Sierhuis: 'Werk al tien jaar voor een debuut'

sammekors, 02-05-2018 om 11:25, 9141 views, FC Afkicken |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Jong-Ajacied Kaj Sierhuis heeft een prachtweek achter de rug. De spits was jarig, werd kampioen met Jong Ajax en scoorde ook nog eens een belangrijke goal. Daarnaast lonkt er komend weekend een debuut in Ajax 1.

'Een betere week dan deze heb ik niet vaak', zegt Sierhuis bij FC AFKICKEN. 'Op mijn verjaardag heb ik me ingehouden, dat heeft zich uitbetaald in een overwinning en een goal. Tuurlijk was het billen knijpen. We speelden de eerste helft wel even wat minder, met minder lef in ons spel. Dat had wel met de kampioenszenuwen te maken. Uiteindelijk weten we het toch om te buigen, een hele knappe prestatie van het team.' 

Na de titel met Jong Ajax werd Sierhuis in de rust van de wedstrijd van Ajax 1 gehuldigd. Een bijzonder moment. 'Toen mijn naam in de ArenA werd omgeroepen hoorde ik een flink applaus, daar leef je als voetballer toch voor. Door het publiek gewaardeerd worden is hartstikke mooi. Je brengt ook je voetbal en spel naar het veld om het publiek te laten genieten.' Sierhuis hoopt dan ook spoedig zijn kunsten in Ajax 1 te kunnen vertonen. 'Ik werk er al tien jaar voor om mijn debuut te maken. Daar hecht ik nog meer waarde aan dan het kampioenschap', vertelt Sierhuis desgevraagd.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Rdk1983
Met KJH, Dolberg, Cassierra, Bande en Sierhuis genoeg spitsen. komend jaar. Los van of Kluivert blijft, mag er best een vleugel bij.
0 0
Genant
Jahanbacks halen ipv onze Justinnetje.....dan zet je Neres op de plek van Hakim. Probleem opgelost. Word je nog beter ook en je beurt nog wat extra centjes. Huiberts zal wel de jackpot willen voor Ali maar wij ook voor ons door Mino en zijn crimi Mam gek gemaakt ventje op links.
0 0
Babayaka
Let op deze speler is er ook klaar voor na 5potjes in Ajax 1.
0 0
Web
Sierhuis, deze speler is een echte winnaar.
Ajax moet heel zuinig zijn op,hem. Hij heeft iets overzettelijks in zijn spel
Het mee voetballen is niet zijn ding.
Ik zou hem een jaartje verhuren. Groningen, PEC, en Heerenveen zijn mooie clubs voor hem.
Kan hij zich hopelijk goed door ontwikkelen.
0 0
Genant
Kaj is enorm gretig, dat missen we nu. Klaas-Jan had het vroeger ook maar heeft nu toch echt wat sleet. Dat is ook logisch. Dit jaar wist je dat we never nooit meer gingen scoren als het nodig was in dat laatste kwartier. Kaj heeft wel dat gretige.....dat zag je ook in Volendam en tegen MVV.
0 0
Ozymandias
Sierhuis is zeker nog niet goed genoeg voor een vaste basisplaats bij één van de drie clubs die jij noemt. Hij scoort makkelijk maar heeft het qua voetballend vermogen nog lastig met het Jupiler League niveau. Volgens mij is het beter als hij een heel seizoen als vaste basisspeler van Jong Ajax in de Jupiler League kan spelen en daarnaast regelmatig met het eerste mee kan trainen.
0 0
Ozymandias
Sierhuis is een talent maar hij wordt momenteel wel enorm gehypet hier op AS. Hij scoort hij natuurlijk veel maar daarnaast heeft hij het wel lastig met het tempo en het fysiek van de Jupiler League. Daardoor wordt hij nog veel te vaak makkelijk van de bal gezet en voegt hij alleen iets toe in en rondom de zestien. Hij heeft nog veel te leren bij Jong Ajax op Jupiler League niveau voordat hij klaar is voor het eerste van Ajax.
