Blind houdt 'vinger aan de pols' voor LVG

FinnDekker, 24-04-2018 om 07:24, 11725 views, Algemeen Dagblad |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Heeft Louis van Gaal een plekje vrij in zijn staf bij een nieuwe klus, dan kan het zomaar zijn dat Danny Blind op korte termijn weer vertrekt uit de Raad van Commissarissen van Ajax. Dat is wat het nieuwe lid meldt tegenover het Algemeen Dagblad. 

'Dat heb ik direct neergelegd bij Ajax: als Louis nog een mooie klus aangaat, houd ik de optie open om hem te assisteren. Ik houd een vinger aan de pols, maar de kans dat het gebeurt is klein', stelt Blind, die een hereniging met Van Gaal bij Ajax niet geheel uitsluit. 'Men weet hoe ik over Louis denk. Zijn kwaliteiten zijn bekend en ik deel zijn voetbalfilosofie. Maar we hebben gewoon een directie.'

Voordat de voormalig bondscoach gaat ingrijpen en adviseren, wil Blind eerst de situatie van een afstand bekijken. Dat geldt ook voor het functioneren van Erik ten Hag. 'Het is niet zo van: nu ga ik eens met hem zitten. Informeel sprak ik al even met Erik. Als ik wat kwijt wil, dan weet ik waar hij zit. En hij kan mij ook aanschieten. Ik ken hem nog niet zo goed als trainer. Heb voor mijn aanstelling bijvoorbeeld ook nog geen training gezien.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
jackwolf
Schei asjeblieft met van Gaal. Prima trainer geweest maar veel te veel ego om verder wat voor een functie dan ook bij Ajax te vervullen. Dat gaat pas echt een puinhoop opleveren.
Niet aan beginnen please!!!
0 0
MichelAngelo66
Moet iemand van RvC niet op de achtergrond z'n ding doen? Z'n billenmaatje staat ook al over z'n schouder mee te kijken. In z'n oor fluisteren wat ie moet doen of hem meeslepen naar een andere job als het ze uitkomt. Wat een ongelofelijke triestigheid op deze dag.
1 0
Mokummerdam
Ja hoor. De naam Van gaal is alweer gevallen. Zonder Cruijff had Blind nooit voor Ajax gespeeld.
1 0
koppendicht
met andere woorden: als ten hag wordt ontslagen, komt louis het klusje bij Ajax afmaken. Maar Louis moet gewoon lekker stoppen.
1 0
Dooye
Ik ben fan van Ajax. Geen cruijf fan boy. Ik ben 33 dus die beste man was ver voor mijn tijd al gestopt. Ik ben opgegroeid met de van gaal tijd. Die successen werden door heel Nederland bejubeld. Met zo'n jong elftal zo goed spelen en zelfs in Madrid applaudisseerde ze voor dat team. Nu doet iedereen of van gaal geen verstand heeft van voetbal. Al was hij ook de enige die eerlijk was op het wk van Brazilië en met Nederland verdedigend ging spelen. We werden 3e. Tuurlijk is de man van gaal niet de leukste persoonlijkheid. Hij zegt gekke dingen en is volgens mij wel kort door de bocht en nors, maar jonge talenten kan hij vormen als de beste. Tuurlijk wil ik deze man nu niet meer als trainer en ik denk dat hij er zelf ook geen zin meer in heeft. Maar wat was het mooi geweest als jc en lvg om de tafel waren gaan zitten om samen een plan te maken met eventueel nog meer oud ajacieden . Een gezamenlijke richting voor ons aller ajax ipv maar weer alles op 1 manier of niet. Miss hadden we nu dan niet zo in de shit gezeten. Al denk ik dat dit seizoen toch al verloren was na Wolfsburg en dat kan je niemand kwalijk nemen. Want zelfs Johan had het elftal niet draaiend gekregen na die vreselijke dag. Op naar volgend jaar waar ajax miss weer als 1 club door het leven gaat ipv al die splinter cellen
1 -2
gi0vanni
Beste Dooye, volgens mij weet jij niet dat L. van Gaal bij Barca heeft gewerkt toen Cruijff daar zat. En daar begon de ruzie al omdat de door Cruijff opgezette jeugdopleiding bijna totaal genegeerd werd door van Gaal. Hij kocht gewoon een team bij elkaar en daar zaten heel veel Nederlanders tussen. Wat natuurlijk ook niet de bedoeling was bij zo'n Spaanse club. geDaante geeft al wat punten maar om het kort te houden kon van Gaal inderdaad op de korte termijn presteren maar faalt hij heel hard in de rest en op de lange termijn ga je eraan met van Gaal. (Zie oranje.)
0 0
geDaante
Ook jij gaat de trainer/passant Van Gaal ineens weer zien als een of andere visionair, die ineens ook alles van opleiden en een visie ontwikkelen en neerzetten verstand heeft. Hoe komen jij en vele anderen daar toch bij?

Respecteer hem inderdaad voor zijn prestaties, en laat het daarbij. Hij is geen opleider of visionair, heeft de al bestaand Ajaxfilosofie genomen, en met een heel getalenteerde zijn disicpline sausje eroverheen gegoten, en iets heel moois neergezet. Alle lof daarvoor.

Maar hij had het daarbij moeten laten, in plaats van door zijn enorme ego zijn eigen zwaktes niet in te willen zien, en denken dat ie overal verstand van heeft, zoals opleiden. Hij heeft de opleidingen bij Ajax en de KNVB totaal verpest, wat ook de grootste oorzaak is van het verval van het nederlandse voetbal. Ook is hij niet in staat gebleken de Ajaxfilosofie door te ontwikkelen, en met de tijd mee te laten gaan, zoals Cruijff dat wel deed, bij Barcelona. Van Gaal is dan ook geen visionair, maar puur een trainer, een tacticus.

