Musampa: 'Nordin heeft kwaliteiten voor Ajax 1'

sammekors, 23-04-2018 om 12:15, 10804 views, ELF Voetbal |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Oud-Ajacied Kiki Musampa kijkt met veel trots naar zijn neefje Nordin Musampa, die in de jeugd van Ajax speelt. De jonge verdediger kwam in 2016 over van de jeugdopleiding van Almere City FC, waar zijn oom jeugdtrainer was. 

'Natuurlijk maakt het me trots dat hij ook goed kan voetballen', vertelt Kiki Musampa aan ELF Voetbal. 'Ik heb hem als trainer veel tips proberen te geven, maar inmiddels doe ik dat minder. Dat komt door zijn overstap naar de jeugd van Ajax.'

Kiki Musampa heeft er vertrouwen in dat zijn neefje het kan maken in de voetbalwereld. 'Het zou heel bijzonder zijn als er weer een Musampa in Ajax 1 komt te spelen. Hij heeft er de kwaliteiten en de potentie voor. Maar bij een doorbraak in het eerste komt er meer kijken.' Het belangrijkste verbeterpunt, zo vertelt Musampa, is de mentaliteit. 'De trainers van Ajax vertellen me dat hij nog beter kan. Als hij zijn mentaliteit verbetert, kan hij echt ver komen.' Mocht de jonge Musampa hulp nodig hebben, dan weet hij in elk geval wel waar hij het moet zoeken. 'Hij kan altijd bij me terecht, maar dan moet hij wel zelf op me afstappen.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Wheelie
Heet de neef van Wooter dan Kiki?
1 0
Mikes
Het is voetballend allemaal wel leuk en aardig bij hem, maar komt verdedigend zo enorm veel te kort. Mist enorm de gedrevenheid om een aanvaller af te stoppen, wat De Ligt bijvoorbeeld heel erg heeft.
1 0
coachyscheidsie
Of dit is een oud artikel, of er is geen onderzoek gedaan. Kiki Musampa is namelijk al een tijdje geen trainer meer bij Almere City.
1 0
sammekors
Heb het aangepast. Dank!
0 0
Gerard36
Kiki scoorde het eerste ajax doelpunt in de arena, zijn neefje de laatste? (als er ooit een nieuw stadion komt)
2 0
MisterAFCA
Een perfect voorbeeld van een speler die niet de allerbeste was maar wel kon renderen vanwege de ervaring en kwaliteit om hem heen. Let je ff op Overmars?
0 -1
Grummes
Je vergelijkt appels met peren. Om even wat te noemen: Rijkaard, de Boer, de Boer, Blind, Litmanen, Sar, gingen pas na hun 25ste weg of stopten ruim na deze leeftijd. Dat is je hele as van het veld, met daarin allemaal spelers die ervaren zijn of op de top van hun kunnen moeten zijn. Daarnaast nog extreme talenten (Kluivert) en spelers van net wat jonger (Davids 23)..

Die jaren was voor je 24ste weg gaan geen gewoonte en speelde de spelers hun top jaren o.a. bij Ajax. Nu blijft een speler tot zijn 24ste bij Ajax, omdat hij niet goed genoeg is.

De enige reden dat ze nu met die leeftijd nog bij ons spelen, is dat ze niet goed genoeg zijn (Schone, Veltman)

Stel je eens voor als spelers ala Eriksen, Vertonghen, Alderweireld, Sanchez, Suarez ook minimaal tot hun 25/26ste zouden blijven? Dan had de wereld er ook anders uitgezien hoor.
4 0
Joseph
Als Ajax zo groot zou zijn als Barcelona en spelers alleen vertrokken als Ajax ze niet meer nodig had, dan zou Ajax de afgelopen jaren om de CL gespeeld hebben.

Cilissen, Alderweireld, Sanchez, Vertonghen, Blind, Ziyech, Eriksen, Frenkie, Suarez, Ibrahimovic, Neres.

