[Update] 'Vd Beek onderdeel van 'Plan Renove''

BVeenstra, 19-04-2018 om 12:40, 47006 views, El Mundo Deportivo | Pak 30 procent korting op het uitshirt van dit seizoen .

Na de pijnlijke uitschakeling in de Champions League tegen AS Roma maakt men zich bij FC Barcelona klaar voor 'Plan Renove'. El Mundo Deportivo schrijft maandagochtend dat Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong belangrijk onderdeel van dit plan zijn. De contacten met Ajax en de twee talenten zouden al gelegd zijn vanuit de Catalaanse stad.

Dat de twee Ajacieden in de belangstelling staan van FC Barcelona is allang geen nieuws meer. Al tientallen keren waren er scouts aanwezig om de twee spelers in actie te zien komen. Het nieuws is nu dat Barcelona 'stappen heeft gezet' in de jacht op het Ajax-duo. Bij voorkeur worden De Ligt en De Jong deze zomer al naar Barcelona gehaald, omdat er meer kapers op de kust liggen. Wel is er een kans dat de twee spelers dan nog een periode bij Ajax - mogelijk op huurbasis - zullen spelen.

Ajax zou volgens het Spaanse medium op de hoogte zijn van de belangstelling in beide talenten. Geschreven wordt verder dat zowel De Ligt als De Jong enthousiast zijn over het perspectief op een overstap naar een Europese topclub. Wel beoordelen zij pas of het tijd is voor een overstap wanneer een concreet voorstel wordt gedaan.

Update - 12.40 uur (19 april 2018)
Niet alleen Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong maken deel uit van het 'Plan Renove', maar ook Donny van de Beek zou nu naar FC Barcelona moeten komen. El Mundo Deportivo meldt dat op basis van 'bronnen binnen Ajax'. Het medium schrijft bovendien dat Ajax eerder bereid is om Van de Beek dan De Jong te verkopen.

Van De Beek, bij Ajax nog onder contract tot medio 2022, werd de laatste tijd uitgebreid bekeken door scouts van FC Barcelona. De Catalaanse club zou daarnaast op de hoogte gehouden worden door oud-Barca-spelers Ronald Koeman en Frank en Ronald de Boer.

 

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Cello
En als je de Nederlandse media en analisten moet geloven zou je eigenlijk vóór dat er sprake is van een Frenkie, Donny naar Barça eerst de ster Hakim Ziyech naar Barça verwachten. Maar onze sublieme nummer 10 wordt niet genoemd.
1 0
geDaante
Ik lees hier veel dat Van de Beek sowieso te licht is voor Barcelona. Misschien wel, maar hij wordt wel onderschat. Hij oogt wat houteriger door zijn motoriek, maar is technischer dan menig Ajacied, handelt snel, en heeft vaak creatieve oplossingen. Kan zeker ver komen. Zie hem straks ook heel graag samen met Frenkie de Jong en Eiting het middenveld van het Nederlands Elftal vormen. En dan De Ligt erachter en Kluivert ervoor, heb je een hele as bij Ajax en met elkaar opgeleide spelers, die heel goed met elkaar overweg kunnen.

Hij speelt nu minder omdat Ten Hag er een soort Klaassen 2.0 van wil maken; staat en loopt veel te diep, maar dit is een opdracht, zo speelde hij in de jeugd totaal niet. We hebben weer zo'n fan van diepgaande lopers op het middenveld in de vorm van Ten Hag, maar ook Reiziger en Heitinga. En blijkbaar heeft deze de visie van Cruijff/Jonk al vervangen in de opleiding. Totaal kansloos.
1 -1
Pieter433
Het voordeel van sluimerende belangstelling vanuit Barcelona is dat deze jongens alle andere kapers zullen afwijzen. Liever verkopen voor de hoofdprijs aan Barcelona en terug huren, dan ze letterlijk zien vertrekken naar vage subtoppers met geld te veel.
0 0
Biss
Ruilen tegen Suarez en Messi dan maar
0 0
aissati
Gaat toch ook nergens meer over... Frenkie de Jong is een leuke speler, maar ik kan me geeneens een goal van hem herrineren. Heedt hij überhaupt al wel een goal gemaakt in Ajax 1 ? En nu al een transfer
0 -1
Hziyech14
Ajax go ahead vorig seizoen 1 na laatste wedstrijd,
de dag dat feyenoord met 3-0 van excelsior verloor.
0 0
tikkie takkie
wordt wel lastig als hij in de verdediging wordt gezet .. iedereen die een beetje verstand van voetbal heeft kan zien dat het een enorm talent is!
0 0
geDaante
??? En waarom zou hij een goal moeten maken om goed te zijn? Ten eerste stelde Ajax hem alleen als verdediger op, en dan komt ie al extreem vaak en goed op. Stel voor als hij op het middenveld komt te spelen, waar hij hoort. En dan nog zeggen wel of geen goals helemaal niks, rendement zit ook in het bijdragen aan goed veldspel, het helpen bij de opbouw, een mannetje meer creëren, een aanval opzetten, assists, etc.
2 0
Linkspoot
juist !
0 0
Bocarra
Ze zullen in Barcelona toch ook wel in de gaten hebben dat Ajax dit seizoen onder leiding van deze jongens volledig door het ijs is gezakt. Zijn nog lang niet klaar voor het echte werk.
2 0
geDaante
Onder leiding van Ten Hag bedoel je. Onder Keizer begon het heel aardig te lopen, het is dat hij te maken had met behoudende assistenten waar hij deels naar moest luisteren.

Met Bosz nog aan het roer en zonder het drama Nouri, was Ajax fluitend kampioen geworden.
3 -3
ajaxinho
Barca heeft helemaal geen visie.
Anders hadden ze allang Eriksen gehaald (als opvolger van Iniesta).

