De Ligt over ergste moment: 'Dat gejuich'

BVeenstra, 16-04-2018 om 11:05, 12027 views, Ajax Life |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Ajax-verdediger Matthijs de Ligt voelde zich zondagmiddag enorm vernederd in het Phillips Stadion van PSV. De Eindhovenaren wonnen met 3-0 van Ajax en zijn nu kampioen van Nederland. Niet alleen na afloop was het moeilijk voor De Ligt, maar ook tijdens de wedstrijd - na de 3-0 - was het een enorme vernedering.

'Het ergste moment vond ik de 3-0 en de rode kaart die wij incasseren. Het gejuich als het balletje rondgaat', zegt De Ligt tegen Ajax Life. 'Dat was een pijnlijk moment, want dan weet je dat het voorbij is. Toen ze 3-0 maakten, had ik wel het idee van: nu wordt het heel lastig. Daarvoor had ik nog hoop, kijk naar de derby van Manchester. Het is een vernedering geworden. PSV was duidelijk de betere en dat heeft het goed uitgebuit.'

Ook PSV zelf scoorde laatst (tegen AZ) drie keer in zes minuten, maar na de 3-0 zondagmiddag was het klaar bij Ajax en konden de Amsterdammers geen veerkracht tonen. 'PSV is daar toch gemakkelijker toe in staat dan wij. Ze hebben een goede ploeg en staan tien punten voor. We kunnen wel zeggen dat we de betere ploeg hebben, maar met deze achterstand mag je daar niet van spreken', durft De Ligt in de spiegel te kijken.

In aanloop naar de wedstrijd van afgelopen zondag was men nog positief gestemd in Amsterdam. Misschien wel te positief, want er klonken wel heel grote woorden. Deze komen nu als een boemerang terug in het eigen gezicht. 'Dat is natuurlijk extra pijnlijk. We kunnen allemaal wel dingen roepen en stoer doen, maar het belangrijkste is om onze voeten te laten spreken en dat hebben we niet gedaan. We moesten blijkbaar de bodem bereiken en die hebben we gezien.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Juichtoon
Hieruit blijkt ook eens te meer dan De Ligt nog een jeugdspeler is. Het gejuich. Dit is professioneel voetbal Matthijs.
0 -2
Juichtoon
Laat je toch geen vernedering aanpraten. Alsof Barca toen ze de titel nb in eigen huis aan Atletico moest laten zich vernederd voelde. Weet je waarom niet? Omdat het dat niet is.
0 0
AFCAsphere
Dat was wel degelijk een nare dag voor Barcelona. Die strijden elk jaar mee om de titel en als je die in eigen huis aan de directe concurrent verliest, dan kan dat zelfs meer pijn doen dan wat Ajax afgelopen zondag ervaarde.
0 0
OuweDibbes
Ja, erg he.. en dan met zo n instelling de wedstrijd in gaan. Iedereen die ons mooie club een warm hart toedraagt is gisteren vernederd. En dat ook nog verontwaardigd zijn dat er een aantal heethoofden gisteren verhaal komen halen.
0 -3
Schöne82
Volgend jaar:

Schöne - out
Veltman - out
Ziyech - out
Viergever - out
Hopelijk blijft Onana.
Hopelijk blijft de Ligt.
Hopelijk blijft Kluivert
0 -4
Noxin
Want Kluivert was van onschatbare waarde dit seizoen? Als hij blijft spelen zoals de laatste paar weken, mag hij ook best gaan, hoor.

Viergever kan je niks verwijten, die is bijna het hele seizoen al geblesseerd.
1 0
AFCAsphere
Volledig mee eens. Ik kan het Nick wel een beetje verwijten als hij uiteindelijk naar PSV gaat.
0 0
niquedegraaff
Bosz - IN
Jonk - IN
Cruijff - IN
7 -2
grannig mokum1
Hou toch op over Bosz, zelf Bosz heeft gefaald bij ajax want geen prijzen behaald dan hebt je als trainer van ajax gefaald.....
0 -1
AFCAsphere
Bosz heeft helemaal niet gefaald. Die EL finale was bijna een prijs op zich. Daarmee maakte we reclame over de hele voetbalwereld voor onze club.
0 0
Joseph
Dit dus, eigenlijk is er nu niks anders belangrijk.. De spelers komen dan wel en weten ook weer wat er verwacht wordt als je voor Ajax speelt.
0 0
Just_wes
Persoonlijk vind ik dat je het Schóne nog niet eens kwalijk kan nemen. Hij word op 6 geposteert. Het is geen 6, geen balafpakker. En aan gezien we voorin geen ballen vasthouden en Ziyech siert in balverlies. Is dat wel zijn Primaire taak geworden.
2 0
Dexy
Precies, en dan wordt hij ook nog eens opgezadeld met 2 halven voor hem die eigenlijk geen geschikte halfspelers zijn, omdat ze zich zelden aanspreekbaar maken.

Zelfs Eiting kan met zo'n middenveld niets uitrichten, zoals we al in Groningen zagen (balverlies na dramatische positionering Donny en Ziyech, counter Groningen, 1 op 1 achterin, Veltman die aan de noodrem trekt). Ook Daley Blind zou met zulke dramatisch aanspeelbare halven door mand vallen.
2 0
AFCAsphere
Goed gezien ja. Overigens bedoelde je 'aanspeelbaar', denk ik.

Maar wat zegt dit over Ten Hag? Niet geschikt, of moet hij nog de tijd krijgen?
0 0
Cruijffiaan14
Schone komt qua tempo gewoon sowieso tekort. Zijn spelhervattingen maken veel goed!
3 0
gras
Pfff, gaan we het leedvermaak bij de anderen nu vrijwillig rekken en groter maken door overal spelers te citeren die het over een vernedering hebben?

AS, waar zijn jullie mee bezig?
0 -6
Cruijffiaan14
Hoezo, mag AS alleen positief schrijven?
Soms moet je stil zitten als je geschoren wordt!

Van alleen positief zijn wordt je niet beter!
4 -1
gras
Dat zeg ik niet en kun je ook nergens uit afleiden. Maar elk zinnetje citeren waarin spelers zeggen dat ze dit en dat en zus en zo zo vernederend vinden, is bezopen.
0 -1
Cruijffiaan14
Hoezo? Is gewoon waarheid, dus mag benoemd worden. Niet zo janken!
0 0
godenzoon92
Ach dat gejuich was gewoon flauw. De bal ging 10x heen en weer tussen de centrale verdedigers terwijl ze juichten. Daar kan ik me niet druk om maken.
2 0
Noxin
Dat is het PSV-publliek. Die juichten ook als een PSV-er de bal na een aanval van Ajax hard over de zijlijn schoot.
2 0
KlasseLasse
ik voorspel een nederlaag tegen vvv woensdag en tegen az ook
1 0
Duif63
Wat een geluk dan dat we pas donderdag tegen VVV spelen.
5 0
Labrador
Haha lekker pik
2 0
carel romijn
voetballen doe je met je voeten en niet met je grote mond!
1 0
Redrum
Ja maar blijf vooral een grote mond hebben van tevoren. Jongens als Schöne, Kluivert en Veltman spelen hopelijk niet meer voor Ajax volgend jaar, maar sowieso mogen ze nooit meer spreken in de media namens Ajax.
4 -1
NouridolbergNeres34
Voeg huntelaar daar ook maar bij.
0 0
Bennyben
Ze moeten ook alleen maar vragen beantwoorden
1 0