Ziyech: 'Dortmund zou mooie club zijn'

SJvanveen, 17-05-2018 om 21:36, 11346 views, Bij Andy in de auto | Pak 30 procent korting op het uitshirt van dit seizoen .

Hakim Ziyech heeft in het tweede deel van 'Bij Andy in de auto' de reden achter zijn vertrekwens bij Ajax uitgelegd. Niet de supporters, maar het gebrek aan uitdaging zorgen ervoor dat de Marokkaanse creatieveling een stap hogerop wil. Bekijk hier nog eens deel 1 van Ziyech 'Bij Andy in de Auto'.

'Het was voor mij in de winterstop al duidelijk dat ik weg wilde', laat Ziyech weten in gesprek met Andy van der Meijde. 'De trainerswissel was niet de reden, ik had het hier wel gezien. Je speelt weleens mindere wedstrijden, maar dat heeft iedere speler. Ik voelde gewoon dat ik een prikkel nodig had. Na wedstrijden in de Europa League vorig jaar was ik helemaal gesloopt, dit jaar had ik na het spelen van goede wedstrijd het gevoel dat ik weinig had gedaan.' 

Ziyech komt kort te spreken over de supporters van Ajax, die hem meermaals uitfloten gedurende het seizoen. Veel was Ziyech naar eigen zeggen er niet mee bezig, al leek het misschien wel zo omdat de pers er steeds naar vroeg. 'Ik dacht bij mijzelf: krijg maar de kolere. Op een gegeven moment besef je wel  dat je energie in verkeerde dingen steekt. Op een gegeven moment ging het alleen maar daarover, waardoor het leek dat ik er veel mee bezig was, terwijl dat helemaal niet zo was.' 

De nieuwe club van Ziyech is nog niet bekend. Hij staat nog drie seizoenen onder contract bij Ajax, al is de verwachting dat hij na het WK vertrekt. Ziyech wil weg, maar waarheen? Dat weet hij nog niet. Borussia Dortmund lijkt hij in ieder geval een mooie club te vinden. 'De Bundesliga? Ik weet het niet, het hangt van de club af', legt Ziyech uit. 'Dortmund zou een mooie club zijn. Van Enschede was het ongeveer een uur, dus het zou niet slecht zijn. Je kan ook thuis eten', sluit de international af met een knipoog.

In deel 1 sprak Ziyech over een mogelijk vertrek, zijn contract, zijn persoonlijke doelen, Erik ten Hag en Danny Blind. Dat deel kun je hier nog eens bekijken.

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ar
Ajax is natuurlijk gewoon een mooiere club.
Maar Hakim heeft wel een trainer nodig die hem prikkelt. Bosz deed dat duidelijk. Keizer en Ten Hag duidelijk niet.
0 0
Duif63
Zijn uitspraken tonen vooral het gebrek aan ambitie bij Ajax aan. Na de EL finale vorig jaar had men door moeten pakken. Ajax was weer "hot" en de club stond volop in de belangstelling van zowel spelers, als publiek en pers. In plaats daarvan werden 3 zeer belangrijke spelers niet vervangen na hun vertrek, mislukten transfers, ontstond er onenigheid over het trainerschap, enz.
0 0
donpedroh
70 miljoen
0 0
@Maar7en
Hetzelfde probleem als het laatste jaar bij FC Twente. Zeggen dat je het allemaal gezien hebt en niet meer 100% geven. Jammer van zo’n voetballer die mentaliteit. Wanneer zal hij tot het uiterste gaan voor een club?
0 0
Chesterson93
Hij gaf dus geen 100% meer, volgens jou?
0 0
mvdk
Van Ziyech kan ik het begrijpen, hij heeft gewoon een mooie leeftijd en zijn carrière rustig in Nederland opgebouwd. Maar toch zou ik willen weten hoe het loopt als Ajax de voorrondes doorkomt. Als Ajax de groepsfase van de CL weet te behalen zie ik een hoop jongens nog wel terugkrabbelen. Al is het voor Kluivert wat mij betreft te laat. Die zegt dingen die de club schaden en dat doe je gewoon niet.
0 0
Suarez16_
Leuk interview met Hakim en het is gewoon een topgozer. Dat hij na 7 jaar Eredivisie uitgekeken is begrijp ik volledig. Ook mooi dat hij zei: "Ik lig inderdaad nog voor 3 jaar vast, maar Ajax mag aan mij verdienen." Aan zo'n gozer zouden alle talenten een voorbeeld moeten nemen. Ajax geeft ze de kans/vertrouwen om zich in de kijker te spelen voor een dik salaris dus waarom zou Ajax niks aan ze mogen verdienen? Ik gun Hakim het beste en hoop stiekem dat hij nog een jaartje blijft.
7 0
RSM
Inderdaad
0 0
DaniAjax
Even iets geks misschien: Marokko stelt teleur op het WK. Er komt geen club voor hem. Dan heeft hij dus gewoon nog een contract voor 3 jaar.

Ben benieuwd wat er gaat gebeuren als de transfer wat langer duurt en CL-voorronde wedstrijden eraan komen.
7 0
gi0vanni
Clubs waren vorig jaar al geïnteresseerd. Dacht dat ze vorig jaar 30 mil boden. Maar goed gewoon even een mailtje naar de Spurs en voor 40 mil verkopen.
1 0
KlasseLasse
al zou ee niemand komen heb je niks aan ziyech die is dus ongemotiveerd
0 0
Roels
Daarna kan hij een goede club dan wel vergeten. Dat snapt Ziyech natuurlijk zelf ook wel.
0 0
AltijdGelijk
Ik neem aan dat scouts scouten in de reguliere competities, dus als Ziyech een slecht WK speelt is dat alleen maar in ons nadeel want dan kunnen clubs hem goedkoper halen.
1 0
koenos1
Ik geloof niet dat er nog geen club is geweest. Misschien is Ziyech er zelf nog niet heel erg mee bezig, maar zijn zaakwaarnemer heeft hoogstwss genoeg belletjes gehad.
1 0
AFCAwooz
Zo gek is dat niet eens, daar ze in een poule zitten met Portugal en Spanje. Ajax wil toch een aardig bedrag voor hem met drie jaar contract. Vraag me af of clubs een miljoen of 30 voor hem neerleggen op basis van dit seizoen in de eredivisie.
0 0
Ajacied33
Zou zomaar kunnen ja. Maar toch heb ik sterk het gevoel dat hij zijn laatste wedstrijd voor ons al gespeeld heeft
3 0
Ajax#1900
Ziyech is gewoon weg idd.
0 0
Mauroafca
Een mooie club in Spanje lijkt mij prachtig voor hem. Sevilla, Valencia of Villarreal.
6 -1
Ajax4life16
Is wel hard werken in de Bundesliga(hoog tempo). Een club in Spanje, Italië of Frankrijk lijkt me beter voor hem. Een Lyon, Sevilla of Napoli bv.
5 0
Ferd
Hard werken is geen probleem voor Ziyech, dat liet hij vorig jaar wel zien
3 0