Ze worden kampioen, omdat ze Messi hebben.
En een paar andere topspelers.
2 0
Rinus M.
Uiteraard wil Barcelona maar liefst drie Ajax-spelers na dit geweldige seizoen en zijn ze bereid daar 100 miljoen voor neer te leggen, dat snapt elke fan. Interessant is uiteraard ook om te bedenken welke spelers (en welke nieuwe trainer) Ajax voor al dat geld gaat kopen...en hoe Ajax dan weer onverslaanbaar wordt.....blijven dromen en vaak naar de Efteling gaan is mijn advies.
0 0
stopperspil
Ajax is ook toe aan een Renove: sommige voetballers zijn misschien nog te jong maar sommige voetballers blijken in topduels te oud, hoe goed zij ook waren (huntelaar, schone, siem). Je kunt straks weer twee mogelijke talenten á 5 miljoen kopen in Colombia maar je kunt het ook uitgeven aan een sccorende assistkoning van AZ
0 0
geDaante
Siem is nooit goed geweest. In ieder geval niet genoeg voor het niveau dat je bij Ajax wil nastreven. Dat Davy Klaassen hetzelfde ondervindt - niet slagen in het buitenland - is geen toeval, kunnen beiden vrijwel niks aan de bal.
0 -1
PeterVKV
Als ze dit nu laten gebeuren is Ajax echt dood.
1 0
geronimo
Met de benoeming van TH is Ajax al halfdood
0 0
geronimo
Waarom gaan ze niet voor de allerbeste speler Ziyech?
1 0
Jelle2500
Als er van die 90.000 supporters 1tje begint te fluiten weet je hoe laat het is he?
1 0
DS
Ik neem aan dat Barca toch gewoon voor de gevestigde orde gaat Alderweireld, Eriksen dat soort jongens. Met hun budget zijn er toch wel spelers te koop die verder zijn dan Frenkie Donny en Matthijs.
1 0
Qwibuss98
Wat zullen we doen:

A. Eigen vermogen wederom spekken bovenop de al aanwezige tientallen miljoenen?
B. Belangrijke spelers even een eenmalige zak geld/huis/dure auto geven?

Laatste (huis kopen) klinkt raar. Maar, of die spelers moeten paar jaar voetballen om hypotheek van huis af te lossen, of je koopt het huis voor hen als bonus. Geen salaris omhoog gooien, niet direct scheve gezichten, tevreden spelers.
Jongetjes van 20 met een duur koophuis? Hoezo niet, anders aanbieden het te laten verhuren via makelaar aan expats.

Genoeg opties om financiële prikkel aan spelers te geven.
0 -1
MyDreamteam59
Laat het duidelijk zijn!!!
Ajax hoeft niets te verkopen en hebben de spelers allemaal doorlopende contracten, behalve Kluivert, en hebben wij poen zat.
Dusssssssssss, lekker allemaal het lazarus, als Ajax NU al laat weten NIEMAND VERTREKT! Want, jullie hebben je niet maximaal ingezet voor Ajax dus gaan wij niemand verkopen! Wij verlenen geen enkele medewerking. Ziyech, jij wil weg? Oké voor 80.000.000 mag je weg en geen cent minder.
Al moeten wij je 3 jaar bij Jong Ajax laten spelen, jij gaat eerst iets betekenen voor Ajax anders is er geen discussie mogelijk. Vd Ligt, jij wil ook weg? Oké voor 120.000.000 mag je wel!

Ik wil een strijdbaar Ajax zien volgend jaar....OM TE BEGINNEN IN DE DIRECTIEKAMER!
Kerels i.p.v. mietjes! Mentaliteit van Jaap van Praag, opzouten allemaal
3 0
trodat4030
Maar Ajax is een beursgenoteerd bedrijf en dient gewoon winst te maken, dus reken maar dat er verkocht gaat worden om niet rode cijfers te schrijven. Afgelopen halfjaar cijfers wezen uit dat we 16,9 milj winst maakten terwijl we Sánchez voor 40 hebben verkocht. We moeten gewoon verkopen, want dit beursgenoteerde bedrijf kan niet bewust een jaar rode cijfers schrijven om het jaar erop sportief de vruchten te plukken. Helaas..
0 -2
chrisjuhhh
Misschien interessant

https://www.amsadvocaten.nl/blog/ondernemingsrecht/wie-heeft-de-macht-bij-ajax/

https://www.finanzen.nl/aandelen/afc_ajax-aandeel-koers

https://www.ajax.nl/zoekresultaten.htm?q=jaarverslag

Hier staat alles wat iedereen niet eens leest . best simpel
0 0
Zoranc
Denk je niet dat dit allemaal een beetje negatief en onrealistisch is ?
0 -1
AFCAsphere
Niet dan weer van Barca gaan huren, gewoon direct voor de hoofdprijs verkopen, als de spelers per se weg willen. Als je ze huurt dan zijn ze constant met hun hoofd bij Barcelona. "Ik moet goed genoeg presteren zodat ik straks kans maak op een basisplaats in Catalonië." Vervolgens spelen ze alleen voor zichzelf en niet in dienst van het team.

