'Ajax is de grootste tegenstander van zichzelf'

sammekors, 16-04-2018 om 08:25, 7167 views, Algemeen Dagblad |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Ajax is dan wel de club met het hoogste aantal landstitels van Nederland, maar PSV is bezig met een knappe inhaalrace. De Eindhovense club werd de afgelopen negentien jaar tien keer kampioen, vier keer meer dan Ajax. Vooral Ajax zelf is daar debet aan, meent De Volkskrant

'PSV is een doorgaans rustige topclub, al beleefde ook voetballend Eindhoven in de laatste decennia tijden van financieel onheil en verscheen er een rapport over de verdwenen, typisch Brabantse warmte. Ajax blijft groter, qua uitstraling, qua begroting, qua media-aandacht en omdat Ajax nu eenmaal tal van voetballers opleidde die wereldberoemd werden, van Cruijff tot Rijkaard, van Bergkamp tot Kluivert', zo analyseert De Volkskrant.

Ajax had dit seizoen, zoals in het verleden zo vaak gebeurde, dolgraag kampioen willen worden. Eén reden stak erbovenuit. 'Middenvelder Appie Nouri werd tijdens het eerste oefenduel van het seizoen namelijk getroffen door een hartstilstand en is de rest van zijn leven in comateuze toestand, omdat zijn hersens beschadigd zijn door zuurstoftekort', vertelt het ochtendblad. 'Zijn shirt met rugnummer 34 hing het hele seizoen in de kleedkamer. Voor hem wilde Ajax de 34e titel. Maar Ajax zou Ajax niet zijn als de club niet de grootste tegenstander was van Ajax zelf. De leiding ruziede nog vóór Nouri's ongeval over trainer Bosz, daarna over de opvolger van Bosz (Keizer), en daarna over de opvolger van de opvolger van Bosz (Ten Hag).'

'Als Ajax een politieke partij is met zelfdestructieve trekjes, is PSV een levendige beweging', vertelt de krant. 'PSV doorstond een moeilijke beginfase van het seizoen, zag telkens een andere uitblinker opstaan en profiteerde van de kwaliteit bij spelhervattingen. Een strafschop is bij Van Ginkel altijd een doelpunt. Dertien hoekschoppen leverden een treffer op. Het is vooral een kwestie van training.'

 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
maikelklaassen
we worden geen kampioen door gemakzucht, ieder jaar weten alle supporters dat Utrecht, vitesse, groningen den haag de wedstrijd van hun leven tegen ajax spelen. maar ieder jaar beginnen we die wedstrijden slap en wordt je afgetroefd. utrecht-thuis krijgen we 3 kansen om de oren in de eerste 5 minuten!! den haag thuis ga je pas voetballen na 65 minuten. groningen en vitesse uit gaat ook alles mis. die wedstrijden moeten gewoon rood omcirkeld worden op de kalender. vanaf minuut 1 er op klappen anders verlies je dure punten. en het lijkt ook wel dat we pas in maart gaan denken aan het kampioenschap. we zijn dit jaar 11 wedstrijden op achterstand gekomen en de eerste helft scoren we bijna nooit. speel vanaf minuut 1 om te winnen en jaag al die clubs massaal af zodat ze fouten gaan maken!! zo moeilijk is dat toch niet?!
0 0
behangdelul
Ja bij PSV is het overduidelijk weer allemaal geweldig. Iedereen even vergeten hoe ruk die het hele seizoen hebben gespeeld? €0 op de bank hebben en gegokt hebben met vage constructies. Alles even in perspectief blijven zien graag.
1 0
Ajaxbrl
Ja en wij 175M op de bank en al 4jaar niks! Zo slecht doen die kutboeren het dus niet met 0,- op de bank..
0 -1
Dit is mijn club
Dit blijft maar hangen. Wij hebben geen 175M op de bank. Ons Eigen Vermogen bedraagt 175M, dat is heel iets anders. Ik denk dat je eerder moeten denken aan zo'n 60/70 M die echt op de rekening staat.
0 0
Bocarra
Ajax is alleen te redden als het een leiding heeft die niet zijn oren naar de media en supporters laat hangen.
0 0
Willem410
Laten we eerlijk zijn, Ajax is al 20 jaar in de ronte aan het tollen van (massa) ontslagen, commissie, raporten, kampen, revoluties en vooral heel veel ego's. Ik merk aan mezelf dat het me steeds minder doet en me huid op dit vlak steeds dikker word, helemaal niets in Amsterdam, vroeger was ik ziek van zulke teksten en keek ik na zo'n dag als gister een week geen tv of in een krant, tegenwoordig denk ik ze hebben nog gelijk ook laat ze het maar is voelen bij mij club. De enigste manier om Ajax te leiden is op een bijna dictatoriale manier waar 1 sterke man alles voor het zeggen heeft, zoals ooit Michels, Cruijff of van Gaal. Bosz had deze eigenschappen ook maar in deze tijd van beursnotering en dat sowieso iedereen in de maatschappij iets te zeggen wil hebben is zo'n leiderschap blijkbaar niet meer mogelijk. We zullen best nog wel een keer kampioen worden maar Ajax zal als wespennest met 100 meningen en bezit van miljoenen mensen waarschijnlijk structureel tegen dezelfde problemen aan blijven lopen.
2 0
Pheadrus
Kampioen worden is vooral een team prestatie.
Ajax is 4 jaar op rij tweede geworden. Volgend jaar wordt Ajax weer tweede. Het opleiden van jeugd spelers (eigen jeugd en jong ingekochte toppers) heeft een hoge prioriteit bij Ajax. In de jeugd opleiding geldt de stelling; "individuele ontwikkeling gaat voor de teamprestatie". Dan is het heel moeilijk om voor Ajax1 de filosofie ineens 180 graden om te gooien en te zeggen; het individu moet zich ondergeschikt maken aan de teamprestatie. Als je van kampioensfeestjes houdt moet je geen Ajax aanhanger zijn. Als je uitzonderlijke talenten wilt zien spelen moet je naar Ajax kijken.

