'Laten liggen tegen Vitesse, ADO en Utrecht'

BVeenstra, 12-04-2018 om 07:40, 5749 views, Algemeen Dagblad |

Bekijk Ajax - Valencia live in de Ziggo Dome!

Mister Ajax Sjaak Swart vindt niet dat de wellicht aanstaande landskampioen PSV een betere selectie heeft dan Ajax. Integendeel zelfs, zo vertelt de voormalig rechtsbuiten in gesprek met het Algemeen Dagblad. Dat Ajax de titel dreigt mis te lopen, is dan ook vooral de schuld van de Amsterdamse club zelf.

'Ajax is niks minder dan PSV', steekt Swart van wal. Aankomende zondag speelt Ajax op bezoek bij PSV en Swart heeft vertrouwen in een goede afloop van dat duel. 'Ze hebben de betere spelers en je hoeft ze niet te motiveren. Dat Ajacieden in de kranten roepen dat PSV tegen hen geen kampioen mag worden, vind ik prima. Ik vond het te rustig', aldus Swart.

Afgelopen zaterdag won PSV met het nodige fortuin op bezoek bij AZ. Iets wat volgens Swart niet had mogen gebeuren. 'PSV had moeten verliezen van AZ. Die zijn toch gewoon bestolen? PSV is dit seizoen aan alle kanten gematst, ze hebben tien penalty's gehad! Maar natuurlijk, als ze bovenaan staan, zijn ze de kampioen. Ajax gaat het niet meer redden', is Swart realistisch. De ras-Ajacied geeft vervolgens aan waar het is misgegaan dit seizoen. 'Ze hebben het slecht gedaan dit seizoen, al die punten die ze hebben laten liggen tegen Vitesse, FC Utrecht en ADO Den Haag. Maar in de thuiswedstrijd wonnen ze met 3-0 van PSV, dus moeten ze zondag ook winnen. Dat is mijn instelling.'

Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
BrandjeXL
Tuurlijk moet een club als Ajax naar zichzelf kijken maar psv heeft dit jaar wat feyenoord vorig seizoen had. Ze hebben alles mee. Daar kan je soms gewoon niet tegenop en daar ligt ook de frustratie van ons. Week in week uit kijk je naar een laffe ploeg die heel vaak door de leiding, pingel of rode kaart, over een dood punt werd geholpen. Daarbij vind ik het onbegrijpelijk dat L de Jong zoveel pingels mee heeft gekregen. Die is vanaf minuut één met niks anders bezig dan vallen en mekkeren bij de leiding en ze trappen er nog in ook.
0 0
Thommy1234
heracles uit.
0 0
Hagmag
Heracles uit niet te vergeten.
1 0
AFCAPolarBear
Geen woord gelogen! Ajax heeft het zelf laten liggen, tegen die 3 clubs heb je al 15 punten laten liggen. Dat heeft ons de titel gekost! Hopelijk blijft alles rustig deze zomer bij Ajax en dan zijn we over 11 maanden al kampioen. En met rustig bedoel ik dat de technische staf en bestuur "gewoon" blijven zitten. Maximaal 1 basisspeler weg en 1 of 2 nieuwe versterkingen (die nog niet zijn aangekondigd)
1 -1
NouridolbergNeres34
Zondag pakken wij gewoon de 3 punten omdat we er dan waarschijnlijk wel op gaan vliegen ,omdat je niks meer hebt te verliezen, heeft met intentie te maken van een trainer en het niet durven doorselecteren van schone, huntelaar en siem zijn vaste wissel ,terwijl je eiting hebt lopen.

ik wil Ajax iedere wedstrijd vol druk zien zetten, dan speel je iedere eredivisie ploeg van de mat af en kan je in minuut 70 een bakkie koffie nemen.

maar het maakt allemaal geen klote meer uit die titel is uit zicht.

En met deze trainer gaan we volgend jaar weer een tussenjaar in, behoudend, spelers volstoppen met opdrachten en looplijnen, rare defensieve wissels, ziet het in zitten in lopers als de wit en siem, hoge druk zetten is compleet weggevaagd onder hem.

Er moet echt iets grondig gaan veranderen een nieuwe trainer is prio nummer 1, maar ook kwa aankopen. Ziyech en onana vertrekken deze zomer, maar wat komt daar voor terug... spelers die 2 jaar moeten wennen in Jong....

