'Nog steeds leuk om voor Ajax te spelen'

BVeenstra, 21-05-2018 om 15:00, 16146 views, Finans |

Profiteer eerder van Black Friday in de Ajaxshop!

Ajax-spits Kasper Dolberg lijkt ook komend seizoen gewoon in Amsterdam te spelen. De Deen had een uitstekend debuutseizoen, maar in de afgelopen jaargang kampte hij met een vormcrisis en daarnaast stond hij lange tijd aan de kant met een voetblessure.

Toch geniet hij nog altijd volop bij Ajax. 'Het is nog steeds leuk om voor Ajax te spelen', zegt hij tegen Finans. 'Dit seizoen was slecht in alle opzichten, maar uiteindelijk ben ik blij en trots om daar te spelen. De sfeer in de kleedkamer is bovendien prima', benadrukt hij.

Dolberg kwam dit seizoen in 23 Eredivisiewedstrijden in actie, waardoor hij naar eigen zeggen nog wel wat lucht over heeft voor een WK met Denemarken. 'Ik heb niet het gevoel dat ik te veel heb gespeeld dit seizoen, dus ik kan het WK wel aan. Ik ga mijn best doen en blijf hoopvol', aldus de spits, die behoort tot de voorselectie van het Deense nationale elftal. 'Of ik ver van mijn topvorm sta? Dat weet ik niet, maar op de training voel ik me fit en mentaal zit het ook wel goed.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Genant
Hij heeft een waardeloos seizoen achter de rug door blessures. Ik vrees dat hij anders wel anders had geluld.
0 0
Causio
Leuk is niet het goede woord.
0 0
ajaxcied4life
Laat De Ligt en Kluivertje maar vertrekken, indien de prijs juist is. Dit gezanik schiet natuurlijk niet op.
0 0
Wereld
iemand moet hem wel weer even triggeren zoals vorig jaar
dan hebben we er een goede aan
1 0
amthree
Kluivertje neem een voorbeeld aan deze man! Zo veel respect voor kasper, niet eens uit de eigenopleiding en dan zo positief zijn over ajax. Daar kan kluivertje van leren!
2 0
RaynoFischer
Deze Deense topper heeft in ieder geval meer clubliefde dan kinderen van de club :)
Doe mij maar dit soort gasten ipv. verwende over het paard getilde mannetjes zoals Kluivert, ook aan De Ligt begin ik me te ergeren die om de paar weken wat anders zegt, wees eens duidelijk...
5 0
Lagasj
Blij dat deze jongen terug is.
4 0
Joseph
Een speler die begrepen heeft dat je voor een goede carrière de juiste keuzes moet maken, dit zijn de jongens waar Ajax het van moet hebben. Voor Kluivert gaat het alleen om geld, maar uiteindelijk zal Kluivert over 5 jaar volledig in de schaduw staan van Dolberg als het over salaris gaat.

Dan mag Justin zijn zaakwaarnemer nog eens bedanken..
2 0
NouridolbergNeres34
Volgend seizoen schiet hij er minimaal 20 in! Volle vertrouwen in deze klasbak.
Zolang je hem maar in de spits zet en vertrouwen geeft.
1 0
Michelinho
En voorzetten.
0 0
zivkabrimovic
Verkeerde topic, excuus
0 0
zivkabrimovic
Bandé Dolberg Neres

VdBeek Benedetti
Frenkie

Taglia Magallán De Ligt Nouss

Onana

Zal wel ongeveer dit worden.

Met Labyad en Spielmann als extra aankopen.
Zie Siem ook nog wel vertrekken, net als Kluivert en Ziyech natuurlijk. Cassierra zal wel verhuurd worden.

Vind het een prima opstelling, en een sterke selectie. Maar ik vind het schandalig dat we straks met ongeveer 3 Nederlanders spelen..
1 -1
AFCAsphere
Je hoeft denk ik geen wonderen te verwachten van Benedetti. Het is natuurlijk moeilijk om zo'n iemand te beoordelen gebaseerd op Youtube video's, maar heel warm word ik er in ieder geval niet van. Lijkt mij een zelfde soort type als Lodeiro: kan prima mee op het niveau in de desbetreffende Z-Amerikaanse competitie, maar eenmaal in Europa valt het tegen. Ik zie in ieder geval geen uitzonderlijk groot talent in de filmpjes. Dan zie ik liever dat ze wat meer geld uitgeven voor een gearriveerde speler of een jonge speler met meer potentie.
0 0
Patajax
wie is spielmann?
0 0
Ajacied33
Speler van Fc Thun die ook met Ajax in verband is gebracht
0 0
Tscheu
Held, go for it.
1 0
godenzonenssuper
Dolberg in de spits met kort achter hem Frenkie als linkshalf, wat zou dat mooi zijn.
3 0
Michelinho
Kijk eens wie er in de schaduw staat van deze topper.
8 0
AFCAsphere
Hahaha, deze opmerking is zwaar ondergewaardeerd.