0 -1
chrisjuhhh
Een beetje geduld zou ik zeggen , want in dit tempo ga het verrek snel allemaal al die jonkies in 1 .
Nee eerst een seizoen in Jong Ajax , want na volgend seizoen is er plek .
0 0
Lazell
Die laatste zin. Voor de haters die vonden dat TH het kampioensfeest niet gunde aan Mazraoui. Ik snap het sentiment, maar Ajax1 is ten allen tijden leidend.
5 -1
RaynoFischer
Mazraoui stond in de basis, dat is dan logisch toch...
Dan neem je ook die andere jongens mee en dat laat je Ekkelenkamp en Kristensen invallen, wat een bullshit gun dan Kaj eindelijk zijn debuut, kon makkelijk....
3 -1
Ozymandias
Het lijkt mij logisch dat alle speeltijd die Huntelaar niet krijgt naar Dolberg gaat.
0 0
Niko1995
Vind het vooral sneu voor Bakker dat Ekkelenkamp wel al 2x speeltijd heeft gekregen.
0 0
Genant
Totaal andere positie natuurlijk.
0 0
trodat4030
Maar Bakker moest ook nog speelgerechtigd blijven voor u19. Hij staat op 14 JL wedstrijden, als hij een 15e wedstrijd speelt in een (of meerdere) lichting(en) hoger, is ie dat niet meer. Daarom speelde Bakker zo weinig de laatste weken. Men wilde dat kampioenschap u19 binnen halen zodat ze volgend seizoen verzekerd zijn van YL. Nu moeten ze hopen dat het 1e de poulefase bereikt om YL te halen. Jurgen stond pas op een handvol wedstrijden en bleef ook met een debuut in t 1e speelgerechtigd voor u19.
1 0
FlyingDutchMan
Ah interessant, dit soort dingen verklaart een hoop keuzes van onze trainer die bij sommigen al afgeserveerd is.
0 0
Bjorn
Debuteren en scoren zou het verhaal compleet maken voor hem dit seizoen.
1 0
RaynoFischer
Hopelijk komend weekend dan eindelijk zijn debuut..
Huntelaar nu al op vakantie sturen, Dolberg in de basis :)
1 0
godenzoon92
Tegen excelsior Dolberg basis, Sierhuis laatste half uur a.u.b.
5 -1
Horrontelli
Dan zul je zien dat hij energie brengt, adrenaline. En dat kan het eerste wel gebruiken af en toe.
2 0
Stone020island
Wat een lul die erik ten hag. Boort hem eventjes een kampioensfeest door de neus om hem vervolgens nuet even zijn debuut te gunnen maar ekkelekamp en een nu al mislukte deen erin zet
3 -5
Ozymandias
Natuurlijk krijgt Sierhuis momenteel geen speeltijd in het eerste. Dolberg krijgt alle speeltijd die Huntelaar niet krijgt. Alleen was Sierhuis wel nodig in de selectie voor het geval dat Huntelaar snel uit zou vallen aangezien Dolberg nog niet fit genoeg is om een hele wedstrijd te spelen.
1 0
BennJii020
Tegen Excelsior krijgt hij hoop ik wel minuten
1 0
Redrum
Ben wel erg benieuwd hoe hij het zou doen in Ajax 1. Dit is een rasechte goaltjesdief. Een soort Huntelaar, maar die nog wel iets beter kan voetballen.
1 0
xstaniox
Zeg maar de Huntelaar van 10 jaar geleden, of schat ik Sierhuis nu te hoog in? Is al weer een tijdje geleden..
1 0
Web
Hij moet het eerst op het hoogste nivaue nog laten zien.
Het is een echte afmaker.
0 0
gi0vanni
Dat wel, Huntelaar was toen hij naar Ajax kwam echt geweldig. Hij had er in zijn tweede jaar ED al 33 gemaakt.
1 0
Redrum
Nee ik denk dat je dat wel kan zeggen
3 0