Letschert: 'Iedereen loopt weg met Ten Hag'

Timo Letschert heeft nog steeds alle vertrouwen in Erik ten Hag als trainer van Ajax. De verdediger, welke momenteel bij het Italiaanse Sassuolo onder contract staat, werkte gedurende zijn tijd bij FC Utrecht samen met de oefenmeester. Iets wat erg goed is bevallen, zo geeft hij aan in gesprek met ELF Voetbal.

'De club die ik het meest volg in Nederland is toch wel FC Utrecht', laat Letschert weten. 'Daar heb ik echt een goede tijd gehad en het doet me goed dat ze nu nog in de race zijn om Europees voetbal. Gezien hun spel het afgelopen seizoen hebben ze daar ook echt recht op.' Volgens de verdediger hadden de Domstedelingen dat goede spel voor een groot deel te danken aan Ten Hag. 'Als je rondvraagt bij spelers die met hem hebben gewerkt, zullen ze allemaal met hem weglopen. Ten Hag is gewoon een heel goede trainer. Daarom ben ik er ook van overtuigd dat hij bij Ajax gaat slagen.'

Dat het eerste halfjaar in Amsterdam niet makkelijk was voor de oefenmeester, is volgens Letschert volkomen begrijpelijk. 'Ajax is een club waar de media nog meer op zit, de fans nog meer verwachten en dan is het logisch dat het even duurt voordat alles op gang komt. Maar nogmaals, ik ben ervan overtuigd dat Ten Hag na een goede voorbereidingsperiode zal laten zien dat hij perfect bij Ajax past.'

Bekijk wat de Ajax-shop nog meer heeft in de kleur van het nieuwe uitshirt.

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Dennis1964
NIET ZEIKEN NIET FLUITEN MAAR SUPPORTEN
5 -2
Hobbemastraat
Bepaal jij dat?
0 -1
MrAjaxDonny
Nou, dan weten we ook al wie de waardige vervamger van de ligt wordt: Tomi fucking Letschert
2 -3
ST
Haha ik dacht er ook al aan
2 -2
Dennis1964
Is bij Ajax opgeleid dus is geen onlogische keuze.
3 -1
MrAjaxDonny
Niet het niveau waar we naar moeten streven.
2 0
voorkennis
Iedereen loopt weg bij ten Hag
1 -2
Jood79
Interview was waarschijnlijk in het Italiaans en daardoor verkeerd vertaald. Letschert vertelde natuurlijk: Iedereen loopt weg van Ten Hag..
1 -5
Dennis1964
FLUITEN DOE JE THUIS
1 -2
Joseph
Ik ben heel benieuwd, vooralsnog zijn het niet de geluiden die naar buiten komen die hier blijk van geven.

Maar goed, zo lang Bosz niet terug komt en van 't Schip wisselvallig blijft, denk ik dat we het hier gewoon mee moeten doen.
0 0
NouridolbergNeres34
We moeten Wenger halen. Overmars kent hem goed ,overtuig hem maar om naar Amsterdam te komen. Arsene werkt graag met jonge talenten en staat voor Aanvallend voetbal en draagt de filosofie uit van Johan.
3 -3
Bocarra
Ik kan mij nu al verkneuteren aan de gedachte dat al die succes supporters hier zich in allerlei bochten moeten wringen om de goede prestaties van ten Hag te kleineren. :-))
9 -7
Amsterdam1900
Misplaatst vertrouwen in Ten Hag
0 -3
NouridolbergNeres34
Welke goeie prestaties... “dat prachtige countervoetbal” wat hij speelde bij utrecht.
1 -4
Ar
Ik kan me andersom niet verkneutelen aan de gedachte wanneer goede prestaties uitblijven de pro TH supporters zich in allerlei bochten moeten wringen om diens slechte prestatie's te relativeren.
Denk je nu echt dat wij hopen op slechte prestaties van TH om ons gelijk bevestigd te krijgen?!
Maar laat hem eerst dan maar eens goede prestaties vertonen, want dat is tot dusverre nog niet het geval.
En ik heb er een hard hoofd in dat dat ooit wel het geval zal zijn. De enige goede wedstrijd onder TH was tegen het sinds de winterstop zeer slecht spelende PEC.
Om over zijn keuze voor jeugdspelers nog maar te zwijgen, want Dani de Wit, Ekkelenkamp, ik zie niet eens een greintje van waarom die minuten in Ajax1 mogen maken. Cruijff liet ook wel eens mindere spelers debuteren, die vervolgens naar clubs als Volendam gingen, maar daar zag je toch meer potentie in dan sommig van het grut dat nu minuten mag maken.
3 -4
Ozymandias
Ten Hag laat inderdaad Dani en Ekkelenkamp wel eens meespelen maar qua jeugdspelers gaf hij meer speeltijd aan Mazraoui en Eiting (toen die fit was) die het juist van hun voetballende vermogen moeten hebben.
2 0
Michelinho
Het zijn er schrikbarend veel die liever verliezen dan hun ongelijk krijgen onder het motto van "dat ze dan eindelijk wakker worden in de directie". Dan heb ik het niet alleen over de laatste tijd.
0 -2
gras
P'cies. Ik ben beschikbaar om aan verkneuterd te worden als Ten Hag CL deelname afdwingt.
1 0
gras
Ah, de man die het concept successupporter als stopwoord gebruikt zonder het te begrijpen.
1 -1
Ajax412
Zo werkt het en als je er tegenin gaat, zullen ze vast wel een spelfoutje in je argumentatie ontdekken ;)...
1 -2
Ferd
Foutje in de titel AS, het moet zijn ‘iedereen loopt weg VAN ten hag’
3 -3
ArnoAjax
Oh, wie neemt hem mee?!!!
4 -2
Ar
Dat zou fijn zijn.
Als iedereen met hem wegloopt zijn wij van hem verlost.
7 -4
gras
Haha, pas maar op dat de Ten Hag censuur brigade je niet op de bon slingert!