Siem de jong 3mil, kristensen 5,5 mil, orejuela 3,6 mil, wat voegen die gasten nou toe.... daar is ruim 12 miljoen voor neergelegd.
2 -1
gras
PSV heeft dit gewoon op eigen kracht gedaan. Maar wel met afgrijselijk laf voetbal, mazzel geduld en scorend vermogen. Je moet je alleen wel beseffen dat wanneer je afgeeft op een aanstaand kampioen, die diskwalificatie automatisch ook op jou van toepassing is. Want jij bent NOG zwakker dan de zwakke kampioen.

De zwakte van Ajax zat vooral in het bestuur dit jaar. Dubieuze beslissing om Bosz niet aan zijn contract te houden, lichtvaardige beslissing om Keizer onder ervaring bij het eerste en bij een clubteam op dat niveau voor de leeuwen te gooien, slechte beslissing om na al dat leergeld van Keizer - onder moeilijke omstandigheden - toen hij het eindelijk op de rails had, te ontslaan, hele slechte beslissing om een trainer als Ten Hag aan te stellen die niet inziet dat het enige element dat de vorige drie trainers gemeen hadden, namelijk dat de beste wedstrijden werden gespeeld door hoog druk te zetten, direct overboord zet en pas tegen PEC inziet dat dit belangrijk is en dat daarna weer laat liggen, slechte beslissing om niet voor, maar halverwege het seizoen in te zien dat de backposities, zeker van Tete, niet meer kloppen.

Ajax heeft niets overwinnelijks gehad dit seizoen. Niets van een kampioen. Er was een zeer overtuigende thuisoverwinning tegen PSV, dat had de inleiding moeten zijn tot een inhaalrace. Maar het was een twijfelelftal onder Ten Hag. Geen kampioensteam. En dat met supermateriaal.
4 -1
Juichtoon
Ik vraag me wel eens af of Ajax wel de beste wil zijn. Echt willen heb ik het dan over, er alles voor over hebben. De vraag stellen is hem beantwoorden vrees ik.
En PSV? Die hebben er hun moeder voor over om van Amsterdam te winnen. En dat zie je terug in alles.
Misschien is een nederlaag zondag a.s. wel goed. We dienen ergens meer motivatie zien te vinden.
0 -2
Redrum
Psv is maar met één ding bezig en dat is beter zijn dan Ajax. Dat zorgt voor een hoop motivatie. Voor Ajax telt eigenlijk nog maar het veroveren van Europa en dat is vanwege de belachelijke bedragen in het buitenland praktisch onmogelijk geworden. Wat hou je dan over? Je status als beste van Nederland bevestigen en behouden. Daar moet weer de focus op komen te liggen, want de motivatie daarvoor lijkt een beetje te zijn verdwenen. Ergens wel logisch, want je bent overduidelijk al de beste en de grootste. Het is alleen wel zaak om dat nu ook weer eens te laten zien met prijzen. Psv heeft voorlopig wel weer genoeg gewonnen zo. P.S. Mensen die beweren dat psv nu de beste is zijn gewoon niet goed bij hun hoofd. Die club pakt alleen hun prijzen met verschrikkelijk anti-voetbal en bij gratie van Ajax. Ook hun beleid is vol met risico en alleen maar gericht op de korte termijn. Die club gaat zichzelf nog wel tegenkomen en dit keer kunnen ze niet meer gered worden door de gemeente.
1 -1
Redrum
Ja hier kan ik het alleen maar eens mee zijn eigenlijk.
0 0
Ajax412
Ach mentaliteit, inzet en het besef waar het om draait is ook een kwaliteit. Word vaak vergeten, daarom leggen onze spelers het op internationaal niveau allemaal af (lees Oranje bijvoorbeeld). Voetballen kunnen we sowieso beter, maar weten we ook wanneer we dat wel en niet moeten doen, of wanneer je een keer iets moet versieren?
1 0
sjaakahz94
Het gezeik over PSV is puur en alleen om eigen falen goed te praten. Team met het meeste aantal punten wordt gewoon kampioen, punt. Puur Ajax om altijd terug te gaan kijken naar wedstrijden 'die gewonnen hadden moeten worden'.
3 -3
Michelinho
sjaak aan het zeiken? Troll much?
0 0
BokkieBokstra
Vind het gecalimero over psv ook wat flauw zo slecht is psv niet. Net zoals Ajax ook niet zo goed is als gezegd. Psv had meeval tegen az maar ik vond psv ook sterker en ze dwongen hem af. Dat Ajax misschien betere spelers heeft geloof ik maar in het voetbal zie ik dat niet terug. Ik vind het een regelrecht rampjaar in alle opzichten.
1 -7
BrandjeXL
Dus psv dwong de scheidsrechterlijke dwalingen van Blom af? Aparte manier van denken heb jij
0 0
Dooye
Ik begrijp het wel een beetje. Om een pingel te versieren moet je wel bij de tegenstander in de 16 staan.

