Kemper: 'Plaatsing Youth League op het spel'

BVeenstra, 21-04-2018 om 10:50, 7595 views, Ajax.nl |

Bekijk Ajax - Valencia live in de Ziggo Dome!

Ajax O19-spelers Boy Kemper, Sergino Dest en Danilo Pereira hebben zin in de kraker tegen PSV O19 van zaterdagmiddag. Het vlaggenschip speelt om 14.30 uur op De Toekomst tegen de ploeg uit Eindhoven en de landstitel staat op het spel.

'Als aanvoerder moet ik het team natuurlijk op scherp krijgen. Dus ik probeerde op de training de jongens een beetje op de huid te zitten', vertelt Kemper op Ajax.nl. De linksback is wat aanvallender gaan spelen de laatste tijd. 'Meer doordekken en de achterlijn halen. Het lijkt geregeld alsof ik een linksbuiten ben', aldus de verdediger, die tegen zowel NEC/FC Oss als Vitesse twee assists gaf. Het doel voor zaterdag is duidelijk. 'Er is gezonde spanning aanwezig, want het is de kampioenswedstrijd. De titel en plaatsing voor de UEFA Youth League staan op het spel.'

Ook Dest, de rechtsback van het elftal, kijkt uit naar de wedstrijd. De mandekker zit sowieso goed in zijn vel. 'Ik krijg dit seizoen steeds meer speeltijd. Het voelt alsof ik meer vertrouwen krijg dan voorheen. Dat wil ik uitbetalen', aldus de Amerikaans jeugdinternational, die PSV absoluut niet gaat onderschatten. 'Het is een goed team. Het zijn allemaal jongens van 1999, dus veel zijn een jaartje ouder. Het is moeilijk om tegen ze te spelen.'

Pereira, de Braziliaanse spits van Ajax O19, had last van zijn rechterknie, maar is nu weer honderd procent fit. 'Ik had vrijdag geen last meer, dus ik denk dat God wil dat ik ga spelen', zegt Pereira, die tegen Vitesse nog scoorde met een omhaal. 'Zaterdag ga ik dat weer doen. Ik trainer er elke dag op, haha.'

Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
geDaante
Om dan in de Youth League lafbekken voetbal te spelen en lekker hard te werken met zowel Dani de Wit en Ekkelenkamp als halven, zoals afgelopen keer. Dan snap je werkelijk niet waar het om draait.
En dan staat individuele ontwikkeling van vooral je beste technische en creatieve talenten totaal niet centraal. Ookal claimen Heitinga en Reiziger anders. Ik had ze meer gerespecteerd als ze zich daarover gewoon stil zouden houden, want het is duidelijk dat het puur teamresultaat gericht is, en dat het een ego/eigenbelang kwestie van de trainers is. Zoals pre-revolutie. Het gaat helaas alweer de verkeerde kant op.
0 -1
Lars93
Stomme vraag misschien, maar hoe werkt het als PSV O19 nu kampioen wordt? Is het dan zo dat als PSV-1 zich kwalificeert voor de CL, PSV O19 het CL Path (hoofdtoernooi) van de Youth League in gaat en Ajax O19 alsnog het Domestic Champions Path?
1 0
NouriVandeBeek
Nope, de competitie moet echt gewonnen worden. De andere mogelijkheid is als Ajax 1 door de voorronde van de CL komt. Die kans is gering. Zou treurig zijn als we er niet bij zijn. We voegen wat toe aan het toernooi.
1 0
Lars93
Thanks! Duidelijk!
Ja de kans dat Ajax 1 door de voorronde komt is helaas niet zo gek groot. Hopen dat O19 het zelf redt dan maar!
0 0