Schöne: 'Wel het verhaal van ons seizoen'

BVeenstra, 20-04-2018 om 07:45, 2580 views, Voetbal Inside |

Profiteer eerder van Black Friday in de Ajaxshop!

Ajax-middenvelder Lasse Schöne denkt dat de wedstrijd van donderdagavond tegen VVV-Venlo (4-1) een goed voorbeeld is van het totaalplaatje van Ajax dit seizoen. De Amsterdamse club speelde moeizaam, kwam op achterstand, maar daarna toonde de ploeg veerkracht en werd er alsnog op simpele wijze gewonnen.

'Zo kun je het misschien wel zeggen. We hebben dit seizoen vaak iets nodig gehad om ons op gang te krijgen. Dat is vaak een tegengoal', vertelt Schöne bij Voetbal Inside. 'De eerste helft was het slap. Na de tegengoal pak je het op, maak je er snel twee en na rust ben je doorgegaan. Toen hebben we heel veel kansen gecreëerd, we hadden meer goals moeten maken.'

Toch was het donderdagavond een vreemde avond in de Johan Cruijff ArenA. En dat had vooral te maken met afgelopen zondag toen werd verloren bij PSV (3-0), waardoor de titelstrijd definitief over was. Tot overmaat van ramp werd de spelersbus die zondag bij aankomst in Amsterdam opgewacht door boze fans. 'In de eerste helft heerste er een aparte sfeer. Dat merkte je aan alles. In de tweede helft was dat weer anders. Misschien is het ook wel logisch, iedereen is zwaar teleurgesteld.'

In de spelersgroep van Ajax werd er weliswaar gesproken over het 'bus-incident', maar Ajax richtte het vizier alweer snel op het duel met VVV-Venlo. 'Ik heb altijd zin om te voetballen, vooral voor Ajax', zegt Schöne. 'Natuurlijk doet het wat met ons. Ook de wedstrijd tegen PSV zelf. Je speelt voor Ajax en je wil prijzen winnen. Zo niet, dan ben je teleurgesteld en heb je een slecht seizoen gehad', vertelt de Deen, die de veel besproken Hakim Ziyech prijst. 'Hakim is een prof, een liefhebber. Hij stond te trappelen om te laten zien wat hij kan. Ik denk dat het bij vlagen heel erg genieten was', aldus Schöne, die besluit over de geblesseerd geraakte Joël Veltman. 'Ik heb hem net gesproken, we weten vrij weinig. Zijn knie bleef haken, een vervelend moment. Ik hoop dat het niks ernstigs is.' 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Jornnn
Ik hoop dat Ajax volgende wedstrijd in de eerste minuut 1-0 achter komt. Wellicht kunnen we dan eens 90 minuten een goeie pot zien.
0 0
MarcoB1971
Het hele elftal maakt een uitgeblust indruk en dat is niet van het laatste jaar. Ik denk dat dit de reden ook is voor het aanstellen van ten Hag. Voetballen kunnen ze allemaal, maar die mentaliteit. Gisteren ook weer de Ligt na de wedstrijd, over VVV, niets ten nadele van VVV, maar...
Ze denken allemaal dat doen we wel even, dat is het verschil tussen Ajax en PSV. PSV geeft vaak wel 200%. Als Ajax dat elke wedstrijd geeft, worden ze elk jaar met 2 vingers in de neus kampioen.
Ten Hag wil dat stuk killersmentaliteit erin brengen. Daarom is hij denk ik ook aangesteld.
Keijzer niets dan lof hoe hij de situatie Nouri heeft opgepakt en een schande hoe met hem is omgegaan, maar ik snap wel dat hij weg moest. Ze moeten een cultuurverandering ondergaan, niet qua voetballen wel que mentaliteit. Voetbal evolueert, maar Ajax denkt nog steeds op dezelfde manier.
0 -2
NouridolbergNeres34
Schone maakt op mij al het hele seizoen een uitgebluste indruk, het is op loopt 90 min te wandelen af en toe een leuk vrije trapje of afstandschot en dat is het dan. Moet je niet meer willen volgend seizoen in de basis.
2 0
Jornnn
Gek he. Heb je die ruimtes gezien. Schone was nooit een loop wonder. Onder Bosz stond het lekker compact. Dan kan schone prima mee.
1 0
Rudolph J
Blabla overschatte Schöne.
1 -2
blessure
Hoe is het mogelijk, dat Schone zo slech een penalty neemt.
Je zag het van ver aankomen, dat hij zou missen.
Penaltynemers, die twee stappen van de bal gaan staan, missen heel vaak.
Ik noem dat gemakzucht.
1 0