Van Gelderen blij: 'We doen veel samen'

SJvanveen, 17-05-2018 om 23:02, 3356 views, Ons Oranje | Bestel nu het nieuwe uitshirt van Ajax.

Ajacied Liam van Gelderen bereikte donderdagavond de finale van het EK met Oranje Onder-17. Na strafschoppen werd gastland Engeland uitgeschakeld in de halve finale. 

In de laatste wedstrijd van het Europese eindtoernooi treffen de Nederlanders de leeftijdsgenoten uit Italië. Van Gelderen is vol vertrouwen over een goede afloop. 'We hebben altijd uitgesproken naar elkaar dat we de finale zouden bereiken en dat is gelukt. En nu gaan we het afmaken ook', citeert Ons Oranje de Ajax-verdediger.

Oranje Onder-17 kreeg pas één goal tegen dit toernooi, met mede dank aan Van Gelderen. Zelf blijft hij echter nuchter. 'We doen veel samen, hebben veel voor elkaar over en maken vuile meters voor een ander', stelt de Ajacied, die Oranje een terechte finalist vindt. 'Als je Duitsland en Spanje verslaat en je gaat ten koste van Engeland naar de finale, dan ben je een terechte finalist. Vandaag was het een beetje fifty-fifty denk ik, maar wij gaan wel naar de finale en zij niet.'

                                          
  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Bocarra
Ajax kan die RioolRat alleen de wind uit de zeilen nemen als jeugdspelers verplicht worden om vanaf 16 jarige leeftijd een eerste contract te laten tekenen bij de club waar je in opleiding bent. Minimaal 4 en maximaal 5 jaar. Op die manier plukt de club ook de vruchten van zijn eigen opleiding. Het zijn bijvoorbeeld standaardcontracten die een percentage zijn van de totale salarispost van desbetreffende club met de restrictie dat er aan het einde van het contract in zee gegaan mag worden met een zaakwaarnemer. Bijvoorbeeld: totale salarispost bij Ajax €40.000.000 x 0.5%=€200.000 per jaar. Je zou hier dan ook weer verschillende varianten voor kunnen bedenken.
1 -1
BobHaarms86
Dat mag niet! Maximaal 3 jaar als jeugdspeler en vanaf je 18e maximaal 5 jaar.
1 0
Bocarra
Ik heb het over regels die veranderd zouden moeten worden. :-)
0 0
iammike
Ajax moet gewoon 1 regel doorvoeren. Als je bij Mino zit speel of train je voor je 18e niet in het eerste, pas zodra je 5 jaar getekend hebt.
3 0
achterlijn
Of wat ook kan, zet bepaalde regels in hun contract waarmee je een zaakwaarnemer buitenspel zet en Ajax zichzelf heel sterk zet.
0 0
iammike
Wie van deze Ajacieden zit er allemaal bij Mino?
1 0
Sunstridr
Volgens mij zitten Bakker, Nunnely, J.Kluivert, Gravenberch, Brobbey en Van Gelderen allemaal bij Raiola.
1 0
Mr.P.
Liam van Gelderen wordt een topverdediger, goede voorstopper en veelzijdig als voetballer. Het lijkt of hij beter kan worden dan de Ligt voetbaltechnisch maar verdedigend weet ik het niet. Het is een groot talent, zou eerder dan Brobbey klaar zijn voor het eerste. Ik zou het niet gek vinden als hij op z'n 17e bij het eerste zou komen.
1 -1
achterlijn
Jammer is daar niks van te zien geweest van die wedstrijd?

Maar je moet afleren om domme uitspraken te doen in de trend van nu gaan we die finale winnen ook.
Dat moet je niet doen, je weet namelijk helemaal niet of je die finale wint, en je maakt je tegenstander alleen maar sterker met dit soort uitspraken.
1 0
AnsB
De wedstrijden zijn te volgen via het youtube-kanaal van de uefa.
0 0
Mr.P.
zelfverzekerdheid is niets verkeerd aan, hij mag dat zeggen want de underdog zijn ze niet na de poulefase, het enige is dat kees nog zenuwachtiger is dan de spelers op het veld en dat maakt het lastig, het is dat bert konterman erbij is die de boel beetje rustig houdt maar anders
0 0
achterlijn
Italie is ook de underdog niet, die staan ook niet voor niks in die finale.

Als jij je zelfverzekerd voelt dan houd dat toch maar voor jezelf en ga niet de tegenstander daarmee opnaaien zodat die meer kunnen als dat ze normaal gekend zouden hebben.
Dit soort uitspraken werken ten alle tijden in je nadeel.

Dit soort uitspraken moeten ze aan ons de supporters overlaten.
0 0
Ajaxvooraltijd
Hadden meer van die verwende jochies maar jouw insteek Liam.
1 0
Cello
Kan zomaar veranderen als óók hij ten prooi valt aan Mino en dus Raiola hem in de klauwen krijgt.
0 0
altijdwelwat
Zit volgens mij al bij Raiola....
0 0