Houd dus eens op met hem dingen toe te schrijven die er niet zijn. Van Gaal prima als coach (al kan hij tegenwoordig geen dominant aanvallend voetbal meer spelen, zijn voetbalprincipes staan daarvoor in de weg), Cruijff perfect als opleider en visionair en dus voor de algehele visie en filosofie.

Ajax had altijd een Cruijff bolwerk moeten blijven, met eventueel ruimte daarin voor de trainer Van Gaal. Niet Cruijff en Van Gaal die samen de lijnen uit zouden zetten. Hun visies staan vrijwel haaks op elkaar, en die van Van Gaal werkt alleen bij een eerste elftal, die van Cruijff voor opleiden en speelwijze/filosofie.

Ik ben overigens 37, niet heel veel ouder, Cruijff ook voor mijn tijd, maar je kan je verdiepen in de historie van de club en van Cruijff.

Als Van Gaal zijn plek had gekend, en niet per se zijn ego had losgelaten op de club en alles naar zijn hand gezet, waren er geen twee kampen bij Ajax ontstaan, en was men de juiste man (Cruijff) blijven volgen wat betreft opleiden en visie. Dan was Ajax zoveel beter af geweest, en had het 100% uit zijn potentieel kunnen halen. Nu is dat door al dat gekonkel en een slechte, verouderde Van Gaal visie wat betreft speelwijze en straks ongetwijfeld ook weer opleiden, misschien ergens tussen de 25-50%.

Er lopen helaas veel Ajaxaanhangers rond die rancune jegens Cruijff zwaarder laten wegen dan wat Cruijff voor Ajax kon en kan betekenen (zijn visie is bekend), omdat hij meer dan 30 jaar terug eens een Feijenoordshirtje droeg, is hij bijna een persona non grata. Die kleinzieligheid en rancune, ook binnen Ajax, maakt dat Ajax heel veel is misgelopen, en de verkeerde kant op is gegaan. De verkeerde voetbalherder is gevolgd.

Ajax had de ontwikkeling die Barcelona onderging onder aanvoering van Cruijff kunnen doormaken, als hij werkelijk gewaardeerd werd door Ajax, en niet geweerd door plucheplakkende bobo's. Van Gaal doet dat overigens slimmer, die maakt die bobo's tot vriendjes, zo kom je natuurlijk makkelijker binnen. Uiteraard met minder geld en dus minder goede aankopen, maar het is allemaal relatief. Was Cruijff gevolgd na '95 qua opleiden en speelwijze, en rustig verstandig beleid zonder paniekreacties, was Ajax allang het Bayern Munchen van Nederland geweest.
2 -1
kaashaas
Ik ben het volledig met je eens gap
0 0
MichelAngelo66
Anders ik wel, maar dat is inmiddels wel bekend denk ik.
0 0
Dooye
Waar lees jij visionair. Ik zeg dat hij talenten heeft weten te vormen bij al zijn clubs. En het wk haalde ik alleen maar aan om te benadrukken dat hij ook realist is en ik heb ook gezegd dat hij een gepasseerd station was. Dat verafgoden daar kan ik niks mee. Ik had graag een breder gedragen visie gezien waarbij meerdere mensen waren betrokken. Niet een visie van 1 of 2 personen die maar 3 mensen binnen Ajax precies begrijpen en uitvoeren in de club. Ik had graag een Ajax voor alle ajacieden en niet alleen voor de crijuff volgers. Mijn favo voetballer is Littman en en niemand zal ooit beter zijn in mijn ogen. Dat hebben andere weer met cruijf. Laat een ander ook een mening hebben er zijn er namelijk meerdere van
0 0
geDaante
Waarom per se van meer personen als de visie van die ene (Cruijff) perfect is, zeker voor Ajax (en Barcelona)? Dat mengen van visies zou alleen maar Cruijffs visie afzwakken.

Van Gaal is nogmaals gewoon een trainer, die met Ajax iets heel moois heeft neergezet. Laat het daar gewoon bij.
1 0
edalm
Dit is echt oud nieuws. Blind heeft dit een aantal maanden geleden al vertelt bij Rondo
0 0
Matzet
Ik heb heel veel respect voor de vakkennis en de prestaties van Van Gaal. Ik geloof ook dat hij van toegevoegde waarde kan zijn. Alleen aan zijn gedrag, rare praatjes en zijn arrogante zelfaanbidding heb ik een gruwelijke hekel.
Maargoed, een functie bij Ajax moet ingevuld worden door een kundig iemand en alle eigenaardigheden zijn daar onder geschikt aan. Van Gaal is wel een man met een (goede) visie.

En dan Blind: Als voetballer uitstekend, Als analist matig, als TD slecht, als trainer/(bonds)coach een ramp en als mens een waardeloze flapdrol. Het liegen, bedriegen, draaikonten, mensen een mes in de rug steken heeft hij zo ongeveer uitgevonden. Snap niet dat mensen hem nog ergens bij willen hebben.
1 -1
Matzet
Laat het duidelijk zijn, ik zit niet te wachten op Blind en LvG bij Ajax, maar nog veel liever hij dan Scholletje
0 0
koenos1
Van mij mag hij komen!
1 -1
geDaante
Van mij mag jij een heel eind van Ajax wegblijven en je mond houden. Zeker ook zo lekker rancuneus en een hekel aan Cruijff omdat hij meer dan 30 jaar geleden een jaartje voor Feijenoord speelde? Zoals al die Cruijff-haters hier. Altijd komt het na een hoop discussiëren ineens naar boven als ze uitgeluld zijn: 'ja maar, Cruijff droeg het Feijenoord shirt ooit'.
3 -3
aanval86
wat praat jij een hoop onzin. moet hij wegblijven omdat zijn mening jou niet aan staat? het is tijd voor van Gaal om Ajax uit dit diepe dal te halen en denk dat hij de enige is die dat op dit moment kan.
0 0
MichelAngelo66
Over onzin gesproken.... van Gaal liet Ajax na zijn uiterst succesvolle periode met Ajax 1 de club achter in een grote puinhoop. Op naar de geplaveide wegen bij Barcelona. Hij trekt nergens iets uit een diep dal. heeft ie nooit gedaan.
0 0
geDaante
Denk eens verder na dan je neus lang is. Ajax zit sinds '95-'97 juist in een zware dip doordat Van Gaal de opleiding naar zijn hand zette en totaal verpestte. Als Technische directeur later ook gewoon gefaald. De twee kampen die zijn ontstaan doordat Van Gaal zich met alles ging bemoeien en deed alsof hij een voetbalgoeroe was die ook wist hoe op te leiden, etc., zijn zeer schadelijk geweest voor Ajax, en nog steeds.

