'Teamgenoten corrigeren elkaar nu minder'

BVeenstra, 17-05-2018 om 11:45, 10205 views, Ajax.nl |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Ajax-assistent-trainer Aron Winter merkt een groot verschil met het Jong Ajax van nu en in de tijd dat hij zelf speelde voor het tweede elftal van de Amsterdamse club. Winter kwam zelf pas op achttienjarige leeftijd bij Ajax te spelen en hij noemt zichzelf op Ajax.nl dan ook een laatbloeier.

'Als ik het Jong Ajax van nu vergelijk met ons toen, is het verschil levensgroot. Toen bestond ons team grotendeels uit Amsterdammers', legt Winter uit. 'Die jongens waren allemaal heel gevat, het was echt altijd lachen. Je moest oppassen wat je zei, want daar werd je later nog wel mee teruggepakt, haha! Het was echt een heel leuke tijd.'

Toch was het niet alleen maar lachen geblazen. Op het veld werd er 'gewoon' serieus en hard getraind. 'Als je op de training of tijdens de wedstrijd de kantjes ervanaf probeerde te lopen, dan werd je ook aangepakt. Iedereen corrigeerde elkaar, dat is een groot verschil met nu. Nu corrigeren teamgenoten elkaar minder snel op het veld, ze accepteren te snel dingen van elkaar.'

Toen het op een gegeven moment niet lekker liep in het eerste elftal van Ajax haalde toenmalig trainer Johan Cruijff Winter bij de selectie. 'Die eerste trainingen was je doodsbang dat je iets fout deed, het was niet vanzelfsprekend dat je zomaar mee mocht trainen. Johan heeft me erbij gehaald en sindsdien ben ik nooit meer weggegaan. Uiteindelijk is het veel sneller gegaan dan ik vooraf gedacht had.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Joseph
Logisch, de spelers van nu spelen alleen voor het geld, die hebben geen enkele boodschap aan de prestaties van het team.
3 0
MickS
dat is dan wel heel stom, aangezien je zelf een exceptionele speler moet zijn wil je er nog echt boven uitsteken en geen last van ondervinden in je eigen prestaties bij het niet presteren van anderen.
Dat type spelers heel zeldzaam, de rest heeft gewoon zo goed mogelijk presterende spelers om zich heen nodig om ook zelf het beste te kunnen laten zien. Het is dan ook in alle facetten een teamsport.
0 0
Lagasj
Daarom is het beter dat Ziyech verkocht wordt.
Dan verdwijnt dat rot woordje "respect" ook hopelijk weer snel.
Respect heb je als amateuristisch vrienden clubje voor elkaar.
Respect is een woord waar je de ander mee kunt manipuleren.
Want respect is iets waar je keihard voor moet werken om dat te verdienen.
Respect......Links correct gelul.
Een corrigerende schop tegen je poten kan je krijgen als je aan m'n vreten zit.
3 -3
Web
Daar heb je persoonlijkheden voor nodig in een selectie.
En die hebben wij niet. En dat word geaccepteerd als je beter bent.
3 0
jackwolf
Vroeger was alles beter, gaap...zei Aron Winter zelf adept van de patatgeneratie.
1 -6
Ajaxvooraltijd
Dat was het ook want die millenials van tegenwoordig zijn vele malen stommer en slapper. Een tegeslagje en ze liggen al te janken als een baby en willen dat de wereld hen troost en pampert, anders vinden ze alles stom. De mannen van vroeger hadden 100x grotere kloten en meer hardheid dan die verwijfde jochies van nu.
0 0
Red Devil
Dat komt omdat de een zich meer voelt dan de ander.
De juiste mentaliteit is ver te zoeken bij veel spelers tegenwoordig.
0 0
marrene
Dat is ook zo. Zelfs bij het eerste. dat zou een taak zijn van de ervaren jongens. Probleem is dat onze ervaren jongens "brave" burgers en middelmatige spelers zijn.
Als trainer kun je daar ook iets aan doen. En niet als een dood vogeltje op de bank zitten.
2 0