Nunnely: 'C1 beste team waar ik in speelde'

BartVeenstra, 28-04-2018 om 09:05, 8126 views, Ajax.nl |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Ajax-talent Ché Nunnely kan zaterdagavond met Jong Ajax geschiedenis schrijven door voor het eerst met de Amsterdamse club kampioen te worden van de Jupiler League, maar toch vindt de rappe aanvaller niet dat dit Jong Ajax helemaal het beste team is waarvoor hij heeft gespeeld. Dat vertelt hij in gesprek met Ajax.nl.

'Ja en nee', geeft hij als antwoord op de vraag of dit Jong Ajax het beste team is waar hij in heeft gespeeld. 'Ja, omdat we met Jong Ajax in de Jupiler League spelen en de beste zijn. De Jupiler League is het hoogste niveau waar ik op geacteerd heb. En nee, omdat Ajax C1 toch wel het beste team was waar ik in heb gespeeld. In dat team speelden jongens als Matthijs de Ligt en Justin Kluivert. In de jeugd ging alles veel makkelijker dan in de Jupiler League. We wonnen toen alles, en met grote cijfers. De Jupiler League is tactischer en er komt meer fysieke kracht bij kijken', aldus Nunnely, die sowieso veel leert in Jong Ajax.

Zo ook van trainers Michael Reiziger en Winston Bogarde. 'Ja, vooral mijn positionering als rechtsbuiten is verbeterd door de coaches. Ook heb ik geleerd mijn momenten te kiezen: wanneer moet ik in de bal komen en wanneer diep gaan zonder bal? Ik ben ook meer een man geworden, vooral in de persoonlijke duels met tegenstanders', aldus Nunnely, die veel respect heeft voor het trainersduo. 'Michael Reiziger en Winston Bogarde hebben veel meegemaakt als speler. Ze kunnen ons vertellen wat er in bepaalde situaties van je gevraagd wordt. Één ding kan ik je al wel vertellen. Als we kampioen worden, gaan ze allebei het bad in!', grapt hij tot slot.

Het volledige interview met Ché Nunnely is te lezen op Ajax.nl.

Het nieuwe uitshirt van Ajax is vanaf nu officieel verkrijgbaar in de fanshop van Ajax! Ook is de nieuwe trainingslijn gelanceerd.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!