Ouaali blij: 'Als Ajax mogen we trots zijn'

BartVeenstra, 24-05-2018 om 13:10, 9433 views, Ajax.nl |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Hoofd jeugdopleiding Saïd Ouaali is enorm trots dat Oranje O17 het EK-17 heeft weten te winnen. Dat er liefst zes spelers uit de jeugdopleiding van Ajax deel uitmaakten van de Oranje-selectie doet de oefenmeester dan ook enorm veel deugd, zo laat hij weten op Ajax.nl.

'Het is een geweldige prestatie', zegt Ouaali over het winnen van de Europese titel. 'Dit is heel mooi voor het Nederlandse voetbal, en als Ajax mogen we trots zijn dat onze jongens zo’n belangrijke bijdrage hebben geleverd', doelt hij op Brian Brobbey, Liam van Gelderen, Jurriën en Quinten Timber, Ryan Gravenberch en Nordin Musampa. 'Zij hebben Ajax op een uitstekende manier vertegenwoordigd. Dit hoort ook bij onze club, wij willen spelers opleiden die op zowel nationaal als internationaal niveau kunnen functioneren.'

Het spelen van een Europees toernooi is volgens Ouaali enorm belangrijk. Ten opzichte van wedstrijden bij Ajax tegen Nederlandse clubs brengt het namelijk wat extra's met zich mee, zo laat hij weten. 'Zo’n toernooizege neem je de rest van je carrière mee. Je speelt tegen verschillende landen, met verschillende speelstijlen en strategieën. Bovendien leer je te presteren onder maximale druk. Dat is ontzettend belangrijk voor je bagage als voetballer.'

Bekijk wat de Ajax-shop nog meer heeft in de kleur van het nieuwe uitshirt.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
MaxBorggreve
Nou hup, om tafel met Brian en zijn zaakwaarnemer. Bijtekenen die hap.
1 0
JopieCruijff
Waarom zouden die jongens (Gravenberch en Brobbey) eigenlijk niet willen tekenen? Ze gaan goed bij Ajax en er is voldoende perspectief....ik snap de hele commotie (en negatieve berichtgevingen) rondom deze jongens niet.
0 0
3*stars*3
Omdat Gravenberch bij Mino zit?
Ik hoop dat zijn ouders verstandig zijn en eigenlijk zou het mooi zijn, als ze na alle soap rond Justin, zelf zouden breken met Mino en zo een signaal afgeven.
Brobbey...Weet niet wie zijn zaakwaarnemer is maar dat is echt een type voor Engeland en ik zie een club wel toeslaan in de zomer.
3 0
JopieCruijff
Volgens mij heeft Mino niet meer spelers naar het buitenland gebracht dan andere zaakwaarnemers, dus ik snap die hetze eigenlijk niet zo goed. Ook heb ik moeite met de uitspraak " hoop dat ze verstandige ouders hebben".......als een beslissing al dan niet de juiste is , dan is dat toch iets wat je pas achteraf kunt weten? Ik denk, zeker voor Gravenberch, dat Ajax 1 een reëel iets is dus ga ervan uit dat hij gewoon gaat tekenen.
0 -1
gi0vanni
Mino heeft veel grote sterren onder contract staan en is een top zaakwaarnemer die iedereen bijna overal binnen kan brengen met zijn uitgebreide contacten. Maar deze pizzabakker geeft alleen om zijn eigen centjes en niets om het voetbal want hij kijkt nooit naar wat er goed is voor zijn talenten. Ruim meer dan 90 procent is te vroeg vertrokken en had veel beter bij Ajax kunnen blijven. Een voetbal loopbaan op een verstandige manier plannen en Rioala gaan niet samen. Tenzij je gaat voor het snel cashen dan is hij je man.
2 0
wladimir
Tete heeft verlengd en dat heeft hem bij Lyon gebracht. Kishna is geblesseerd, maar heeft een uitstekend contract. Kluivert is het om de pen te doen. Mino regelt het. Die Marokkaan die PEC speelde zou nooit een kans van de Boer hebben gekregen. Hij heeft vast een hoop poen op de bank. Je kunt beter bij PEC spelen en een Juventus salaris verdienen dan andersom.
0 0
Lazell
Zo vroeg beginnen die spelletjes dus al. Op je 14e, 15e wordt al je hoofd gek gemaakt.
0 0
DavidFerr
Mooi. Met uitzondering van Jong Oranje leveren wij de laatste tijd veel jeugdinternationals af. Meestal zelfs 5+ spelers per elftal wat een heel mooi aantal is.
1 0
ajaxcied4life
Dat deze jongens gaan bijtekenen, daar lijkt het vooralsnog niet op.,
0 -10
trodat4030
Zullen we dan maar helemaal geen contracten meer uitdelen? Stel je voor ze tekenen niet bij............. Beoordeel iedereen toch eens individueel en niet op basis van acties van anderen (Kluivert).

Overigens heeft v Gelderen in februari nog getekend en de contracten van de Timbers hebben nog niet eens droge inkt.. O en Gravenberch is pas tijdens het toernooi 16 geworden.. Paniekzaaier!
14 -1
ajaxcied4life
Okay, laten we afwachten inderdaad.
2 0