Overigens ben ik gewoon van mening dat je alles moet doen om deze spelers te houden. Bied ze dan maar iets meer salaris.
1 0
xstaniox
Persoonlijk zou ik willen dat ze blijven, iedereen bij Ajax denk ik.
Maar als ze echt onderdeel uit moeten maken van dit plan en ook echt meedoen, dus geen nutteloze bankzitter zoals Bazoer bij Wolfsburg, is dat ook wel iets moois.
Het geeft aan dat er weer hoop is voor het Nederlands Elftal.
Stel je voor, over 1-2 jaar 3 jonge Nederlandse talenten in de basis bij Barcelona, dan ontwikkelen ze zich goed en heb je al een basis voor het 'nieuwe' Oranje.
Maar ik zou wel zeggen, laat ze dan nog een jaar bij Ajax (zij het door terug te verhuren, zij het door pas over een jaar te kopen) en een garantie op een basisplaats.
Want ergens wil ik ook wel dat het Nederlands Elftal het weer goed gaat doen, maar als deze 3 nu naar Barca gaan en pas over 3-4 aan spelen toekomen, heb ik liever dat ze nog 3-4 jaar bij Ajax spelen en dan pas weggaan.
0 0
afcas
maar als je gewoon even nadenkt zie je zelf toch ook wel dat ze niet gaan spelen?
0 0
xstaniox
In dat geval moeten ze niet gaan, vandaar ook alleen gaan als ze de garantie op speeltijd hebben
0 0
Loek14
Goed gezegd! Kan ik me deels bij aansluiten inderdaad.
0 0
b.hulshof
Koop Michel Vlap van heereveen en spurs wil hem volgend jaar kopen voor het driedubbele.
0 -1
Labrador
Die kan je voor een appelvlap en een ei ophalen
1 -1
amthree
Flikker lekker op met die glory hunters club! Ik kan hun supporters echt gewoon niet uit staan, dat ze denken dat ze onze spelers effe op kunnen halen! Zonder ons was dat barcelona nooit wat geworden, maar de meeste fans weten dat natuurlijk niet want die zijn pas fans vanaf 2009.
0 -1
zuidzuid
Voor 150 mln zijn ze mee te nemen alle drie

Die gasten zijn ook te goed om ze te laten blijven spelen tegen Vitesse, Utrecht of Ado thuis.....

0 0
Gerard36
ik geloof er niets van, ten eerste laat ajax geen 3 of 4 spelers tegelijk naar 1 club gaan, ten tweede kijkt Barcelona heus wel verder dan alleen ajax.zij gaan wel voor de absolute top en die zekerheid hebben zij niet met deze talenten
0 0
jaribombari
We worden geeneens kampioen, dus is geen probleem.
0 0
Turbo
Lijkt me sterk. Van de Beek is geen bijzondere speler. Zeker bruikbaar hoor, maar niet meer dan een aanvullende kracht.
4 -2
Knalpot
Zeg maar een Raketic, nee die hebben ze ook niet nodig bij Barca.
0 0
Joseph
Dat moet dan een plan worden waarbij ze Messi verkopen, want zo veel moet dat minimaal kosten!

Een slimmer plan is om deze 3 nog minimaal 1 of 2 jaar te laten spelen bij Ajax, kunnen ze ook een betere prijs krijgen. En dan moeten ze zorgen dat bij dat plan gaat horen dat ze hun grootste talenten bij Ajax stallen, waarbij ze Ajax minimaal 3 jaar in het eerste beloven.
0 0
chuckie88
Nog nooit zo n slecht seizoen gedraaid en dan "gewoon " 3 spelers opde lijst van Barcelona. Morgen wordt Onana als 4e speler toegevoegd op het lijstje. Tja... zoals Bredero het ooit al eens zei: "het kan verkeren" haha
1 0
koenos1
Mensen, gedeeltelijk even off topic. Welke spelers zullen gaan vertrekken deze zomer?
0 0
luiszwaaris
Onana Veltman Dijks Viergever Ziyech Schone?
1 0
Ajaxamsterdam0485
Veltman, Ziyech, Onana zijn voor mij zekerheidjes. De ligt kan je met geluk behouden en het zal mij niks verbazen als Neres en Tagliafico ook nog vertrekken. Daarnaast wordt het contract van Viergever niet verlengd
0 0
AFCA-B93
Donny heeft zich tot nu toe vooral in wedstrijden laten zien waar 2 ploegen willen voetballen, met als voorbeeld 2x tegen Nice. Zijn positiespel vanuit zichzelf is gewoon heel goed en in de combinatie vond ik hem iig altijd sterk tot afgelopen winter. Helaas komen wij dat soort tegenstanders vrijwel nooit tegen. Vergeet niet dat Donny Klaassen moeiteloos verving toen tegen Kopenhagen en andere wedstrijden ook
0 0
kleinedraaicirkel
€200 miljoen.
0 0
MaximilianRosse
Ben ik de enige die vd Beek niet onvervangbaar vindt?
Donny is een uitstekende speler voor Ajax, maar geen wereldtalent en zeker niet iets voor Barca.
3 0
chuckie88
Toch in potentie beter als Klaassen... bleef als enige even overeind in de situatie Nouri (voorronde CL) maar zakte daarna ook best ver weg... laatste 2 a 3 maanden heeft hij wel heel stabiel en sterk gespeeld... volgend jaar een stabiele basisspeler worden, want scorend vermogen heeft hij wel. Zonder Ziyech en met de Jong zou hij denk ik beter tot zijn recht komen
0 -1
MKK
Mee eens. Donny heeft niet genoeg snelheid, kracht en productiviteit. Hij valt niet op in de eredivisie, dus is ie niet goed genoeg voor Barcelona.
1 0
AjaxDUde123hk
nee Messi zou Donny nooit worden maar zeker wel ala Sergio Busquets.
0 -1
MarcOndertwix
hahahahahahahaha
0 0
Boer Gijs
Ajax gaat helemaal niemand van de jonge talenten spelers verkopen na dit seizoen, er moet juist versterking komen .Alleen Ziyech en Kluivert (want contract loopt af) moet je verkopen. Voor de rest kan Overmars geen verkoop meer veroorloven van spelers als De Ligt, De Jong, Van de Beek. En het feit dat vanuit Ajax niet het signaal komt dat deze jongens not for sale zijn, maakt ons gewoon een opleidingsbedrijf in plaats van een voetbalclub. Dat laatste zijn we supporter van, niet dat eerst. Het lijkt me goed als plan renove dus eerst maar eens in Amsterdam wordt uitgevoerd en wel op korte termijn.
0 0
MyDreamteam59
Laat dat pleuris Barcelona lekker de Spaanse griep krijgen!
Door de jaren heen altijd te weinig betaald voor Ajacieden en vanwege de “relatie” die wijlen JC, Van Gaal, Ronald en F de Boer, Cillessen, Kluivert, Litmanen, Overmars, Witschge, Reiziger, Tonny Bruin Slot, Maxwell, Zlatan, Johan Neeskens, Bogarde etc etc etc etc moeten wij, de supporters, altijd maar sympathie hebben voor die nep Spanjaarden!
Opzouten, wij kregen altijd de afdankertjes van Barcelona en hebben wij Onana nieuw leven ingeblazen want was men ervan overtuigd dat Onana niets kon.
Ben een beetje klaar met het feit dat Barca altijd maar denkt dat ze onze jongens voor een prikkie op kunnen halen en adviseer ik Ajax om deze onderhandelingen door iemand anders te laten doen dan bijvoorbeeld Overmars. Want vertrouw ik hem voor geen cent met zijn Barcelona verleden.
Alle 4 (4 wellicht want zal Kluivertje ook wel gaan) voor minimaal 220.000.000 euro. 4 voor de prijs van 1 (Neymar)
6 0
amthree
Precies! En helemaal dat gegeil van hun ''supporters'' op onze spelers word ik schijt ziek van dat ze hun effe op kunnen halen!
0 0
CL=5
Als JC Witschge niet had gehaald (8mln), dan waren wij failliet geweest...
0 -1
MyDreamteam59
Ja tuurlijk, dankzij JC zijn wij niet failliet gegaan
0 0
Dick
Eens, het is eenrichtingsverkeer verkeer in ons nadeel.
1 0
MyDreamteam59
Yep, ik denk dat ze ook nogeens achter Dolberg aangaan
0 0
altijdwelwat
Dus Barcelona wil de ploeg renoveren , en komt dan uit bij jongentjes die nog niks gewonnen of bewezen hebben. Mocht het waar zijn direct Koopmeiners en Midstjo ophalen als vervangers.
4 0
AFCA_XXX_AMSTERDAM***
Laat me niet lachen die van AZ. Zuid-Amerikaanse markt opgaan en echte toppers halen i.p.v. de concurrentie te spekken voor middelmaat!
2 -1
altijdwelwat
Midtsjo is 2 klasse beter dan Schöne , en Koopmeiners is een jaar jonger als Donny en minimaal gelijkwaardig. Is ook nog eens een geboren Amsterdammer...
0 0
koenos1
Koopmeinders minimaal gelijkwaardig? Jij kijkt geen voetbal dus
0 -1
Gajes
Hoop zelf dat we de goede spelers een extra jaar kunnen behouden, spelers als siem de Jong, schone, kristensen, orejuela en viergever moeten doorgeselecteetd worden. Zou investeren in de vm (anita), rechtsback (dumfries) en een buitenspeler erbij halen. Wellicht kunnen we er 1 huren van een topclub.
0 0
Hagmag
v.d. Beek en Barcelona ??
Dan denk ik aan een standplaats met een bankje erbij op de Ramblas als ijsverkoper.
Dan speel je toch in Barcelona.
Klaassen redt het niet bij Everton en was de beste speler van de eredivisie vorig jaar .
Echt een sprookje.
0 0
ajaxinho
Een stap naar Barca is pas realistisch als je de Eredivisie ontgroeid bent.
En zelfs dan is dat nog geen garantie op succes.

