'Horen bij beste van je lichting in Europa'

BartVeenstra, 21-05-2018 om 14:15, 11198 views, NOS |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

KNVB-coach Kees van Wonderen van Oranje O17 is erg lovend over de spelers die zondagavond het EK-17 wisten te winnen. Bij de Europees kampioen behoorden met Liam van Gelderen, Ryan Gravenberch, Jurriën Timber, Quinten Timber, Nordin Musampa en Brian Brobbey liefst zes spelers uit de jeugdopleiding van Ajax.

'Hiermee toon je aan dat je bij de beste van je lichting in Europa hoort', begint Van Wonderen tegenover de NOS. 'Dat geeft aan dat wij met Oranje over dusdanig potentieel talent beschikken waar we hopelijk de komende jaren nog heel veel plezier van gaan hebben.'

De KNVB werkt goed samen met de clubs en volgens de oefenmeester is dat uiterst belangrijk in het opleiden van de talenten. 'Het winnen van het EK toont ook weer aan dat clubs heel veel goede talenten opleiden die in staat zijn om zich ook in Oranje te laten zien', zegt Van Wonderen. 'De weerstand die ze bij Oranje krijgen is ook heel waardevol voor hun carrière bij de clubs. Ze krijgen bij Oranje te maken met allerlei teleurstellingen. Niet spelen of gewisseld worden. Dat zorgt ervoor dat je de jongens kan leren om topvoetballer te worden.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Freddy Al
Geweldig dat ze het zo goed gedaan hebben, de vraag is wat er van over blijft als de jaren vorderen en het grote geld een rol gaat spelen.
Ajax zou er goed aan doen om vroegtijdig een band op te bouwen met speler en gezin om de sluipmoordenaars even buiten de deur te houden.
De strijd met het grote kapitaal kunnen wij niet winnen maar ervoor zorgen dat ze zich bij ons thuis en gesteund voelen helpt.
1 0
abi
In het belang van het NL elftal zou elke club dit moeten doen, want er lopen ook een paar goeie rond bij die kakkerlakken en pisvlekken
0 0
Ar
Tja, we wonnen ooit een twee toernooien met Jong Oranje onder Foppe de Haan.
Van al die spelers hebben we, op uitzondering van Huntelaar en Vlaar, nooit meer iets vernomen.
Het zegt me dus niet veel.
3 0
AFCA_XXX_AMSTERDAM***
Het ligt er maar aan hoe je ernaar kijkt, Ake, Rekik, Depay, Kongolo, Vilhena, Hendrikx zaten allemaal in een team en hebben het allemaal gered tot Oranje.
0 0
Simon1
Ake, Rekik, Depay, Kongolo, Vilhena en Hendrikx...

Laat maar!
0 0
abi
En juist met dat soort spelers hebben we ons niet gekwalificeerd voor het ek en wk, dus het zegt niks dat ALS ze het hebben gehaald dat dat leidt tot succes
0 0
Joseph
Alles valt of staat met de keuzes van die talenten. Grote kans dat er nu al een paar tussen zitten die zich de beste van Europa voelen en zich zo gaan gedragen, de Kluivertjes zeg maar.

Beste is een talent dat weet dat hij keihard moet blijven werken om de beste te worden, alleen die zullen het redden richting de top. Elk talent dat stappen overslaat of op wat voor manier dan ook achterover leunt, zal achterover vallen. Wat dat betreft is deze titel helemaal niet gunstig in deze tijd waar elke speler die 5 keer hoog kan houden aangetrokken wordt door een rijke topclub.
1 -1
ItsinmyDNA
Kluivert leest ook mee
0 0
WantAmsterdam
Nou, goeie Lichting, dat zeker, maar het is belangrijk dat ze ook hun laatste stappen in hun ontwikkeling zetten en niet te vroeg naar het buitenland verkassen ...
2 0
sjaakahz94
Zet een trainer als Dave Vos voor deze groep. Jonge intelligente gast die sociaal/verbaal deze generatie goed begrijpt en ze ook zeer mooi voetbal kan laten spelen. Zo valt die burger meteen weg samen met die Hendriks. dat waren voetballend echt de 2 minste.
2 0
Jelle2500
Hadden ook een a1 die al jaren vanalles won.
Houden we straks alleen nog een paar stuivers aan over, als het even verkeerd wil..
1 0
3*stars*3
Weet iemand of oranje-17 nu naar het WK gaat of moeten ze zich ook apart kwalificeren?
4 -1
NouriVandeBeek
Volgens mij kan je je kwalificeren bij het volgende EK. Volgend jaar dus. Bij een halve finale plaats ben je erbij op het WK.
0 0
3*stars*3
Ok thanks
0 0
Simon1
Wederom totale onzin wat deze feyenoorder roept. Leuk dat je met deze lichting het EK-17 wint. Dat zegt dat je op dit moment de beste van de lichting bent. Tussen nu en pak weg beet 24 jaar veranderd er veel en met name op mentaal vlak. De toekomst zal echt uitwijzen of ze bij de beste van hun lichting zijn. Niet een EK-17. Dat is niks meer en minder dan een leermoment die ze in hun rugzak kunnen doen.
2 -1
3*stars*3
Leuk voor -17 maar Kees heeft meer van die rare uitspraken gedaan.
Hij had het ook over focus op resultaatvoetbal ipv mooi voetbal.
Dat mag hij denken maar daar zie je ook het verschil in denkwijze wat er momenteel heerst bij de KNVB, met al die Feyenoorders, PSV'ers en jaja Heraclieden, binnen de KNVB.
Vandaag ook vd Looi toegevoegd...

We zullen zien hoe dit gaat aflopen maar winst van zo'n toernooi gaat natuurlijk weer zand in de ogen strooien....
1 0
Tonymacaroni
En welk negatief commentaar hadden we van jou hier kunnen lezen als O17 al in de eerste ronde of zo was uitgeschakeld ?
0 -1
Simon1
Leuk dat je zo aan het wijsneuzen bent, maar ik post nooit negatieve reacties als een junioren team wordt uitgeschakeld. Verdiep je even als je wat wilt zeggen. Dat heeft allemaal te maken met het proces.
0 -2
Tonymacaroni
Europees kampioen geworden en dan is het volgens jou nog niet
goed ? Hou toch op met dit negatieve gedoe.
En als je al negatief denkt te moeten doen over Oranje, wat voor een ongelooflijke prutsers aan spelers en trainers moeten er dan rondlopen in al die 45 andere landen die niet kampioen zijn geworden.
En gaat het daar nog slechter met het 'proces' ?
0 0
Simon1
Heb jij ooit begrijpend lezen geleerd? Schijnbaar niet. Mijn commentaar doet namelijk helemaal niks af aan de prestatie van dat team. Ik heb het alleen over wat die feyenoorder daarover vertelt. Probeer eens te lezen voor je ergens op reageert. Het is gewoon triest dit.

"Leuk dat je met deze lichting het EK-17 wint. Dat zegt dat je op dit moment de beste van de lichting bent".
0 0
ST
Knap van Van Wonderen. Leuk dat de zoon van Nordin Wooter en Kiki Musampa ook mee mocht doen.
1 -1