Ajax zou een toernooi moeten organiseren en dit de "Ajax legends" moeten noemen en daarmee clubs als Barcelona, Real Madrid, de Machesters en Bayerns moeten uitnodigen..
0 0
gi0vanni
Mee eens maar in het buitenland wordt je zelfs als 24/26 jarige nog niet als aan je top gezien. Meestal pas vanaf een jaar of 28. Maar het eerste gedeelte van de vergelijking is natuurlijk wel logisch.
0 0
vincent_DV
Maar als dit het geval is, moet je daar als Ajax toch iets op verzinnen? Een ander bedrijf moet toch ook iets veranderen wanneer de markt veranderd?

Mij lijkt het niet zo heel moeilijk eerlijk gezegd. Wanneer de jeugdspelers te vroeg weggaan, moet je ervaring met kwaliteit kopen. Dat zijn inderdaad niet de jongens met de meeste potentie(Want die gaan inderdaad voor hun 24e naar een topclub inderdaad) Maar een niveau eronder. En dat niveau eronder hoeft helemaal niet Schone, de Jong, Westermann of Heitinga te zijn. Maar je hebt zo ongelofelijk veel spelers van 24-28 die rond de miljoen verdienen, in de bloei van hun carriere zitten en echt wel geïnteresseerd zijn in een club als Ajax. In de subtop/middenmoot van Europa wordt niet zo gigantisch veel geld betaald hoor(Uitzonderingen daargelaten) Gonzalo Castro van Dortmund zit bijvoorbeeld op 2,1 miljoen en de beste betaalde speler van Atalanta 1,6. Dus Ajax kan heus wel meeconcurreren met middenmoters in Europa als Atalanta, Leverkusen, Villareal etc.
1 -1
Mikes
Je weet dat dat 110% en 60% meer is dan dat Ajax als salarisplafond heeft? Snap altijd die reactie niet van, Ajax moet iets verzinnen en er zijn zo ongelofelijk veel spelers tussen 24-28 jaar. Nah kom eens op met die spelers dan, die beter zijn dan de jonkies en max 1 miljoen willen verdienen. Ik denk dat jij ze niet kan aanwijzen.

Over Castro klopt overigens niet, die verdient 4 miljoen jaarlijks bij Dortmund.
1 0
vincent_DV
Ajax heeft dat salarisplafond allang laten vallen en buiten dat, wil je iets doen aan het probleem waar ik op reageer, dan zal je dus wel moeten. Anders eindigen we(Is het eigenlijk al) als een veredeld Jong elftal. Het kan toch niet zo ver komen dat we straks voetballen met een elftal van gemiddeld 20 jaar oud, of vind jij van wel? Het is geen kwestie van willen, Ajax zal wel moeten. En daarvoor zal er afstand gedaan moeten worden van al die middelmaat zoals Viergever, Younes(Gaan al weg dan), Veltman, Schone en de Jong. Dat scheelt je al gauw 3 tot 5 miljoen. Daarvan kan je ongeveer 2 echt goede halen. Ik heb namelijk 2 goede die het elftal bij de hand nemen dan deze 5 middelmaat spelers.

Voor 1 miljoen kom je inderdaad uit op middelmaat. In de categorie 1,5-2 miljoen kan ik er wel een hoop noemen als je wil.
1 -2
trodat4030
Hoe kan je nou 5 spelers vervangen door 2 anderen als je nu al amper dubbel bezet bent op elke positie? Dat slaat echt nergens op..
0 0
Mikes
Ik begrijp heel goed je gedachte hoor, maar om hogere salarissen te kunnen betalen, moet je structureel meer omzet gaan draaien. Met een omzet van boven de 100 miljoen kan je je salarissen klein beetje omhoog gooien. Ik denk dat 2 miljoen verre van haalbaar is voor Ajax en ik zou dat ook mismanagement vinden. 1,3-1,4 zou nog kunnen bij een echt aanzienlijk goede speler.