Kijk maar naar Affelay.
Die kwam niet aan de bak.
Door de zware concurrentie.
Maar ook omdat hij weinig tactisch inzicht heeft.

Wat dat betreft is er wel enige hoop voor de Ajacieden.
Maar je wil toch niet dat deze jonkies het niveau gaan bepalen?
Dan ondergaan ze hetzelfde lot die ze hier al ondergaan.
3 0
ETM
Geloof er niets van
4 0
M.Olsen
Klinkt meer als plan koop al je talenten van Ajax
3 0
atalantanio
Je hebt in sommige landen een sportkrant die dagelijks verschijnt, dus moet er ook dagelijks wat te melden zijn. Als er nou niets te melden is dan komen ze daar met verhalen over allerlei interessante jeugdspelers uit het buitenland die de gemiddelde Spanjaard (of Italiaan) niet goed kent. En dus aannemelijk acht. Als alles wat ze schrijven op waarheid gebaseerd is blijft er niemand over bij Ajax.
0 0
Jelle2500
Herinneren jullie de a1 nog van een paar jaar geleden? Hoe kan het nou zo de mist in lopen..
1 0
Web
Donny moet naar Bayern München gaan, daar past hij precies.
En die volgen hem ook.
1 -3
Intec
Rudy, Goretzka, Vidal, Thiago, James, Tolliso, Martinez en daar komt waarschijnlijk Meyer van Schalke bij. Lijk me goed idee daar heen te gaan

En volgen betekent niet dat je gelijk keuzes hebt. Het moet concreet worden..
3 0
RayJordaan
Tyf op Barca, ga lekker zelf iets opleiden met die zogenaamde super jeugdopleiding van jullie
3 0
Panama
300miljoen
0 0
Boer Gijs
Per stuk
0 0
FT`S
1 jaar geleden goud in handen met een toptrainer en één van de meest talentvolle selecties ooit, 1 jaar later hebben ze alles compleet naar de kloten geholpen en is er straks geen speler meer van over...Chapeau bestuur!
5 -1
AjacNouri
Wij zijn Ajax, wij zijn de rijkste!
1 -1
Remark
Ik heb begrepen dat Iniesta ermee ophoudt en naar China gaat. Go, Frenkie!
0 -1
Genant
Dit soort verhalen verschijnen elke dag en zijn uit duim gezogen. De namen De Ligt en De Jong kun je ook verwisselen vooral twee dozijn andere spelers.
2 0
Joseph
Onder geen enkele voorwaarde mogen deze 2 deze zomer weg.