Juist ook Van Gaal aanhangers binnen Ajax, hebben Plan en visie Cruijff express laten klappen. Dat Blind nu weer binnensneakt en Van Gaal ongetwijfeld volgt, is geen toeval. Cruijff werd altijd al geweerd bij Ajax sinds de intrede van Van Gaal. Van Gaal die ten koste van Ajax, snel even sneaky directeur wordt puur om Cruijff te sarren en dwars te bomen... Zijn ego is dus belangrijker dan Ajax.

En hij moet Ajax verder helpen? Houd alsjeblieft op. De enige die dat echt kon was Cruijff, deze heeft nooit de kans gehad/heeft nooit de steun gehad.
0 -2
aanval86
plan cruijff was idd geweldig zeg kijk wat het ons heeft opgeleverd. alleen maar ellende! wisselende trainers enzo belachelijk. ieder zijn mening natuurlijk maar daar gaat het misschien ook wel mis.
0 0
MichelAngelo66
Dit soort kortzichtigheid is niet verrassend. Daar hebben de meest mensen last van. Constateren dat het mis gegaan zou zijn, maar niet kijken waar de oorzaak daarvan nu werkelijk ligt.

Alsof er voor de komst van Cruijff een stabiele situatie was. Ja stabiel slecht. Trainers liepen af en aan met de meest idiote aankopen. Ajax was op weg bankroet te gaan.
0 0
geDaante
Plan Cruijff is nooit uitgevoerd! Alleen in de jeugd hield Jonk er zich aan, en die hebben ze snel weggewerkt. Wisselende trainers? Jezus man, dat was pre-revolutie juist, ieder jaar een andere trainer. Post-revolutie 5 jaar De Boer, daarna Bosz, maar niet behouden door Bergkamp en co., heeft niks van doen met Plan Cruijff, dat juist voor langer aanblijven van trainers was, en geen paniekvoetbal.
0 0
Web
Wegblijven en je mond houden? Over arrogantie gesproken.
Bepaal jij wat iemand zegt?
Niemand binnen Ajax haat Cruijff .Hoe durf je.
Maar binnen Ajax zijn ook mensen die respect hebben voor een ander.

Echt jij bent kompleet de weg kwijt.
Ik dach dat je het opgegeven had, en niet meer terug kwam op AS.
2 -1
MichelAngelo66
Je derde zin klopt natuurlijk voor geen meter. Het is precies andersom.... Er zijn er te weinig die Cruijff wel zien zitten. Puur uit zelfbescherming om hun plekkie te behouden vormen ze geen front.
0 0
geDaante
Ik ben er klaar mee Web. Mensen snappen het niet, en maken ook mijn club kapot, en ik pik dat niet meer, wordt daar heel moe en pissig van.

De hele ledenraad stemde tegen Cruijff, en voor opperrat Henrichs. Hoe verklaar je dat? De hele leiding heeft Cruijff laten vallen en nooit gesteund in zijn Plan. Supporters die het allemaal laten gebeuren.

Ik heb zo vaak discussies gehad met Cruijff-critici, en als ze uitgeluld waren kwam men altijd met rancune vanuit het verleden, Cruijff had dit gedaan, Cruijff had dat gedaan, en meer van dat soort gejank. Helemaal klaar mee.
0 0
Indojood
Was te verwachten van deze engnek. Hij is binnen en komt meteen met die backstabber aanzetten. Meneer is al een keer directeur geweest en dat liep fout af.
8 -5
Cruyffie
Ik ben helaas al afgehaakt. Als mensen niet begrijpen hoe ongelofelijk veel invloed de visie van Cruyff heeft gehad op de afgelopen vijftig jaar voetbal, en hoe belangrijk die visie nog steeds kan zijn, laat dan maar lekker zitten. Succes met het managen van een club op het niveau Litouwen.

