Ajax O17 blijft in spoor van PSV na winst

JipVR, 17-04-2018 om 21:00, 11732 views, AS |

Profiteer eerder van Black Friday in de Ajaxshop!

Ajax O17 heeft dinsdagavond goede zaken gedaan in de Eredivisie voor B-junioren. De Amsterdammers wonnen op bezoek bij FC Groningen: 1-3. Venitchio Sint en Enrico Hernandez maakten de Amsterdamse treffers. 

Het was vanaf het begin duidelijk dat Ajax voor de winst ging. FC Groningen wachtte wat af, waardoor de Amsterdammers het spel dicteerden. De eerste echt grote kans van Ajax resulteerde meteen in een doelpunt. Uit een perfecte voorzet was het Sint die raak kopte en Ajax verdiend op voorsprong zette. 

Een paar minuten later werd de marge alweer op twee gezet, toen een verdediger van FC Groningen de bal zelf in het doel werkte na een schot van Dillon Hoogewerf. Diezelfde Hoogewerf was even later dicht bij een treffer, maar zijn inzet ging op de paal. 

Na rust kwam de thuisploeg beter in de wedstrijd en dook men wat vaker de zestien van Ajax in. Zodoende kreeg FC Groningen een penalty die benut werd: 1-2. Tot in de laatste minuten werd het spannend en liep Ajax-trainer Dave Vos zenuwachtig voor zijn dugout, omdat de voorsprong slechts minimaal was. Echter, in de laatste minuut besloot Enrico Hernandez de wedstrijd op 1-3, waardoor Ajax de druk op koploper PSV houdt. 

Opstelling Ajax O17: Reiziger; Hoever (Omzigtig 75'), Llansana, Musampa, Douglas; Q. Timber (Fosu-Mensah 70'), Taylor, Unuvar (Zamani 41'); Sint (Hernandez 63'), Hansen, Hoogewerf.

Wissels Ajax O17: Dieker, Omzigtig, Fosu-Mensah, Zamani, Hernandez. 

Scoreverloop: 
0-1 Sint (22')
0-2 Groningen (34') (e.d.)
1-2 Groningen (49') (pen.)
1-3 Hernandez (80')

Bijzonderheden: 

Overige uitslagen: 
Feyenoord O15 - Ajax O15 (0-2)

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
wolterx
Gabriël Osei Misehouy (o13) speelde blijkbaar mee met de o15 tegen Feyenoord weer. Net als Sarfo en Camara (o14) mooi om te zien dat zowel tegen PSV als Feyenoord Misehouy gewoon 2 jaar boven zijn groep meespeelt.
3 0
RayJordaan
Aan je positieve reacties te lezen kunnen we “wellicht” in de toekomst mooie dingen gaan verwachten van Misehouy als hij zich zo door blijft ontwikkelen, kijk er naar uit!
1 0
wolterx
Volgens Twitter waren de doelpunten van o15 gemaakt door Rensch en Regeer.
4 0
NouriVandeBeek
Mooi dat Hoogewerf weer in de basis staat. Of Ajax O17 nou kampioen wordt of niet, de doorstroming is prima geweest dit seizoen bij de O17. Veel individuen zijn beter geworden. Daar draait het toch om.
2 0
Mikes
Hoogewerf was heel erg goed! Samen met Taylor in mijn ogen de beste speler. Verder speelde Llansana een sterke wedstrijd. Quinten timber en Unuvar vielen erg tegen.

Heb wel met vader van Taylor gesproken en die gaat in de zomer naar Ajax u19.
2 0
WantAmsterdam
Dat zou leuk zijn, denk je dat Gravenberch misschien al aan jong Ajax mag ruiken?
0 0
Mikes
Ik denk het eerlijk gezegd wel. Lijkt mij niet dat de o19 gaat spelen met Jensen, Gravenberch, Llansana, Timber en Taylor.
0 0
wolterx
Sluit het zeker niet uit dat zoiets bij contractbesprekingen wel ingezet gaat worden, dat hij op trainingskamp met (jong) Ajax zal gaan oid.
1 0
NouriVandeBeek
Dat zou mooi zijn. Ben fan van Taylor. Ekkelenkamp zal wel vast naar Jong Ajax gaan dan. Moet wel ruimte zijn.
2 0
Mikes
Ik ook, was vandaag ook weer erg goed. Zakte in mijn ogen alleen wel iets te ver terug constant. Hij kwam de bal te veel halen.
0 0
WIJSNEUS14
Jammer dat dit soort potjes niet worden uitgezonden. Ik geloof dat daar best markt voor is. Voorheen was er nog een AjaxExclusive TV of iets dergelijks, nu zie je vrijwel niets meer van de jeugd. Doodzonde, ik ben best bereid om daar voor te betalen en met mij vele andere denk ik. Gemiste kans van Ajax.
10 -1
Boer
Ajax was in de eerste helft superieur. Ik vond Taylor erg sterk. In de tweede helft zakte hij meer uit. Daar werd het niet beter van. FC Groningen, dat met vijf eerstejaars en een o15-keeper speelde, zette toen beter druk en kreeg meer aandeel in het spel. Ik vond Unuvar niet spectaculair, maar wel redelijk goed. Zijn vervanging in de rust kwam het spel niet ten goede. Ook positief: Hoogerwerf. Speelde vol bravoure. Mooi om te zien.
1 0
Mikes
Niet helemaal mee eens. Unuvar speelde zeer matig. Liep zich veelvuldig goed vrij, maar zijn passing was zeer matig. Vind die leeftijden overigens niet bijzonder, Ajax speelde ook met Unuvar,Hoogewerf, Taylor, Hansen en Hoever.
1 0
Boer
Ik vind dat wel relevant om te weten wat het niveau van de tegenstander is. Dan kun je de prestatie van o17 beter beoordelen. FCG staat stijf onderaan omdat de beste spelers zijn doorgeschoven naar o19. Dat kan zo’n regioclub zich uiteraard minder goed veroorloven dan wij. Hoe oud onze eigen jongens zijn weet (bijna) iedereen.
0 0
Mikes
Beste speler van o16/o17 lichting bij groningen is van kaam en daarna Postema. Doe speelden gisteren beiden, heb dus geen idee welke spelers jij bedoelt?
1 0
Mikes
Er was wel iemand van Ajax tv. Ik was vandaag aan het kijken en er stond iemand bovenop de camera stand van groningen met een Ajax jas aan, hij was ook de gehele wedstrijd aan het filmen.
0 0
Panama
Ajax tv heeft geen ajax jas. Dus zal wel analyse geweest zijn idd
0 0
afcas
dat hoeft niets te zeggen. ajax filmt vrijwel iedere wedstrijd van jeugdploegen om te analyseren. je ziet ze ook altijd bij jeugdtoernooien.
0 0
abi
Jazeker, vooral bij ajax zijn er denk k wel veel fans die ook heel erg geïnteresseerd zijn in wedstrijden van de jeygd
1 0
afcas
precies, maar misschien zijn ze juist bang dat er dan geen kijkers voor het eerste over blijven.
4 0