Verder leuk en aardig, maar ze mogen hem van harte terugnemen. Vooral die opmerkingen dat hij het bij Utreg zo goed deed zijn opmerkelijk. Ik heb echt nog nooit een wedstrijd gezien waarin ze super aanvallend speelden en daarmee indruk maakten.

Het was vooral een hardwerkend middenveld en omschakelingen die opvielen.

Bij Adriaanse zag je al bij FC den Haag dat hij van eerste divisiespelers een mega aanvallende machine maakte die toen enorm leuk een aanvallend voetbal speelde. Lems werd genoemd als alternatief voor Wouters in oranje, Gentile en Adam werden jeugdinternational, Harry - ik heb geen vrienden - van der Laan moest volgens de trainers van de eredivisie zelfs mee naar het WK in 1990...

En dat kunstje herhaalde Co doodleuk in Tilburg, waar WII opeens super aanvallend voetbal ging spelen en CL afdwong...

Daarna in Alkmaar, wat enorm frivool ging spelen en op 1 seconde de EL finale haalde, met onderweg een super indrukwekkende uitzege tegen Celta. Ver van eigen doel puur op positiespel en druk. Moet je Ten Hag eens vragen hoe hij daarover denkt...

TC had dat iets minder, maar die maakte met Sparta als bekerfinalist en Vitesse als nr 3 toen ook indruk met agressief, aanvallend spel.

Bosz idem, al was het soms op het naïeve af met Heracles en Vitesse. Bottom line: of je een aanvallende trainer bent, moet af te lezen zijn van het veldspel van je eerdere ploegen.

En dan Ten Hag. Alle complimenten over het goede spel zijn van hemzelf en van de spelers. Klinkt alsof TH het er gewoon in heeft geramd dat ze zo goed speelden. Nou, niet met aanvallend voetbal iig.
4 -3
Ar
Inderdaad!
Misschien Cootje maar terugvragen.
3 -2
Ajaxvooraltijd
Wel eens verfrissend ipv van dat constante geleuter op basis van niks.
5 -11
Raoul14
Heb jij een half jaar onder een steen gelegen?
7 -3
RedFeather
Klopt gewoon.
Spel was niet best.
Maar resultaten prima.
Om zomaar zo'n groep over te nemen, is niet eenvoudig.
Bosz had ook half jaar nodig, en hij had een langere voorbereiding.
2 -3
Tinus
Welke resultaten heb je het over? We stonden 2e toen TH begon en daarna heb ik weinig progressie gezien. Ondanks twee uitschakelingen (Europa en beker) heb ik bij keizer een stijgende lijn kunnen ontdekken en zag ik ook spelers die plezier hadden in het voetbal. Hopelijk gaat TH mijn ongelijk bewijzen, maar volgens mij is hij geen geschikte trainer om jonge spelers met plezier te laten voetballen. En juist plezier is voor jonge gasten de sleutel om goed te presteren. Keizer kon dat juist heel goed.
2 -1
Schip
De resultaten prima. Hoe krijg je het je strot uit. Hoeveel punten stond Ajax nou achter op PSV? 11 of id?