ps. ik kan het niet laten te benadrukken wat Pep zegt over Cruyff: https://nos.nl/artikel/2094992-guardiola-dit-barcelona-kun-je-niet-los-zien-van-cruijff.html
10 -4
MichelAngelo66
Je hebt eigenlijk groot gelijk. Ik laat me weer meeslepen in het geheel. Volkomen nutteloos. Zal wel met vandaag te maken hebben.
0 0
Duif63
Jij bent idolaat van Cruijff en weet niet eens hoe je zijn naam schrijft ?
1 -6
geDaante
Iedere echte Ajax-aanhanger is idolaat van Cruijff. Cruijff = Ajax en andersom. Net als alle echte Barcelona aanhangers, aanhangers van Cruijff zijn.
In ieder ander geval, ben je geen Ajax-aanhanger, tenzij je een of andere successupporter bent.
1 -1
Web
Jij gaat wel weer heel ver. Natuurlijk is iedere Ajacied fan van Cruijff
Maar moet je dan een hekel aan een ander hebben
0 0
geDaante
Iedere Ajacied is helemaal geen fan van Ajax, anders was hij wel eens gesteund geweest. Cruijff is altijd geweerd bij Ajax, moest een revolutie ontketenen en door rechtszaken heen om eens binnen te komen. En daarna werkten ze hem zo snel mogelijk weer weg, en leden en supporters boeiden dat geen reet.
1 0
kaashaas
Dat hij plaats wou nemen in de rvc en daarna er op slinkse wijze er weer uit gewerkt hebben vergeet en vergeef ik ze nooit meer!
0 0
Dick
En berichten plaatsen begrijp ik ook al niet....excuus
0 0
Johan1
Scholletje is nu al bezig.
2 -3
Cruijffiaan14
Brengt alleen maar extra onrust, nu al.
5 -2
Truth
ik wil liever niet van te voren al oordelen, maar krijg hier geen lekker gevoel van in de onderbuik
4 -2
talent020
mag wat mij betreft nu al weer gaan, ben nog niet vergeten hoe Blind en Van Gaal hier een aantal jaar geleden achter Cruijff zijn rug om binnen probeerden te komen, en nu wilt hij hem doodleuk weer binnen laten,
7 -2
Web
Er is geen club in de wereld die praat over kampen
Wij hebben twee grootheden bij de club gehad, die elkaars bloed wel kunnen drinken.
Daar doen de supporters volop aan mee.
Zelfs Sjaak Swart kan alweer door een deur met van Gaal.
Lekker zo door gaan, het hele land lacht ons uit, en neemt niemand onze mooie club nog serieus.
Waarom kan het wel bij andere clubs? Omdat niemand de wijsheid in pacht heeft, en iedereen van elkaar kan leren. En dat neem ik Cruiff ( hoe groot liefhebber ik ook van hem ben ) ook kwalijk.
4 -3
geDaante
Sjaak Swart stemde ook tegen Cruijff, net als alle leden unaniem, en voor Henrichs. Swart die ineens met Van Gaal kan. Oftewel, Van Gaal komt, en Swart wil erbij blijven horen.
1 -3
Web
Swart stemde tegen Cruijff, doe eerst je huiswerk maar eens goed.
2 0
geDaante
Zie hierboven.
0 -1
Cruyffie
Alle respect voor Van Gaal, toptrainer. Maar hij mag niet eens in de schaduw staan van Cruyff.
9 -1
afca95
Er zijn maar 2 grootheden Johan Cruijff en Michels.
7 -2
Fredschuit1
LVG heeft in 92-97 Elke prijs gewonnen die hij maar kon winnen bij Ajax: Uefa Cup, Cl, Wereldcup, Supercup, knvb beker, JC schaal, 3x Landskampioen. Runner up Cl. Halve finale Cl. En buiten dat heeft hij in 5 jaar tijd Ajax volledig weer op de kaart gezet in de wereld met zeer aantrekkelijk voetbal. Doordat wij zo succesvol waren kwam de halve wereld naar Ajax om in onze keuken te kijken omdat 75 procent bestond uit jeugdspelers. Je mag LVG gerust naast die andere 2 grootheden zetten.
5 -6
MichelAngelo66
Nee dat mag je niet.
Van Gaal heeft het met Ajax 1 fantastisch gedaan. Alle respect. ik heb er ook van genoten. maar hij liet Ajax achter in een puinhoop.
Michels heeft Ajax totaal veranderd ten goede eind jaren zestig buiten het veld. Cruijff heeft dat gedaan in het veld. Cruijff heeft de club wereldfaam gegeven waar men het nu nog over heeft 45 jaar later. de reden dat men Cruijff over de hele wereld kent.
0 0
kaashaas
Klopt met de beste spelers
0 -1
Gerbrand
Het Nederlandse voetbal is dramatisch. De Ajax jeugdteams stonden al tijd al bovenaan in de competities. Helemaal niet zoveel invloed van Cruijf lijkt mij. Inderdaad verreweg de grootste successen onder Van Gaal!
1 -1
geDaante
Als trainer ja, een passant, totaal niet te vergelijken wat Cruijff als speler, als trainer, als opleider én als visionair voor Ajax betekend heeft.

Daarbij kwamen die talenten waar Van Gaal gebruik van maakte, allemaal uit een opleiding die Cruijff daarvoor had opgezet en spelers gescout onder hem. Van Gaal heeft daarna de opleiding totaal verpest, zoals je weet als het goed is.

Kap eens met een trainer/passant gelijk te trekken met Cruijff! Hoe kom je er in godsnaam bij?!
2 -2
Web
Mag ik vragen hoe oud je bent. Jij kan het niet gezien hebben, anders had je daar heel veel respect voor.

Ajax onder van Gaal was zo ongelooflijk goed.
Ze zetten de tegenstander vast op de middellijn.
Reiziger en Bogarde omgeturnd van buiten spelers tot backs, stonden altijd een tegen een.

Centrum met Rijkaard en Blind ( ja Blind echt ) speelde zo goed schoof altijd door na het middenveld. Het elftal was een harmonica.
Buiten spelers, Overmars en Finidi Georges, bestrijkte de hele vleugels.

Jari Litmanen wat een held, stond altijd goed, zocht altijd de depte, onvoorspelbare speler.

Davids de iedeale nummer 6 . Kon heel goed voetballen, maar ook een aanjager.

Kluivert, en Kanu twee geweldige spitsen.

Ronald de Boer tussen de linies voetballen, en bij blessures in de spits

Vd Sar een geweldige keeper, misschien wel de beste ooit in Nederland, met Jan van Beveren.

