Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

De Jong: 'Wil bij ons om te slagen zo groot'

BartVeenstra, 19-04-2018 om 12:15, 9113 views, Ajax.nl |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

In gesprek met Ajax.nl heeft Nigel de Jong teruggeblikt op zijn periode in de jeugdopleiding van Ajax. De middenvelder van FSV Mainz 05 vertelt over zijn beste vrienden, Heini Otto en zijn debuut onder toenmalig hoofdtrainer Ronald Koeman.

De Jong ging vooral om met Sergio Hellings, Nando Rafael en 'natuurlijk' Wesley Sneijder. De trainer van Ajax B1 destijds (1999-2000) was Heino Otto. 'Dat is een sfeermaker', zegt De Jong. 'Een heel serieuze man, maar een echte Amsterdammer, hij hield ons bij elkaar. Heini kon heel goed aanvoelen wat bepaalde jongens nodig hadden. (...) Een man met humor, een soort vaderfiguur. Als je het even niet zag zitten, was hij daar om je op te peppen', is De Jong lovend over zijn voormalig jeugdtrainer.

De grootste talenten uit het team van toen waren De Jong, Sneijder en John Heitinga. 'We voelden wel dat we een stapje verder waren dan de rest. Voor mij ging het vooral om de mentaliteit en het doorzettingsvermogen. De wil om te slagen was bij ons drie zo groot. Wij moesten daar in die ArenA belanden', vertelt De Jong. En zo geschiedde. Toen er in 2002 een aantal blessures waren bij het eerste elftal - De Jong zat toen in het tweede - kreeg hij een belletje van trainer Koeman. 'Hij vroeg me of ik naar de ArenA wilde komen, want ze waren in voorbereiding op de wedstrijd. Het was onverwacht, maar ik was er meteen klaar voor. Ik speelde die wedstrijd als linksback tegen AZ en we wonnen met 6-2. Toen was het duidelijk. Ronald Koeman zei: "Nigel heeft het fantastisch gedaan en is vanaf nu officieel speler van Ajax 1." Toen ben ik gebleven en nooit meer teruggegaan.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
ajaxinho
Prachtige lichting.
Tegenwoordig krijgen ze niet eens de kans om samen te spelen in de ArenA.

Heini Otto was ook te zien in de vlog van Nouri.
Geweldig dat hij hier nog is.
1 0
Ruudje74
Mooi, zulke stukjes. Over grote spelers die de periode voor hun doorbraak beleefden.
1 0