Vd Velde over houding Ziyech: 'Uiterlijke schijn'

BVeenstra, 20-04-2018 om 08:30, 8626 views, De Telegraaf |

Maak kans op jouw Ajax-droom. Vul je lijstje in!

Voormalig sc Heerenveen-voorzitter Riemer van der Velde begrijpt er niets van dat een deel van de Ajax-aanhang zich tegen Hakim Ziyech heeft gekeerd. In gesprek met De Telegraaf neemt de Friese clubicoon het op voor de spelmaker van Ajax.

'Ik vind het ongelooflijk jammer dat er zó over Hakim werd gesproken en hij werd uitgefloten', begint Van der Velde, die Ziyech een buitengewoon talent en een prima mens noemt. 'Hakim maakt soms een ongeïnteresseerde indruk. Maar dat is uiterlijke schijn, want ik weet dat hij als geen ander met voetbal bezig is, altijd. En hij kijkt misschien niet zo vrolijk. Dat betekent niet dat hij onvriendelijk is. Integendeel.'

'Als Hakim de uitstraling van Ali B had, was er niets aan de hand. Hakim zou Ali als adviseur in de arm moeten nemen', geeft Van der Velde de oud-speler van sc Heerenveen vervolgens een tip. 'Als hij les van Ali krijgt, zou hij wat handiger met bepaalde situaties omgaan.'

Dat Ziyech nu min of meer wordt weggejaagd uit de Eredivisie vindt Van der Velde verschrikkelijk. 'Over zijn geweldige kwaliteiten hoeven we niet te discussiëren. Er is geen voetballer in Nederland die zó veel goede ballen geeft. Per wedstrijd zijn er vijf tot tien passes waar de klasse vanaf straalt. En dat is een verademing, want ik word gek van al die neutrale balletjes breed in Nederland. Dan lees ik dat een verdediger 75 van de 80 risicoloze ballen goed heeft gegeven. Gefeliciteerd. Dat zou zelfs een 77-jarige oud-horeca-leverancier uit Langweer kunnen. Maar Hakim is écht goed.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Freddy Al
Rest my case; prima gozer en een fantastische voetballer.
Ik vraag me af of de uitfluiters en aanverwante types het zelf wel zouden waarderen als ze door omstanders met wegwerpgebaren en fluitconcerten om moeten gaan als ze een fout maken op hun werk of in hun vrije tijd.
Laat staan dat ze daarna eigenlijk ook nog eens sympathiek moeten reageren als ze gevraagd wordt wat ze er van vinden.
0 0
Juichtoon
Vi nog niet zo lang geleden:
Hakim Ziyech keert zondag voor het duel met SC Heerenveen mogelijk terug op bekend terrein. De Ajax-middenvelder zette er zijn eerste stappen in het betaald voetbal. Maar warme gevoelens heeft hij niet voor de Friese club.
Trainer Peter Bosz weet nog niet zeker of de middenvelder zondag inzetbaar is. Maar als de Marokkaan van de partij is, hoeft de coach zich geen zorgen te maken over de instelling van Ziyech.
'Er zijn wat dingen gebeurd in het verleden. Dat geeft een extra motivatie', zegt Ziyech op de Ajax-website in de aanloop naar de uitwedstrijd tegen zijn oude club SC Heerenveen. 'En dat zijn geen positieve dingen, om het zo maar te zeggen.'

Maar nu ligt het allemaal aan de Ajax supporters want die fluiten zomaar..
0 0
MyDreamteam59
Ga dit is tegen je eigen supporters zeggen
Godsamme, de Heerenveen fans hebben Ziyech uitgekotst
1 0
Schöne82
Dat gezeik over Ziyech. Hij is 25 jaar en inderdaad een van de besten in de eredivisie. Trapt overal onrust en onvrede. Geeft werkelijk prachtige ballen en leidt ongelooflijk veel dom balverlies. Wordt toegezongen en uitgefloten. Tegen eredivisieclubs kan ie soms uitblinken, maar geeft ook heel vaak niet thuis.
Heeft maar één belang en dat is BV Ziyech. Hij wist (en eigenlijk iedereen wist dat) dat ie max. 2 jaar bij Ajax zou blijven.
Spijt me zeer, maar je maakt mij niet wijs dat er niet een goede vervanger voor deze jongen is (Frenkie?).

