Kamp-Younes denkt aan rechtszaak tegen Napoli

BVeenstra, 17-05-2018 om 07:50, 9309 views, Kicker |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

De soap rondom Amin Younes heeft een nieuw ingewikkeld hoofdstuk gekregen. Volgens het Duitse Kicker is er namelijk een kans dat de 24-jarige aanvaller met zijn zaakwaarnemer snel naar de rechter stapt. VfL Wolfsburg, de club waar Younes een contract (tot 2022) getekend zou hebben, kan mogelijk de stekker uit de deal trekken.

Wolfsburg kan namelijk een clausule activeren, waardoor de transfer van Younes naar de Duitse club niet doorgaat. De club twijfelt over de rechtsgeldigheid van het contract, omdat Younes naar verluidt ook al bij Napoli een contract heeft getekend. Mochten er problemen zijn met de Italiaanse club kan Wolfsburg een clausule activeren om de transfer te blokkeren.

Mocht Wolfsburg afzien van de komst van Younes is er volgens Kicker de kans dat de zaak in handen komt van advocaten en zelfs een rechter. Younes procedeert in dat geval tegen Napoli en dus niet tegen Wolfsburg. De Ajax-aanvaller hoopt dat zijn Italiaanse contract dan verscheurd wordt, zodat hij alsnog aan de slag kan in de Bundesliga.

Volgens de laatste berichten zou Younes liefst 31 handtekeningen hebben gezet onder een contract bij Napoli. Zelf ontkent de Duitser dat, waardoor hij op zoek is naar een andere club. Bij Ajax werd Younes na het weigeren van zijn invalbeurt tegen SC Heerenveen uit de selectie gezet.

Ben jij al lid van AS Forum? Meld je hier aan?

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
TheRiviera
Het is jammer dat zowat iedereen op AS nu zit te haten op Younes omdat mensen gewoon een pispaal zoeken. Maar niemand hier weet ook daadwerkelijk wat er wel of niet is gebeurd en alsnog doen mensen alsof ze alles weten. Als je niet zeker weet of iemand schuldig is ga hem of haar ook niet beschuldigen. En ik weet ook 100% zeker dat deze reactie zware minnetjes zal krijgen maar dat geeft alleen maar aan dat ik gelijk heb. Vooral hier op AS kijkt weinig men verder dan hun neus lang is. Bijna niemand probeert zelf uit te zoeken hoe het nou wel of niet ziet. Mensen lezen maar wat in de media die geplaatst word en ze accepteren het als feit. Stelletje hersenloze ezels die de kudde volgen.

