[Update] Utrecht bevestigt ook komst El Kadiri

SJvanveen, 17-05-2018 om 14:15, 14569 views, Ajax Showtime | Pak 30 procent korting op het uitshirt van dit seizoen .

FC Utrecht lijkt als winnaar uit de strijd te komen inzake de diensten van Samir Ben Sallam (16) en Ibrahim El Kadiri (16). Beide spelers vertrokken oktober 2017 uit de jeugdopleiding van Ajax vanwege een verschil van inzicht met de leiding.

Gezien het aantal jaren in de opleiding zal een nieuwe club verplicht zijn tot betaling van een opleidingsvergoeding. FC Utrecht is met het waarschijnlijke contracteren van het tweetal, geïnteresseerde clubs uit binnen- en buitenland te slim af.

El Kadiri kwam in 2013 in de Ajax-opleiding terecht en droeg vijf seizoenen het Amsterdamse shirt. Het dienstverband van Ben Sallam in de hoofdstad zit na negen seizoenen erop. De middenvelder speelde sinds de F1 in de opleiding van Ajax. 

Sjors van Veen (Twitter @SjorsvanVeen) | email: s.vanveen@ajaxshowtime.com 

Update - 11.04 (17 mei 2018)
FC Utrecht heeft de komst van Samir Ben Sallam via de officiële kanalen bevestigd. De 16-jarige middenvelder sluit aan bij Jong FC Utrecht. Daarnaast geeft men aan dat hij ook mag uitkomen voor FC Utrecht O19. 'Samir is een zeer getalenteerde speler. Hij is creatief, tweebenig en technisch zeer vaardig', vertelt directeur voetbalzaken Jordy Zuidam. 'Samir is een speler die het spel verdeelt en anderen beter laat spelen.'

Update - 14.17 uur (17 mei 2018)
Na Samir Ben Sallam is ook de transfer van Ibrahim El Kadiri naar FC Utrecht door de club bevestigd. De zestienjarige aanvallende middenvelder heeft voor drie jaar getekend in de Domstad en sluit zich aan bij de O19-selectie. 'Ibrahim is een aanvallend ingestelde speler, die over scorend vermogen beschikt. Hij kan zowel vanaf de flank als achter de spitsen spelen', zegt directeur voetbalzaken Jordy Zuidam. 'Hij heeft een goede versnelling in huis, is vaardig en creatief.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Keizer020
Wat is dat voor een wenkbrauw
0 0
Alderweireld3
Een monobrow oftewel een unibrow. Steeds meer in de mode in de grootste steden in Europa.
0 0
Chesterson93
Zelfde wenkbrauw als Anthony Davis, die een contract heeft van 125 miljoen. Nutteloze informatie, maar dan weet je dat mensen met “zo’n wenkbrauw” ook iets kunnen bereiken.
0 0
Keizer020
Ik was alleen benieuwd of het eventueel een aandoening o.i.d. was. Ik kon uit de foto niet helemaal opmaken dat het een vergroeiing van zijn wenkbrauw was. Bedoelde er verder niks mee maar bedankt voor jouw informatie.
1 0
koenos1
Haalt Fc Utrecht tegenwoordig alles op bij Ajax?
0 0
Chesterson93
In iedere lichting inderdaad
0 0
vincent_DV
Waren die twee nou echt zulke grote talenten? Eén van de betere van hun lichting?
Die Ben Sallam sluit bijvoorbeeld aan bij Jong FC Utrecht in de Jupiler League, dat lijkt mij voor een 16-jarige jongen wel een beetje hoog gegrepen? Dat gebeurt bij de grootste Ajax talenten nog niet eens.
0 0
trodat4030
Jawel hoor, ik verwacht Gravenberch ook in de loop van volgend seizoen in Jong en die wordt over een maand pas 16. Bij AZ speelde Boadu op z'n 15e al in Jong (wel 2e div). Bij Ajax had Ben Sallam vaak last van groeipijn blessures en heeft lang last gehad van hielspoor, daarom was ie niet altijd volop in beeld bij de jeugdvolgers. Goede voetballende 6, geen breker, maar echt een spelverdeler die nagenoeg 2-benig is. Zijn neefje El Kadiri is een aanvallende middenvelder, fijne technische dribbelaar, die door zijn gebrek aan lengte nog wel eens onderschat werd, ook door z'n trainers die hem dan op de bank zetten. Ik ben van beide erg gecharmeerd en vind het jammer dat ze zijn vertrokken. Puur op basis van hun kwaliteiten hadden ze echt niet weg gehoeven (mijn mening though) en ik kan me goed voorstellen dat Utrecht blij is met deze 2 spelers.
1 0
chrisjuhhh
Kadiri was wel op de goede weg , maar viel hoe ouder hoe verder terug .
Werd eerst met Unavar op rij genoemd erna niet zo meer .
0 0
sjaakahz94
Kon ook naar nog iets hoger aangeschreven clubs, ook uit buitenland. Geen topclubs maar wel clubs uit de topcompetities waar hij meer kon verdienen. Denk dat Utrecht hem gepaaid heeft met de belofte dat hij in Jong begint. Ook prima voor hem
1 0
DeKenner
Ja ik ben ook erg benieuwd wat hier achter zit. AS..? Andere forumleden? Weten jullie hier meer details over?
1 0
Chesterson93
Vader van Ben Sallam ging op de vuist met een Ajax-trainer volgens mij. En die was ooit scout, maar weggestuurd tijdens de Jonk-affaire.
0 0
Bky
Wilden ze 40 % van de toekomstige transfersom?
2 -1
Dondy
Verschil van inzicht?... 15 jaar?... zal vást uit henzelf zijn gekomen...
6 0
Maxwell_5
Misschien moesten zij op posities spelen dat zij zelf niet zagen zitten. 15 jaar is jong, maar maakt je niet meteen achterlijk.
1 0
chrisjuhhh
Is bekend in de jeugd dat je vaker op andere posities speelt is in het kader van het leer proces .
0 0
Maxwell_5
Klopt, maar daar kan je dus over verschillen van inzicht. Of je vindt het als speler gewoon helemaal niks. Hoe het ook zij, ik kots een beetje van de negatief geladen reacties die ik steeds regelmatiger voorbij zie komen.
0 0
gras
Hilarisch idd :)
0 -1