Veltman, Schone, Ziyech en bovenal Siem de Jong, dit zijn spelers waar we vanaf moeten, 3 vanwege hun kwaliteit en die andere omdat hij ondanks zijn kwaliteit het team niet mee krijgt en een hele negatieve sfeer rond dit team legt.
0 0
GerardAjax26
Tja, makkelijker gezegd dan gedaan. Het leek Overmars een goed idee om Siem voor 3 jaar vast te leggen.. sinds 2014 heeft ie amper gespeeld.. ik kan mij met aller respect toch niet voorstellen dat een club hem wil overnemen.
0 0
OuweDibbes
De D66 kliek in het bestuur en RVC kijkt er reikhalzend naar uit.
0 -2
amthree
Wij maken andere clubs sterker en zien ze een CL winnen, en zelf worden wij zwakker en kunnen niet eens een titel pakken... Ik word hier zo schijt ziek van!
0 0
Simon1
Volgend jaar 300 miljoen op de bank, Ten Hag als trainer en een spelers als Siem de Jong, Veltman, Schöne en Klaas Jan Huntelaar die de toon zetten. Wie redt ons Ajax?!
1 0
Ajaxbrl
Dik betalen dan want dan kunnen we weer lekker de spaarcentjes op de bank er bij zetten!
0 0
Stamhoofd
Als ze inderdaad nog 1 of 2 seizoenen aan ons verhuurd kunnen worden is dit best een goede deal
1 -1
Joseph
2 seizoenen en Xavi Simons die deze kant op komt.
0 0
HarryHarHar
Ach ja als frankie ook nog vertrek na de Ligt, Ziyech, Kluivert, Neres, Onana en god mag weten wie nog meer dan kan je beter fan van jong Ajax gaan worden of ff Ajax een jaartje of wat op hold gaan zetten, want weer zo'n zeperd seizoen met van die achterlijke beslissingen zoals Bosz wegjagen daar Keizer voor terug halen en dan Keizer weg sturen om van bergkamp af te komen dat als het net goed gaat draaien en Bergkamp op betaald verlof zetten, en dan Ten Hag halen pfffffff. ........ lekker als je een dure seizoen kaart hebt besteld!... het klinkt wel erg hol hoor in een half gevulde JC ArenA...
0 0
PeterVKV
Ajax moet nu aangeven dat al deze talenten niet te koop zijn tot ze kampioen zijn geworden. Kijken hoe hard ze dan allemaal lopen. Druk op de ketel gvd.
8 0
Frankeritus
juist
1 0
Matts
Het zou echt dramatisch zijn als dit waar is, want Barcelona is simpelweg niet te weigeren. Ajax is echt ten dode opgeschreven als je zelfs talenten als Frenkie de Jong, die pas een half jaar in het eerste heeft gespeeld, niet meer kan behouden. Ajax moet wel echt de absolute hoofdprijs vragen; de transfermarkt is toch helemaal op hol geslagen. Ook Ziyech mag niet voor minder dan 40 miljoen weg. En daarnaast vrees ik ook dat Kluivert, die nog steeds niet verlengd heeft, en Onana vertrekken.

Ajax heeft echt één van de slechtste seizoenen ooit gespeeld en alsnog worden we waarschijnlijk leeggekocht. Onvoorstelbaar. Hopelijk investeren ze het verdiende geld in het verhogen van het salarisplafond naar 2 à 2,5 miljoen per jaar, want alleen zo kan je "het Bayern van Nederland" worden. Ik zou er verder ook niet rouwig om zijn als ze van de beurs gaan. En Van der Sar mag opbokken.
0 0
Ajaxtrouw
Met zulke supporters wil elke speler weg!!!
7 -2
witchmaster11
men leeft hier in een droom wereld , johan (we missen je nog steeds) had al gezegd haal deze club van de beurs af dit was niet voor niets .
Ajax is hier door geen voetbal club maar een bedrijf geworden die elk jaar met goede cijfers moet komen en die krijg je door de speler met de meeste waarde te verkopen ,tevens heeft het bestuur hier ook recht op een bonus deze pot bevat wel enkele miljoenen die eigenlijk voor een speler dient te worden gehaald , het probleem had johan jaren geleden ook al aan gekaart alleen het heeft niets uit gehaald wie dicht bij de kachel zit verwarm zich het best .
Haal de club van de beurs en geeft ons oude logo terug
5 0
Ajaxtrouw
In het verleden blijven leven helpt ons ook niet verder
1 0
Youri08
Wel of niet op de beurs, Ajax is een bedrijf, een miljoenbedrijf. Ook zonder beursnotering krijgen managers en bestuursleden bonussen. Ik ben geen kenner maar volgens mij kost het een vermogen om van de beurs te gaan.
1 -1
Youri08
Ik ging en liet me dan inderdaad 1 of 2 jaar terug verhuren. Maar Barca en bijvoorbeeld ook Bayern en Tottenham zijn wel clubs waar ze serieus met je toekomst bezig zijn, in tegenstelling tot bijvoorbeeld City, Chelsea en noem ze maar op waar je gewoon uitzendkracht wordt. Als Barca echt komt, zijn ze weg.

Met dit dramatische seizoen in hun hoofd, de wantoestanden gisteren bij die bus, de amateurs in de leiding, de verkeerde trainer en het weinige perspectief, zullen meerdere spelers die vorig jaar na Bosz bleven omdat er een geweldig seizoen achter de rug was, nu zeker gaan. Je zal moeten hopen dat er een aantal terug gehuurd kunnen worden want in 1 jaar tijd is alles om zeep geholpen. Zeg maar dag tegen Onana, Ziyech, de Ligt, Kluivert, de Jong, Tagliafico en wellicht ook Dolberg en vd Beek. Je tafelzilver is weg na deze zomer, kun je weer van voor af aan beginnen.
1 0
Sampaoli
Niet te koop, simpel.
1 0
Youri08
Zowel financieel als sportief een enorme verbetering, geen rechter die dit tegenhoudt.
0 -1
gras
Doen ze uitsluitend om een hogere transferprijs later voor te zijn. Niet laten gaan. De keuze wordt enkel groter later. Haal Bosz, knal volgend erop in de competitie en haal godverdomme eens een keer een het kampioenschap binnen.