Goed gezien trouwens.
2 0
JordyAjacied
Maakt tenminste niet overhaast de beslissing om te vertrekken, zo zie je maar na een top seizoen kan je ook een flut seizoen hebben. En dan had Kluivert niet eens een top seizoen en de Ligt kan ook zomaar een terug val krijgen.
2 0
Willem410
Verstandige taal. Die jongen weet dat hij de kwaliteiten heeft om er volgend jaar dik 20 in te trappen bij Ajax en hij dan de clubs in Europa voor het uitzoeken heeft.
5 0
AFCA1510
Blijft een absurd groot talent dit. Wat een ongelofelijk soepele voetballer. verheug me op Kasper in de spits.
15 0
Ajacied33
Ik zie zijn potentie, zeer zeker. Maar als ik heel eerlijk ben heeft hij me nog niet voor de volle 100% kunnen overtuigen. Ik hoop dat volgend seizoen zijn jaar wordt
7 -7
RaynoFischer
Hij kan idd beter en dat ziet Kasper gelukkig zelf ook in. ;)
Zegt al veel dat hij na 1 goed seizoen nog niet weg wilde, kan Kluivert die alleen een paar goeie wedstrijden tegen ploegen uit het rechter rijtje heeft gespeeld veel van leren
0 0
godenzonenssuper
Dat gaat niet lukken als er weer paniekerig wordt geschoven met hem en Huntelaar zoals Keizer deed.
Als hij het vertrouwen weer krijgt zoals onder Bosz wordt het opnieuw een sensatie.
3 0
PeterDeAjacied
Precies, zo'n jongen is 19 en presteert nog niet constant. Maar dat hij de kwaliteit heeft zie je gewoon aan alles. Als hij uit vorm is, kan je dat nog steeds zien aan de manier hoe hij een bal aanneemt en teruglegt. En dan heb ik het nog niet over hoe hij uit stand de bal bijna door de geluidsbarriére kan jagen. Als hij komend seizoen in vorm is, wordt hij met 2 vingers in zijn neus topscorer.
1 0
AFCAsphere
Volgens mij zei Huntelaar ook dat Dolberg de eerste keus blijft. Ik denk dat ze dit zo met Ten Hag hebben besproken. Is op zich niet heel gek. Dolberg heeft de potentie om de absolute top te bereiken. Dan krijg je terecht de voorkeur. Huntelaar is een prima back-up spits.
0 0
3*stars*3
Mooi dat er nog mensen zijn die vertrouwen hebben in deze klasbak.
Hij heeft natuurlijk ook revanchegevoelens en hopelijk pakt hij weer vorm op van 16/17 en gaat hij weer knallen.
0 0
RaynoFischer
En de volgende die de negatieve sfeer tegen spreekt ;)
Volgens mij is het allemaal weer opgeblazen door de media en Kluivert/Raiola...

Natuurlijk is de sfeer niet geweldig als je weer geen prijzen wint a;ls topclub zijnde, maar er werd gedaan alsof de 3de wereldoorlog is uitgebroken wat volgens mij wel weer meevalt :p
7 0
Patajax
zelfs de kampioenswedstrijd van de vrouwen doet as niks aan. vreemd
6 0
Ajacied33
Hou toch op joh, wat is daar boeiend aan dan?
0 -6
AFCAsphere
Het seizoen van de heren is al voorbij en de vrouwen kunnen wél kampioen worden, daar mag dan toch wel iets over geschreven worden? Of doet het er niet toe omdat het vrouwen zijn en/of omdat het niveau lager is?
2 0
Ajacied33
Ik weet niet hoor, maar kan gewoon niet naar vrouwenvoetbal kijken. Ben gek op vrouwen, maar qua voetbal kan ik ze niet serieus nemen. Wel leuk voor ze. Er is maar 1 sport en dat is het mannenvoetbal
0 -2
Patajax
niveau is best redelijk hoor
0 0
JesseMKB33
Niveau is best redelijk? Met alle respect, maar het is echt niet om aan te zien. Zouden verliezen van een plaatselijke jongens B1.
0 0
AFCAsphere
Dat ze moeite hebben met A en B teams van de jongens was allang duidelijk, maar je moet ze ook niet vergelijken met de heren. Vrouwenvoetbal is zich pas heel laat gaan ontwikkelen t.o.v. de heren. Dan is het niet zo vreemd dat het niveau lager is, toch?

