Doekhi krijgt lof: 'Een mooi compliment'

BVeenstra, 30-04-2018 om 08:10, 7789 views, De Telegraaf |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Jong Ajax-verdediger Danilho Doekhi maakte volgens zijn trainer Michael Reiziger van alle spelers uit Jong Ajax misschien wel de sterkste ontwikkeling door en dat doet de talentvolle mandekker deugd. Afgelopen zaterdagavond werd hij met het belofteteam bovendien kampioen van de Jupiler League.

'Dat is een mooi compliment', zegt hij in De Telegraaf na het horen van de woorden van Reiziger. 'Het klopt dat ik een goed seizoen heb gemaakt en met Leon Bergsma de meeste wedstrijden heb gespeeld. We hebben geschiedenis kunnen schrijven en dat is prachtig. Dat we 0-1 achter kwamen, was leuk voor de tv-kijker, mooi voor de spanning, zorgde voor extra ontlading, maar was niet helemaal de bedoeling', aldus Doekhi, die ook veel heeft aan assistent-trainer Winston Bogarde (tevens zijn oom). 'Mijn oom is veel met me bezig, geeft me verdedigend veel tips. Hij heeft op het allerhoogste niveau gespeeld en weet waarover hij praat.'

Ook Mateo Cassierra had een belangrijk aandeel in het kampioenschap van Jong Ajax. Zo was hij zaterdag tegen MVV nog goed voor een assist én de winnende goal. 'Dit voelt door mijn doelpunten ook écht als mijn titel. Het volgende doel is volgend seizoen kampioen te worden met Ajax 1, waarbij ik het team weer hoop te helpen met achttien doelpunten', klinkt de Colombiaan ambitieus.

Het nieuwe uitshirt van Ajax is vanaf nu officieel verkrijgbaar in de fanshop van Ajax! Ook is de nieuwe trainingslijn gelanceerd.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ozymandias
De ontwikkeling van Doekhi heeft mij bit seizoen enorm verbaast maar ik denk nog steeds niet dat hij als basisspeler het eerste van Ajax gaat halen. Alleen dacht ik een jaar geleden ook niet dat hij de subtop van de Eredivisie zou kunnen halen en nu denk ik van wel. Als Ten Hag volgend seizoen met een driemansverdediging gaat spelen zou het best kunnen dat Doekhi (zolang Veltman geblesseerd is) de zesde keuze (achter Tagliafico, Magallan, Wober De Ligt en Schuurs) voor achterin wordt.
0 0
atalantanio
Als Jong Ajax nog steeds hoofdzakelijk als doel heeft spelers voor te bereiden op Ajax 1 hoort Doekhi of volgend jaar bij het eerste te zitten of op zoek te gaan naar een andere club. Je hebt natuurlijk spelers zoals De Ligt die Jong Ajax eigenlijk overslaan, maar het lijkt mij ook weer niet helemaal de bedoeling van Jong dat spelers er jarenlang blijven hangen. Dit is een mooie bekroning voor het team, maar er hoort wel flink doorgeselecteerd te worden volgend jaar.
0 0
AlexIbarra
Geen typische Ajax-speler maar daarom is het juist goed dat hij bij ons zit.
Werkt elke dag dat hij bij ons meetraint aan zijn minpunten (voetballen) en voegt met zijn fysiek en wilskracht iets toe waarvan wij meestal wat minder in de groep hebben.

Of het genoeg zal zijn om ooit het eerste te halen weet ik niet maar ik zie bij hem meer potentie om door te groeien dan bij bijv. Bergsma.
2 0
robsch
Ah joh er zal eerst wel weer iemand gekocht worden voordat we de jeugd zelf eerst uit testen. Krijgen we weeer een gevalletje eerst geld uitgeven aan koekenbakkers als Orejuela en Kristensen om er vervolgens achter te komen dat Mazraoui misschien ook wel rechtsback kan. Wat voor een kansloos beleid is dit dan.
1 0
Ajaxvooraltijd
Orejuela vind ik geen koekenbakker hoor. Moest alleen lang wennen ik denk mede door zijn timide rustige karakter.
5 -2
robsch
Laatste paar wedstrijden van Jong Ajax vond ik hem wat beter inderdaad. Eerlijk is eerlijk... maar blijft geldverspilling als we blijkbaar ook Mazraoui hadden en niemand in zn hoofd heeft gekregen om hem daar is te testen. Er word sws veel te snel gekocht naar mijn mening.
2 0
Ajaxvooraltijd
Ja dat klopt dat er te snel is gekocht misschien maar volgens mij is Mazraoui pas sinds een half jaartje echt uitblinker. Toen was Orejuela er al en Kristensen is helaas nog niet de directe versterking gebleken die de scouting er blijkbaar in zag. Je kan helaas de toekomst nooit voorspellen.
1 0
Ajaxvooraltijd
Hij doet het aardig maar is in mijn ogen net als Bergsma geen Ajax 1 materiaal. Wie me wel verrast is Orejuela, die blonde back (volgens mij de wit) en Johnsson. Van Cassierra en Sierhuis wisten we natuurlijk al wat ze konden. Nunnely vind ik een beetje tegenvallen maar is nog heel jong net als voorgenoemde spelers overigens, maar afschrijven van de spelertjes die niet direct voldoen is in mijn ogen iets te snel gezien hun leeftijd. Azor Matusiwa valt mij trouwens ook positief op de laatste tijd.
0 -1
robsch
Verrast die Johnson je positief of negatief want die Johnson kan er echt geen klote van. Geen idee waarom veel mensen zo weg van hem zijn. Ja het is een behendige speler als hij zijn dag heeft. Helaas als ik kijk lijkt hij zijn dag nooit te hebben.
3 -1
MarkAFCA
Zo wat was die slecht zaterdag zeg. Kwam geen man voorbij. Slappe hap. Vind hem ook wel een lakse en arrogante houding hebben. Heeft een schop onder zijn reet nodig anders gaat ie het echt niet redden a la Andersen.
0 0
insectenverdelg
Heb ruim anderhalf jaar geen progressie gezien, maar moet zeggen dat hij de laatste potjes echt goed bezig is.
0 0