'Niet eens met idee van competitievervalsing'

BartVeenstra, 30-04-2018 om 13:40, 6282 views, Ajax Life |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Jong Ajax-middenvelder Dani de Wit is het niet eens met de opmerkingen dat het belofteteam van Ajax zorgt voor competitievervalsing in de Jupiler League. De talentvolle speler is namelijk van mening dat Jong Ajax dit seizoen met een redelijk vast elftal heeft gespeeld.

Toch werden er dit seizoen door trainer Michael Reiziger heel veel spelers gebruikt. 'Ik schrok er een beetje van dat we dit seizoen 46 spelers hebben gebruikt, want voor mijn gevoel speelden we meestal met hetzelfde team', zegt De Wit tegenover Ajax Life. 'Door een trainingskamp stond er in de wedstrijd tegen Fortuna Sittard een heel ander elftal. Dat tikt wel aan. Verder speelde altijd hetzelfde team.'

Dat Jong Ajax kampioen is geworden dankzij de inbreng van sterkhouders uit het eerste elftal gaat er dan ook niet in bij De Wit. 'Je kunt deze titel niet afdoen met: de sterke gasten van het eerste elftal hebben het voor Jong Ajax gedaan. Dat vind ik zwaar onterecht. Het is gemakkelijk om zoiets te roepen. Daar ben ik het niet mee eens, ook niet met het idee dat Jong Ajax zorgt voor competitievervalsing.'

Het volledige interview met Dani de Wit over het kampioenschap met Jong Ajax lees je bij Ajax Life.

Het nieuwe uitshirt van Ajax is vanaf nu officieel verkrijgbaar in de fanshop van Ajax! Ook is de nieuwe trainingslijn gelanceerd.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Juichtoon
Hmm even door m'n oogharen. Fnoord heeft geen Jong en de ADR nieuwsmedia bezit 85 % van alle kranten. Hoe zou de anti jong stemming toch komen?
0 0
Babayaka
Transfers in de winter zijn competitie vervalsing.
1 0
AlexIbarra
Door vaste selecties te maken voorkom je eventueel misbruik door clubs die (in tegenstelling tot wat wij hebben gedaan) ineens hun Jong elftal gaan oppimpen als er wat te halen valt.

Maar door Jong teams als 'gewone' teams te behandelen met vaste selecties etc, haal je juist de goede intenties weg die er nu nog zijn, om ontwikkeling centraal te stellen, jongere spelers te gebruiken, enz. Dan wordt het meer een soort Ajax 2, apart team met eigen staf, eigen spelers, eigen stadion.

Het lijkt me niet motiverend wanneer je niet kunt promoveren als ploeg, niet naar Ajax1 kunt als speler, niet terug naar O19 kunt als jonge bankzitter, en onhandig wanneer spelers van het eerste geen minuten meer bij Jong kunnen maken voor wedstrijdritme.
1 0
tom1as
ik ben helemaal voor vaste selecties voor de jong teams. Alleen moet het dan wel zo zijn dat er eventueel spelers doorgeschoven kunnen worden.
0 0
ajaxinho
Nee, natuurlijk niet!
Dat maken ze er zelf van.

We hebben nooit meer dan 2-3 spelers van het eerste opgesteld.

Lager kunnen ze niet zakken.
Valt in mijn ogen onder de categorie 'discriminerende fluitconcerten'.
0 0
MelleAfca
46 spelers slaat gewoon nergens op, je moet er ook even zonder je Ajax brilletje naar kunnen kijken.
Er moeten vaste selecties komen, zo werkt het in Spanje ook.
1 -1
afcas
en jij denkt dat dit aantal veel lager wordt wanneer je met vaste selecties werkt? feit blijft namelijk dat je dan of wedstrijden niet kan spelen vanwege de interlandperiodes waar doorgespeeld wordt in de jupiler league, of je mag dan wel spelers uit jongere teams halen en dan heb je hetzelfde als nu.
0 0
Jayq
Er zijn maar liefst 16 spelers die max 180 minuten in Jong Ajax hebben gespeeld. 7x 'eerste elftal'-speler :: 5x Jong Ajax-speler :: 4x jeugdspeler

De enige 'eerste elftal' spelers die dit aantal minuten overtreffen zijn:
Mateo Cassierra 2.565'
Carel Eiting 1.488'
Luis Manuel Orejuela 1.395'
Konstantinos Lamprou 900'
Daley Sinkgraven 331'
Mitchell Dijks 270'

Zie: http://www.transfermarkt.nl/jong-ajax/leistungsdaten/verein/8817/reldata/
0 0
geendagsvlieg
Konstantinos Lamprou is geen eerste elftal speler maar dispentatiespeler bij Jong Ajax.