We willen het niet (h)erkennen, maar Ajax is gewoon keihard een underachiever geworden de laatste decennia.
5 0
SjaakWolfs
v/d Sar eruit, Bosz terug met zijn eigen staf. Lijkt me voor Ajax het beste.
1 0
NouridolbergNeres34
Te gek voor woorden als je hun laat gaan, kunnen we er beter gewoon mee stoppen. Verdomme net 1 jaar frenkie en de ligt 1,5 jaar seizoen gespeeld in de eredivisie.

Die gasten zijn daar bij lange na nog niet klaar voor. Maar overmars kennende zal ze wel verpatsen en weer 2 16 jarige voor terughalen.
3 -1
xstaniox
Met dat eerste ben ik het eens, maar met dat laatste absoluut niet.
0 -1
Hagmag
De Ligt minimaal 60 a 65 miljoen.
Frenkie minimaal 55 miljoen.
0 -3
HarryHarHar
en dan?.....
0 0
Boer Gijs
Zowel de Ligt als de Jong moeten eerst nog vele stappen bij Ajax zetten.
1 -1
ditisdebeslissing
Ik hoop dat Ajax volgendjaar niet meer een bedrijf is om stappen bij te zetten maar een bedrijf die prijzen wint.
0 0
nicholas87
Prima constructie, 80 miljoen gezamenlijk en dan nog 1 seizoen huren van Barca.
0 -3
PJK54
Die aankomende leegloop zal Overmars en de rest van de NV wel erg blij maken ik schat dat er tussen de 100 en 150 miljoen bijschreven gaat worden, oké AFC Ajax is bijna naar de klote maar AJAX NV is blij en gelukkig.
3 -1
Remark
Tja, dat dit dreigde te gebeuren roep ik al een jaar, tot grote hilariteit en spot van velen. Het is natuurlijk vreselijk jammer, maar in het geval van Frenkie wel een 'self fulfilling prophecy'. Wie zo ongelooflijk stupide is om een spelverdeler van zijn klasse af te schepen met zo af en toe een plaatsje centraal in de verdediging (terwijl Schöne en Ziyech er op het middenveld een ongelooflijk potje van maken), jaagt hem vanzelf naar een club die hem wél op waarde weet te schatten en ook wel heeft kunnen constateren dat het nogal scheelde dat de Man of the Match van Ajax-PSV er gisteren niet bij was.
Dom, dom, oliedom... maar wel leuk als Mattijs en Frenkie bij elkaar kunnen blijven, het is een goed koppel.
2 0
AFCA-B93
Geen denken aan. Voor Frenkie de Jong kan je een veelvoud verdienen als je hem pas over een paar jaar verkoopt ipv. Ajax zou wel gek zijn om hem nu voor 15m af te doen als ‘talent’ ipv over 2 jaar voor 40/50 miljoen als gevestigde eredivisionist.
0 -1
Labrador
Laat Frenkie eerst eens fit worden en De ligt eens nog zo'n goed seizoen draaien. Waanzin dit. Ze komen net kijken.
2 0
Restored
Mochten deze jongens weggaan dan kunnen we de club wel opdoeken... serieus, ziyech weg onana weg de ligt weg frenkie weg, waar de fuck zitten we volgend jaar naar te kijken?
1 -1
RusselWestbrook
Deze jongens willen natuurlijk extra graag blijven nadat een stel hele lieve supporters even verhaal kwam halen in de bus.
4 0
Ruff Rhythim
Ja of ze gaan eens verdomd goed nadenken dat ze het misschien toch wel niet zo heeeel erg goed hebben gedaan dit seizoen en beloven voor zichzelf 100% beterschap om er volgend seizoen vanaf dag 1 vol overtuiging te staan, maar dat zal wel weer niet....,
0 -1
RusselWestbrook
Geloof je het zelf?
1 0
Ruff Rhythim
nee, daarom sloot ik daar ook mee af zoals je kunt lezen...

Maar ik zeg je, niemand die deze zomer weggaat bij Ajax gaat het komend seizoen slagen bij hun nieuwe gedroomde club.
0 0
Ruff Rhythim
Stop maar met je jeugdopleiding. Wat heeft dat nog voor zin?
Ze zijn al weg voordat je er enig plezier aan hebt beleefd in het eerste.

Wat overblijft win je niets mee....
1 0
MáximaZorreguieta
Als deze jongens gaan is het wanbeleid. Zijn nog hartstikke jong en draaien eigenlijk pas net mee. Maar na de agressieve uitbarstingen gister bij de bus zou ik het ze aan de andere kant ook weer niet kwalijk nemen.
1 0
Barra
Wanneer Ajax beide spelers verkoopt aankomende zomer kunnen ze de club wel opdoeken, want dan heeft het geen enkele nut meer om spelers op te leiden. Ja financieel hebben we geen zorgen, maar hoe wil je aan een team bouwen als we zelfs onze grootste talenten al na 1 a 2 seizoenen moeten verkopen
3 0
Boer Gijs
Als Ajax de Ligt laat gaan, weet je genoeg. Voor geen 300 miljoen mag je hem verkopen. Anders kun je beter Az of zo gaan supporten volgend jaar, daar wordt nog wel eens aardig gespeeld.

