De Ligt: 'Gooien vuurwerk is onacceptabel'

BVeenstra, 16-04-2018 om 11:30, 9026 views, Ajax Life |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Ajax-verdediger Matthijs de Ligt baalt ervan dat supporters van Ajax uit het uitvak vuurwerk richting de supporters van PSV hebben gegooid. Tijdens de wedstrijd rende de jongeling al naar het uitvak om de supporters enigszins te kalmeren en na afloop gaf hij zijn mening.

'Het gooien van vuurwerk is natuurlijk onacceptabel', zegt De Ligt tegenover Ajax Life. 'We hebben heel goede, geweldige fans, maar dit hoort niet op een voetbalveld thuis. Vorig seizoen gooide Standard Luik fakkels in het Ajaxvak en daar spraken we schande van, dus dat moeten we nu ook doen.'

Ondanks het wangedrag van enkele supporters vond De Ligt het wel belangrijk om na afloop van het duel de nog aanwezige fans te bedanken voor hun komst en steun. De verdediger haalde David Neres, die zo snel mogelijk naar de kleedkamer wilde om het PSV-feest te ontwijken, er zelfs voor terug. 'De supporters komen, ondanks de slechte uitgangspositie, naar Eindhoven om ons te steunen en hoe dan ook, hoe kansloos je ook verliest, je moet de moeite nemen om ze te bedanken voor hun komst. Ik denk dat David dit even was vergeten, maar het was zaak om het team bij elkaar te roepen en de supporters te bedanken.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Morrissey
Het getoonde spel was ook onacceptabel.
1 0
Stibba020
4 jaar geen enkele prijs is onacceptabel.
4 0
gs1
helemaal mee eens
0 0
nvd-afca
Ik vraag me oprecht af hoe dit allemaal kan. Ik ben zelf ook heen geweest gister, je wordt zowat binnenste buiten gekeerd er lopen vuurwerk honden rond. En tenslotte hanger er ook nog eens netten tot in de nok. Hoe kan dit in godsnaam allemaal gebeuren. Plus dat er helaas en stel mongolen meelopen bij Ajax.
0 0
AFCAsphere
Ja ik vraag me ook af hoe dat vuurwerk langs het net is gekomen, dan klopt er iets niet aan de veiligheid.
0 0
AIR-S
Krijgen we korten op onze seizoenskaarten als we de helft van de uitwedstrijden er niet meer bij kunnen zijn?

Ado, utrecht, 010, PSV,
0 0
Ajaxbrl
Ja en jullie inzet is ook onacceptabel , De maniertjes van bijvoorbeeld een Kluivert en een Ziyech gaan mij ook irriteren als je eigenlijk geen reet klaarspeeld..
4 -5
Tinus
Ander topic gast! Dit gaat over idioten die een ander proberen te raken met brandend vuurwerk. Dan ben je echt een beroepsmongool. Maar vergelijk jij dat lekker met een vervelende maniertjes....
0 0
Leviathan
Ja lekker hetzelfde wellicht een letsel aanrichten of slecht een SPELLETJE spelen
1 -1
aka
juist
0 0
AJAIXIXIXI
Zo voetballen is ook onacceptabel.
3 0
Joseph
Ik vind dat hier de focus wel op die idioten mag liggen, hoop dat ze allemaal vastgelegd zijn op de camera en de komende 15 jaar een meldplicht krijgen als Ajax speelt..

Dat gezegd hebbende, dit signaal is veel te laat. Dat had al bij het vertrek van Jonk en het afstoten van Cruijff gegeven moeten worden en dit jaar bij het vertrek van Bosz. Op wie richten ze zich nu? De spelers? Vd Sar die ook maar een marionette is?
1 0
ditisdebeslissing
Ik verheug me op de reactie van kale en kokkie en Sjaak.
7 0
KlasseLasse
als jullie eens fatsoenlijk zouden voetballrn hadden wij ook een keertje een feestje
2 0
Dastaan
Dan zou er ook geen wanprestatie geleverd moeten worden. Is toch te triest voor woorden dat jij en Veltman naar de supporters lopen en zeggen rustig! Ondertussen het hele seizoen door bagger gevoetbald en dan wel klagen dat supporters zich niet gedragen. Nou sorry hoor 4 jaar zonder een grote prijs hoort niet bij Ajax. Deze actie is gewoon puur tegen het gevoerde beleid binnen Ajax. En het is meer dan terecht!
2 -6
Cruijffiaan14
Vuurwerk naar anderen gooien is nooit, maar dan ook nooit terecht.
Of zou je er zelf graag eens ééntje in je gezicht gegooid krijgen en met brandwonden rondlopen.