Cassierra en Eiting hebben samen tot en met speelronde 23 samen 1 minuut speeltijd in de Eredivisie gekregen. Dat zijn gelet op hun status en leeftijd 2e elftalspelers.
1 0
Knalpot
Er hebben als ik goed tel 12 spelers van de selectie 1 meegedaan (cassiera, orejuela, alblas, eiting en mazraoui horen daar ook bij) Verder om uiteenlopende redenen zo'n 2 wedstrijden per speler: Singraven, Dijks, Youness, Cerny, van Leer en s. de Jong. Blijft verder over: Lamprou iets meer wedstrijden stuk of 6 schat ik. In de selectie van jong zelf zitten zo'n 20 spelers wat dus zou betekenen dat er zo'n 14 O19's spelers ingevallen hebben of volledige wedstrijden hebben gespeeld. Dat ze zeggen de jong ploegen op maandag vaak sterker zijn dan dat ze op een vrijdag zijn kan ik mee inkomen, maar ik vind competitievervalsing wel erg ver gaan. Dit kampioenschap geeft gewoon maar weer eens de rotte status van de JL weer, een aantal clubs hoort daar in thuis maar zeker de helft kun je net zo goed weer met de (semi)amateurs in een competitie zetten.
0 0
geendagsvlieg
Beter schat je niet maar zoek je het op.

Daarnaast is Cassierra als 3e spits van 21 jaar een speler van het 2e net als bij elke andere club.

Bij de 9 wedstrijden die Jong Ajax op de maandag speelde waarvan de speelronde op vrijdag begon had Jong Ajax 13 verliespunten.
0 0
Knalpot
Ik heb het opgezocht voor je Cassie staat officieel gewoon bij de selectie van 1 ingedeeld. https://www.ajax.nl/teams/ajax-1/selectie.htm
0 0
geendagsvlieg
En heb je ook gevonden wanneer Cassie voor de eerste keer dit seizoen bij de wedstrijdselectie van het eerste zat?

Als ze volgend seizoen met zogenaamde vaste selecties gaan werken wordt Cassie gewoon bij Jong op de spelerslijst gezt.
0 0
Bky
46 spelers argument slaat natuurlijk nergens op.

Dat haal je al snel met die Jong vs Jong speelrondes bijv. waardoor spelers als Danilo in Jong meespelen voor een keertje, dan tikt het snel aan ja.
0 0
geendagsvlieg
Ook als je met vaste selecties gaat spelen blijf je met die aantallen zitten, omdat de Jupiler League doorvoetbalt als er interlands zijn en het eerder aan de 2e seizoenshelft begint.

Je moet bijna zoeken in welke wedstrijden Ajax 1 spelers hebben meegedaan dit seizoen.

Er ligt wel een voorstel mbt vaste selecties, maar niet helemaal zoals het in Spanje geregeld is. Bij het voorstel mogen JA spelers invallen bij het eerste.

In Spanje mag een speler jonger dan 23 wel tijdens het seizoen wisselen van team, maar mag het niet meer terug na speeltijd in het eerste.

En dat wil je gewoon niet.
0 0
Mözil
Maar hoeveel van die 46 spelers waren jeugdspelers. Dit jaar zijn er maar weinig spelers uit echt vast het 1ste opgesteld.
2 0
ajaxinho
Precies!

Het gaat er niet om hoeveel je telt,
maar wat je telt.

JL weet dondersgoed wat ze mogen verwachten van de beloftenteams.
Waarom nu pas klagen?????
0 0
JanTa
Dan ook nog eens gaan eisen dat alle clubs 1.4 miljoen moeten gaan betalen om hun beloftes te mogen stallen in de J. L.. Zouden die er niet geweest zijn dan had je helemaal geen competitie meer zijn geweest. Als ik hun was zouden ze een beetje moeten dimmen.
0 0