Hoe is het toch mogelijk dat jij en vele anderen dat niet ( willen ) zien. Heel Europa had het over het Ajax van van Gaal.
Twee jaar lang geen wedtrijden verliezen in Europa, ja in 96 van Juventus finale, die speelde allemaal met doping.
In de competitie iedere tegenstander van de mat spelen, ze waren kampioen en gingen met een B team in de Kuip spelen. Wooter, Musampha, oulida enz. Ze speelden Feyenoord compleet van de mat 0-5

En dan de beste wedstrijd die ik ooit van Ajax heb gezien,
Real - Ajax 0-2 wat een verschrikkelijke goede pot voetbal, het enigste wat je ze kon verwijten was dat het niet 0-8 werd. 90 minuten de tegenstander vernedert.
1 0
MichelAngelo66
Wat raaskal je nou met "ze willen dat niet zien"?
Waren prachtige wedstrijden. Ik heb ze allemaal live gezien en genoten.

Het heeft echter niks met het feit te maken dat Cruijff veel meer visionair is dan van Gaal. Het is echt niet voor niets dat vele clubs en landen zijn voetbal gedachtegoed hanteren. En juist zijn club en zijn land weet het weer beter. En dan maar huilen dat het niet goed gaat met Ajax en het Nederlandse voetbal. Bespottelijk dom.
0 0
geDaante
Lees nou eens!!!!! Alle lof voor de prestaties van Van Gaal als trainer, maar daar had het bij moeten blijven!
0 0
Gerbrand
Met alles met Web eens! Maar ja “ hij profiteerde van het voorwerk van Cruijff”
2 0
Ajacied33
Mensen doen alsof Van Gaal een koekenbakker is. Ik ben groot geworden met het voetbal van Van Gaal,toen we de beste ter wereld waren. Wat een genot was dat zeg. Beetje respect is ook wel op zijn plaats voor deze Amsterdammer/Ajacied.
4 -3
Janajaxfan
Amen!
1 0
Web
1995 en 96 nog in de luiers denk ik.
Ach je zal wel niet beter weten.
0 0
Web
Klopt Michels ook, en die kon ook niet goed met Cruijff
Van Gaal heeft in 95 en 96 iets bijzonders gedaan.
2 -5
Luie
Ajax heb tientallen grootheden dat is iets wat Ajax mooi maakt. Michels en Cruyff zijn de grootste maar niet de enigste.
2 -3
Web
Het probleem zit ook in de leeftijd. Vroegen bleven ze tot rond de 24 jaar. Nu vertrekken ze als soms onder 20 jaar. Voor Ajax is beleid maken heel moeilijk. Met Sanchez had Ajax gewoon kampioen geworden, wat missen ze die gast. Stel je eens voor een centrum van Sanchez en de Ligt. Europesche top. Je mag hopen dat de Ligt nog een jaartje blijft, zelfde geld voor de andere talenten.
Ook moet je maar afwachten of Talifiago en Neres nog blijven. Deze spelers zien Ajax ook als tussen stap. Ik geef het je te doen.

Hopelijk komen de scouts weer met een paar tropische verassingen.
Overmars heeft het niet makkelijk.
0 0
Sulejmanibesteaankoopooit
Ik vraag me iets af, mag je bewondering hebben voor zowel van Gaal als Cruijff? of moet je er heel kinderachtig eentje kiezen?
7 0
Dick
Niets moet. Doe het zelfde als ik, ik snap niets van alle commoties en politiek, plan dit, plan dat. Ik kijk gewoon Ajax en geef mijn support aan de spelers. Ongeacht wie aan de touwtjes trekt, want dat is een grote warboel waarbij niemand geeneens meer weet hoe of wat. Enige wat deze club echt nodig heeft is een leider zoals van Praag of een vd Herik. Sterke persoonlijkheden met een achtergrond in zowel het voetbal als het bedrijfsleven.
1 0
Dick
Niets moet. Doe het zelfde als ik, ik snap niets van alle commoties en politiek, plan dit, plan dat. Ik kijk gewoon Ajax en geef mijn support aan de spelers. Ongeacht wie aan de touwtjes trekt, want dat is een grote warboel waarbij niemand geeneens meer weet hoe of wat. Enige wat deze club echt nodig heeft is een leider zoals van Praag of een vd Herik. Sterke persoonlijkheden met een achtergrond in zowel het voetbal als het bedrijfsleven.
0 0
Dick
Niets moet. Doe het zelfde als ik, ik snap niets van alle commoties en politiek, plan dit, plan dat. Ik kijk gewoon Ajax en geef mijn support aan de spelers. Ongeacht wie aan de touwtjes trekt, want dat is een grote warboel waarbij niemand geeneens meer weet hoe of wat. Enige wat deze club echt nodig heeft is een leider zoals van Praag of een vd Herik. Sterke persoonlijkheden met een achtergrond in zowel het voetbal als het bedrijfsleven.
0 0
Dick
Niets moet. Doe het zelfde als ik, ik snap niets van alle commoties en politiek, plan dit, plan dat. Ik kijk gewoon Ajax en geef mijn support aan de spelers. Ongeacht wie aan de touwtjes trekt, want dat is een grote warboel waarbij niemand geeneens meer weet hoe of wat. Enige wat deze club echt nodig heeft is een leider zoals van Praag of een vd Herik. Sterke persoonlijkheden met een achtergrond in zowel het voetbal als het bedrijfsleven.
0 0
kaashaas
Tis gewoon triest hoe de lijn Cruijff tegen werd gehouden.. ik denk dat veel Ajacieden hier gewoon klaar mee zijn. Als je nu weer met een zo genaamd ander kamp verder gaat dan gaat er natuurlijk bestuurlijk iets fout. Het gaat niet om een lijn of persoon kiezen het gaat erom dat je met z'n alle dezelfde lijn volgt. De lijn Cruijff heeft echter nooit een eerlijke kans gehad en is vanaf het begin door bobo's en egotjes tegen gehouden. Van gaal en blind hebben hier hun deel aan bijgedragen dit zijn veel Ajacieden niet vergeten. Kortom je kiest geen lijn maar bent tegen verdeeldheid als suporter als je nu tegen het blind/ van gaal bent want het zo onverdiend zijn.
1 -1
Web
Natuurlijk mag je dat. Bepaal je toch zelf.
Beiden hebben veel betekend voor Ajax
3 0
Sulejmanibesteaankoopooit
Louis van Gaal zal het sowieso beter doen dan ten hag, of vd Sar.
2 -2
stefanwillem
Even los van de geschiedenis lijkt het me helemaal geen slecht idee om van Gaal terug te halen. De lijn Cruijff is inmiddels sowieso al verdwenen en de personen die beweren deze te volgen hebben er een ongelofelijke puinhoop van gemaakt. Het zal mij worst wezen wie de boel gaat opruimen als er maar weer een normale club komt te staan.
4 -3
MichelAngelo66
Zoiets als voor de zogenaamde fluwelen revolutie. Lijkt dat je wat?
0 0
Schöne82
Prima. Oud-topvoetballer in RvC is een goede zaak. Blind is een ras Ajacied. Wordt altijd maar negatief benaderd.
En als hij v. Gaal weer naar Ajax kan loodsen is dat helemaal mooi. De teringzooi die het nu is kan wel een ervaren, en dominante, baas gebruiken.