Maar de commercie in de top 5 landen blijven groeien en de salarissen blijven ook stijgen, Ajax heeft gewoon weinig te zoeken in de goede ervaren spelers van 25 jaar. Als je kijkt naar een Lyon bijvoorbeeld, een club met ongeveer 200 miljoen omzet. Die hebben bij het 1ste elftal een gemiddelde salaris van 1,3 miljoen euro. Een Lacazette verdiende daar gewoon 4 miljoen euro.
1 0
vincent_DV
Het kan ook door kosten te besparen natuurlijk. Wat ik zeg; Als je alle middelmaat weg zou halen scheelt dat al een hoop. Ook zou je in Jong Ajax flink kunnen saneren. Ik pleit er überhaupt voor dat Jong Ajax veel meer moet bestaan uit A-junioren in plaats van al afgeschreven 2e jaars senioren. Gewoon 50% eerste jaars senioren, 10% tweede jaars senioren en 40% A-Jeugd. Dan zit je op ongeveer 10 eerste jaars senior, 2 2e jaarsenioren en 8 A-junioren. Wordt je misschien geen kampioen mee maar dan ontwikkeld iedereen zich wel beter en sneller denk ik.

Buiten dat heeft er de afgelopen vijf jaar een behoorlijk inflatie plaatsgevonden in Europa, ook qua salaris. Daarom is het dus behoorlijk vreemd dat het salarisplafond van Ajax niet eens een beetje omhoog is gegaan(Ik dacht dat ze er van af waren gestapt maar volgens mij verdient er niemand meer nu). Op een of andere manier zal Ajax toch iets moeten. Spelers van 24-28 die waarde toevoegen aan het elftal komen nou eenmaal niet voor 1,3-1,4 miljoen. Je kan door middel van bijvoorbeeld tekengeld salaris natuurlijk omzetten in een soort transfersom op papier waardoor je het kan betalen uit EV in plaats van uit je salarisbudget, al moet je dat natuurlijk niet te vaak doen. Stel dat een talent en een ervaren speler van 26 beide 9 miljoen moeten kosten, alleen moet je om het salaris te compenseren die ervaren speler 4 miljoen tekengeld geven, wat zou jij dan kiezen? In de situatie van Ajax, waarin altijd een positief transfersaldo wordt behaald, zou ik als ik overtuigd ben van die van 26 ten alle tijden daarvoor gaan.
0 -1
Mikes
Jaa dat vind ik ook nog wel een alternatief, tekengeld gebruiken. Dit is ook een methode die PSV gebruikt.

Kosten besparen weet ik zo niet, Salariskosten bij Ajax zijn niet heel anders dan die van PSV en Feyenoord dus geloof niet dat je daar veel kunt in gaan snijden. Dus je zal het in mijn ogen bij andere kosten moeten gaan zoeken.
0 0
vincent_DV
Ik denk altijd: Met een eigen vermogen van 150 miljoen kan Ajax zich best wat permitteren. Stel je haalt deze zomer 3 "grote" jongens tegen 12 miljoen tekengeld en 25 miljoen transfersom. In mijn ogen een CV of RB(Ligt aan de Ligt), een 10 en een buitenspeler. Dan zit je dus op 37 miljoen. Er vanuit gaande dat er minimaal twee spelers vertrekken bij Ajax uit het rijtje Ziyech, Onana, de Ligt en Kluivert, zal dit ongeveer wel minimaal 50 miljoen opleveren denk ik. Als je dan Bande en Schuurs meetelt zit je op een transfersaldo van 3 miljoen en dan zijn de transferinkomsten niet eens zo hoog ingeschat en de transferuitgaven wel redelijk hoog ingeschat. Wat kan er dan misgaan?
Stel dat je een keer een jaar hebt waarin je geen grote transferinkomsten verwacht, dan doe je ook niet zulke aankopen zodat het transfersaldo altijd 0 of positief is en als je het een keer nodig acht kan je altijd 10-15 miljoen extra investeren(Maar dat is dan een uitzondering). Dan kan er niets, maar dan ook echt niets verkeerds gaan toch?
0 -1
Mikes
Ik denk dat je je alleen wel vergist in die 3 grote jongens voor 25 miljoen. De enige manier daarop is dat je gaat zoeken naar mensen die uit contract lopen. Maar aan wat voor namen zit jij te denken die Ajax prima kan gaan halen?