En psv is qua niveau slechter per positie bekeken, maar hun zijn gewoon meer een team. Hiernaast heeft ajax natuurlijk een flinke knauw gekregen in de voorbereiding en mocht keizer geeneens zijn jaar afmaken. Niet dat ik denk dat hij ze beter had laten spelen want het was het hele seizoen een beetje goed en dan weer slecht. Maar onder ten hag gaat het ook niet beter. Ze hadden een type Louis neer moeten zetten. Beetje streng zodat miss het hoofd niet altijd naar appie staat. Maar dan zouden de fans het wel weer oprakelen. Moet echt drama zijn voor die gasten. Hopelijk word volgend jaar beter
0 0
BrandjeXL
Ajax heeft tig van zulke gevallen gehad is Zwolle uit en ADO thuis waar er veel meer aan de hand dan wat er met de Jong gebeurde. Dus heel vaak waar andere clubs hem niet kregen kreeg psv ze wel voor vaak nog lichtere overtredingen.
0 0
Redrum
Ja psv speelt echt heerlijk voetbal dit jaar, absoluut. Er is niks leukers om naar te kijken dan een ploeg die veel betere spelers heeft en die zijn op papier veel mindere tegenstander op het veld in slaap sust, om vervolgens via een corner, vrije trap of penalty toe te slaan. Een echte voetballiefhebber kan hier alleen maar van genieten.
1 0
Teun34
Ben ik met je eens maar je word er wel kampioen mee net zoals wij onder frank de boer.
En ja wij als ajacieden zien graag goed voetbal maar het zou toch ook wel weer fijn zijn als we weer een keer kampioen worden lijkt me toch? Of wil je nog 4 jaar fantastisch goed aanvallend voetbal zien (wat er dit jaar ook vaak zat niet in zat zeg maar want zoveel fantastische wedstrijden heeft ajax niet gespeeld ) maar uiteindelijk toch weer geen kampioen worden?
0 0
ajaxminimax
Wat sjaak zegt is niet gecalimero, zowel psv en ajax zijn dit jaar heel erg slecht, alleen laat Ajax de punten liggen en bij psv valt het continu goed, ik zeg zelf altijd: geluk heeft een kampioen altijd wel, maar hoeveel geluk ze in eindhoven hebben gehad is niet normaal meer, dat geluk hoefde maar een klein beetje minder te zijn en ze hadden direct bijna 10 punten minder gehad.. Tuurlijk heeft ajax het zelf laten liggen, maar de kampioen is sowieso lachwekkend dit jaar.
3 -2
Labrador
En dan te bedenken dat we vorig seizoen met leuk voetbal 81 punten hadden wat normaal gwsprolen1 genoeg zou zijn voor een kampioenschap. Nu kunnen we op 82 komen met slecht voetbal en grijpen we weer overal naast
2 0
Juichtoon
Flauw? 10 penalties waarvan er 8 cruciaal, 3 keer gewonnen in de laatste minuut, dat zijn 6 bonuspunten, de beker /competitie deal met Fnoord. Hier zitten zomaar 10 punten in.
Het gaat erom dat we de speelruimte voor PSV dienen te verkleinen, dwz dat ze niet zo gemakkelijk voordeel halen uit allerlei situaties.
Je weet toch wel wat er gebeurt als Ajax ergens voordeel heeft. Dat wordt meteen de nek omgedraaid. Nou dan.
Dat Ajax hier niet naar omkijkt geeft aan dat de echte wil om te winnen ontbreekt. Men heeft er niet alles voor over en dat zie je terug in de prijzenkast.
1 -1
BokkieBokstra
Hoe kom je hierbij? Je zegt dus dat dat Ajax altijd benadeeld wordt? Door de KNJB? Geloof er helemaal niets van.