Van kwaad tot erger dus. En hij kwam toch juist om kampioen te worden dit seizoen?
2 -1
Michelinho
Ajax heeft van iedereen de meeste punten van de tweede seizoenshelft behaald. Kut hè, feiten?
1 -1
CruyffFootball
“ op basis van niks”

Tuurlijk.
4 -1
MelleAfca
Weg met of toch maar weg bij..?
2 -2
mgtow
Bij Utrecht lopen ze met hem weg. Bij Ajax rennen ze bij hem weg. Lol.
6 -4
Stone020island
Ja we hoeven alle meningen dat het zon goeie trainer is van deze c spelers van ten hag niet te horen hoor. Althans, dat is mijn mening
4 -4
Michelinho
Als het slechts jouw mening is hoef je ook niet in de wij-vorm te spreken.
Mijn mening is dat het aantoont hoe veel mensen hier een beeld van de people skills van ten Hag hebben dat blijkbaar in schril contrast staat met dat van mensen die werkelijk met hem gewerkt hebben en dat dat ook wel eens mag na al het negatieve wat er over hem geschreven wordt.
Maar ja, omdat die mensen niet op het hemelse niveau van Ajax zitten telt dat blijkbaar niet.
Zodra er iets positiefs over hem geschreven wordt schieten er zoveel hier in een hissy fit, want dat negatieve beeld van hem mag natuurlijk niet verstoord worden.
3 -2
KingSimba
Oh mijn God, wat hoop ik dit van harte. Als deze club één probleem heeft dan is het de belachelijke reactiveit van haar supporters. Het maakt eigenlijk niet uit wat er gebeurd en wat er bekend is over hoe het gebeurd, iedereen die betrokken is die moet het ontgelden. De realiteit is dat niemand weet op welke manier de gesprekken gevoerd worden in het bestuur en wat er gebeurd is in de conflicten met Jonk en Bergkamp. Ook weet niemand inderdaad hoe deze trainer in de groep ligt, hoe hij werkt en vooralsnog wat uiteindelijk de resultaten gaan zijn van het proces waar hij het zelfs steeds over heeft. We mogen het er toch over eens zijn dat zo'n jonge groep bijzonder veel last heeft gehad van het drama met Nouri, toch? En ja het ontslag van Keizer is ongelukkig verlopen en naar buiten gebracht, maar we snappen toch ook allemaal dat dit vooral zo moest gaan omdat Van de Sar en Overmars wilden breken met Bergkamp? Dit is meer dan alleen iets symbolisch geweest. Bergkamp functioneerde blijkbaar niet naar behoren en wellicht Keizer ook niet. Het zou juist een teken kunnen zijn dan er nieuwe periode van stabilieit en succes zit aan te komen. Laten we in vredesnaam met volle kracht achter deze trainer en deze spelersgroep gaan staan het komende seizoen. Zo hoort het als voetbalsupporters. Misschien we dan ooit nog eens, met een stabiel bestuur en stabiele supporters, de grootste club van Nederland worden en blijven. Hopelijk gaan de mensen met verstand, die niet zo negatief en aggresief zijn, een keer de boventoon voeren in de supportersschare. Wij zijn Ajax, wij zijn de beste (supporters)!!!
8 -7
Nosky
Helemaal mee eens. Als buitenstaander heb je amper een idee wat er werkelijk gaande is binnen die muren. Het enige wat je zou kunnen zien als spelers niet tevreden zijn, is hun houding op het veld.

Ik ben ook geen bijster grote fan van Ten Hag tot nog toe hoor, als stond ik wel achter zijn aanstelling. Maar ik wil het vertrouwen nog niet opgeven.

En wat je zegt, stabiliteit is ook wat waard. Want we kunnen de hele boel wel naar huis willen sturen, maar wat krijg je ervoor terug?

De voetballerij is zo opportunittisch als wat. Eén goede wedstijd en een speler is "wereldniveau", of "het lek is boven" en bij een slechte wedstrijd is alles omgekeerd.

Als Ten Hag 'gewoon' de tweede voorronde CL overleeft, en we dus verzekerd zijn van Europees voetbal, zal het waarschijnlijk al een stuk rustiger worden. Bovendien is er ook daar dan wat druk van de ketel, en kan er wat vrijelijker gewerkt worden.
We gaan het zien.
4 -3
Babayaka
Ach het gros van de tijd ligt het natuurlijk aan de spelers en niet aan een trainer.

Spelers zijn gewoon verwende eigenwijze knapen, die veel te veel verdienen.
3 -1
CruyffFootball
Zei je dat ook vorig jaar onder Bosz?
Toen liepen de spelers hun longen uit het lijf in die laatste maanden toen Bosz volledig zijn eigen gang ging en niet zich niets meer van Spijkerman aantrok.