Af en toe wordt Ajax kampioen maar dat is dan meer uitzondering dan regel. Voor Ajax is "prijzen pakken" blijkbaar niet een hoge prioriteit.
4 -2
Boer Gijs
Precies het probleem. Ze voetballen voor zichzelf, Zijn bezig met zichzelf. Denken aan hun eigen loopbaan. En aan de transfer die zij zelf kunnen maken. Maar in voetbal worden prijzen gewonnen door teams en niet door individu's. Zelfs Messi bij Barce en Ronaldo bij Real kunnen niet renderen zonder dat het team om hen goed in elkaar steekt en ze die ruimte biedt. Ajax is een opleidingsbedrijf. En dan is het logisch dat je geen kampioen wordt op eigen kracht als de concurrentie niet faalt.
0 0
Pheadrus
"Als de concurrentie niet faalt"; dat is het precies. In de jaren dat Ajax kampioen werd waren Fey en PSV heel zwak.
0 0
Dit is mijn club
Ieder jaar dat PSV of Feyenoord kampioen wordt ligt dit aan het falen van Ajax!
1 0
Pheadrus
Dat is een open deur. De vraag is; waarom faalt Ajax?

Antwoord; omdat Ajax aan het opleiden is en geen prioriteit legt bij prijzen pakken.
1 0
Duif63
En ten koste van alles willen winnen hoort een onderdeel te zijn van de opleiding. Dat wordt er in Zuid-Amerika, Spanje, Italië, Duitsland etc al van jongs af aan ingeramd. Alleen in Nederland moet het allemaal leuk en aardig zijn. Vooral vrijblijvend en niet te veel prestatiedruk. Geitenwollensokken cultuur.
0 0
EricAjax1
wat heb jij geslikt joh
1 0
Pheadrus
Kijk eens naar de Youth League. Een club als Ajax doet er goed aan om die cup een keer te winnen. Nadat Ajax1 was uitgeschakeld voor de beker had men de beslissing kunnen nemen dat het prioriteit was om dat dit jaar te doen. Reden; Youth League finale valt samen met de Beker finale. Dan hadden de Ligt en Kluivert (A-junioren) mee kunnen doen omdat ze anders maar thuis op de bank zitten te balen. Met dispensatie spelers Sierhuis en Eiting kun je een heel eind komen. Maar die keuze wordt niet gemaakt en nu doe je helemaal niet eens mee aan de finale ronde.

Als gezegd; Prijzen pakken is geen prioriteit voor Ajax.
1 0
fanforeffer
Wat Ajax nu overkomt hebben PVC en de kakkerlakken al achter de rug. Eerst moeten de parasieten uit de top weg.
0 0
Rujar
Zijn de spelers die het moeten doen. Er zijn er paar die weg moeten voor de sfeer. Keizer vonden ze geweldig omdat ze lekker een loopje met hem konden nemen.
2 -1
Boer Gijs
Precies, maar ze hem Keizer ook gewoon laten zakken. Als straf kregen ze ten Hag, maar ze waren te beroerd de strafregels te schrijven. Dan blijf je zitten (op de 2e plek)
0 0
abi
je weet niks over de sfeer dus hou je mond gwn
0 -2
Afca85meer
Dat komt omdat we geen voetbalclub meer zijn, maar een bedrijf. Zo worden we ook bestuurd.
0 0