En, met alle respect voor Cruijff, de voetbalvisie van Johan Cruijff bestond alleen in zijn hoofd. Zo voetbalgeniaal als hij was, zo beperkt was hij in het uitzetten van structuren en lijnen. Iets op papier zetten lukte hem echt niet. Dus geeft iedereen z'n eigen interpretaties aan Cruijff z'n ideeen. Resultaat is de huidige chaos. En iedereen claimt in de geest van Cruijff te handelen.
5 -17
MichelAngelo66
"bestond alleen in zijn hoofd". Hahahaha, jij bent helemaal de weg kwijt. Als je het niet snapt kan je het ook gewoon zeggen hoor.
0 0
Web
Ja klopt, maar dat mag je hier niet zeggen.
Want er is een persoon in de wereld die alles goed deed, en dat was Cruijff
Zo enge gedachte..
1 -7
MisterAFCA
Jij bent een engnek
1 -1
Barra
Van Gaal moet ver weg blijven bij Ajax, heeft er niks meer te zoeken
6 -3
nightgoat
Niks aan de hand mensen, gewoon weer even voorover bukken en doorlopen.
1 -1
Willem410
Je heb GTST en daarna de overtreffende trap Ajax. In een soap proberen ze het nog iets geloofwaardig over te laten komen, als daar iemand een keer of vier aan dezelfde persoon gekoppeld is en het keer op keer verknalde door vreemd te gaan of de boel op te lichten dan schrijven ze hem daarna een keer uit de serie. Bij Ajax kan je eeuwig terug blijven komen ook al heb je het in 4 functies daarvoor compleet verknald, we zoeken gewoon weer een ander baantje.
5 -1
aietos
Wat een walgelijk soort mensen zijn dit. Schamen zich werkelijk nergens voor. Vorig seizoen genoten als nooit te voren, maar het feest mocht niet lang duren. Cruijff is nog maar amper overleden en ze eigenen zichzelf al weer een plaats toe.
8 -2
Gerbrand
De Cruyfrevolutie heeft niets opgeleverd . We moeten dus definitief een andere koers gaan varen. Van Gaal heeft bewezen dit te kunnen. Kunnen we iemand vinden met dezelfde kwaliteiten dan is dat prima! Zo niet , dan zie ik het met Van Gaal ook wel zitten.
6 -9
MisterAFCA
De CRUIJFF revolutie heeft niks opgeleverd? We plukken daar verdomme nu de vruchten van met alle talenten die nu doorbreken. Zij zijn immers volgens die visie opgeleid! Het feit dat het nooit helemaal gelukt is komt door die vuile ratten die het altijd gedwarsboomd hebben met daarbij Blind en v. Gaal!!! Wat een figuur ben jij zeg. Man man man kan zo kwaad om dit soort reacties worden. Cruijff heeft Ajax op de kaart gezet! V. Gaal heeft met Ajax als passant successen geboekt en heeft de club inclusief de jeugdopleiding als een teringzooi achtergelaten. Die koers wil jij weer gaan varen? Lekker Ajaxman ben jij...