Wat mij betreft moeten Sar en Overmars gewoon weg. Ik verwacht van hun veel sterkere leiding. Gewoon spelers niet laten gaan. Klaar. Punt. En juist goede spelers erbij halen. Maar nee hoor, echt, ze rommelen maar wat aan. Talentverkwisting, Ajax naar de knoppen geholpen.
0 -1
The
Wat jij wil mag volgens het Europese arbeidsrecht niet. Slavernij is al een poosje afgeschaft.
0 0
V12
Ik zou het wel heel erg vinden als De Jong vertrekt (Frenkie red., Siem zal ik niet missen, kan Ten Hag hem ook niet meer laten invallen). Ik kan zo genieten van zijn spel maar zoveel heeft hij nog niet gespeeld. Ik hoop dat als ze hen halen ze toch minstens nog een jaar bij Ajax mogen spelen. Ik vraag me alleen af hoe dat gaat uitpakken. Ik leerde ooit dat je iemand beter kunt betalen nadat hij het hek heeft geschilderd en niet daarvoor.
0 0
Boer Gijs
Ja, daar zijn ze wel aan toe. In Nederland kunnen ze nog niet eens een team bij elkaar nemen/houden, dan moet je gauw naar het buitenland gaan en zeker naar de top.

Ik was gister meer onder de indruk Isimat dan van de Ligt.
0 0
Adios
kunnen we niet gewoon stiekem Siem aan Barça verkopen?
2 0
bojansuarez
Als Barca slim is kopen ze de Ligt en verhuren ze hem nog 1 a 2 jaar aan Ajax. Frenkie moet nog lang niet denken aan Barca, ook al komen ze, je weet dat je toch niet gaat spelen.
4 0
MosesD
Als een stelletje Tokkies de bus tegenhouden en spelers en bestuurders belagen dan zullen onze grootste talenten inderdaad snel hun conclusies trekken.
11 0
Gerard36
ach ja als je al niet fatsoenlijk meer de bus uit kan stappen om naar huis te gaan, dan wordt de wens om ajax te verlaten wel groter, na al meegemaakt te hebben dat medespelers uitgefloten worden. Zo jagen we de spelers zelf de arena uit.dit kan bij die spelers net de laatste twijfel weghalen.bedankt anti supporters.
13 0
GerardAjax26
Mee eens.
0 0
Ajacied33
Denk dat de Ligt sowieso wel gaat,zeker na die mooie actie van onze supporters...
4 -1
KlasseLasse
neem iedereen maar over! waardeloze selectie
0 -4
Matzet
We hebben zo gigantisch veel talent in de selectie, dat het werkelijk een schande is hoe we dit seizoen hebben gespeeld. Eerlijk is eerlijk, ik was een voorstander van ten Hag, maar onder zijn leiding spelen we slechter dan onder Keizer en Frank de Boer, laat staan in vergelijking met Bosz. Er moet dus heel snel iets veranderen, anders wordt het komend seizoen ook niks. Wellicht is het een idee om de trainer van Salzburg te polsen.

Van de huidige selectie mogen Zyech (ben fan van hem, maar ik hoef geen ontevreden speler), Viergever, Younes, Siem de Jong, Orejuela en Veltman weg.

Een ervaren linker centrale verdediger erbij, weer een rechtsback (vervanger voor Veltman en Orejuela), een Verdedigende middenvelder en een Linksbuiten.

Basis: Onana; aankoop, de Ligt, aankoop, Nico; aankoop, vd Beek, de Jong; Neres, Dolberg, Kluivert.
Bank: Van Leer, Kristensen, Schuurs, Wober, Schone, Bande, Huntelaar, Cerny, Eiting
0 0
Daneman
Juist
0 0
vincent_DV
Ik ben van deze opstelling echt totaal niet overtuigd behalve als alle drie de aankopen ervaren spelers zijn van 25-28. Want dit is eigenlijk gewoon een veredeld Jong elftal. Natuurlijk zijn het gigantische talenten alleen met deze opstelling wordt er verwacht van Kluivert, van de Beek, de Ligt en Nico dat die het team op sleeptouw gaan nemen, dat is totale waanzin. Buiten Nico zouden al die spelers gewoon leuk mee moeten voetballen en zich kunnen concentreren op hun eigen spel en niet op het hele team! DAT is precies wat er bij Ajax verkeerd gaat. Een team vol goede talenten maakt nog geen goed team. Je hebt juist ook spelers nodig, met misschien minder potentie, maar die wel al een stukje ervaring hebben. Dat wordt echt onderschat. Vorig jaar had je dat bij Feyenoord en dit jaar bij PSV, Spelers als van Ginkel, Schwaab, Luuk de Jong, Arias. Misschien niet de beste voetballers maar wel ongelofelijk belangrijk voor een elftal.
2 0
Daneman
Goed geschreven. Dat autodidactische is al jaren een probleem. Jongens krijgen als het ware verantwoordelijkheden die zei op basis van hun leeftijd nog helemaal niet kunnen hebben.
0 0
Daneman
ook erg juist. Die zijn echt wel te vinden. 2 a 3 gearriveerde spelers.
Waar ik trouwens gruwlijk bang voor ben. Dat we komende jaren geen prijzen gaan winnen, vanwege:
- Niet erkend wordt dat OPA Schone gewoon een ballast is.
- Dus een ervaren CVM met uitstraling en power en taktiek en sluwheid en voldoende loopvermogen node gemist wordt
- Wober is het niet. Heeft te veel fouten gemaakt.
- En het rijtje orejuala (of zoiets) kristensen Veltman niet goed genoeg is terwijl daar dat niet erkend zal gaan worden door nog een speler voor RB aan te schaffen
0 0
vincent_DV
Helemaal als je je bedenkt dat Ajax meer te besteden heeft als PSV. Dat betekent dat Ajax een niveau hoger als bovengenoemde spelers zou kunnen krijgen. Spelers van middenmoters in grote competities buiten Engeland zijn echt wel te porren voor Ajax. Dan denk ik aan spelers als Ljajic(Torino, vervanger van Ziyech), Gonalons(Speelt bijna niet bij Roma), Guilavogui(Wolfsburg), Dubois(Nantes en transfervrij), Acosta(Argentijns international en ook transfervrij), Kempf(Freiburg, ook transfervrij), Sergi Gomez(Celta), Toloi(Atalanta). Zulke spelers zullen vast niet allemaal willen maar ik weet zeker als je er voor bijvoorbeeld elke linie 5 benaderd, dat er minstens 1 wilt komen, het kost je alleen in plaats van 1,5 miljoen 2-3 miljoen. Maar daar gaat Ajax echt niet van failliet.
0 0
fanforeffer
Wij hebben de beste spelers maar presteren het minst. Helemaal niets in amsterdam.
0 -5
Knalpot
Met de beste spelers heb je niet het beste team.
0 0
Ajaxvooraltijd
De ligt misschien, maar de Jong gaat never nooit gebeuren want we hebben nog geen vervanger.
1 0
Dastaan
Dit is Ajax. Spelers beter maken voor grote clubs. En eigen succes uitsluiten. We stellen niks meer voor, Ajax is idd een opleidings instituut maar niet voor zich zelf. Ach het is zoals het is. Dit beleid heeft Ajax gewoon kapot gemaakt. Er moet toch verdorie iets gaan gebeuren dat het weer een voetbalclub wordt met prestaties.
0 0
Ardoe
Als je beleid is om in te zetten op de jeugd en je verkoopt meteen je beste jeugdspelers, waar blijft dat beleid dan? Dan is de hele club Ajax nutteloos een waardeloos geworden. Maar dat geldt voor t hele Nederlandse voetbal. Geld is het enige wat nog telt en blijkbaar ook hier in NL.
2 0
pinballmagic
Dat wordt dan samen 250,- miljoen Barca
Wilt u pinnen of betaald u contant
2 0
AFCAWZAWZDB
Ruilen tegen Suarez en Messi graag.
3 0
MyDreamteam59
Zal even wennen zijn als er vanavond meer toeschouwers zijn dan bij Ajax-VVV