Het lijkt me wijzer dat Ajax vooral naar zichzelf gaat kijken in alle opzichten. Om te beginnen met de supporters in de Arena. Wat hebben die dit jaar bijgedragen met het niet op komen dagen bij wedstrijden en uitfluiten van eigen spelers. Of de directie van Ajax, van der Sar en Overmars plus RVC. Die mogen naar zichzelf kijken en de vraag stellen hebben we het goed gedaan en wordt het geen tijd om op te stappen. Dus voor dat er naar anderen gewezen wordt moet Ajax heel goed naar zichzelf kijken.
0 -2
Juichtoon
Jaja Bokkie. We zijn het niet met elkaar oneens maar praten vooral langs elkaar heen. Ajax altijd benadeelt? Dat zeg ik niet en bedoel ik ook niet (alhoewel we wel het minste voordeel krijgen of hebben).
Je hebt zeker gelijk dat we vooral naar onszelf moeten kijken, daar valt natuurlijk de meeste winst te halen, zeg maar 80%. Alleen wat ook echt moet is aandacht voor het jurydeel van de sport (die andere 20%).
En dit laten we nu liggen. Ajax is als een schaatser die zich 3 slagen in de rondte traint en ermee instemt dat ie 2 buitenbochten meer moet rijden. Vervolgens verliest ie met 0,5 seconde en gaat harder trainen.
Nou je snapt wat ik bedoel. Het is en en (aandacht voor het voetbaldeel en voor het jurydeel).
Bv PSV speelt al 10 (!) jaar op rij, met 1 uitzondering vaker thuis dan Ajax na een europees duel. Dat is echt geen toeval. PSV vd laatste 100 duels na een europees duel 50 thuis, 50 uit. Ajax 28 thuis en 72 (!) uit. Dat kost ons punten, dat is die buitenbocht die ik bedoel.
2 0
BokkieBokstra
ja, ik zie het. Dit jaar was daar geen last van, met die europacup, maar ook, Ajax krijgt meer tegenstand, iedereen is gemotiveerd tegen Ajax, stadions zijn ramvol in de provincie. Niets liever dan van Ajax winnen, dat is zeker wind tegen. AJax moet meer brengen. Goede schaatsvergelijking, maar dit jaar had Ajax zijn schaatsen verkeerd om aan.
0 0
Michelinho
Valt op zich best mee als je bedenkt dat we nog op 82pt kunnen komen, daar wordt je 7/10 keer kampioen mee en ik vind het gezien de omstandigheden van dit seizoen best een goede prestatie. Het is eerder dat PSV, dat op 89 kan komen, met turbo op hun schaatsen reed.
0 0
0118
Ik ben het met je eens dat dat gemopper over het geluk van PSV af en toe wel een beetje droevig overkomt maar het blijft gewoon een enorme schijtploeg. Die Lozano is nog een grotere lul dan Toivonen was, en het feit dat hun aanvoerder gehuurd is geeft wel aan dat PSV totaal geen identiteit heeft.

Zowel PSV als Ajax zijn echt ongekend slecht dit seizoen, het grote verschil is alleen dat wij het door hebben terwijl de gemiddelde PSV'er het allemaal wel prima vindt. De frustratie over het spel van Ajax in combinatie met het feit dat PSV op een of andere manier 7 punten los staan is wat veel mensen dit seizoen denk ik zo bitter maakt.

Volgend jaar wordt ons jaar, gezien de gebeurtenissen aan het begin van het seizoen en het feit dat we van trainer gewisseld zijn in de winter is het nog een wonder dat we 'gewoon' tweede staan.
0 0
ZlatanI
Met Roma en Juve als inspiratie, met het mes tussen de tanden spelen.
0 0
sjaakahz94
Hebben wij helaas niet genoeg strijders voor. Kom niet verder dan Onana, Tagliafico en de Ligt. Zij hebben daar. Een Mandzukic, Chiellini, de Rossi, Manolas, Naingollan etc. noem maar op. Heb oprecht lange tijd niet zo'n passie gezien als de Italianen afgelopen dagen, geweldig. Iedere speler ging elk duel gewoon vol erin totdat ze helemaal stukzaten, wat de spaanse topploegen niet gewend zijn 90 min lang. Enige die dat tegen ze doet is Atletico nog een beetje, waar ze dan ook ontzettend veel moeite mee hebben.
1 0