Bijleveld: 'Het was echt niet mijn schuld'

BVeenstra, 24-05-2018 om 08:00, 10074 views, FOX Sports |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Het was een van de opvallendste momenten van het afgelopen seizoen voor Jong Ajax en diens speler Teun Bijleveld. De beloften van Ajax hadden met 2-0 gewonnen van NEC, zetten daarmee een grote stap richting de landstitel, totdat later bleek dat Bijleveld die wedstrijd niet had mogen spelen omdat hij geschorst was. Zelf was de middenvelder zich van geen kwaad bewust.

In de wedstrijd ervoor (tegen FC Dordrecht) kreeg Bijleveld zijn vijfde gele kaart van het seizoen, wat automatisch een schorsing zou betekenen. Echter, de KNVB liet tot verbazing van Ajax weten dat Bijleveld niet geschorst was. 'Ja, dan krijg je te horen van de KNVB dat je er vier hebt. Ik heb het echt nagevraagd, heel Ajax heeft het nagevraagd. Ik stond niet op de lijst met geschorsten, dus alle lichten stonden op groen', vertelt hij tijdens de documentaire 'Niemand stopt de beloften' van FOX Sports.

NEC ging echter in protest, de KNVB deed onderzoek en uiteindelijk moest de wedstrijd opnieuw gespeeld worden. Een domper voor Jong Ajax en Bijleveld was het gevolg. 'Als het echt jouw schuld is kun je denken: shit, sorry jongens. Maar het was gewoon echt niet mijn schuld', zegt de middenvelder, die Jong Ajax ook zonder zijn persoon zag winnen van NEC, waardoor de titel uiteindelijk alsnog gewonnen werd.

Bekijk wat de Ajax-shop nog meer heeft in de kleur van het nieuwe uitshirt.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Mokum2018
Wat zou er gebeurt zijn indien nec die wedstrijd wel gewonnen had?
0 0
AFCAMM
Dan had Ajax verloren.

En Fortuna was dan kampioen gewees (als er verder niets zou veranderen).
1 0
luiszwaaris
Kun je rekenen?
1 -1
Leefieg
Ik vind het raar dat Ajax het risico heeft genomen om Bijleveld op te stellen. In de highlights van de wedstrijd ervoor zegt de commentator dat hij geschorst is en zichzelf op een primeurtje trakteerde door te scoren.. als er in de week ernaartoe onduidelijkheid heerst snap ik de risico afweging niet helemaal. Bovendien kun je zelf alle wedstrijdgegevens terugkijken lijkt me.. maja laten we het maar houden op eind goed, al goed
1 -5
trodat4030
Je zit geen schorsing uit als de bond je niet voor geschorst verklaard. Dit was het enige dat Ajax kon doen in deze situatie. Nu kwam namelijk aan het licht dat er een geschorste speler speelde, had hij op de tribune gezeten, dan had dat waarschijnlijk nooit aan het licht gekomen omdat de KNVB dan geen reden had voor een onderzoek.
1 0
Ajax27
Vind het zo'n onzin. Als professionele club heb je toch wel iemand die ergens een lijstje bijhoudt met hoeveel kaarten iedereen heeft en of er iemand op scherp staat. En als je dan de 5e krijgt en de KNVB zegt dat je er 4 hebt, dan zeg je nee... in die en die en die wedstrijden heb ik er eentje gekregen. Want je ziet het... het komt toch altijd weer ergens naar boven, zeker als het om het kampioenschap gaat.
1 -6
trodat4030
Misschien moet je eerst leren lezen voordat je leert schrijven (of typen, om in deze eeuw te blijven). In de tekst staat toch dat men het expleciet heeft nagevraagd? Dat doe je niet als je geen twijfels hebt, dús er waren twijfels over zijn speelgerechtigdheid.
0 0
Bky
Waarom geef jij nog Ajax de schuld als de KNVB al lang en breed heeft toegegeven dat Ajax niets fout heeft gedaan?
6 -1
AJAIXIXIXI
Ajax speelt niet meer en die man moet toch ergens op kunnen zeiken.
4 0
Onpartijdig
Vraag me af hoe het met die voorzitter van NEC is, die zei al heel dramatisch dat goed was dat er een inhaalwedstrijd kwam, omdat ze bij NEC bijna een zenuwinzinking kregen na dat eerste verlies tegen Ajax. Vraag me af wat die wedstrijden tegen Almere met hem hebben gedaan
3 0
@Maar7en
Emmen bedoel je.
2 0