Alles valt of staat met de intentie van de trainer.
Onder de Boer sjokte de spelers ook regelmatig lusteloos over het veld.
4 -2
Michelinho
Goed voorbeeld, het effect van de trainer nadat hij de tijd heeft gehad om de selectie naar zijn hand te zetten.
1 -3
CruyffFootball
Oh daarom moest Bosz ook met een middenvelder en centrale verdiger op de back posities spelen tot eind Mei.
Omdat hij de selectie “naar zijn hand”’ heeft kunnen zetten ofzoiets.
0 0
Michelinho
Wat bedoel je nou eigenlijk, want dit slaat als een tang op een varken met wat je zei over dat ze op het laatst de longen uit hun lijf renden. Was dat niet zijn invloed en zijn trainingsmethoden die daarvoor zorgden?
0 0
AFCAwooz
Waarom is het logisch dat als de media er boven op zitten en de fans veel verwachten dat het even duurt voordat alles op gang komt? Dit is toch altijd zo geweest bij Ajax. Je moet gewoon gelijk presteren. Zeker als je de beste selectie van het land hebt.
4 -2
Ar
Je hebt en had alleen niet de beste selectie van het land.
Dat is misplaatste bravoure.
2 -1
MarkGroothuis
Inderdaad, als iedereen nu even stopt met zeiken op Ten Hag laten we hem eerst een voorbereiding draaien en een tijdje zijn ding doen. Dan pas beoordelen.
9 -8
Raoul14
En dan is het alweer te laat en lopen we weer achter de feiten aan. Ben je dan tevreden?
1 -1
gi0vanni
We hebben geen voorbereiding nodig om te zien of hij bij Ajax past. Want zijn manier van spelen past niet bij ons wat natuurlijk niet wil zeggen dat hij helemaal geen resultaten kan boeken. Frank de Boer speelde ook totaal geen Ajax voetbal maar haalde ook vaak resultaten. Maar van zulke trainers moet ik niets hebben.
2 0
CruyffFootball
En die voorbereiding is heilig en maakt het grote verschil?
Beetje vreemd als er al in ruim 4 maanden tijd met maar 1 wedstrijdje in de week geen enkele progressie was te zien.
10 -4
Nosky
Eens dat er weinig tot geen progressie was. Althans, ik heb het niet gezien.
Maar ik denk dat als je weer vanaf blanco kan beginnen, met een vernieuwde/geupdate frisse selectie dat dit wel een ander startpunt is dan midden in het seizoen instappen.

Wat dat betreft ben ik ook blij dat Ten Hag al in winter is gekomen. Scheelt (hopelijk) een heleboel opstartproblemen. Vergeet niet, bij Bosz begonnen we ook slecht.

Dat kampioenschap kon mij vlak na de winter al niets meer schelen. Sterker nog, de laatste weken had ik niet eens kampioen willen worden. Want dat moet voor mij een bekronign zijn op een seizoen 'genieten'. Nou, dat heb ik eigenlijk vanaf dag één niet gedaan.
En daarbij, liever 10 seizoenen als die van vorig jaar, dan in een seizoen als deze alsnog de titel pakken ala PSV in 16/17.
1 0
GerardAjax26
Ik heb ook weinig progressie gezien, maar ik ben wel benieuwd hoe het volgend seizoen na de voorbereiding is. Natuurlijk is die voorbereiding niet heilig, maar het is ook lastig progressie te maken als al vrij snel het kampioenschap niet meer haalbaar was.
4 -1
Ferd
?

Juist dan is het simpel om progressie te behalen omdat hij niet meer voor de titel speelde en dus zonder druk zijn speelwijze kom slijpen
1 0
GerardAjax26
Dat ben ik niet met je eens. Ik denk dat, als een prijs ver uit zicht is, onbewust spelers toch wat minder geven. Daarbij had ik het idee dat (mede daardoor) spelers meer met een transfer bezig waren dan met een nieuwe speelwijze.

Beter spel komt vaak als een team in een bepaalde flow komt, dat zag je ook onder Bosz. Ik hoop dat het volgend jaar daarom ook beter gaat als bepaalde spelers hun transfer hebben gemaakt en alles weer vanaf 0 begint. Ik heb geen idee of het gaat gebeuren, omdat afgelopen seizoen mij niet heeft overtuigd, maar ik ben gewoon benieuwd en hoop dat Ten Hag het op de rit krijgt.
1 0
Ferd
En dat is dus onzin. Ten Hag was zicht op de titel snel kwijt, had dus alle tijd en kans om zijn visie op de groep over te brengen. En wat gebeurde er? Stroperig spel, op balbezit en controle spelen. Geen progressie maar regressie.
0 0