Dat er zo'n hetze gevoerd wordt tegen em is vooral aan meneer Ziyech zelf te wijten.
3 -3
Freddy Al
Nee, dat heeft te maken met het azijnpissen waar we zo goed in zijn.
0 0
Hagmag
Schaamteloos gedrag wordt er vertoond ri. Ziyech.
Zijn denk ik de zelfde "heren" die zich na de EL-finale in Stockholm misdroegen door de stoeltjes los te breken en deze richting het veld en iedereen te gooien uit frustratie.
En dat waren geen 10 stoeltjes.
Ook dat is zonder consequenties gebleven.
Gewoon het kaf van het koren scheiden, stadionverboden van minimaal 5 jaar opleggen.
2 -3
Dennis1964
Als je een eigen speler uitfluit dan mag je wat mij betreft een stadionverbod krijgen. We zijn de 12e man. Thuis voor de buis mag je fluiten zo hard en zo lang dat je ruzie krijgt met de buren. Dus FLUITEN DOE JE THUIS.
1 -1
Juichtoon
Moraalridder.
0 0
Hans Kraay Jr.
Fluiter!
0 0
gi0vanni
Uitfluiten is in principe niet goed maar ondanks dat Ziyech de beste speler is heeft hij in sommige wedstrijden tich x simpele ballen verprutst. Te vaak nutteloze afstandschoten gemaakt en heel veel slechte vrije trappen genomen.

Tegenwoordig zijn z'n afstandschoten van iets dichter bij en doelgerichter maar ook in zijn vrije trappen zit verbetering. Met het verspelen van simpele ballen moeten we kritisch blijven juist omdat dat zijn grootste specialiteit is. (Moeten we bij elke speler kritisch bij zijn want simpele ballen kan zelfs ik nog goed geven.) Niet alleen geniale ballen zijn belangrijk maar de simpele ook.
1 -1
Rentokill
Tuuuurlijk, en daarom vinden alle kenners en lijstjes hem met afstand de beste speler vd eredivisie.
0 -2
gi0vanni
Dat zeg ik toch ook. Alleen had hij 3 zwakke punten in zijn spel. Er zit verbetering in maar juist van een goede speler mag je verwachten dat hij niet van die domme fouten maakt. Nogmaals er zit verbetering in zijn spel maar je gaat me niet vertellen dat pak weg zijn rendement afstandschoten geweldig is. En nog een laatste keer er zit verbetering in maar deze beste speler kan nog steeds stappen maken. Het gaat dus de goede kanten op maar het slaat nergens op om te zeggen dat je alle domme en onnodige fouten maar moet negeren omdat hij de beste speler is.
2 0
gi0vanni
(Grootste specialiteit is natuurlijk overspelen/spelinzicht.)
0 0
fanforeffer
Daar wordt ik ook verdrietig van 75 van de 80 ballen risicoloos. Dat is wat de nederlandse trainer wil.
Over Zyech ben ik ook met hem eens.
3 -1
BokkieBokstra
Volgens mij werd Ziyech ook door de Heerenveen fans uitgefloten.
6 -1
klopper
Precies dit. En ook bij Twente had hij trammelant met supporters. Geweldige speler overigens.
6 -1
vijfennegentig
Moet je voor de grap eens kijken wat voor mensen dat zijn die uitfluiten bij die clubs. Dan weet je genoeg.
2 0
Murph
Vertel
0 -1
Hans Kraay Jr.
Nou het zullen geen ingenieurs zijn.
0 0