Je vergeet overigens dat van die 50 miljoen Ajax maar 60-70% krijgt. Dit is standaard bij alle clubs zo dat je ongeveer 60-70% van de daadwerkelijke som overhoudt.
1 0
vincent_DV
Ik denk aan spelers als:

- Ilicic van Atalanta
- Bellarabi van Leverkusen
- Reyes van Porto(Die is transfervrij)
- Acosta van Lanus(Ook transfervrij en international van Argentinie)
- Ljajic van Torino
- Gustavo Scarpa van Fluminense
- Dubois van Nantes(Transfervrij)
- Özyakup(Misschien te ambitieus maar ook transfervrij)
-Cabaye van Crystal Palace(Transfervrij)
- Cabella van Saint-Ettiene
- Toloi van Atalanta
- Caio van Sao Paulo

Bij dit rijtje moet je voor dat bedrag toch wel redelijk kunnen shoppen lijkt mij, niet iedereen zal willen maar ik denk dat van deze er wel drie te porren zullen zijn voor overstap.
0 -1
Mikes
Ilicic is verre van haalbaar, is de sterspeler van Atalanta, die kost zo 20 miljoen 2 miljoen salaris.
Bellarabi ook onhaalbaar met contract tot 2021.
Reyes zou idd een optie kunnen zijn zodra De Ligt weggaat.
Acosta mwah.
Ljajic kost 20 miljoen.
Scarpa is net afgelopen winter verkast dus is niet haalbaar.
Dubois ken ik niet, dus ik geloof je bij deze.
Ozyakup is idd iets te ambitieus.
Cabaye vind ik geen toegevoegde waarde.
Cabella ken ik niet, dus geloof ik je
Toloi, ik geloof niet dat onbetwiste basisspelers van Atalanta naar Ajax willen vertrekken.
Caio vind ik geen toegevoegde waarde, veel te klein voor een cv.
1 0
Lazell
Daar kunnen we nóg niet mee concurreren. Ajax heeft veel geld. Met geld maak je geld. Koop de ArenA (mits dat de beste optie is), verhoog de jaarlijkse inkomsten en schroef het salarisplafond omhoog. Als je jaarlijks 10 mln bespaart op huur ArenA en geld verdient aan concerten, kan je zo je 5 topspelers 2 miljoen per jaar geven, spelers als Eriksen en Sanchez langer aan je binden, in een grotere markt qua spelers shoppen, verder komen in Europa en groeien als club. Dan kan je wel concurreren, zoals vincent dat bedoelt. Met het geld dat we op de bank hebben is dat nieteens zo heel ver weg.
0 -1
Mikes
Zo eenvoudig is het natuurlijk allemaal niet. JC Arena maakt ieder jaar winst door de huurkosten van Ajax. Zodra deze opbrengsten verdwijnen zou de Arena hoogstwaarschijnlijk geen winst meer maken.

Ik ben het overigens wel mee eens dat het stadion kopen een belangrijk punt op de agenda van Ajax moet zijn. Als je de benoeming van JC Arena mag geloven is dit ook al 2 jaar een punt in de onderhandelingen geweest. Ajax moet af van allerlei verschillende machtsmensen, te beginnen bij het stadion.

De Arena heeft een omzet van zon 35 miljoen euro per jaar. Door wegvallen van huur zou dat 25 miljoen euro worden, dit is wel die extra omzet die Ajax nodig heeft om de salarissen te kunnen verhogen.
1 0
Lazell
Financieel gezien ben ik niet zo sterk, dus ik geloof je direct. ArenA was een voorbeeldje om de extra omzetten te genereren. Daarom ook "mits dat de beste optie is". Maar als we slim zijn, kunnen we zeker met zulke clubs concurreren. Weet alleen niet of we slim zijn :)
0 0
Mikes
Nah meeconcurreren met die clubs is onrealistisch hoor. Zijn allemaal clubs die omzet van de 200 miljoen aantikken. Iets wat echt totaal onrealistisch is voor Ajax.

Villareal geeft structureel bijvoorbeeld 50 miljoen uit aan transfers per seizoen. Leverkusen structureel zon 60 miljoen per seizoen.
1 0