Onze club was ziek en wordt nu terminaal. Maar laten we de komst van deze bloedzuigers vooral toejuichen.... kansloze hier....
2 0
Gerbrand
Mister AFCA zou U ons nog een keer eenvoudig kunnen uitleggen wat de vruchten zijn die we nu van de Cruijfrevolutie plukken? Of geplukt zouden hebben als anderen dat niet om “ zeep hadden gebracht?”
0 0
MisterAFCA
Dat wil ik best aan u uitleggen. Vorig jaar is een perfect voorbeeld daarvan. Oke geen prijs. Dat is de maatstaf hier voor de meeste. Verder kijken dan dat is teveel gevraagd. Na de revolutie is er een ander manier van trainen en voetballen in de jeugd geïmplementeerd. Het grootste voorbeeld daarvan was de A1 onder Jonk. Prachtig voetbal. Op de Ajax manier. Tegenstander bij de strot grijpen en met mooi voetbal en veel goals wedstrijden winnen. Deze manier van opleiden kwam terug in de vorm van talenten als Vd. Beek, Nouri, de Ligt en in minder mate F. De Jong. Hij kon door zijn techniek en voetbalgogme echter makkelijk mee met het niveau in de jeugd welke toen speelde volgens de visie Jonk/Cruijff. Bosz kwam vorig jaar en speelde het spel wat naadloos aansloot bij het voetbal van Cruijff en Jonk. Je zag dat de jeugd makkelijk meekon in het elftal omdat zij dit spelletje al gewend waren. Natuurlijk was het even wennen om van het betonvoetbal onder Frank over te schakelen naar het voetbal van Bosz. Toen dit echter stond heb ik en vele met mij weer genoten van een Ajax wat we al jaren niet meer hadden gezien. Iedereen was ondanks het prijsloze seizoen ervan overtuigd dat dit de manier was hoe Ajax moest spelen. Dit zou het jaar om te oogsten moeten zijn maar dat is behoorlijk verkloot door Berkamp en de zijne. De Cruijff revolutie is altijd door engnekken als Heinrichs tegengewerkt en daarna door een achterbakse rvc inclusief ene Blind en een V. Gaal. Zij hebben geprobeerd een hele smerige coup te plegen met de aanstelling van Louis. Gelukkig teruggefloten door de rechter. Nu Cruijff er niet meer is wordt dit plan gewoon weer uitgewerkt en komen er weer mensen op de plek te zitten waar Heinrichs en co vanaf het begin al op uit waren. Dit zien we nu terug in het afgelopen seizoen met fantastisch voetbal waar we voor naar het stadion komen. Zoals ik hieronder al heb aangegeven. V. Gaal heeft in de jaren 90 de vruchten geplukt van de hervormingen van Cruijff in de jeugdopleiding. Daarna is de heer V.Gaal aan de gangegaaan en heeft een grote teringbende achtergelaten. Maar laten we deze man vooral teruggalen. Ik ben hem dankbaar voor de prijzen maar voor het mes in de eug van Cruijjf zal ik hem niet vergeven. Als de visie Cruijff 100% uitgevoerd was, zzouden we nu prachtig voetbal zien met veel goals, geen aankopen als Siem de Jong en waren we waarschijnlijk met afstand de beste geweest de aankomende jaren. Helaas zullen we dat nooit weten. Uitleg genoeg zo?

Excuses voor eventuele spelfouten. Ik plaats deze teactie op mijn tel en de tekst staat achter het toetsenbord waardoor ik het niet kan controleren.
0 0
Gerbrand
Dat het onder Bos zo fantastisch ging , heeft dus niets met Cruijff te maken We moesten het gewoon van de buitenlanders hebben. Het Cruijffspelletje werd door Van Gaal perfect uitgevoerd en als hij de spelers er niet voor had paste hij zich logischerwijs daaraan aan. U gaat wel erg makkelijk voorbij aan het feit dat we op deze weg al jaren geen prijzen meer pakken. Het staat en valt niet met het systeem maar met de kwaliteit van de spelers en van de trainer! Ik denk dat U de kwaliteit van onze jeugdspelers overschat.PSV pakt al jaren de prijzen en hun eigen kweek is echt niet minder dan de onze.Evengoed bedankt voor de uitgebreide informatie.
0 0
MisterAFCA
Dat het onder Bosz zo goed ging heeft niets met Cruijff te maken? Ik denk dat u er dan toch niet heel van begrijpt. Het voetbal wat Bosz speelt komt voort uit de visie van Cruijff. Daar bij ga je helemaal voorbij aan de manier van opleiden die jongens als Donny, Mathijs, Frenkie en Appie meekregen. Deze jongens hebben hun belangrijkste ontwikkelingsjaren de manier van voetballen van Cruijff /Jonk gespeeld. Vandaar dat zij in hun eerste jaar in Ajax 1 zeer makkelijk mee konden komen. Zij waren immers deze manier van spelen gewend. Bosz heeft daarbij met aankopen als Ziyech, Sanchez en Neres spelers gekregen waarmee hij zijn spel (het spel van Cruijff)kon spelen. Alle voornoemde spelers zijn dit jaar minder. Heeft met Nouri te maken, zeker! Maar ook omdat deze jongen het beste renderen in het spelletje van Bosz. Daar zijn ze namelijk of naar opgeleid of naar gehaald. Dan komt de drogreden over Psv... Ajax heeft al zijn grootste successen behaald toen het speelde met of volgens de visie Cruijff. Het plan Cruijff is van het begin af aan gedwarsboomd en we hebben sinds de revolutie precies 1(!) seizoen volgens zijn filosofie gespeeld met Ajax 1. Oké geen prijs maar wel een Europese finale voor het eerst in 20(!) jaar. Als jij blij wordt van het soort voetbal van die lampjes, moet een seizoenskaart voor dat clubje nemen want dat gaat bij Ajax niet gebeuren. Ajax had een trainer moeten halen met dezelfde spelopvatting als Bosz! Dan zou de aankomende jaren een prijzenregen komen. Is mijn overtuiging! Plan Cruijff 100% uitvoeren met een trainer bij Ajax 1 die zijn visie deelt en dat een aantal jaar zou blijven spelen, zou echt een garantie voor prijzen zijn. We zullen er helaas nooit meer achter komen. Het zal immers niet lang meer duren voordat het enige wat ons nog met Cruijff verbind, de naam van ons stadion zal zijn. Iedereen die nog een beetje volgens de lijn Cruijff wil werkenn zal er langzaam maar zeker uitgewerkt worden...
0 0
Indojood
Ja helemaal eens. Cruijff heeft eigenlijk nooit steun gehad binnen Ajax, het grote manco van deze club.
0 0
Barra
Je kunt als directie zijnde niet van Gaal binnenhalen als je nog beweert de Cruijff lijn te volgen. Nu is het nog slechts een slap aftreksel van wat Cruijff voor ogen had, maar van der Sar en Overmars beweren nog doodleuk dezelfde koers te volgen en mocht Louis straks in welke functie dan ook binnen Ajax aan de slag gaan, dan maken ze zichzelf echt compleet ongeloofwaardig en belachelijk.
1 0
Bensco
Nou, het is klaar lui. De coup van het Van Gaal kamp is in stelling gebracht, nog effe en ze hebben alle Cruijff supporters de deur uitgewerkt. Dit is onze club niet meer, dit is niet het Ajax wat Johan voor ogen had. En wij blijven maar toekijken hoe het om zeep geholpen wordt.
6 -3
NouridolbergNeres34
Dit scenario kon je al uittekenen toen ze scholletje voorstelden voor een functie in de Rvc, dat het niet lang meer zal duren voordat louis ook terug is. Om kotsmisselijk van te worden.
5 -1
Genant
Gezien de loopbaan van Danny denk ik dat als hij ook mislukt als lid van de RVC dat hij vervolgens eigenaar gaat worden van Ajax.
5 -1
Genant
Je hoort hier weinig over in de pers. Stel je voor: Veltman was Seuntjes en Veltman was een speler van Feyenoord of PSV. Dan had Veltman nu de bodyguard van Wilders even moeten lenen en parkeerden Brands en Gerbrands de camper weer in het Zeister bos om te janken.
1 0
Genant
De cirkel is bijna rond. Nu nog Lowietje erbij en operation Johan Backstabben is voltooid.
11 -1
Dastaan
Ik zou alleen de komst van Louis toe juichen als hij alleen het eerste elftal traint. Maar alles daarnaast zoals een directeur functie lijkt me geen goed plan. De soap gaat ongetwijfeld nog wel door komende zomer.
1 -1
Leprechaun
"...die een hereniging met Van Gaal bij Ajax niet geheel uitsluit. 'Men weet hoe ik over Louis denk. Zijn kwaliteiten zijn bekend en ik deel zijn voetbalfilosofie. Maar we hebben gewoon een directie.'"