Als je dat goedkeurt ben je gewoon niet 100%.
8 0
Leviathan
Precies voetbal is een spelletje en dat gaat om plezier. Als je alleen maar onschuldige mensen gaat aanvallen denk ik dat je beter een andere hobby moet zoeken. Ik ben ook niet tevreden uiteraard en vervloek ook wel een aantal mensen maar met geweld gaat er niks gebeuren iig
0 0
Ajax#1900
Vuurwerk in een vak feestende supports gooien slaat natuurlijk helemaal nergens op. Daarmee zet je ook jezelf voor schut. De bus opwachten en om uitleg vragen vind ik prima, zeker als dat een beetje op een normale manier gebeurt (zonder geweld).
7 0
Mark11
Wat een leider
1 -1
Stamhoofd
Geef hem heel gauw die aanvoerdersband
0 -2
Bocarra
De grootste vijand van Ajax zijn die meelopende randdebielen die zich zelf supporter noemen.
1 -5
koenos1
Echt zo!
0 0
niquedegraaff
Ja ja, nu weten we het wel. Er lopen bij iedere club wel een paar van rond. Maar het is nu lijkt wel een mooie afleiding. De grootste vijanden van Ajax zitten niet op de tribune hoor, nee, die zitten op het pluche.
4 0
Stone020island
Zijn er tenminste elke week...
2 -4
Cruijffiaan14
En dan is alles geoorloofd?
3 -2
Labrador
Het is maar 1% van de 1500 die gisteren aanwezig waren. Het meest vervelende van dit gezeik is dat jij en ik er ook op aangesproken worden.
3 0
Dexy
Hoop echt dat we hem, al dan niet via een huurconstructie met Barça, nog kunnen bewonderen komend seizoen. Zo volwassen voor een 18-jarige!
3 0
Mikey Stormram
Ik denk nu met weemoed terug aan de beelden van een 17-jarige Matthijs die ‘Waar komen Joden toch vandaan zingt’ op het ArenAdek en voor het uitvak in het stadion van Lyon. Wat een teringbende is het 11 maanden later. Denk dat gisteren de druppel was voor Matthijs en dat hij komende zomer vertrekt. De verleiding van een Barca of City is sowieso al haast onweerstaanbaar, als je dan ook nog dit gezeik erbij krijgt ga je al helemaal twijfelen of je wel wilt blijven. Of het het juiste moment voor hem is weet ik niet, maar ik denk dat hij door al dit gezeik en door het onbenul van Ten Hag en de verleiding van de topclubs wel eens kan gaan vertrekken.
3 -6
Tinus
Onbegrijpelijk dat je minnetjes krijgt voor deze post. Met dit soort ellendig gedrag jaag je al die spelers de tent uit. En wat dacht je van spelers die benaderd worden om naar ajax te komen? Die denken ook wel 2x na.
En dat ze die mompelende zogenaamde tacticus voor de groep hebben gezet ipv Keizer is een onwaarschijnlijke mispeer gebleken.
0 0
Youri08
Gouden jongen
7 0
Cruijffiaan14
Deze jongen is geestelijk al zo ver voor een 18 jarige.
Kan alleen maar hopen dat hij volgend jaar nog in ons shirt te bewonderen is.

Echt een klasbak! Één van de zeer weinige lichtpuntjes van dit seizoen!
6 0
didierajax020
Wat een leider, zowel binnen als buiten het veld.
5 0