By the way; laat NEC in godsnaam kampioen worden.
De vernedering is nog groter indien wij staan te juichen bij een kampioenschap van Jong Ajax.
Ik zie de krantenkoppen al....


Kan Ajax de komende 2 jaar niet in de Hongaarse competitie gaan voetballen? Heb geen zin om week in en week uit de hoon van andere supporters te moeten aanhoren
0 -3
Ajax-Amsterdam
Nog meer goed nieuws
0 0
Mikey Stormram
Onze 2 grootste talenten verliezen, en de toekomst van Ajax wordt nog droeviger. Zou me overigens niets verbazen als ze vertrekken. Wie wilt er nou onder Ten Hag spelen bij een club waar het jaar in jaar uit een gigantische puinhoop is en spelers voor k*****mongolen worden uitgescholden...
5 0
altijdwelwat
Kan mij er niks bij voorstellen, natuurlijk zullen ze allebei op de lijstjes staan bij Barcelona. Maar ze hebben beide nog helemaal niks te zoeken bij Barcelona, de Ligt heeft het al lastig genoeg met spitsen die een broodje kroket eten in de rust. En de Jong speelt nog steeds teveel postbode voetbal, dat is op dat niveau niet mogelijk. Mocht de Jong gaan misschien eens informeren bij AZ naar Midtsjo en/of Koopmeiners ( geboren Amsterdammer)
1 0
Remark
Wat nou, postbode voetbal? Heb je wel es gezien hoeveel brieven Iniesta per wedstrijd op het goede adres bezorgt? Schei toch es uit met dat quasi-deskundig gepapegaai, dat is buiten het grote geld de belangrijkste reden waarom jonge voetballers z.s.m. de benen nemen: het eeuwige gezeik en opportunisme van de aanhang.
1 -1
altijdwelwat
Ja hoor daar is hij weer, de Iniesta vergelijking over opportunisme gesproken. Iniesta kiest vrijwel altijd voor de juiste oplossing en zal het spel nooit onnodig vertragen.Heb jij wel eens gezien hoe vaak de Jong ipv een pass ( spel versnellen) kiest voor een dribbel die net wel of net niet slaagt ? Heeft niks met een papegaai te maken....
0 0
Remark
Met andere woorden, Barcelona heeft interesse in een speler die het spel onnodig vertraagt. Ik neem die papegaai-opmerking terug. Maak er maar kip zonder kop van.
0 0
Patrick78
Waarom De Ligt en De Jong naar Barca en niet Isimat en Van Ginkel of Schwaab en Hendrix???
0 0
Petervandersluis
Ik denk dat je de reden zelf ook wel kunt bedenken
1 0
MankeNelis
Je beste spelers te vroeg weg. Dat schiet lekker op.
2 0
Duif63
Dat is het beleid van Ajax.
1 -1
M.Olsen
Als je 70 krijgt, je ze volgend seizoen en barca een net niet speler hiereen gooit (Delefeu ofzo) zo het geweldig zijn.
0 -4
Heiko
Moet barca niet bij de langskampioen zijn voor spelers?
0 0
Remark
Flauwe opmerking. Ook ik heb een ontzettende schijthekel aan PSV, maar ze hebben wel bewezen dat een goed collectief meer succes heeft dan een verzameling klasbakjes die als kippen zonder kop rondrennen. Ajax is niets meer dan een etalage waar clubs als Barcelona de lekkerste snoepjes uit kunnen kiezen. Een heel elftal lampjes kopen is zelfs voor Barcelona een te dure grap.
0 0
Bjorn
Verkopen en dan weer terug huren horen we nu al tien jaar voorbij komen en het is nog nooit gebeurd.
0 0
ajax4ever01
Boeien ze mogen na gister stuk voor stuk opflikkeren slappe hap hebben we niet nodig
0 -3
gi0vanni
Hoe zo? F. de Jong was gisteren foutloos.
0 0
3*stars*3
'plan renove'.
Bij Ajax is dat jaarlijks het geval....
1 0
Kupke
Wat maakt het eigenlijk ook uit? Koop heel de flikkerse boel maar weg Barca.
0 -1
PuurGeluk
Yup, stelt toch geen kut meer voor bij ons!!
0 0
DannTheDon020
Die zijn weg...
0 0