Van Gelderen: 'Kampioen worden moet lukken'

ArthurV, 15-05-2018 om 17:45, 8555 views, Ajax.nl | Pak 30 procent korting op het uitshirt van dit seizoen .

Maandagavond wist Ajax-verdediger Liam van Gelderen met Nederland O17 te winnen van de leeftijdsgenoten van Ierland. In de kwartfinale van het EK werd het in de reguliere speeltijd 1-1, waarna Nederland uiteindelijk via strafschoppen de overwinning over de streep wist te trekken. Zelf had Van Gelderen met zijn rake kopbal een groot aandeel in de zege.

Door het doelpunt van Van Gelderen wist Oranje op een 1-0 voorsprong te komen. Een treffer die hij met zijn gebaar (met zijn handen vormde hij het teken '075') opdroeg aan zijn vrienden in Zaanstad. 'Ik woon al mijn hele leven in Assendelft (gemeente Zaanstad, red.) en mijn vrienden steunen mij altijd en overal. Iedereen keek vanuit Zaanstad live naar de wedstrijd. Na mijn doelpunt deed ik iets terug.'

'Het gebaar was voor al mijn vrienden die ik vanaf kleins af aan ken', gaat Van Gelderen verder. 'Wij helpen elkaar en andere jongens uit de buurt. Na mijn treffer deelden zij massaal de foto van het gebaar op social media. Ze zijn trots hè?' Vanwege vermoeidheid besloot Van Gelderen zelf niet aan te leggen voor een strafschop na afloop van de partij. 'Maar heb je die penalty van Brian (Brobbey, red.) gezien? Hij heeft zoveel kracht in zijn benen...', is Van Gelderen vol bewondering over zijn teamgenoot.

Van het feest na afloop heeft Van Gelderen echter weinig meegekregen. Hij moest zich namelijk melden bij de dopingcontrole. 'Ik moest gelijk naar een kamer om te plassen, maar ik hoefde helemaal niet. Dus dat duurde een tijdje. Uiteindelijk moest ik met een taxi terug naar het hotel. Ik kwam om 00:00 uur daar aan. Iedereen sliep al.'

Aanstaande donderdag zal Van Gelderen in de halve finale gaan aantreden tegen gastland Engeland. 'De afgelopen wedstrijd zat er alleen maar Iers publiek. Dat gaat tegen gastland Engeland alleen maar erger worden. Maar mij maakt het niet uit of het publiek voor of tegen is. Ik ga iedere wedstrijd met dezelfde mentaliteit in, dus ook donderdag', laat Van Gelderen weten, die erg zeker is van zijn zaak. 'We kunnen Engeland sowieso pakken. We kennen een paar van die jongens, maar gaan vol van onze eigen kracht uit. Europees kampioen? Als iedereen z'n vorm haalt, moet dat lukken', aldus Van Gelderen op de clubsite van Ajax.

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
FlyingDutchMan
Talentvolle jongen die volgend seizoen de verdediging moet gaan dragen!
1 0
FlyingDutchMan
@ ajax onder 19 ;)
1 0