Voor nu draait het erom dat onze vrouwen zich zo snel mogelijk ontwikkelen, zodat ook de Ajax Vrouwen attractief voetbal kunnen gaan (leren) spelen.
0 0
AFCAsphere
Oh begrijp me niet verkeerd, ik zeg ook niet dat het verschrikkelijk is om naar te kijken. Op zich spelen de Ajax vrouwen degelijk voetbal gezien het algemene niveau in de BeNeLiga, maar er moet natuurlijk wel meer progressie worden geboekt de komende jaren om interesse te wekken en toeschouwers te lokken.

Een kampioensduel is sowieso leuk om te kijken, zeker als het een team van Ajax betreft.
0 0
AFCZlatan
Van O13 wordt toch ook niet dagelijks iets geschreven? Dat is hetzelfde niveau als de dames, dus niet zo zeiken aub.
0 -8
AFCAsphere
Het gaat hier niet om iets 'dagelijks', het gaat hier om het kampioenschap dat de vrouwen kunnen behalen. Dat het niveau niet zo hoogstaand is, doet er niet toe. Volgende keer even wat beter nadenken voordat je zoiets onzinnigs schrijft.
0 0
Sazzz
Maar wel als ze kampioen kunnen worden.
0 0
Patajax
dames presteren beter dan die onhooggevlogen tobbers van ajax 1
0 0
Jelephi
Dames doen er niet toe. Met of zonder dames is de begroting niet groter of kleiner.
0 -1
AFCAsphere
Boeit dat dan? Het vrouwenteam is toegevoegd omdat het internationale vrouwenvoetbal momenteel langzaam aan het groeien is. Ervoor kiezen om daar niet in mee te gaan zou ontzettend dom zijn. Uiteindelijk kan je hier over een aantal jaren (decennia) de vruchten van plukken. Natuurlijk niet zoveel als bij de heren, maar dat kan je ook niet verwachten aangezien het vrouwenvoetbal zich zo laat pas ontwikkeld. Wie weet kunnen ze over 5 jaar ook serieus meedoen in de Women's Champions League.

Anyways, de dames doen er dus wel toe.
0 0
Patajax
gaat het om begroting? niet zo interessant. gewoon knappe prestatie 2 jaar achterelkaar kampioen
0 0
eros
Als je naar Ajax kijkt hebben we stuk voor stuk betere spelers als psv. Dit seizoen moeten we dan ook kampioen worden.
Kijk naar onze 10 beste spelers op dit moment. Bij elkaar opgeteld kan je er 10x zoveel voor krijgen als t team van psv.
Zoek een goede rechtsback, een vervanger voor Kluivert, een top middenvelder en een centrale verdediger (Magallan) en je wordt de komende jaren lachend kampioen.

Dolberg: 60 miljoen
De Ligt: 60 miljoen
Neres: 50 miljoen
Ziyech: 40 miljoen
Frenkie: 30 miljoen
Kluivert: 30 miljoen
VdBeek: 20 miljoen
Tagliafico: 20 miljoen
Onana: 20 miljoen
Wober: 20 miljoen
0 -3
Oliveira
Het lijken wel hamsterweken van Albert Heijn.
0 0
Tecmessa
Voor de rest Eurocard Mastercard
1 0
AIR-S
Wtf :')
0 0
Jelephi
Zelden zoveel onzin gelezen
0 0
Liniaal
Deze bedragen heb je rechtstreeks uit de lucht gegrepen.
2 0
eros
Klopt, maar denk je dat t ver van de werkelijkheid ligt?
0 0
Wereld
een Wöber krijg je op dit moment geen 20 mil voor

in potentie wellicht, maar na zijn blessure moet dat nog maar blijken
0 0
WIJSNEUS14
Hopelijk weet hij zijn niveau weer op te pakken en blijft hij niet á la Boilesen en Fischer hangen in die negatieve spiraal na lange blessures. Ook in hen zag ik toptalenten en kijk waar ze nu spelen. Ik hoop dat dit bij Dolberg anders zal zijn. Volgend jaar een heel seizoen fit blijven en topscorer worden van Ajax, het spelplezier hervinden en vooral weer mooie dingen laten zien. Ik was zeer onder de indruk van zijn eerste jaar bij de selectie onder Bosz, groot talent.
0 0
Mikey Stormram
Toch nog iemand die het naar z’n zin heeft bij Ajax. En ook een kleine steek richting Kluivert met z’n grote mond dat ie nadrukkelijk zegt dat de sfeer prima is.
6 0
aka
Kluivert ligt ook niet zo goed in de groep volgens mij
1 -1
Liniaal
Zou ik graag een bron van zien
0 0
RaynoFischer
Zal mij niks verbazen, als we als supporters al gek worden van dat over het paard getilde mannetje kan ik me voorstellen dat teamgenoten er ook wel eens klaar mee zijn
1 0