En laat Blind nu net toegetreden zijn tot het orgaan dat een directie kan wegsturen... Wat een soap is dit zeg! Blind sneuvelde toen hij achter de rug van Cruijff om Van Gaal binnen wilde halen. En nu Cruijff de strijd niet meer kan leveren, komt Scholletje via een achterdeur weer binnen en is de weg voor Louis weer vrij.

Alles waar Cruijff voor gevochten heeft, wordt keihard vermoord door die klootzakken op het pluche. Van Cruijff en Jonk, terug naar Van Gaal en Blind. Het is allemaal zo achterbaks en doorzichtig.

Ajax is echt een onvoorstelbare puinhoop!
13 -1
Ruff Rhythim
Het maakt me kwaad ja...
4 -1
kaashaas
Tja, net stuk uit de Telegraaf gelezen ... Van gaal gaat echt wel komen. Tis een goede trainer maar ook een hele grote narcist en backstabber. Echt jammer, ik wou dat hij dit nooit gedaan had want dan zou ik zo blij zijn als die zou komen. Dat hij narcist is lekker belangrijk maar door dat achterbakse toen met Johan heeft hij bij mij af gedaan.

Stel je voor van gaal bij Ajax in het Johan Cruijff stadion.
8 0
Mokum31
Louis kom er maar in
Niks uitsluiten is er al aan denken.
1 -5
Lane 8
Beetje dubbel, Louis is een backstabber, maar als vakman éen van de beste ooit..
0 -1
Ajacied33
Zeker! Daarom moeten we ophouden om naar achteren te blijven kijken,we moeten vooruit. VGaal heeft fouten gemaakt,maar wie niet. Ik zou het niet erg vinden als Louis terugkwam hoor. Als trainer....
1 -5
masterrr
Blind heeft zelf geen persoonlijkheid en kijkt nog altijd zo enorm op tegen Louis
3 -2
Raikkonen94
Zei Danny niet dat hij op de achtergrond zou fungeren en vragen over Ajax zou mijden? Lukt hem alweer goed hoor, wat een flapdrol in onze RvC.
5 -1
Web
Nee dat zij hij niet. Als analist bij Ziggo
1 0
MosesD
Blijkbaar is goed lezen best moeilijk voor jou, flapdrol. Blind zei dit over zijn werkzaamheden als analist bij Ziggo.
2 -3
DavidFerr
Dat ging over zijn werk bij Ziggo als analist.
2 0
Barra
Louis moet ver weg blijven bij Ajax, want wat hij een aantal jaar geleden probeerde te flikken was achterbaks. Blind heeft zich inmiddels weer naar binnen gewurmd en het toneelstukje begint alweer.
6 0
kaashaas
De teeeeering... Nu krijgen we weer een maand Danny blind nieuws,!
4 0
Jelle2500
Als komend seizoen geen top jaar word dan kun je wel raden wie er naar buiten worden geknikkerd en wie er binnen komt wandelen #gaaltje
2 -1
Mokum_32
Hier hebben ze lang op zitten broeden zeg .. lol
3 0
fanforeffer
Zit 1 dag en het gezeur begint al. Gekke Lowietje word al genoemd. Trooop heeft gelijk.
7 -1
Bjorn
Kwestie van tijd tot Van Gaal weer binnenkomt voor mijn gevoel.
8 0
trooop
Steen voor steen wordt de weg voor gekke lowietje geplaveid. Slangen zijn het.
15 -1
Leprechaun
Precies dit. Dood- en doodeng die politiek bij Ajax.
3 0
MankeNelis
Ik lees dat net in een ander stuk. Eerst Blind en dan volgt Lowietje.
3 0
vincent_DV
Ik vraag me alleen af of van Gaal heel verkeerd is. Nu Ajax de lijn van Cruijff toch niet meer volgt, dan komt er met van Gaal tenminste iemand die wel weer een visie heeft en niet zoals nu maar gewoon wat doen. Of het de goede visie voor Ajax zou zijn weet ik niet, maar ik zie het hele grote probleem niet zo.
1 -1