Op dit moment kan het me niet meer schelen of Younes wel of niet schuldig is. Wat ik meer belangrijker vind is dat er eens duidelijkheid komt over de situatie rondom hem zodat mensen hun oordeel kunnen vellen met enig met zekerheid en dat het boek Younes gesloten kan worden.
1 0
chloorbestendig
Wie is toch die Younes waar iedereen het over heeft ?
2 0
Oliveira
Dat geval dat niet chloorbestendig was en nu op sterven na dood ligt.
0 0
Oliveira
Lekker bezig die Younes. Vreemd dat nog iemand hem serieus neemt. Ik zou als toekomstig werkgever toch zijn vraagtekens zetten bij zijn motivatie, inzet en integriteit.
0 0
voorkennis
wat heeft die gast er een ongelooflijke puinhoop van gemaakt.
Geen WK, geen club/wel club, rechtzaak/geen rechtzaak
Lekker van je vakantie genieten....pfff
2 0
chrisjuhhh
wel WK / geen WK
0 0
Jariiii
Heb hem lang een heel fijne speler gevonden, een echte rasvoetballer die soms ook echt belangrijk was voor Ajax, maar hij heeft het simpelweg verbruid. Jammer dat het zo loopt.
1 0
Ajaxgek1980
inderdaad, zonde om je carrière zo naar de knoppen te helpen
0 0
Ajaxvooraltijd
Boontje komt om zijn loontje.
0 0
kaashaas
Laten we het boek van deze niet Ajacied Younes dicht slaan en niet meer openen! Its do simple
1 -1
Babangida83
Die geweigerde invalbeurt is natuurlijk als stok gebruikt om hem uit de selectie te zetten. Younes altijd voorbeeldig prof geweest, helaas kreeg hij toen Ten Hag als trainer die zich nog moest laten gelden.
1 -7
Leviathan
Weet je wat een voorbeeldige prof is? Mitchell Dijks. 3x afgeschreven en er gewoon weer staan als je nodig bent al doet de halve aanhang lacherig over je..
8 0
Babangida83
Dan laat je gewoon over je heen lopen. Overmars had hem al afgeschreven en niet z'n transfer gegund, zou ik niet pikken.
Als Dijks toen ook nog gevraagd was bij een 3-1 stand om in de 90ste minuut in te vallen terwijl hij ook een groot aandeel had in de geweldige Europa campagne, had ik dat dom van hem gevonden. Er zijn grenzen aan iemands goedheid.
0 0
Leviathan
Mwa hij voelde zich denk ik gewoon bevoorrecht om het Ajax shirt te dragen. Is ook wel iemand die echt clubliefde heeft voor Ajax je kan ook van elke minuut genieten ipv negatief te bekijken. Tuurlijk was Dijks niet een van de grote van Ajax, maar wij met zijn allen zullen nooit op t veld staan iig kan je er beter maar het beste van maken
0 0
AFCAsphere
Je valt gewoon in wanneer dat gevraagd word, of je nou Lionel Messi of Sjaak Polak heet.
0 0
Babangida83
Eens, net zoals je Younes niet laat invallen in de 90ste minuut bij een 3-1 stand thuis helemaal voor niks. Is gewoon treiteren. (Al was het nu een jonkie..) Beiden fout. Daarom snap ik de reactie van Younes wel en is de maatregel wat mij betreft buiten alle proporties als je ook zelfkritiek hebt.
0 0
Redrum
Dijks heeft om die reden juist wel het respect van de aanhang gekregen, ook al is hij voetballend duidelijk niet goed genoeg.
0 0
BennJii020
Ja helemaal mee eens!
0 0
Jan Doedel
Idd wat een kerel die Dijks heb ik echt respect voor.
2 0
Rinus M.
Weigeren in te vallen, meerdere contracten ondertekenen, processen dreigen te voeren, ik weet niet wat jij onder een voorbeeldige prof verstaat maar Younes is allesbehalve dat.
2 -1
Michelinho
Wolfje in schaapskleertjes.
Heb hem altijd heel sympathiek gevonden, maar vlak nadat hij zichzelf de Duitse Sjaak Swart noemde (of dat zei te willen worden) sloeg hij als een blad om. Kreeg geen transfer en vervolgens was meneer niet te genieten. Speelde zelf als een natte krant, maar liep dat op zijn medespelers af te reageren .
Dan het gedoe met die blessure die telkens vlak voor het weekend weer terugkwam en wel tot de winterstop aan toe. Voor mij duidelijk om niet geblesseerd te raken tot zijn transfer.
Toen wilde hij per se naar Napoli, kreeg ondanks een voor Ajax veel betere aanbieding groen licht en kwam na wél een voor hem lucratief contract voor volgend seizoen getekend te hebben (Je kan mij niet wijsmaken dat hij niets bij Napoli getekend heeft, anders schermen ze niet zo met 31 handtekeningen.) weer terug "wegens privéomstandigheden", verklaarde alles te willen doen om het team te helpen om vervolgens tot twee keer aan toe het tegendeel te bewijzen door werk te weigeren.
Hij heeft niet alleen Ajax genaaid voor vijf miljoen, hij heeft ervoor gezorgd dat de komst van Labyad met een half jaar uitgesteld werd en er dus geen alternatief voor Kluivert was.
En nu naait ie Napoli door bij Wolfsburg te tekenen en Wolfsburg door daar te tekenen terwijl hij bij Napoli onder contract staat. Wolfsburg was wel zo slim om een clausule in te bouwen zodat ook dat niet doorgaat.
Nee, voor mij is het een onbetrouwbaar mannetje gebleken die wel even alles en iedereen te slim af dacht te zijn.
Niet dat ik dacht dat hij werkelijk mee naar het WK zou gaan, maar ook die kleine kans heeft ie sowieso voor zichzelf verpest. Jammer joh!
3 0
AFCZlatan
Ik zou AS graag vriendelijk willen vragen om geen berichten meer over Younes op de site neer te zetten. Naar mijn idee is de site bedoeld voor nieuws over Ajax en is er bij de lezers verder geen interesse meer in artikelen over ex-spelers (die door de achterdeur zijn vertrokken).

Het is een gigantische transfersoap met elke keer dezelfde ontwikkelingen, wat bij mij alleen maar irritatie opwekt als ik weer een titel over Younes lees.

