Breda, op 4 november 2016, kreeg Dekker veel last van zijn linkerknie. 'Omdat ik een vaste waarde bij Ajax en Oranje was, zag ik niet de noodzaak om er wat aan te laten doen', vertelt hij. 'De wedstrijd heb ik nog uitgespeeld, daarna is een MRI-scan gemaakt. Vervolgens ben ik in Stuttgart geopereerd. De arts heeft gaatjes in het kraakbeen geboord en een plica (kapsel) weggehaald. Het botweefsel is na revalideren weer aangegroeid.'

De blessure betekende een moeilijke periode voor Dekker. 'Door die blessure stortte mijn hele wereld in. Ik had het heel zwaar en ging mentaal kapot. Jongens die onder mij zaten zag ik wel doorbreken, maar zelf kon ik niets doen. Mijn familie en vooral mijn vader hebben mij er doorheen gesleept. Talent komt altijd bovendrijven; het voetbal verleer je niet. Dat was het mooiste wat mijn vader zei. Geduld is de weg naar succes. Vanaf de C1 speelde ik met pijn, nu ben ik helemaal ik pijnvrij', klinkt hij opgelucht.

Toch zal hij zijn kunsten niet gaan vertonen bij Ajax, maar bij AZ. Dekker kreeg een formele brief opgestuurd met het bericht dat zijn contract bij Ajax niet werd verlengd. 'Ik voelde het wel aankomen. Ik had een contract voor drie jaar, en toen ik geblesseerd raakte, gaf Ajax er nog een jaar bij om te revalideren. Ik zou mijn kans nog krijgen, maar omdat Jong Ajax eerste stond, stond het team vast en kreeg ik niet veel kansen meer. Dat snapte ik en het is jammer dat het nu stopt, maar door de goede Ajax-opleiding kan ik nu naar AZ toe.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Oempaloempa
Ik hoop dat het hem heel goed gaat. Zo goed dat hij weer wordt terug gevraagd.
0 0
geDaante
Een formele brief... Haal hem dan even bij je en vertel het persoonlijk. Zo ben je als Ajax zijnde totaal onnodig kil en zakelijk.
0 0
trodat4030
Ouderwetse klassieke linksbuiten. Exact het type dat spitsen als Huntelaar en Sierhuis goed kunnen gebruiken. Gouden linker en een absolute assistenkoning. Hoop dat ie nu lang blessurevrij blijft, dan zie ik het hem wel maken bij AZ. Zo'n Weghorst kan ook prima van zijn voorzetten profiteren, als die bij AZ blijft.
2 0
Genant
Hele mooie speler met geweldige voorzet. Had altijd de hoop hem samen met Appie en Donny in Ajax 1 te zien. Alleen Donny is er nu nog en dat maakt me triest.
Ik hoop dat hij het goed gaat doen bij AZ en dan nog eens terugkomt bij Ajax. Hij hoort namelijk hier en niet in Alkmaar.
2 -2
AFCA-B93
Ben nu herstellende van exact dezelfde blessure als hij. Ben na 6 maanden weer begonnen met trainen in de hoop volgend seizoen weer terug te zijn. Een geen arts die met zekerheid kon zeggen dat ik weer kon voetballen...heb me maandenlang kut gevoeld daar om..godzijdank ben ik op de goede weg terug. Weet precies hoe Vince zich gevoeld heeft
0 0
gi0vanni
Ben toen ik 33 was moeten stoppen. Was balen want ik wou gewoon op een lager niveau doorspelen. Fijn om te horen dat jij wel door kan. Als je lang niet hebt gespeeld kun je beter voor jezelf beginnen met conditie opbouwen. Veel succes volgend jaar.
0 0
gi0vanni
PS: Heel rustig beginnen. Als je te snel alles weer wil doen krijg je een hamstring blessure.
0 0
AFCA-B93
Thanks! Ga wekelijks bij de fysio langs om de hamstring te trainen, train thuis m’n kniestabiliteit en doe al een tijdje weer trainen met m’n team (6e klasse vriendenteam). Duels blijf ik wel uit de weg. Gelukkig kan ik (door mijn eigen “hoge” niveau vergeleken met de meeste teamgenoten) wel inschatten waar de gevaren liggen en van tevoren dus zien wat ik moet doen haha :p
0 0
trodat4030
Sterkte man, hopelijk sta je binnenkort ook weer helemaal pijnvrij op t veld.
0 0
AFCA-B93
Thanks! Ga er vanuit dat het helemaal goed gaat komen
1 0
Michelinho
Zo vast stond het niet bij Jong Ajax, iedere wedstrijd circa drie mutaties.
0 0
trodat4030
Maar Johnsen speelde nagenoeg alles.. En de wedstrijden die hij niet speelde, speelde Noa Lang veelal op linksbuiten.
0 0
Jari_held
Kijk zo kun je ook reageren ipv verbitterd dat je contract niet verlengt wordt
2 0
Jelephi
Een week terug zei deze Dekker dat hij nooit wat van Ajax hoorde tijdens zijn blessure. En dat er niemand naar hem omkeek.
1 0
trodat4030
En wat nou als dat de waarheid is? Je hoort het (veel) vaker, ook van verhuurde spelers die een heel jaar geen woord uit Amsterdam horen.. Dat is niet per se verbittering (teleurstelling is wat anders namelijk), maar waarschijnlijk gewoon de waarheid.
0 0
FlyingDutchMan
Wel slechte zaak hoe Ajax met dit soort jongens omgaat, je hoort het helaas iets te vaak om te zeggen dat het onzin is..
0 0
Ajacied33
Beetje vaag idd. Dus deze tekst verbaast me ook nu
0 0
Horrontelli
Ik denk dat het allebei waar is. En daar heeft ie gelijk in ook.
3 0