'Wilde Bergwijn oproepen voor Kluivert'

SJvanveen, 22-05-2018 om 07:38, 19890 views, De Telegraaf |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Hoewel bondscoach Ronald Koeman Justin Kluivert niet heeft opgeroepen voor Oranje, wil dat niet zeggen dat hij niet in beeld is. Dit heeft de voormalig oefenmeester van Ajax bevestigd tegenover De Telegraaf.

Kluivert maakt deel uit van de selectie van Jong Oranje, die voor een trainingsstage spoedig afreist naar Zuid-Amerika. Samen met AZ'er Guus Til maakte Kluivert in de vorige interlandperiode nog deel uit van de selectie van Koeman en debuteerde de buitenspeler zelfs tegen Portugal. 'Het wil totaal niet zeggen dat ze even niet meer in beeld zijn', stelt Koeman. 

'Ik wilde Bergwijn oproepen voor Kluivert, maar die raakte geblesseerd', vervolgt de coach, die ondanks het afzeggen van Bergwijn, geen extra Ajacied opriep. 'Ik heb de laatste weken met Eljero Elia in mijn hoofd gespeeld. Hij is bij zijn club goed bezig. Zo moet je het zien. Richting de Nations Cup hoop ik naar een vaste groep te werken.' 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ron75
Je kan - als Kluivert zijnde- nog zoveel talent hebben, als je instelling niet goed is, ga je nooit de top halen. Ik heb in mijn sport (judo) gigantisch veel kinderen gezien die inhun jonge jaren alles winnen wat er te winnen valt, maar uiteindelijk afhaken op mentaliteit. Van talent alleen wordt je lui (te gemakkelijk), je hebt daarnaast gewoon de juiste instelling nodig.
1 0
@Maar7en
Helemaal mee eens. Ook om mijn heen gezien bij Atletiek. De nr’s geven het na verloop van tijd op omdat ze te makkelijk wonnen. De nr’s twee daarentegen bleven vaak de sport trouw. Misschien is dat ook wel een Ajax manco. Bij de jeugd alles maar winnen, dan zorgt tegenslag dat de knopjes sneller gaan hangen en wordt verloren op mentaliteit.
0 0
mark4652
Zou Kluivert dan toch niet de beste buitenspelen ter wereld zijn zoals hij zelf denkt?
1 0
Joseph
Waarom moet hij zich verantwoorden? Kluivert is een groot talent met een grote belofte, daarom mocht hij een keer mee. Even snuffelen, maar maakte geen indruk bij Oranje. Wat ook logisch is, bij Ajax doet hij dat ook niet in de belangrijkere wedstrijden.

Dat Kluivert niet mee mag na het afvallen van Bergwijn zegt ook heel veel, Koeman zit duidelijk niet te wachten op dit mannetje.
3 0
ajaxinho
Koeman maakt inderdaad een (geweldige) statement.

Hij kan nog niet bouwen op Kluivert.
0 0
IDJosh
Ik hoop dat hij nooit meer wordt opgeroepen, zo kinderachtig ben ik dan ook wel weer.
5 0
Oliveira
Je moet toch wel heel krap in je personeel zitten wil je Elia oproepen.
2 0
gras
Nee hoor. Zou dat eerder bij een wisselvallig talent van 19 zeggen, maar juist niet bij iemand die al een WK finale heeft gespeeld en vanaf Feyenoord gewoon redelijk stabiel en goed speelt. Dat hij dat flitsende van jaren terug niet meer echt heeft, is wat anders.
3 0
Oliveira
Om eerlijk te zijn en niet zozeer een Feyenoord basher te zijn vind ik Elia nogal een matige voetballer. Ik geef hem een 4/10 voor kwaliteit en inzet. Daarop baseerde ik mijn eerdere antwoord. Ik zou liever een Robben hebben, die altijd zijn best doet al lukt het niet altijd dan een rennende kip zonder kop die niet weet waar hij mee bezig is.
1 -2
robsch
Die Valentijn Driessen zegt in de telegraaf dat Kluivert moet gaan. Hij zou de beste op de training zijn en vraagt zich af wat hij hier nog kan leren? Dit kun je toch niet serieus gaan beweren als sportjournalist van de telegraaf
10 0
Joseph
Dit zegt vooral veel over Valentijn Driesen, die heeft een gouden dildo gekregen van Raiola en zegt nu alles wat hij wilt..

Geloofwaardig is het totaal niet, dat zou betekenen dat het niveau van de trainingen gelijk is aan het niveau van het rechter rijtje eredivisie.
1 0
gras
Nou, als sportjournalist van de Telegraaf kun je juist alles beweren. Maar deze man zei volgens mij eerder juist dat Kluivert daar nog niet aan toe was toch?
2 -1
robsch
Geen idee. Dit wat ik nu zeg komt van voetbalprimeur
0 0
grannig mokum1
Precies D, En gebaseerd op wat? Op dat paar goede westrijden tegen kleinere clubs? Laat mij niet lachen
1 0
AFCA.
Ju$tin Kluiv€rt
3 0
Jelephi
Geen dag gaat er voorbij zonder dat je de naam van dat pisventje voorbij ziet komen.
5 0
kampioen0809
De eerste gevolgen van zijn acties worden al zichtbaar. Als je al wordt gepasseerd door Elia...
2 0
Jan Doedel
Bergwijn voor wie ????
3 0
abi
Voor elia
0 0