Ik bedank hem voor zijn jaren bij Ajax, maar ik ben er verder echt niet meer geïnteresseerd in hoe hij zijn carrière naar de klote heeft geholpen.
1 -5
chrisjuhhh
Kan ook een les zijn naar de Jongere generatie om hoe het niet hoor te gaan en wat je dan kan verwachten .
0 0
gi0vanni
Misschien toch wel een klein beetje want je hebt niet alleen de titel gelezen maar er ook gewoon op gereageerd. De volgende keer gewoon niet kijken dan heb je ook geen irritatie en dat advies kun je ook op VI toepassen.
0 0
Michelinho
Dan klik je er niet op. Het is een langlopend verhaal waarbij veel mensen zich afvragen wat nou de ware gang van zaken is geweest en hoe het af zal lopen. Dat het jou niet interesseert betekent niet dat het niet nieuwswaardig of relevant is.
5 0
Harrie Nak
De Tweet van Kicker zegt iets anders dat dit artikel. Iets “aufgelöst” betekent namelijk dat het contract al ontbonden is door Wolfsburg.
4 0
jackwolf
Wie?
1 0
RusselWestbrook
31 handtekeningen.

Eenenfuckingdertig. Voor wat allemaal? Zo'n bizar verhaal dit en het wordt nog steeds bijna met de week gekker.
0 0
Raydo
Dat zullen waarschijnlijk de paraafjes zijn op elke bladzijde van het contract, niets bijzonders.
4 0
RusselWestbrook
Ik heb vanuit mijn oude werk behoorlijk wat voetbalcontracten onder ogen gezien en ik kan je vertellen dat die echt geen 30 pagina's zijn.

Dat houdt met een paar pagina's wel op.
1 0
Raydo
Interessant, iets juridisch?

Was er bij Napels ook geen sprake van overdracht van imagorechten en dat soort zaken? En dan die contracten, in meervoud, geparafeerd, dan zou je aan 31 kunnen komen, niet? (Het lijkt me idd heel sterk dat er 31 verschillende documenten zijn getekend.)
0 0
RusselWestbrook
Nee, niet juridisch. Bankwezen, hypotheken e.d.

Maar die imagorechten worden volgens mij gewoon afgehandeld in hetzelfde contract.

Ik kan er naast zitten hoor, want dat specifiek, die imagorechten, ben ik nooit tegengekomen.
0 0
Babangida83
Ik weet dat het in Spanje vrij gankelijk is dat de imagorechten verkocht worden aan de club waar je speelt (in het juridische kader van de club. Niet de privéportretrechten.) Bij Klaassen was dit ook het geval, trouwens, wat zijn verhuur bemoeilijkte. De club buit deze dan uit, on his behalf. Zo krijgt de speler een vast salaris en de club extra inkomsten. Dus ongetwijfeld dat dit bij Younes ook het geval is. Maar dan nog, 31 handtekeningen... Ik lees het meer als een grap.
0 0
MankeNelis
Ligt ie toch mooi met z'n kloten voor het blok. Als hij daar onderuit komt via een rechter dan kan iedere speler onder zijn contract uit.
2 0
Jan Doedel
De volgende Marc Bosman? Daar is t naderhand niet heel goed mee gegaan volgens mij.....
0 0
D4nny
Volgens mij is de insteek van Younes juist dat hij géén contract met Napoli heeft en hij daarom voor Wolfsburg kan uitkomen.

Grote soap dit natuurlijk en Younes had gewoon de laatste 5 maanden bij Ajax uit moeten zitten, had hij met de club de handen kunnen schudden en met een opgeheven hoofd vertrekken. Nu is het de schlemiel van het jaar geworden.
2 0
Ajacied33
Oh oh Younes,wat heb je jezelf aangedaan man. Had lekker je tijd bij Ajax uitgezeten op een nette manier dan kon je nu zo met opgeheven hoofd door de voordeur wandelen. Ik blijf het zonde vinden,mag deze jongen wel. Nog steeds
9 -2
Rentokill
Ik ook. Zo zie je maar dat een goeie en betrouwbare zaakwaarnemer echt wel iets toevoegt aan je carrière. En andersom dus.
1 0
Sazzz
Je zou toch denken dat hij zelf ook hersens heeft he? Hij is geen knulletje van amper twintig ofzo
2 0
Babangida83
Zijn zaakwaarnemer heeft hier gewoon aangegeven dat het juridisch gezien kon voor wat voor reden dan ook. Dan vertrouw je daar als speler op.
0 0